Advance Acoustic MCD 203 DAC

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.212
Παρολες τις φιλοτιμες προσπαθειες της Advance Επισημα η υποστιριξη για MCD 203 ( Το σκετο ) εχει σταματησει. Φοβαμαι οτι και το MCD 203 II Θα ακολουθησει πολυ συντομα . Γενικα σε μηχανηματα που επισκευασαμε στο παρελθον οσο υπηρχαν πλακετες ( γιατι με εντολη τςη εταιριας αλλαζαμε πλακετες και transport χωρις ερωτησεις ) και ενω περιμεναμε να πανε αλλα 8-10 χρονια ακομα τελικα δειχνει να μην τα καταφερνουν παρολο οτι ολα το υπολοιπο hardware μεσα ειναι σε αριστη κατασταση ( εννοω τροφοδοτικα κλπ )

Γενικοτερα το προβλημα εντοπιζεται στο στοκ της εταιριας σε ψηφιακες πλακετες οι οποιες βρισκονται σε αποθηκη πιθανον 8-12 χρονια και ο θεος και η ψυχη τους τι θα εχουν τραβηξει .

Καποιοι απο τους πελατες ηρθαν σε συμβιβασμο με την εταιρια γιατι ενω ειχαν ηδη πληρωσει την επισκευη το μηχανημα ξανασταματησε μετα απο καποιο χρονικο διαστημα οποτε πηραν καινουργια μοντελα σε χαμηλοτερη τιμη απο την κανονικη με μια γενναια εκπτωση .

Ετσι εχω στα χερια μου 2-3 απο αυτα τα μηχανηματα τα οποια πρακτικα ειναι αχρηστα ...

Αρα εχω ενα τεραστιο σασσι
Εχω ενα εξαιρετικο τροφοδοτικο
Εχω ενα πολυ καλα σχεδιασμενο λαμπατο buffer στην εξοδο
Οπου τα τελευταια δυο το τροφοδοτικο και το buffer ηταν και ολο το ζουμι σε αυτο το μηχανημα κατα την δικη μου αποψη δεν ελεγε τιποτα το ιδιαιτερο η υπολοιπη κατασκευη πλην ομως ο πολυ καλος συνδυασμος αποκτησε πολλους φιλους σε ολο τον κοσμο και φανατικους ακροατες ....

Ελα ομως που εχω και μια ανταλλακτικη πλακετα απο το DAC της Marantz που φορουσε ο ενισχυτης τους ο PM 75 που σημαινει 1bit 4times oversampling με το vintage περιφημο DAC 1541 της Philips

Να θυμησω οτι μιλαμε για τον ηχο του CD 63 το οποιο και αυτο παραμενει σημερα ενα απο τα κορυφαια CD player στην κατηγορια του και εχει επισης απιστευτη ποσοτητα φιλων και ακροατων μεχρι και σημερα ,,,,

Τα παραγματα ειναι απλα
χρειαζομαι μονο μια ταση 5V για το Dac
χρειαζομαι +-18 για τα op amps του φιλτρου και της εξοδου τα οποια τα εχω στο μηχανημα
Χρειαζομαι και ενα converter optical / coaxial to USB ....

περα απο αυτα σκεφτομαι να αντικαταστησω το ολοκληρωμενο της εξοδου του DAC με το λαμπατο buffer της Advance
Να καταργησω τελειως ολο το κυκλωμα του mute στην εξοδο του DAC το οποιο ειναι χτισμενο με τρανσιστορ το οποιο εχει γενικα διαφορα πραγματα τα οποια δεν πολυ θελω στην εξοδο μου και να κρατησω απλα την εντολη ωστε να οδηγησω ρελε κατ ευθειαν στην εξοδο του buffer της Advance το οποιο υπαρχει ηδη και θα χρειαστει προφανως καποια μικρη μετατροπη ωστε να ακολουθησει τα υπολοιπα ...

Αν παει καλα το project σκεφτομαι να βαλω και δυο σοβαρες λαμπιτσες στην εξοδο ...

Ακουω την αποψη σας για το θεμα

Αν καποιος θελει να δει σχεδια εχω απο ολα ....

Με εκτιμηση
Σακης Πετροπουλος

papavmax

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.713
Ωραια σκεψη-προταση-project εχω ενα Advance mcd 203 ii ακομα παιζει περιφημα δεν εχει παραδωσει το πνευμα του οταν ομως γινει αυτο γιατι οχι αντι να παει περιπατο αφου το support για αυτο το cd player εχει τελειωσει να μπει ο σατανας μεσα του και να μεταμορφωθει σε Dac.

Ευγε για το project μενει η υλοποιηση να δουμε και πως θα παιξει!

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.212
Αρχισαν τα πρωτα προβληματα

Η ταση μεσα στο 203ΙΙ για τα op amps ειναι +-12 και οχι +- 18 εχει περιθωρια απο την στιγμη που η ταση τροφοδοσιας ειναι+-21 αρα ειναι οριακο αλλα οχι απιθανο Θα δοκιμασω να δω με low drop regulators και βλεπουμε

Mute + Power on +tube delay start ερχοντα ολα απο την ψηφιακη πλακετα αρα εκει πρεπει να δημιουργησω εκ του μηδενος απο την στιγμη που παιξει καλα
σημαινει οτι αρχικα το στηνω προχειρα να δουμε πως θα παει και οι λεπτομεριες θα γινουν πιο μετα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.885
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis