A.SPECTRUM PRESTIGE-5 , τι γνωρίζετε ;

Reaction score
0
Θα ήθελα να μάθω, εάν κάποιος γνωρίζει τα συγκεκριμένα ηχεία και εάν αξίζουν τα λεφτά τους.
Πρόκειται να οδηγηθούν από έναν YAMAHA RX-V663.
Επίσης επειδή είμαι....σχετικά...άσχετος μπορεί κάποιος να μου πεί με δυό απλά λόγια τί είναι αυτό το "πράγμα" που λέγεται..Crossover ?
Σας ευχαριστώ

Reaction score
1
Το crossover είναι μια διάταξη από στοιχεία (πυκνωτές, πηνεία και αντιστάσεις) τα οποία προτίστως αναλαμβάνουν να "φιλτράρουν" κατάλληλα το σήμα, έτσι ώστε μόνο οι χαμηλές συχνότητες να περάσουν μόνο στο woofer και μόνο οι υψηλές να περάσουν στο tweeter. Όλα τα ηχεία έχουν crossover μέσα τους, ενώ τα ηχεία που έχουν περισσότερα woofer ή mid-range έχουν και ανάλογο crossover...

Ένας δευτερεύων ρόλος του crossover είναι να ισοσταθμίσει την αντίσταση των ηχείων, έτσι ώστε αυτή να είναι όσο το δυνατόν πιο επίπεδη, να εξισώσει την ευαισθησία δυο μεγαφώνων που από κατασκευής έχουν διαφορετική ευαισθησία καθώς επίσης και να εξομαλύνει χρονικές ασυνέπειες μεταξύ των μεγαφώνων, όταν αυτά δεν είναι στην ίδια ευθεία.

Reaction score
5.861
Απάντηση: A.SPECTRUM PRESTIGE-5 , τι γνωρίζετε ;

Θα ήθελα να μάθω, εάν κάποιος γνωρίζει τα συγκεκριμένα ηχεία και εάν αξίζουν τα λεφτά τους.
Πρόκειται να οδηγηθούν από έναν YAMAHA RX-V663.
Επίσης επειδή είμαι....σχετικά...άσχετος μπορεί κάποιος να μου πεί με δυό απλά λόγια τί είναι αυτό το "πράγμα" που λέγεται..Crossover ?
Σας ευχαριστώ
Kανε μια βολτα απο public Συνταγματος να τα ακουσεις τα εχουν στην εκθεση τους.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.731
Members
38.487
Νεότερο μέλος
Βασίλειος