801

Reaction score
1
Κατ' αρχήν καλή χρονιά για όλους μας και να είμαστε όλοι υγιείς και ευτυχισμένοι.

Όσον αφορά τα 801N, θα έλεγα ότι από τα πρώτα λεπτά εισέβαλαν με τα τσαρούχια στο προσωπικό μου top 5 των ηχείων που έχω ακούσει ως σήμερα, χωρίς να τα έχω "ψάξει" και ιδιαιτέρως. Βέβαια, για να λέμε όλη την αλήθεια, αυτό που διαπίστωσα επίσης εξ' αρχής, είναι ότι τα 801N δεν θα σου δώσουν ούτε το 50% των δυνατοτήτων τους αν δεν τα οδηγήσεις σωστά.

Στην παρούσα φάση τα οδηγώ με έναν Mark Levinson No. 332 και μπορώ να πω ότι τα πράγματα πάνε πολύ καλά... αλλά όχι όπως θα ήθελα. Μπορεί να ακούγεται τρελό αυτό που λέω, αλλά δυστυχώς έτσι είναι. Ο Mark Levinson μπορεί να κατεβαίνει ακόμα και λίγο πριν το βραχυκύκλωμα, αλλά το συγκεκριμένο ηχείο θα ήθελε κάτι παραπάνω σε ισχύ και φυσικά πάντοτε με την ίδια "καθαρότητα" και τον ίδιο 3D dimensional sound, γιατί αλλιώς δεν θα συγχωρέσει τίποτα.

Οπότε καταλαβαίνεις brother ότι θα υπάρξουν και επιπλέον αλλαγές ή προσθήκες, αφού και η περίπτωση της διενίσχυση των 801N με άλλον ένα 332 δεν θα ήταν κακή ιδέα. Κάτι ανάλογο έχει κάνει και ο φίλος μου ο Wes Philips και ισχυρίζεται ότι το πράγμα δούλεψε υποδειγματικά.

Ίδωμεν.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: 801

Εμ βέβαια...Φόρτωσε ο Άη Βασίλης το έλκηθρο με τους Ναυτίλους του Νικόλα και που να μείνει χώρος για τους Bel Canto και το Rega που του ζήτησα?! :(

Καλορίζικα! ;)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ζήτω η διενίσχυση...
Δεν αμφιβάλω καθόλου, σε κάθε περίπτωση είμαι σίγουρος ότι... θα τους βγάλεις τα μάτια μέχρι να παίξουν όπως πρέπει. Βάρα αλύπητα, ελπίζω ο χώρος που θα τραγουδήσουν, να έχει τον απαραίτητο αέρα και να τα χαρείς όσο μπορείς.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Nik το πας καλα το θεμα!!!
Βρες εναν 336 για τα woofer και εισαι κομπλε!!;)
Καλες ακροασεις!

Reaction score
3
Νικόλα,καλή χρονιά και καλορίζικα.
Αποφάσισες να "ξεχυλώσεις" το σπίτι,γι'αυτό πήρες τον μουσικό σεισμό?
Αντε στήστα να τα ακούσουμε για να καθαρίσουν μερικών μερικών τα αυτιά που έχουν βουλώσει με τον "αέρα" που βγάζουν οι ανοικτές πόρτες...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Kαλοριζικα και απο μενα και καλα ακουσματα με τα θηρια.....................Το θεμα ομως ειναι το ρημαδι το ταιριασμα τους με σωστα ΘΗΡΙΩΔΗ βατ!!!!!!!!!!!Μιας και ειμαι κατοχος των 802Ν και εχω και γω σχεδον τις ιδιες αναγκες απο υψηλο βατικο αποθεμα ομολογουμενως για να ακουσεις σωστα αυτο το ηχειο πρεπει να του ριξεις χρημα αλλα και επιλεκτικα συνοδα.1,5 μετρα αερα απο πλαγια και πισω και καλη στηριξη με το δαπεδο.Σαφως με την διενισχυση θα αλλαξουν τα πραγματα και θα κλαψεις με το τελικο αποτελεσμα.Αντε ....................καλες ακροασεις ....................................

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.552
Εχω μια απορια, αν θελετε μου λετε.
Αν δεν κανω λαθος, ο Νικολας ειχε τα παλια 800αρια.
Τα 801Ν ειναι καλυτερα??
Απλα απορια ετσι?, οχι οτι εχω ακουσει το ενα η το αλλο.

Και φυσικα καλοριζικα Νικολα!

