Aπαντηστε περικαλω.......

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823
Αν καποιος εχει φτιαξει ενα HTPC και το κουτι που χρησιμοποιει ειναι ολο απο αλουμινιο(εχω το ZALMAN 1600 XT) θα ηταν καλο να χρησιμοποιουσε μεσα απο το κουτι καποιο ηχομονωτικο υλικο(υπαρχουν καποια αυτοκολλητα )?
Ποια η γνωμη σας?Καποια Ελληνικη εταιρεια νομιζω οτι φερνει αναλογα μονωτικα αλλα δεν ξερω το site τους.
Αν βαλουμε μονωση σε αλουμινενιο κουτι πιστευετε οτι εν μερει χανεται η ηχητικη μονωτικη ικανοτητα του αλουμινιου του κουτιου?
Εχετε λεβεντες μου κομπιουτεραδες να προτεινετε καποια?
Εννοειται οτι αυτο γινεται για να μειωσουμε το δυνατον τον θορυβο-εστω και λιγο-το πισιου μας που εχουμε μεσα στο σαλονι...........
Να πω επισης οτι εχω INTEL QUAD DUAL CORE, ATI 2600 XT,Power suply ENERMAX GALAXY 850 Watt.

Attachments

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823
Το καλύτερο (και ακριβώτερο :-( ) είναι το Dynamat. Εδώ το βρίσκεις σε είδη αυτοκινήτου, αλλά να ξέρεις ότι όλα τα παρόμοια είναι και θερμομονωτικά.:sad:
Εννοειται οτι θα κολληθει μονο στα σημεια της λαμαρινας χωρις να κλεισουν τα ανοιγματα οπου βγαινει η μπαινει ο αερας.Οντως πιστευεις οτι δεν θα αεριζεται σωστα και κραταει την ζεστη μεσα???Δηλαδη φτιαχνουμε το ενα ,χαλαμε το αλλο??????Φου του ρε γαμωτο!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
1.847
Καλά, ξέρω πως δεν είχες σκοπό να κλείσεις τις τρύπες! :p

Αλλά μια μεταλλική επιφάνεια όταν έρχεται σε επαφή με θερμό αέρα απο τη μιά πλευρά της και με ψυχρό απο την άλλη, μεταφέρει τη διαφορά θερμότητας, προς τα έξω στην περίπτωσή μας. Αυτό θα σταματήσει να γίνεται με κόλλημα θερμομονωτικού και ότι γίνεται θα αφεθεί μόνο στη ροή του αέρα απο τους ανεμιστήρες. :sad:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823
Καλά, ξέρω πως δεν είχες σκοπό να κλείσεις τις τρύπες! :p

Αλλά μια μεταλλική επιφάνεια όταν έρχεται σε επαφή με θερμό αέρα απο τη μιά πλευρά της και με ψυχρό απο την άλλη, μεταφέρει τη διαφορά θερμότητας, προς τα έξω στην περίπτωσή μας. Αυτό θα σταματήσει να γίνεται με κόλλημα θερμομονωτικού και ότι γίνεται θα αφεθεί μόνο στη ροή του αέρα απο τους ανεμιστήρες. :sad:
Σε ευχαριστω φιλε μου...Να εισαι καλα!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
4
Λάμπρο,

δώσε του ένα Alfablock...λιγότερα εργατικά, ελαφρύτερο και με άριστες μονωτικές ιδιότητες !!!! :crazy_3:

Reaction score
0
Μην περιμενεις θαύματα φίλε μου.

Σκέψου σοβαρά την λύση ενώς fan controller με χειροκίνητη ρύθμιση καλύτερα με ποτενσιόμετρα των ανεμιστήρων και ελαστικά παρεμβύσματα για τους δίσκους.

BTW, htpc με 4 δίσκους και Quad ;;;;;

Reaction score
5
βρε πάτε καλά; Dynamat στο PC?

Έτσι για την ιστορία :

Το Dynamat είναι αυτοκόλλητο πλαστομερές ασφαλτόπανο για στεγανώσεις ταρατσών. ΚΑΝΕΝΑ ασφαλτικό, ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση ΔΕΝ θα κάνει ΚΑΜΙΑ ηχομόνωση . & -

Ακόμα και στα αυτοκίνητα που μπαίνει δεν μπαίνω ως ηχομονωτικό.

Παρακατ'

Αν θες να μειώσεις την φασαρία στον υπολογιστή η λύση είναι απλά. Αλλάζει όλες τις ψύκτρες, παντου. Από τα coolers του κουτιού μέχρι του επεξεργαστή.

Βάζεις 2-3 καλά για την κυκλοφορία του αέρα (αθορυβα πάντα) και όλα τα άλλα τα αντικαθιστούμε με ψύκτρες-αγωγούς.

Αλλιώς νεράκι. Αλλά νεράκι σε htpc?

