7.1 upgrade!!

Reaction score
62
Θέλω τη γνώμη σας, αν αξίζει να βάλει κανείς 2 επιπλέον ηχεία πίσω. Δεν μιλάω για discrete 7.1, που ζήτημα είναι, αν υπάρχουν κανα 2 BD, αλλά να παίζουν π.χ 1) το δεξί surround με το δεξί back το ίδιο πράγμα ή 2) να κάνει "πατέντα" ο ενισχυτής να μοιράζει το surround στα πίσω ηχεία, όπως πχ κάνει το pro logic στο στερεοφωνικό ήχο. Ειδικά στο 1 θα γεμίσει καλύτερα ο πίσω ήχος ή θα παραμορφώσει και θα χαθεί η αίσθηση του surround. Τα γράφω όλα αυτά, γιατί παρόλο που έχω δίπολα και μάλιστα τοποθετημένα σωστά και κατα ύψος και κατα μήκος της θέσης ακρόασης, νοιώθω ένα΄"κενό" πίσω.

Reaction score
50
Εγώ πάντως είμαι σαφώς υπέρ του 7.1 σε σχέση με 5.1, ακόμα και για την περίπτωση που δεν έχεις επιπλέον πληροφορία στα πίσω κανάλια. Πιστεύω πως αν κάνεις σωστό set up δεν έχεις φόβο παραμόρφωσης ήχου (και σίγουρα η surround αίσθηση όχι μόνο δε θα χαθεί αλλά θα γίνει πιο ευδιάκριτη!). Πρόσεξε μόνο το θέμα της οδήγησης...

Reaction score
6
Όταν πήγα από 5.1 σε 7.1 η αίσθηση του surround έγινε σαφώς καλύτερη. Σε σημείο που να μην γυρίσεις ποτέ στο 5.1
Επίσης ο ενισχυτής από PrologicII έδειχνε PrologicIIx.
Αυτά ως προς τη μεταμόρφωση των 2 καναλιών σε πολλά.

Βελτίωση υπάρχει επίσης και στα 5.1 όταν τα κάνεις 7.1

Ακόμα και εκεί που δεν προτείνεται να πειράξεις τίποτε, εγώ λέω γιατί όχι;
Βάζω SACD 5.1 και επειδή το περνάω ψηφιακά μέσω HDMI στον A/V παίζω... :137: Έχει κι αυτό την πλάκα του!

Reaction score
6
Όσο μακρύτερα τόσο καλύτερα. Είναι σε βάσεις (ψηλές) και τα μετακινώ όσο θέλω.
Μην περιμένετε κανένα ηχείο να παίξει το ίδιο όταν είναι κολλητά στον καναπέ.

Reaction score
164
30 με 40 προς τα πίσω ή προς τα πάνω.
Αν θυμάμαι καλά έχεις (και εσύ) καναπέ κολλημένο στον τοίχο, ε;
Για να μην μου σπάσει το κεφάλι η Μαρία :138: σκεφτόμουν να βάλω αυτά τα λεπτά ηχεία που μοιάζουν με κάδρα (και να μην της πω ότι είναι ηχεία :138:)

Reaction score
6
Υπάρχουν και ηχεία που είναι αόρατα και τα έχω ακούσει περεπιπτόντως!

http://www.sonance.com/products/speakers/detail/216

Μπαίνουν μέσα στον τόιχο και βάφονται και δεν φαίνεται τπτ.

Και φυσικά δεν καταλαβαίνει κανείς από που προέρχεται ο ήχος.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.244
Members
38.542
Νεότερο μέλος
v.angelos