AE700 vs PLV-Z3 vs HS50

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε πάρει τον ΗΧΟ αυτό τον μήνα αλλά έχει ένα πολύ ενδιαφέρον συγκριτικό μεταξύ των τριών προβολέων. Μάλιστα το υπογράφουν δύο συντάκτες. Στο συγκριτικό βγαίνει νικητής στα σημεία ο SONY (αλλά είναι αρκετά ακριβότερος από τους άλλους δύο). Και ενώ όλη η δοκιμή είναι πολύ καλή φτάνουμε στα συμπεράσματα όπου αρχίζουν οι πατατιές!!!

Ενώ μέσα στο άρθρο τονίζετε ότι " για ένα μικρό χώρο όπου ο θεατής βρίσκεται κοντά στην οθόνη ο Panasonic φαντάζει ως καλύτερη επιλογή" και "στην αντίθετη περίπτωση (Σ.Σ. δηλ. σε μακρυνές αποστάσεις) όπου το συρματόπλεγμα είναι λιγότερα έντονο, η υψηλή ευκρίνεια του Ζ3 θα μας αποζημιώσει και με το παραπάνω" στο τελικό συμπέρασμα αναφέρετε ότι " ο AE700 με δυνατότητα smooth screen και με τον εντυπωσιακό φακό του x2 zoom, το μεγαλύτερο στην κατηγορία του, απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν μεγάλη εικόνα και, κατά συνέπεια, διαθέτουν μεγάλο χώρο"και "ο Ζ3 είναι ότι πρέπει για μικρούς χώρους" (!!!???!!!)

Τι απ' όλα ισχύει??? Τι αληθεύει??? Μήπως πριν δημοσιεύσουμε κάτι καλό είναι να το ξανακοιτάμε???

Κατά πάσα πιθανότητα μιας και υπάρχουν 2 συντάκτες άλλος έγραψε τα κείμενα και άλλος το τελικό συμπέρασμα, αλλά καλό ειναι να συννενοούνται πριν παραδώσουν το άρθρο...

ΥΓ το όλο άρθρο είναι πολύ καλά στημένο και αναλυτικό, δίνοντας τα υπέρ και τα κατά και των τριών προβολέων. Απλά αυτά τα συμπεράσματα είναι που θα μπορούσαν να λείπουν...

Reaction score
8
Την ίδια ερώτηση έχω ξανακάνει κι εγώ από καιρό για τον Sony. Στην έκθεση κατά πάσα πιθανότητα.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Προσοχή στην τιμή...

AE 700 και Ζ3 κοστίζουν €2100 ενώ ο Sony €3300... Και είπαμε κερδίζει στα σημεία...(δεν θα σας πω τα αστεράκια για να αγοράσετε το τεύχος...)

Reaction score
0
ΥΓ το όλο άρθρο είναι πολύ καλά στημένο και αναλυτικό, δίνοντας τα υπέρ και τα κατά και των τριών προβολέων. Απλά αυτά τα συμπεράσματα είναι που θα μπορούσαν να λείπουν...
Πάντως εγώ μπερδεύτηκα......
Είναι πρώτη φορά που διαβάζω για Vertical Banding στον Sanyo και μάλιστα με απόλυτα κατηγορηματικό τρόπο για την εμφάνισή του.... :shock:
Δεν έχω δει τον Sanyo, τους δε άλλους δύο στην έκθεση οπότε...
Όσο όμως έχω διαβάσει σε παρουσιάσεις -τεστ-forum στο Internet πουθενά δεν έχει αναφερθεί κάτι τέτοιο για τον Sanyo και μάλιστα πολλές φορές η απουσία του vertical bandig έχει τονιστεί με απόλυτο τρόπο.
Μάλιστα, αν δεν κάνω λάθος, o Sanyo έχει ρυθμιστικό για αυτό το φαινόμενο ενώ ο Panasonic έχει μία αμφιβόλου ουσιαστικής βελτίωσης ρύθμιση στο κρυφό του μενού (από forum σε άλλους έχει δουλέψει και σε άλλους όχι το εν λόγω tweak).
Τώρα πως και γιατί εδώ υπάρχει η ανάποδη τοποθέτηση (για τον 700 δεν γίνετε καθόλου λόγος για Vertical Banding... άρα απουσιάζει :?: )

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Για να ξεκαθαρισουμε μερικα πραγματα.
Νομιζω σε πολλες συζητησεις εχουμε αναφερει το ποσο κοντα ειναι τα δυο μηχανακια.
Μια επαναληψη σε αυτο εδω http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=1477 θα σας "φρεσκαρει" διαφορες και ομοιοτητες.

Οσο για το πως εξαφανιζεται το vertical banding στον ΑΕ700 μπορειτε να το διαβασετε εδω http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=1222

Δεν εχω διαβασει το κειμενο στον ΗΧΟ ακομα και δεν ξερω ποιος το εγραψε.
Παντως εαν ειναι οι δυο που υποπτευομαι θα ηθελα να λαβετε υποψην σας πως ειναι και οι δυο μελη του AVsite και δεν θα εχουν καποιο προβλημα να το συζητησουν μαζι σας.

Αρκει βεβαια να το ζητησετε με κοσμιο τροπο :wink:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Και εδω ειναι το review για τον Sony απο το projectorcentral :

http://www.projectorcentral.com/sony_vpl-hs51.htm

Θα πρεπει να σημειωσω ομως πως απο οσα ειδα στην εκθεση δεν ασπαζομαι καθολου τις αποψεις των reviers.
Ελπιζω ομως να εχω ενα τεμαχιο συντομα στα χερια μου για να μπορεσω να κρινω σωστα :wink:

Reaction score
0
Αυτά συμβαίνουν φίλε Σπύρο όταν κάνεις κατά φαντασία Review.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό στον Ήχο προκειμένου να προλάβει το αντίπαλο δέος, λέγε Hitech το οποίο έχει σε Review ακριβώς τα ίδια μηχανήματα.

Αυτό που δεν πρόσεξαν οι γράφοντες είναι ότι στα αντίστοιχα Review του ξένου περιοδικού που αντέγραψαν, δημοσιεύτηκε -και από τη Sanyo και από την Panasonic στο αμέσως επόμενο τεύχος -, διευκρινιστική απάντηση για αρκετά πράγματα, μεταξύ των οποίων και το πως μηδενίζεται το Vertical Banding και τι αλλαγές μπορούν να γίνουν όταν χρησιμοποιείται η είσοδος DVI.

Το ότι και οι δύο Revier είναι μέλη του παρόντος site το οποίο ανήκει στην ηχοέκφραση που έδωσε και τα 2 μηχανήματα δεν το σχολιάζει κανείς;

Μήπως τελικά ο Ήχος είναι μαγαζάκι του Καφάτου;

Εκτός αν είναι τυχαίο ότι 4 αρθρογράφοι είναι κολλητοί του Καφάτου και συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις της Ηχοέκφρασης. (ή δουλεύουν σε αυτή !!!)

Λέω μήπως :oops:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Προσοχη!
Σημαντικη ανακοινωση

Παρακαλουνται να προσελθουν αμεσα ολοι οι συντακτες του περιοδικου ΗΧΟΣ για να πληρωθουν.Θα συμπεριλαμβανεται και ειδικο bonus εκδουλευσης καθως και τραταρισμα κουραμπιεδων μια και πλησιαζουν οι Αγιες Μερες. :lol: :lol: :lol:

Reaction score
7
Και εδω ειναι το review για τον Sony απο το projectorcentral :

http://www.projectorcentral.com/sony_vpl-hs51.htm

Θα πρεπει να σημειωσω ομως πως απο οσα ειδα στην εκθεση δεν ασπαζομαι καθολου τις αποψεις των reviers.
Ελπιζω ομως να εχω ενα τεμαχιο συντομα στα χερια μου για να μπορεσω να κρινω σωστα :wink:
Θα παιζει στην εκθεση Hi-End (για χαρη του Σκαλουμπακα και μονο, επειδη ξερω οτι βαθεια μεσα του γουσταρει προβολια)
Και μαλλον θα παιζει αλλος απο αυτον που επαιζε στην αλλη εκθεση, που εμαθα ειχε καποιο hardware προβληματακι.....

Reaction score
7
Αυτά συμβαίνουν φίλε Σπύρο όταν κάνεις κατά φαντασία Review.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό στον Ήχο προκειμένου να προλάβει το αντίπαλο δέος, λέγε Hitech το οποίο έχει σε Review ακριβώς τα ίδια μηχανήματα.

Αυτό που δεν πρόσεξαν οι γράφοντες είναι ότι στα αντίστοιχα Review του ξένου περιοδικού που αντέγραψαν, δημοσιεύτηκε -και από τη Sanyo και από την Panasonic στο αμέσως επόμενο τεύχος -,  διευκρινιστική απάντηση για αρκετά πράγματα, μεταξύ των οποίων και το πως μηδενίζεται το Vertical Banding και τι αλλαγές μπορούν να γίνουν όταν χρησιμοποιείται η είσοδος DVI.