Reaction score
1
Μόλις τώρα βρήκα χρόνο να διαβάσω λίγο και από ότι βλέπω τα 801N μας βάλανε φωτιά. Σας ευχαριστώ για τα "καλορίζικα" και δεσμεύομαι να οργανώσω μια καλή ακρόαση στο καινούριο χώρο που πρόκειται να μετακινηθώ σε λίγο καιρό.

Να σας πω και ένα μυστικό;;; Ο γνωστό άγνωστος Αναμουρλίδης φρόντισε από νωρίς να κλείσει θέση. Αυτός μπορεί να έχει Tannoy, αλλά μάλλον είναι κρυφο-B&Wάκιας. Προσέξτε τον γιατί είναι επικίνδυνος. :)

Αρβανικ, για κάνε τα μαγικά σου μπας και βρούμε κανέναν 332 σε καλά λεφτά.

Φίλε Platon δεν ξέρω αν έχουμε ξαναμιλήσει. Μετά από 5 μέρες συμβίωσης με τα 801N και μετά από 2 χρόνια συμβίωσης με τα 800 Matrix, μπορώ να σου πω ότι:
- Τα 801N αποδίδουν πιο καθαρά και με πολύ περισσότερη λεπτομέρεια από ότι τα 800 Matrix.
- Τα 801N υπερτερούν σε ταχύτητα και δυναμικά.
- Και τα δύο έχουν τεράστια εικόνα, τόσο σε βάθος όσο και σε πλάτος, όμως τα 801N είναι "ελαφρώς" πιο περιγραφικά, γιατί έχουν πολύ πιο γρήγορους drivers και δεν τους ξεφεύγει τίποτα.
- Το 800 Matrix υπερτερεί στο ότι "τσιμπάει" από πολύ χαμηλά και με λίγα watts. Όπως και να το κάνουμε είναι και 93dB το ηχείο. Από την άλλη, το 801N θέλει το volume στο παρά-τέταρτο και βάλε για να σου ξεδιπλώσει τις αρετές του, γεγονός που δεν ευνοεί τις μεταμεσονύκτιες ακροάσεις.

Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν περίμενα ότι θα με έκαναν να ξεχάσω τόσο γρήγορα τα αγαπημένα μου 800 Matrix. Όπως και να έχει, είναι ακόμα πολύ νωρίς και δεν τα έχω ψάξει καθόλου.

Reaction score
3
Aσε ρε Νικόλα.
Είχαμε τον Κ.Κ να μου την λέει με τα B&w,τώρα θα μου την λές και εσύ...:( :)
Κανόνισε σύντομα ακρόαση και θα έχω και γιατρό μαζί μου,για κάθε ενδεχόμενο...:)

Reaction score
51
Aσε ρε Νικόλα.
Είχαμε τον Κ.Κ να μου την λέει με τα B&w,τώρα θα μου την λές και εσύ...:( :)
Κανόνισε σύντομα ακρόαση και θα έχω και γιατρό μαζί μου,για κάθε ενδεχόμενο...:)
..και τι γιατρό...!
Ψηφιακό!!!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
1
Αφού είσαι κρυφός fun ρε φίλε. Τι να κάνουμε τώρα. Αυτά τα πράγματα δεν κρύβονται.

Και για να σε αρρωστήσω λίγο περισσότερο, ρίξε μια ματιά σε ένα πιθανό setup:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: 801

Νικόλα καλορίζικα (αν και όχι ευκολοδήγητα!!!)

Για να κάνω μία ερώτηση στους B&W-ακηδες του avsite. Προτιμάτε τα 801Ν ή τα 802Ν και γιατί; Κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι δύο κώνοι των 802 λόγω μικρού μεγέθους σε σχέση με τον ένα των 801 είναι "γρηγορότεροι" (πιο γρήγορη απόσβεση στα χαμηλά, πιο καλά μεταβατικά). Από την άλλη ο 1 κώνος του 801 λόγω μεγέθους βοηθά να κατεβαίνει πιο χαμηλά, οπότε μπορεί να χάνει λίγο σε απόσβεση του χαμηλού αλλά κερδίζει σε απόκριση.

Τα έχω ακούσει και τα 2 ηχεία, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα να βγάλψ συμπεράσματα. Εσείς τι πιστεύεται;;;

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Καλημερα σε ολους............Παροτι εχω τα 802Ν θα ελεγα οτι τα 801Ν αν τους ριξεις απο διπλα εναν Krell Fpb 700 η τους νεους μονομπλοκ της Classe 400 της σειρας Delta που τα εχω ακουσει τοτε θα ελεγα οτι .........................................ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ!!!!!!!!!!!!!!!ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΗΤΑ και αν παιξεις και με μια καλη λαμπατη προενισχυση τοτε πραγματικα ΑΛΗΘΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.968
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas