720 1080

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
ποσοι απο σας εχετε προβολεα 1080ρ η ποτε σκοπευετε να αποκτησετε
ενοψιν των hd formats ρωτω

Reaction score
0
Προς το παρόν χαίρομαι τα 720p του Epson. Μετά τα χριστούγεννα όμως κάτι θα κάνουμε αν και για να λέω την αλήθεια θα εξαρτηθεί πολύ από τις τότε τιμές μιας και οι καλοί 1080 είναι too much για μένα :crazy_3:

Reaction score
12
Το φθινόπωρο με την έλευση των νέων μοντέλων 1080π, θα γίνει το τρίτο βήμα αναβάθμισης σε προβολέα.
Όπως φαίνονται τα πράγματα μέχρι σήμερα, η επιλογή μου θα είναι ο DILA εκτός και αν με μικρή διαφορά τιμής υπάρξει τότε κάτι καλύτερο από τα νεότερα μοντέλα που θα με βάλει σε πειρασμό.
Πιστεύω οτι αυτή τη φορά η επιλογή που θα κάνω θα είναι για πολλά χρόνια τουλάχιστον 5.

Reaction score
0
Ελπιζω συντομα 1080p αλλιως το αργοτερο μεχρι τα Χριστουγεννα. Παντως 720p δεν παιρνω οταν ειμαστε τοσο κοντα σε affordable 1080p.

Reaction score
14
Ξέροντας πως θα χτυπήσει το τηλέφωνό μου μετά το ποστ και θα είναι ο σΚαφάτος και θα με βρίζει("happy_1" ) , εχω να πώ πως θα πρότεινα σε όλους όσους θέλουν να αγοράσουν "φθηνούς" 1080p να το ξανασκεφτούν...

Βάλτε τον πολύ καλό 720 Mitsubishi 1000 να παίζει κόντρα στα 1080 ενός άλλου προβολέα εκτός του sharp και πείτε μου στα 3 μέτρα τι διαφορές βλέπετε με την ίδια ταινία...
Θα ήθελα πολύ να βρώ διαφορές στην λεπτομέρεια και δεν βρήκα ( παράδοξο μεν αλλά το είδα...)

Γνώμη μου βέβαια αλλά θα πρότεινα να το κάνετε αυτό το τεστ...
Και διαφορές να βρείτε η διαφορά στην τιμή δεν είναι η αντίστοιχη....
Οι πολύ καλοί και ακριβοί 1080ρ αξίζουν την κορυφή και την διαφορά τιμής έστω για τις οριακά καλύτερες εικόνες..

Οι πιό φθηνοί αλλά διπλάσιας+ τιμής από τους κορυφαίους 720ρ δεν με πείθουν...

Νομίζω πως θα περάσω σε 1080ρ αλλά αργότερα και μόνο σε πολύ καλό μηχάνημα...

Reaction score
0
Απάντηση: 720 1080

Εγώ δεν πρόκειται να πάρω προβολέα αν δεν είναι 1080p(εξαιρείται ο χιλιάρης Mitsubishi)..........προσωπικά δυσκολεύομαι να δώσω 3.000 και 4.000 χιλιάδες για προβολέα πριν τα Χριστούγεννα αν και υπάρχει μια μικρή περίπτωση να χτυπήσω τον Benq 9000 σε 2 μήνες αν τα καταφέρω να τον αγοράσω στην τιμή που θέλω.

Reaction score
164
Ξέροντας πως θα χτυπήσει το τηλέφωνό μου μετά το ποστ και θα είναι ο σΚαφάτος και θα με βρίζει("happy_1" ) , εχω να πώ πως θα πρότεινα σε όλους όσους θέλουν να αγοράσουν "φθηνούς" 1080p να το ξανασκεφτούν...

Βάλτε τον πολύ καλό 720 Mitsubishi 1000 να παίζει κόντρα στα 1080 ενός άλλου προβολέα εκτός του sharp και πείτε μου στα 3 μέτρα τι διαφορές βλέπετε με την ίδια ταινία...
Θα ήθελα πολύ να βρώ διαφορές στην λεπτομέρεια και δεν βρήκα ( παράδοξο μεν αλλά το είδα...)

Γνώμη μου βέβαια αλλά θα πρότεινα να το κάνετε αυτό το τεστ...
Και διαφορές να βρείτε η διαφορά στην τιμή δεν είναι η αντίστοιχη....
Οι πολύ καλοί και ακριβοί 1080ρ αξίζουν την κορυφή και την διαφορά τιμής έστω για τις οριακά καλύτερες εικόνες..

Οι πιό φθηνοί αλλά διπλάσιας+ τιμής από τους κορυφαίους 720ρ δεν με πείθουν...

