Aλλαγή βήματος (tempo-fps) σε stream ήχου

Reaction score
2
Καλησπέρα σας σε όλους.

Πριν από καμιά βδομάδα είχα ποστάρει αυτό το ποστ στην κατηγορία HTPC, αλλά επειδή δεν μπόρεσε να με βοηθήσει κάποιος, το ξαναποστάρω και εδώ bit-perfect, μιας και είναι η απολύτως αρμόδια κατηγορία.

Έχω ένα παιδικό βιντεάκι (MKV, avi δεν έχει σημασία) κωδικοποιημένο στα 23,976 fps και όλα είναι συγχρονισμένα (υπότιτλοι, ήχος κ.λ.π)
Έχω όμως και ένα άλλο audio stream, που το έχω βγάλει από PAL DVD, και είναι συνεπώς συγχρονισμένο με βίντεο που τρέχει στα 25fps. Θέλω να ενσωματώσω αυτό το 2ο audio stream στο αρχικό βίντεο, αλλά είναι φανερό ότι δεν είναι συγχρονισμένο με το βίντεο στριμ καθώς είναι διαφορετικά τα fps.

Πριν καιρό είχα χρησιμοποιήσει για το σκοπό αυτό το BeSweet (με πολύ καλά αποτελέσματα. Έλα όμως που τώρα, στα Vista, το άτιμο το BeSweet αρνείται πεισματικά να δουλέψει...Τόσο κρασάρισμα που έφαγα την τελευταία εβδομάδα είχα να δω από τα Windows 98.
Βρε δοκίμασα από τη γραμμή εντολών (όχι ότι μου κόβει και πολύ αλλά...), βρε το δικό του GUI, βρε με front end το BeLight...ΝΤΙΠ για ΝΤΙΠ.
Μετά προσπάθησα με το eac3to...τίποτα κι αυτό

Με τα "γαλλικά" που έχω ρίξει από την (προηγούμενη) Δευτέρα, δε χρειάζεται να προσθέσω το ελληνικό audio, ο γιος μου την έμαθε τη γλώσσα.

Οπότε, γνωρίζει κανείς κάποιο προγραμματάκι (πλην των δύο που ανέφερα), κατά προτίμηση σταθερό, που να μπορεί να κάνει αλλαγή σε tempo, pitch και fps σε ένα ηχητικό κομμάτι, ωστέ αυτό, από PAL να ταιριάζει σε βίντεο με 24 fps και το αντίστροφο;

Κάθε βοήθεια και γνώμη ευπρόσδεκτη

EDIT: Αν υπάρχει πρόβλημα που το ποστάρω και εδώ, αυτό το ποστ ας σβηστεί αύταρδο

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.240
Απάντηση: Aλλαγή βήματος (tempo-fps) σε stream ήχου

Δεν ξέρω τη μορφή του προσθέτου audio stream, αλλά αυτό που χρειάζεσαι είναι ένας wave editor σαν το Wavelab ή το Adobe Audition, ή το Audacity (που είναι δωρεάν).

Reaction score
2

Δεν ξέρω τη μορφή του προσθέτου audio stream, αλλά αυτό που χρειάζεσαι είναι ένας wave editor σαν το Wavelab ή το Adobe Audition, ή το Audacity (που είναι δωρεάν).

Κώστα καλησπέρα. Το πρόσθετο audio stream είναι AC-3.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.240

Εντάξει η κωδικοποίηση, αλλά τί είδους αρχείο είναι; Αν είναι .wav (προφανώς 16/48 ή 24/48) τότε με τον Audacity μπορείς να το μαζέψεις στο ποσοστό που χρειάζεται.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.471
Members
38.564
Νεότερο μέλος
diskoyoyo