Καλως ορισες!
Πριν σε βοηθησουμε μηπως πρεπει να βοηθησεις και εσυ εμας λιγο?
Κατι που πρεπει να ξερουμε δηλαδη?
Χρηματα που θελεις να ξοδεψεις, τεχνολογια, χρηση που θα του κανεις?
Έχεις δει καινούριους DLP; Τo Rainbow είναι αισθητά μειωμένο.
Από όλους τους πιο πάνω μπορώ να σου πω για τον Ζ4 τον οποίο και έχω: Είναι 100% κινηματογραφικός προβολέας, πράγμα που σημαίνει ότι θέλει κλειστά φώτα για να παίξει, δεν υπάρχει περίπτωση να δεις απόγευμα με ανοιχτά παράθυρα κάτι ή ποδόσφαιρο με λίγα φώτα. Αν τον θέλεις περισσότερο για DVD θα σε αποζημιώσει 100%.
O SANYO ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙς ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕς ΤΟΥ? ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΕΧΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ CONTROL? SE TI ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ? ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ?
να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου το εξής: ενδιαφέρομαι να πάρω προβολέα αλλά δεν ξέρω αν βλέπω το rainbow. πού μπορώ να πάω να δω έναν LCD και έναν DLP να βγάλω συμπέρασμα?
για LCD σκεφτομαι τον TW600 ή τον Sanyo z4
ενώ για DLP τον Optoma HD70
(αν δεν βλέπω το rainbow ποιον να πάρω καλύτερα?)
η απόσταση προβολέα οθόνης θα είναι 3μ περίπου οθόνη τι να πάρω? (κάποια οικονομική εώς 300ε)
Καλωσήλθες και εσύ. Αν δεν βλέπεις rainbow, να πάρεις όποιον σου αρέσει περισσότερο, λαμβάνοντας πάντα υπ' όψιν σου πού θα τον τοποθετήσεις, μιας και οι LCD είναι μακράν πιο ευέλικτοι λόγω του ζουμ και της δυνατότητας μετακίνησης της εικόνας δεξιά-αριστερά και πάνω-κάτω (pan-tilt)
50% αριστερά-δεξιά και 100% πάνω-κάτω. Το focus και τα lens shift ρυθμίζονται χειροκίνητα, όπως και σε όλους της κατηγορίας. Το keystone από το remote, αλλά καλό είναι να το αποφύγεις.
1) δεν αρκεί να μην το βλέπει ο υποψήφιος αγοραστής. Εκτός κι αν παρακολουθεί
τα πάντα, πάντα... ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.
2) εμένα περισσότερο με είχε ενοχλήσει το motion dithering σε έναν dlp που είχα δει.
μου κάνει εντύπωση που σχεδόν κανένας δεν αναφέρεται σε αυτό το φαινόμενο.
(πιθανότατα βέβαια το motion dithering να επιβαρυνόταν και από την ψηφιακή σύνδεση.
Από ότι θυμάμαι μέσω component το φαινόμενο ήταν λιγότερο αισθητό).
3) για να είναι σίγουρος κανείς ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙ DLP θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να παρακολουθήσει πρόγραμμα
2 ωρών τουλάχιστον συνεχόμενα (και να αποφασίσει την επόμενη μέρα) ώστε να είναι βέβαιος ότι
το προβολικό δεν του προκαλεί πονοκέφαλο, ή κόπωση μετά από κάποια ώρα.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ.