Aφηνουν και οι LCD "ιχνη"?

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Γνωριζετε το γνωστο φαινομενο του burn-in το οποιο παρουσιαζουν οι plasma τηλεορασεις, ετσι δεν ειναι?
Εαν αφησετε για πολλες ωρες την τηλεοραση ανοιχτη σε καποιο καναλι τοτε στο σημειο που εμφανιζεται το σημα του καναλιου μενει ενα ιχνος του σηματος.
Το ιδιο ισχυει και για οποιαδηποτε μορφης στατικη εικονα.

Αυτο που ξεραμε εως τωρα ειναι πως αυτο το προβλημα δεν παρουσιαζοταν σε LCD υλοποιησεις.
Η ως ανω φωτογραφια ομως ειναι απο μια Sharp LCD

Δειτε τι ακριβως συμβαινει με περισσοτερες φωτο και επεξηγησεις
http://hdguru.com/?p=151

Reaction score
968
Όλες οι οθόνες αφήνουν ίχνη, όταν είναι παρατημένες επί μήνες σαν εκθέματα στα καταστήματα που τις πουλάνε δείχνοντας συνεχώς τα ίδια θέματα. Σε τυπική οικιακή χρήση είναι δύσκολο να συμβούν μόνιμα αποτυπώματα, ακόμη και για τις πλάσμα.

Reaction score
0
Υποθετω κατι τετοιο συμβαινει και στην δικια μου.

εχω την ΑΜΟΙ την 37 αγορα μεσω του POWER BUY.

Ως επι το πλειστον βλεπω τηλεοραση σε 4/3. Αν θελω να δω ταινια και την γυρισω σε 16/9 παρατηρω δυο μαυρες γρραμμες ακριβως στο σημειο που τελειωνει το καδρο του 4/3.

Ειναι φυσιολογικο αυτο? το εχει παρατηρησει καποιος αλλος?

GTX

Reaction score
39
Υποθετω κατι τετοιο συμβαινει και στην δικια μου.

εχω την ΑΜΟΙ την 37 αγορα μεσω του POWER BUY.

Ως επι το πλειστον βλεπω τηλεοραση σε 4/3. Αν θελω να δω ταινια και την γυρισω σε 16/9 παρατηρω δυο μαυρες γρραμμες ακριβως στο σημειο που τελειωνει το καδρο του 4/3.

Ειναι φυσιολογικο αυτο? το εχει παρατηρησει καποιος αλλος?
Ναι εγώ!!!!

Εμένα πάντως δε μου φαίνεται πολύ φυσιολογικό...εκτός αυτού δεν είμαι σίγουρος αν είναι burn in ή κάτι άλλο. Αφού δεν έχει αλλάξει η φωτεινότητα στα σημεία που είναι οι μαύρες μπάρες αλλά στα όρια του πλαισίου 4:3 έχουν εμφανιστεί 2 κάθετες γραμμές πιο σκοτεινές με πάχος περίπου μισό εκατοστό. Επίσης έχω παρατηρήσει οτι δεν διακρίνονται πάντα αλλά μόνο όταν αυτό που δείχνει στο σημείο αυτό είναι γκρί, γαλάζιο ενώ σε άσπρο δεν φαίνονται.

Το περίεργο είναι οτι εγώ λόγω skydigital πολύ σπάνια παρακολουθώ σε 4:3...

Δε ρίχνεται μια ματιά και οι υπόλοιποι? Ο πιο εύκολος τρόπος για να το δείτε είναι να συνδέσετε pc και να βάλετε στο desktop μόνο χρώμα.

Reaction score
0
Ναι εγώ!!!!

Αφού δεν έχει αλλάξει η φωτεινότητα στα σημεία που είναι οι μαύρες μπάρες αλλά στα όρια του πλαισίου 4:3 έχουν εμφανιστεί 2 κάθετες γραμμές πιο σκοτεινές με πάχος περίπου μισό εκατοστό.
Ακριβως το ιδιο συμβαινει και σε μενα. Δεν εχω παρατηρησει αν φαινονται με συγκεκριμενα χρωματα στο background αλλα ειναι ορατες κατα την διαρκεια που βλεπω μια ταινια ή ακομα και τηλεοπτικο προγραμμα σε 16:9

GTX

Reaction score
39
Εγώ δεν το έχω παρατηρήσει στην δική μου ΑΜΟΙ η οποία μάλιστα είναι συνεχώς ανοιχτή...

Βέβαια δεν βλέπω σε 4:3...
Στην δικιά μου είναι πολύ δύσκολο να το εντοπίσεις την ώρα που δείχνει κάτι εκτός και αν δείξει κάτι ακίνητο που να πιάνει όλο το σημείο και να έχει το ίδιο χρώμα, κανέναν ουρανό κτλ. Αν βέβαια ξέρεις από πριν τί να ψάξεις αργά ή γρήγορα το βλέπεις. Γι'αυτό και πρότεινα να βάλετε ένα χρώμα σε όλη την οθόνη γιατί έτσι φαίνεται αμέσως. Και η δικιά μου παίζει συνέχεια αλλά 16:9 και γι'αυτό μου έχει κάνει εντύπωση. Χρήστο νομίζω την έχεις συνδεδεμένη με pc και συ, το τσέκαρες ή απλά δεν έχεις προσέξει κάτι μέχρι τώρα?

Reaction score
0
Απάντηση: Aφηνουν και οι LCD "ιχνη"?

Σχεδόν όλες οι LCD το παθαίνουν αυτό, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο. Το καλό είναι οτι σε αντίθεση με τις πλάσμα και τις CRT δεν είναι μόνιμο. Στην δική μου Apple Cinema 23" (monitor) αν έχω αφήσει τίποτα άσπρα παράθυρα (πχ explorer) ανοιχτά για πολύ ώρα και μετά πάω να δώ κάποια σκούρα εικόνα θα έχουν αφήσει ίχνη, τα οποία φεύγουν όμως μετά από λίγο.

Στη σπάνια περίπτωση που κάποιο ίχνος δεν λέει να φύγει κάποιος είχε προτείνει να αφεθεί η οθόνη σε τέρμα φωτεινότητα για πολλές ώρες έως και μέρες για να "μαλακώσουν" από τη θερμοκρασία οι υγροί κρύσταλλοι και να επανέλθει...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.851
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss