AΓΟΡΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

Reaction score
32
Ειμαι αρκετά μπερδεμένος και θα ήθελα την βοήθεια σας.
Τι πρέπει να προσέξει κάποιος πριν αγοράσει ενα μεταχειρισμένο προβολέα για να μη τα κλέει...
Σκέφτομαι να πάρω ενα Pt-ae900 η Z4 μέχρι να ξεκαθαριστεί το σκηνικό με τα 1080p με 800 ευρώ.Ακούω συμβουλές...

Reaction score
4
Επειδη βρεθηκα στην θεση θα προσπαθησω να σε βοηθησω λεγοντας σου τι εκανα εγω αγοραζοντας εναν μεταχειρiσμενο panasonic ax100.

1) Μαθε τι προβληματα αντιμετωπισαν αλλοι με το μηχανημα που θες.(ειναι γεματα τα φορουμς απο αναφορες για ολα τα μηχανηματα )
2) Μαθε τα παντα για το μηχανημα που θες γενικοτερα ωστε να εισαι προετοιμασμενος στο τι θα δεις.(διαβασμα παλι στα φορουμς.)
3) Πηγαινε να δεις εναν να παιζει που φυσικα δεν θα ειναι προβληματικο κομματι.
4) Πηγαινε να δεις αυτον που θες να αγορασεις και φυσικα αμα παιζει το ιδιο με το πρωτο που ειδες τοτε εισαι στο σωστο δρομο.

Αυτα εκανα και εγω και ημουν απολυτα προετοιμασμενος στο τι θα δω και τι θα περιμενω. Πηγαινα για καινουργιο αλλα βρηκα μια ευκαιρια λιγο παραπανω απο τα λεφτα που θες να δωσεις και τον πηρα.

Reaction score
1
Ειμαι αρκετά μπερδεμένος και θα ήθελα την βοήθεια σας.
Τι πρέπει να προσέξει κάποιος πριν αγοράσει ενα μεταχειρισμένο προβολέα για να μη τα κλέει...
Σκέφτομαι να πάρω ενα Pt-ae900 η Z4 μέχρι να ξεκαθαριστεί το σκηνικό με τα 1080p με 800 ευρώ.Ακούω συμβουλές...
Θα βάλεις το υποψήφιο μηχάνημα να προβάλλει μία λευκή εικόνα, δηλαδή 100% IRE. Μπορεί να είναι πάτερν (π.χ. DVΕ 14/06) ή απλά ένα jpg σωσμένο σε ένα DVD.

Θα την προβάλλεις χωρίς ίριδα και με τη λάμπα στο full.

Εννοείται πως θα πρέπει να έχεις κατά νου τα περί ομοιομορφίας που ούτως ή άλλως χαρακτηρίζουν τα μηχανήματα που αναφέρεις.

Προσέχεις:

1. Εάν το φως που ανακλάται από την οθόνη είναι αρκετό (δεν πρέπει να σου είναι άνετη η παρακολούθησή του)

2. Εάν υπάρχει flickering

3. Εάν υπάρχουν καμένα pixels, σημάδια, σύννεφα , κλπ

Εάν περάσει αυτό το τεστ, δεν χρειάζεται να δεις τίποτε άλλο.

Εννοείται πως ελέγχεις και εξωτερικά το μηχάνημα για χτυπήματα, καθώς και τις γρίλιες εξαερισμού για συγκέντρωση σκόνης.

Edit:

Παρέλειψα να αναφέρω και το σημαντικότατο πρόβλημα σε αυτά τα μηχανήματα: την απόκλιση

Αυτήν θα την ελέγξεις είτε μέσω ενός πάτερν με λευκές γραμμές, (π.χ. DVE 12/20) ή ενός jpg και πάλι, ή παρατηρώντας το λευκά γράμματα του μενού του.

Reaction score
4
Εχει απολυτο δικιο ο zoglair.:cool_4:
Στο συγκεκριμενο προβολεα τον ax100 εχει μεσα στο μενου του τεστ πατερν οποτε τα τσεκαρα και εγω. Θα πρεπει να το κανεις με τον τροπο που σου ειπε σιγουρα και εσυ.

Reaction score
0
Κοίτα και το κόστος της λάμπας. Πρέπει η τιμή του μεταχειρισμένου + μία λάμπα, να είναι μικρότερη από την τιμή του καινούργιου.
Κατά την μεταφορά πιθανόν να χαλάσει (μικρή πιθανότητα, αλλά υπάρχει). Επιπλέον αν έχει χρησιμοποιηθεί πολλές ώρες και σε σπίτι όπου υπάρχουν καπνιστές, θα έχει επιβαρυνθεί το φίλτρο και η λάμπα.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.668
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale