active crossover?

Reaction score
1.019
Καλη χρονια ευχομαι με υγεια και μπολικες μουσικες!!!!
Μιας και τελικα δεν το γλιτωνω το ενεργο crossover,ποιο λετε να αγορασω???Εσεις με ποιο δουλευετε???
Κοιταζω και αυτα τα δυο ,το ενα ειναι του nelson http://www.firstwatt.com/b5.html
και το αλλο http://www.marchandelec.com/xm9.html,ειναι πολυ καλυτερα απο ενα behringer?αξιζει?
Για δωστε τα φωτα σας!:)

Reaction score
208
Το κροςς του Νελσον που αναφερεις ειναι για Open Baffle, νομιζω δεν σου κανει εκτος εαν θελεις να ρισκαρεις να κανεις ιδιοκασκευη. On the safe side για να πειραματιστης ειναι να βρεις ενα διδρομο παλιο ηχειο και να βγαλεις το παθητικο του κροςς. Μετα χρειαζεσαι ενα διδρομο ενεργο κροσσ (παραδειγμα minidsp γυρω στα 120Ε) δυο τελικοι που θα μπουν μετα το κροςς (ενας για HF και ενας MF & LF) και φυσικα ενα προενισχυτη πριν το κροςς (εγω χρησημοποιω παθητικο μπορεις να βαλεις ομως και λαμπατο), συνηθως για HF ενας τελικος 30 W RMS για μετα τα 3Khz (συχνοτητα αποκοπης) ειναι OK., και για MF&LF 60-80 W ειναι OK. Ολα αυτα τα εχω κανει και δουλευουν, ακουγονται πολυπλοκα αλλα τελικα δεν ειναι στην πραξη....και μην σταθεις ιδιαιτερα στην ποιοτητα των μηχανηματων και καλωδιων η διαφορα που θα δεις ειναι περα απο αυτα...

Reaction score
208
Προς ναυτιλλόμενους, προειδοποίηση: Η ενασχόληση με το Hobby μας μπορεί να προκαλέσει εθισμό και απώλεια περιουσίας.

Reaction score
62
Επίσης, θα συμφωνήσω και θα επαυξήσω αυτό που έγραψε ο TheoS περί "ποιότητος" μηχανημάτων καλωδίων κτλ. Ένα από τα πιο σημαντικά ωφέλη που θα αποκομίσεις από την εμπλοκή σου με αυτή τη διαδικασία είναι η δημιουργία αντίληψης για το γεγονός ότι ΔΕΝ υπάρχουν μαγικές βελτιώσεις από snake oils. ΜΟΝΟ φαινόμενα που μπορούν να εξηγηθούν λογικά από την επιστήμη της φυσικής και τεχνικές προδιαγραφές!

Reaction score
1.019
το minidsp το ειχα κοιταξει και ποιο παλια...ειναι μια λυση,απλα ρωτησα να εχω στο μυαλο εναλλακτικες. Προς το παρον προεχει
να φτιαξω τις καμπινες για mid-low.Μιλωντας χτες το βραδυ... βεβαια υπαρχει και λυση για παθητηκο κρος,που το προτιμω να σας πω την αληθεια.Παντως ευχαριστω για το ενδιαφερον!:)

Reaction score
208
αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου, από όλη αυτή την συζήτηση για ενεργά κροςς κατάλαβες ότι προτιμάς τα παθητικά κροςς?

Reaction score
1.019
αβυσσος η ψυχη του ανθρωπου, από όλη αυτή την συζήτηση για ενεργά κροςς κατάλαβες ότι προτιμάς τα παθητικά κροςς?
Μα ο μονος λογος που μπορει να παω σε ενεργο ειναι γιατι δεν ξερω να φτιαχνω παθητικο,τωρα αν περνεις περισσοτερα απο το ενεργο,εννοω που οδηγας με ξεχωριστο ενυσχητη τον καθε κλαδο ειναι αλλο θεμα!

Reaction score
208
Τώρα πρόσεξα για ποιο λόγο θέλεις το κροςς από την κατασκευή που κάνεις, Το πρόβλημα με το παθητικό κροςς είναι οτι 1) θα στο φτιάξει κάποιος άλλος οπότε δυνατότητα παρέμβασης από εσένα δεν υπάρχει 2) ηχείο και κροςς είναι ένα σύνολο πως θα κάνεις fine tuning αλλαγή συχνοτήτων αποκοπής, κλίσης etc αυτά με ένα ψηφιακό (ενεργό) κροςς γίνονται με ένα κλικ στο mouse 3) δεν υπάρχει σύγκριση του παθητικού κροςς με το ενεργό από άποψη ηχητικού αποτελέσματος. Με το παθητικό κροςς είναι να σαν να ακούς την ορχήστρα έξω από την αίθουσα συναυλιών.

Αυτό βεβαία δεν σημαίνει ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις, τις τελευταίες μέρες έχω το Spendor BBC monitor ls3/5a το οποίο είναι το μόνο μόνιτορ (που έχω ακούσει εγώ) το οποίο συγκρίνεται σε ποιότητα ήχου με την ενεργή τριενισχυση που έχω. Ωστόσο το BBC monitor είχε ενα ολόκληρο σχεδιαστικό τμήμα πίσω από αυτό ένα εμπνευσμένο μηχανικό ήχου (χωρίς να υποτιμώ άλλες προσπάθειες), απίστευτες προδιαγραφές στα υλικά τόσο κατασκευή της καμπίνας όσο και του κροςς και των μονάδων, και πιστεύω ένα βουνό από τύχη. Νομίζω είναι πολύ διδακτικό να διαβάσει κάνεις την ιστορία του ηχείου αυτου.

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι για ενα κοινο θνητο με περιορισμενα μεσα, χρηματα και γνωσεις ο μονος τροπος να παρεις το αποτελεσμα που θελεις ειναι να κανεις το συστημα ενεργο.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.905
Members
38.519
Νεότερο μέλος
gperdik