Reaction score
5
Λάμπρο,

δώσε του ένα Alfablock...λιγότερα εργατικά, ελαφρύτερο και με άριστες μονωτικές ιδιότητες !!!! :crazy_3:
Νίκο θα μπορούσαμε να φτιάξουμε δικό μας κουτί από Alfablok. Θα ήταν πανάλαφρο, τέλεια ηχομονωτικό αλλά λόγω της θερμομόνωσης που έχει το συγκεκριμένο υλικό θα χρειαζόμασταν μπόλικα ανεμιστήρια για συνεχή ροή του αέρα... Δεν νομιζω οτι θα μπορούσε να είναι καλύτερο από ένα καλό αλουμινένιο κουτάκι :crazy_1:

Reaction score
5
Λαμπρο, περιμενεις να τσιμπησω με το νερο στο htpc ε? Ε, οχι λοιπον!
έλα τώρα... αν σου το ζητούσε ο Βλάσης δεν θα του το έφτιαχνες; ο άνθρωπος υποφέρει :crazy_3::crazy_3:

Reaction score
2
Νταξ, οφειλω να ομολογησω οτι οι αντιστασεις μου θα ηταν πολυ ασθενεις :mrgreen:

Reaction score
4
BTW, htpc με 4 δίσκους και Quad ;;;;;
My point exactly...

Το κατάλληλο μηχάνημα στην κατάλληλη δουλειά.... 4 δίσκους και Quad, σίγουρα HTPC δεν είναι....
Εκ των πραγμάτων δεν πληρεί την βασικότερη ιδιότητα ενός HTPC... την ησυχία....

Θα πρότεινα να χώσεις τους δίσκους σε κάποιο μικρότερο PCάκι να το κάτσεις και καμμιά έτοιμη εφαρφογή NAS (αν δεν θες να παιδεύεσαι με linux).... Και να αφήσεις στο HTPC έναν μικρότερο δίσκο ίσα-ίσα για το recording αν κάνεις....
Θα έχεις άμεσα αποτελέσματα στον θόρυβο μιας και θα μπορείς να ρίξεις κατα πολύ την ταχύτητα των ανεμιστήρων (αν δεν ρυθμίζετε μόνη της) αφού έχει αφαιρεθεί η μία αιτία παραγωγής θερμότητας απο το PC (οι δίσκοι)....

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.823
My point exactly...

Το κατάλληλο μηχάνημα στην κατάλληλη δουλειά.... 4 δίσκους και Quad, σίγουρα HTPC δεν είναι....
Εκ των πραγμάτων δεν πληρεί την βασικότερη ιδιότητα ενός HTPC... την ησυχία....

Θα πρότεινα να χώσεις τους δίσκους σε κάποιο μικρότερο PCάκι να το κάτσεις και καμμιά έτοιμη εφαρφογή NAS (αν δεν θες να παιδεύεσαι με linux).... Και να αφήσεις στο HTPC έναν μικρότερο δίσκο ίσα-ίσα για το recording αν κάνεις....
Θα έχεις άμεσα αποτελέσματα στον θόρυβο μιας και θα μπορείς να ρίξεις κατα πολύ την ταχύτητα των ανεμιστήρων (αν δεν ρυθμίζετε μόνη της) αφού έχει αφαιρεθεί η μία αιτία παραγωγής θερμότητας απο το PC (οι δίσκοι)....
Φιλε Νικο καλη χρονια πρωτα απο ολα και υγεια να εχουμε!!!!!!!

Το συγκεκριμενο κουτι ειναι εξ ολοκληρου απο αλουμινιο που σαφως βοηθαει και στην ψυξη αλλα και στην μειωση προς τα εξω του ηχου που παραγεται απο δισκους και cpu cooler.
Δεν μπορω να πω οτι εχω θορυβο απλα θα ηθελα το δυνατον να το ελαχιστοποιησω.
Η ΖΑΛΜΑΝ με το κουτι σου δινει και ενα λογισμικο που εγκαθιστας σαν το Media center και μπορεις να ρυθμιζεις ολα τα coolerakia απο την μπροστινη οθονη σε οτι db και σταθμες θελεις.
Ξαναλεω οτι το συγκεκριμενο μαραφετι ειναι αρκετα ησυχο απλα το ψαχνω μηπως μπορω να το κανω ησυχοτερο!!!!!!
Θα ελεγα οτι ο θορυβος ακουγεται περισσοτερο απο τα πισω ανοιγματα οπου βρισκοντε 2 zalman cooler 8cm οπου απο εκει βγαινει ο θερμος αερας απο το 9500 led cooler της cpu.
Παντου εχω πλαστικες υποδοχες για τις βιδες και ειδικα λαστιχακια οπου καθεται το τροφοδοτικο.
Μαλλον θα ελεγα οτι ποιο πολυ με τρωει ο κωλος μου παρα ο θορυβος.
Ευχαριστω παντως ολους για τις απαντησεις............
Για την υδροψυξη παντως επειδη πινω κιτρινη HOSE GUERVO λετε να ειναι καλλιτερα απο την βοτκα????????????????????

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.679
Members
38.729
Νεότερο μέλος
gvts