Νομίζω πως θα περάσω σε 1080ρ αλλά αργότερα και μόνο σε πολύ καλό μηχάνημα...
+1000

Έχω την εντύπωση ότι κάθε αναβάθμιση στην ανάλυση είναι ένα βήμα μπρος και δύο πίσω. Η ώριμη τεχνολογία αποδίδει συνολικά καλύτερα, αν εξαιρέσουμε τα πανάκριβα κομμάτια. Προσωπικά είμαι υπερευχαριστημένος με τον προβολέα μου, δεν μου λείπει κάτι που θα με έκανε να δώσω έστω και 1000Ε παραπάνω. Όταν η τεχνολογία ωριμάσει και υπάρχει σε τιμή γύρω στα 2000Ε 1080p με αξιόλογες επιδόσεις, τα ξαναλέμε.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
:happy_4: πιστευω πως δεν χρειαζεται πολυ σκεψη για να καταλαβουμε αν ο πολυς κοσμος μπορει- ειναι διατεθημενος να βγαλει απο την τσεπη του για κατι που σε κανα χρονο θα ειναι και πιο προσιτο και με καλυτερη αποδωση απο τα σημερινα 1080ρ :happy_4:
ισως ηταν πιο αποδωτικο να ασχοληθουμε με το 720ρ μιας και ειναι σε επαφη με τον περισοτερο κοσμο και το 1080ρ δεν θα μας αγγιξει πριν την επομενη ανοιξη

Reaction score
14
:happy_4: πιστευω πως δεν χρειαζεται πολυ σκεψη για να καταλαβουμε αν ο πολυς κοσμος μπορει- ειναι διατεθημενος να βγαλει απο την τσεπη του για κατι που σε κανα χρονο θα ειναι και πιο προσιτο και με καλυτερη αποδωση απο τα σημερινα 1080ρ :happy_4:
ισως ηταν πιο αποδωτικο να ασχοληθουμε με το 720ρ μιας και ειναι σε επαφη με τον περισοτερο κοσμο και το 1080ρ δεν θα μας αγγιξει πριν την επομενη ανοιξη
αρκετά σωστή η σκέψη σου Αργύρη, όσο εχει να κάνει με την μεγάλη βάση χρηστών/κατόχων 720 προβολέων όμως και η ενημέρωση και η εξέλιξη των 1080 μας είναι αρκετά ενδιαφέρουσα καθώς έτσι βλέπουμε και θα εκτιμήσουμε καλίτερα την ωρίμανση της τεχνολογίας των 1080 και των διαφόρων στρατοπέδων και τεχνολογιών και φυσικά την αναμενώμενη μείωση τιμών.

Το μόνο δείγμα 1080 προβολικού που είδαμε σε σχετικά καλή τιμή ήταν και είναι ακομα ο EPSON ο οποίος όμως στα δικά μου μάτια δείχνει οτι του λείπουν κανα 2 χιλιάρικα τιμής απο την απόδοση του!! Τα σχόλια μου περί EPSON είναι σε σχέση πάντα με τον HD81 που έχω... δεν σχολιάζω για ακριβότερα μηχανήματα γιατί εδώ θα συμφωνήσω με τον Βασίλη και τον Giorgio-n οτι διπλάσια και τριπλάσια τιμή απλά δεν είναι value for money για μια μικρή ποσοστιαία βελτίωση στην εικόνα.

Reaction score
12
Μετά το μήνυμα του giorgio είναι δύσκολο να πει κάποιος οτι θα πάρει προβολέα 1080π καθότι είναι πολύ πιστικός σε αυτά που λέει και δεν έχει άδικο.
Η αλήθεια είναι οτι εμείς που διαβάζουμε και συμμετέχουμε καθημερινά στο avclub μας αρέσει το καλύτερο στην εικόνα και πολλές φορές καταλήγουμε να είμαστε υπερβολικοί στις απαιτήσεις μας.
Όταν καμιά φορά πηγαίνω στον κινηματογράφο και την άλλη μέρα βλέπω ταινία στον προβολέα μου (που είναι μοντέλο παλιό πλέον και πολύ φθηνό πανυ900) θα μπορούσα να πω χωρίς υπερβολή οτι η εικόνα που μου δίνει δεν είναι κατώτερη από το σινεμά. Το ίδιο λένε και όσοι έρχονται στο σπίτι μου και δεν είναι λίγοι αυτοί.
Αντίθετα αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η ποιότητα της ταινίας που μπορεί να ρίξει την ποιότητα της εικόνα πάρα πολύ ακόμα και σε σημείο απογοητευτικό καμιά φορά.
Σε αυτή την περίπτωση ένας καλός προβολέας θα σώσει την κατάσταση; Δεν το νομίζω ίσως είναι και χειρότερα αν υποθέσουμε οτι προβάλει με μεγαλύτερη λεπτομέρεια άρα θα προβάλει και τις ατέλειες περισσότερο. Τη διαφορά θα την κάνουν σίγουρα τα νεα φορμά, μπλού ρει και HD DVD.
Οι νέοι προβολείς και ιδιαίτερα οι πιό ακριβοί όπως ο dila που ανέφερα προηγούμενα ε, δεν μπορεί παρά να είναι καλύτεροι από ένα 720π καθώς εκτός από την ανάλυση έχουν και καλύτερο κόντραστ καλύτερο φακό και γενικότερα καλύτερη κατασκευή αλλά αυτό που παίρνουμε τελικά στην εικόνα δεν νομίζω να ανταποκρίνεται σε περισσότερο από 15-20% ενώ η τιμή είναι 500% παραπάνω!!!!!!!!!
Αλλά είπαμε, τρελαμένοι!!
Πολύ κακό κάνει αυτό το avclub στην τσέπη.

Reaction score
5
δεν σχολιάζω για ακριβότερα μηχανήματα γιατί εδώ θα συμφωνήσω με τον Βασίλη και τον Giorgio-n οτι διπλάσια και τριπλάσια τιμή απλά δεν είναι value for money για μια μικρή ποσοστιαία βελτίωση στην εικόνα.
αυτό το λένε χάι εντ :happy_5:

Reaction score
164
Η αλήθεια είναι οτι εμείς που διαβάζουμε και συμμετέχουμε καθημερινά στο avclub μας αρέσει το
.............
Πολύ κακό κάνει αυτό το avclub στην τσέπη.
:happy_5::happy_5::happy_5:

Reaction score
164
Εσείς που θέλετε να πάρετε έναν 1080, γιατί τον θέλετε;
Τι πιστεύετε ότι λείπει από τα καλά 720; Είστε σίγουροι ότι η ανάλυση και μόνο θα σας το δώσει;

Reaction score
14
Εσείς που θέλετε να πάρετε έναν 1080, γιατί τον θέλετε;
Τι πιστεύετε ότι λείπει από τα καλά 720; Είστε σίγουροι ότι η ανάλυση και μόνο θα σας το δώσει;

Βασίλη αυτό που ήθελα να πάρω απο τον προβολέα που ευχάριστα θα έβλεπα τις ταινίες μου, το πήρα στα σίγουρα με τον 81. Επίσης η τιμή του Power buy του Δεκεμβρίου ακόμα καλά κρατεί, οπότε νοιώθω ότι έκανα και καλό deal στο τέλος τέλος. (LV considering)

Η διαφορά που είδα στην εικόνα με τον 72 είναι μεγάλη, επίσης το εξωτερικό scaler του 81 μου εδωσε τρομερή ευκολία στην εγκατάσταση και στην συνδεσμολογία μου.

Reaction score
14
Όταν καμιά φορά πηγαίνω στον κινηματογράφο και την άλλη μέρα βλέπω ταινία στον προβολέα μου (που είναι μοντέλο παλιό πλέον και πολύ φθηνό πανυ900) θα μπορούσα να πω χωρίς υπερβολή οτι η εικόνα που μου δίνει δεν είναι κατώτερη από το σινεμά. Το ίδιο λένε και όσοι έρχονται στο σπίτι μου και δεν είναι λίγοι αυτοί.
Πολύ σωστό και ειδικά σε πολλές άιθουσες των Village η εικόνα είναι σαν.... το χαλι της το μαυρο!!!

Αντίθετα αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η ποιότητα της ταινίας που μπορεί να ρίξει την ποιότητα της εικόνα πάρα πολύ ακόμα και σε σημείο απογοητευτικό καμιά φορά.

Σε αυτή την περίπτωση ένας καλός προβολέας θα σώσει την κατάσταση;
Και αυτό πολύ σωστό, μιλάμε για να βελτιστοποιήσουμε τα πάντα... πανί... καλώδια (αργυρη πάσσα!!)... σούπερ ντούπερ προβολέας... και τελικά ένα κακό transfer απο ταινία σε ψηφιακό φορμάτ και η εικόνα πάει στράφι!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
πες τα ρε δικε μου :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4: :cool_4:

Reaction score
12
:happy_5::happy_5::happy_5:
Τι έγινε βρε παιδιά;
Έκανα λάθος.
Μακάρι όλα τα λάθη που θα κάνω στη ζωή μου να είναι τόσα μικρά και ασήμαντα σαν αυτό!
Μου το θύμισε ο Ανδρέας με πμ αλλιώς δεν θα το καταλάβαινα.
Γειά σου unforgiven. (δεν έχω φατσούλες και το γράφω)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.575
Members
38.716
Νεότερο μέλος
Nickk