50'' τηλεοραση για ταινιες

Reaction score
518
καλησπερα σε ολους.

Ενδιαφερομαι για την αγορα 50αρας τηλεορασης 4k που η χρηση της θα ειναι πιο πολυ για ταινιες 1080p. Με ενδιαφερει να υποστηριζει 24p. Mαρκες κατα προτιμηση samsung ή sony.

To ματι μου επεσε χωρις να εχω τις απαραιτητες γνωσεις στην ku6400 αλλα καπου διαβασα οτι δεν εχει τοσο καλη κινηση και δεν υποστηριζει 24p. Οι ταινιες θα ειναι πιο πολυ απο το laptop ή otetv.

Τα χρηματα που διαθετω ειναι 600-700 ευρο.

Σας ευχαριστω

Last edited:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.545
To ματι μου επεσε χωρις να εχω τις απαραιτητες γνωσεις στην ku6400 αλλα καπου διαβασα οτι δεν εχει τοσο καλη κινηση και δεν υποστηριζει 24p. Οι ταινιες θα ειναι πιο πολυ απο το laptop ή otetv.
Απίθανο να μην υποστηρίζει 24fps.

Reaction score
518
http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-samsung-ku6400-4k-tv-review

Kαπου δεξια εχει τα specs της και λεει 24p support:no !...διαβασα οτι δεν εχει καλη κινηση και οτι δεν ειναι τοσο καλη σε ταινιες.
Απο την αλλη δεν γνωριζω για τα αντιστοιχα μοντελα της Sony και...
σε ξενα site διαβαζω για panasonic...αλλα δεν γνωριζω τι παιζει.

Reaction score
518
διαβαζω για τις panasonic καλα λογια.

στο budget μου βρισκω την dx600 και την dx703.ειναι 4κ,24p και va panel (οποιος εχει την καλοσυνη αμα μπορεσει να το τσεκαρει γιατι δεν ειμαι τοσο σιγουρος)

Οποτε τι μου προτεινεται;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.498
καλησπερα σε ολους.

Ενδιαφερομαι για την αγορα 50αρας τηλεορασης 4k που η χρηση της θα ειναι πιο πολυ για ταινιες 1080p. Με ενδιαφερει να υποστηριζει 24p. Mαρκες κατα προτιμηση samsung ή sony.

Τα χρηματα που διαθετω ειναι 600-700 ευρο.

Σας ευχαριστω
Η κίνηση στη σειρά KU6xxx και στη KU7xxx είναι μέσα στα αρνητικά χαρακτηριστικά των αντίστοιχων TVs. Η Sony (όπως και η LG) έχουν σε αυτήν την κατηγορία καλύτερη κίνηση, αλλά λόγω του IPS πάνελ υστερούν στο βαθύ μαύρο.

Όσο για το 24p, η KU6400 έχει panel με refresh rate 60Hz και για να δείξει 24 frames/sec κάνει 3:2 pulldown, δηλαδή δείχνει το πρώτο frame 3 φορές και το επόμενο 2, σε επαναλαμβανόμενο ρυθμό. Στις στατικές εικόνες δεν υπάρχει πρόβλημα, στις κινούμενες εμφανίζεται το "κακόφημο" judder όπου η κάθε εταιρεία έχει αναπτύξει αλγόριθμους μείωσης του προβλήματος με ανάμεικτα αποτελέσματα.

Οι (ακριβότερες) TVs που έχουν panel με refresh rate 120Hz πετυχαίνουν "άρτια" εμφάνιση των 24ων κινηματογραφικών καρέ, εμφανίζοντας το κάθε καρέ 5 φορές (5x24=120).

Reaction score
518
Σε ευχαριστώ για την λεπτομερεστατη εξήγηση.

Μπορεις να μου πεις καποια γνωμη για τις παρακατω;
Panasonic 49dxw604 η dx600/dx603
Panasonic 50dx703

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.881
Το 4κ στις 50" δε νομίζω ότι είναι αναγκαία προϋπόθεση.

Εκτός κι αν βλέπεις από πολύ μικρή απόσταση.

Αλήθεια, τι απόσταση θέασης έχεις;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.498
Σε ευχαριστώ για την λεπτομερεστατη εξήγηση.

Μπορεις να μου πεις καποια γνωμη για τις παρακατω;
Panasonic 49dxw604 η dx600/dx603
Panasonic 50dx703
Από τις τρεις αυτές τηλεοράσεις επιλέγουμε την 50dx703 χωρίς δεύτερη σκέψη. Εκτός από το 4Κ υποστηρίζει HDR έστω και στο βασικό standard.

Όπως σου είπε και ο Κώστας πιο πάνω, το 4K απαιτεί μικρές αποστάσεις θέασης για να είναι αισθητό. Στο παρακάτω γράφημα βλέπουμε ότι σε TV 50" πρέπει να έχουμε απόσταση θέασης από 0.9 έως 2 μέτρα περίπου. Δεν λέω ότι δεν σου χρειάζεται το 4K, θεωρώ ότι θες περισσότερες ίντσες γιατί μάλλον κάθεσαι πιο μακριά.

optimal-viewing-distance-television-graph-size.png

Υ.Γ. Διάβασε και μερικά posts σε αυτό το thread.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.881
Ακριβώς.

Πέριξ της συνηθισμένης απόστασης των 2,5 μέτρων για τυπικό σαλόνι με τηλεόραση, το 1080 αρκεί για 50-αρα, καθώς είναι αδύνατο να δουν τα μάτια σου διαφορά με μεγαλύτερη ανάλυση.

Βεβαίως, στα 2,5 μέτρα οι 50" δεν είναι δα τίποτα φοβερό..

Οπότε, η αρχή της συζήτησης βρίσκεται στην απόσταση θέασης.

Reaction score
518
Παιδια μονος μενω την αποσταση την ρυθμιζω... Αλλα δεν θελω να μαι πανω απο 2μετρα.

Απο κει κ περα ποια μου προτείνετε σε αυτα τα χρηματα;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος