Aνεξήγητο πρόβλημα...

Reaction score
0
Καταρχάς να χαιρετήσω σαν νεο μέλος και ελπίζω να μπορέσετε να με βοηθήσετε στο εξής πρόβλημα...

Ήμουν κάτοχος μίας Panasonic 42ΤΗ7 την οποία είχα συνδέσει με το PC (3GH HT Pentium 4, ΑΤΙ 3450HD) μέσω HDMI και έδειχνε όλες τις ταινίες άψογα.

Πρόσφατα αγόρασα μία 42TH80 και συνέδεσα το PC με καλώδιο VGA στην είσοδο "PC" της ΤV (για χρήση ώς οθόνης) και με HDMI στην είσοδο HDMI (για παρακολούθηση video). Η τηλεόραση μου παρουσιάζει ανεξήγητο tearing στην σύνδεση με HDMI...έχω δοκιμάσει τα πάντα! Μέχρι και καλώδια άλλαξα αλλά τίποτα.

Ενώ η σύνδεση με VGA δείχνει εντάξει ο,τι και να παίζει, όταν το γυρνάω σε σύνδεση HDMI ο,τι βίντεο και να παίζει (HD ή όχι) παρουσιάζει εντονότατο tearing.

οποιαδήποτε υπόδειξη θα βοηθούσε!

(πρόγραμμα αναπαραγωγής : Media Player Classic HC, Haali media splitter, Ac3.)

Reaction score
4
Απάντηση: Aνεξήγητο πρόβλημα...

πηγη αλλαξες για δοκιμη;

παντως σε λαθος section την εβαλες την ερωτηση...

Reaction score
8
οντως αλλα δεν πειραζει, ας ριξουμε καμμια ιδεα.

1. κυτταξε απο τα μενου της τηλεορασης αν υπαρχει καποια ρυθμιση στην συγκεκριμενη εισοδο HDMI, αν ειναι ενεργοποιημενη κ.λπ.

2. κυτταξε αν η καρτα γραφικων σου μπορει να δωσει σε δυο οθονες και γενικα τις ρυθμισεις της, αν ειναι ενεργοποιημενη η εξοδος HDMI κ.λπ
Επισης απενεργοποιησε - βγαλε την VGA απο την τηλεοραση και κυττα αν παιζει τωρα η HDMI.

3. κυττα μηπως μεσω της καρτας γραφικων ειναι ενεργοποιημενος ο σκαλερ για την σωστη αναλυση και κυττα μηπως και η τηλεοραση εχει καποιον ενεργοποιημενο σκαλερ, γιατι αν δουλευουν δυο σκαλερ μαζι υπαρχει προβλημα

αυτα τα ολιγα αν και δεν σκαμπαζω πολλα απο εικονα και υπολογιστες.

Reaction score
0
(μηπως θα μπορούσαν οι αντμίν να μεταφέρουν το μήνυμα ή να το ξαναποστάρω στο HTPC thread?)

πηγή δυστυχώς δεν έχω άλλη για να κάνω την δοκιμή...

1. δέν εχει κάτι... :(
το 2. το έκανα.
το 3. ο scaler της τηλεόρασης είναι αυτόματος ενώ της κάρτας γραφικών δεν άλλαξε τίποτα με την αλλαγή της TV.

πάντως ευχαριστώ για την βοήθεια...

Reaction score
4
Απάντηση: Aνεξήγητο πρόβλημα...

HDMI βγαζει η καρτα σου απο μονη της ή το κανεις μεσω κονβερτορα απο DVI;

μηπως παει εκει κατι στραβα;

εχεις κοντα κανα φιλο με lcd/plasma τηλεοραση με εισοδο hdmi να του πας το pc σου να το δοκιμασετε εκει;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.639
Members
38.729