Το ότι και οι δύο Revier  είναι μέλη του παρόντος site το οποίο ανήκει στην ηχοέκφραση που έδωσε και τα 2 μηχανήματα δεν το σχολιάζει κανείς;  

Μήπως τελικά ο Ήχος είναι μαγαζάκι του Καφάτου;

Εκτός αν είναι τυχαίο ότι 4 αρθρογράφοι είναι κολλητοί του Καφάτου και συμμετέχουν σε όλες τις εκδηλώσεις της Ηχοέκφρασης.  (ή δουλεύουν σε αυτή !!!)

Λέω μήπως :oops:

Και για να κανω και τη σουμα... για οσους δεν καταλαβαν

[scroll][align=center]AVSite.gr = ΗΧΟΣ

AVForum.gr = HITECH
[/align][/scroll]

Reaction score
7
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε πάρει τον ΗΧΟ αυτό τον μήνα αλλά έχει ένα πολύ ενδιαφέρον συγκριτικό μεταξύ των τριών προβολέων. Μάλιστα το υπογράφουν δύο συντάκτες.  Στο συγκριτικό βγαίνει νικητής στα σημεία ο SONY (αλλά είναι αρκετά ακριβότερος από τους άλλους δύο). Και ενώ όλη η δοκιμή είναι πολύ καλή φτάνουμε στα συμπεράσματα όπου αρχίζουν οι πατατιές!!!

Ενώ μέσα στο άρθρο τονίζετε ότι  " για ένα μικρό χώρο όπου ο θεατής βρίσκεται κοντά στην οθόνη ο Panasonic φαντάζει ως καλύτερη επιλογή" και "στην αντίθετη περίπτωση (Σ.Σ. δηλ. σε μακρυνές αποστάσεις) όπου το συρματόπλεγμα είναι λιγότερα έντονο, η υψηλή ευκρίνεια του Ζ3 θα μας αποζημιώσει και με το παραπάνω" στο τελικό συμπέρασμα αναφέρετε ότι " ο AE700 με δυνατότητα smooth screen και με τον εντυπωσιακό φακό του x2 zoom, το μεγαλύτερο στην κατηγορία του, απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν μεγάλη εικόνα και, κατά συνέπεια, διαθέτουν μεγάλο χώρο"και "ο Ζ3 είναι ότι πρέπει για μικρούς χώρους" (!!!???!!!)

Τι απ' όλα ισχύει??? Τι αληθεύει??? Μήπως πριν δημοσιεύσουμε κάτι καλό είναι να το ξανακοιτάμε???

Κατά πάσα πιθανότητα μιας και υπάρχουν 2 συντάκτες άλλος έγραψε τα κείμενα και άλλος το τελικό συμπέρασμα, αλλά καλό ειναι να συννενοούνται πριν παραδώσουν το άρθρο...

Λοιπον....

1. Δεν αγοραζω πια τον ΗΧΟ γιατι ως συντονιστης μου το στελνει ο Α.Κ., επειδη ειναι ο Εκδοτης του, και δουλευει στη Ηχοεκφραση, η οποια εδωσε τα προβολια για τεστ στο περιοδικο (της), στο οποιο εγραψαν πληρωμενοι συγγραφεις απο τον Ανδρεα καλα λογια και για τους 2, επειδη τους πουλαει ΜΟΝΟ η Ηχοεκφραση (και κανενας αλλος), στην οποια Ηχοεκφραση ανηκει και το AVSite , στο οποιο βρισκομαι ως συντονιστης... Το ΗITECH ΔΕΝ μου το στελνουν γιατι στο AVForum.gr ειμαι απλο μελος....

2. Πιστευω οτι ειναι ή τυπογραφικο λαθος ή βιασυνη/μπερδεμα σου συγγραφεα (σε ολους μας εχει τυχει να μπερδευψουμε 2 πραγματα μαζι οταν ασχολουμαστε ταυτοχρονα) ή λαθος του διορθωτη του περιοδικου (που μαλλον δεν εχει και τοσο σχεση με το αντικειμενο, υποθετω, αλλα κοιταει πιο πολυ τα ορθογραφικα λαθη και οχι την ουσια)

3. Παρακαλω το αδελφικο (για εμενα site) να τον μαζεψει το Νικο γιατι κανει κακο σε ολους....

[scroll]Who let the dogs out??[/scroll]

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Ευτυχώς που ο Αντρέας δεν έχει και κατασκευαστική εταιρία γιατί θα τον έπιανε ο νόμος που ετοιμάζεται για τους διαπλεκόμενους!!!

Γιώργο πιστεύω ότι κανένα site δεν είναι με κανένα περιοδικό.

Άλλωστε υπάρχουν συντάκτες του Ήχου που γράφουν και στα δύο site.

Από την άλλη βέβαια ο κ. ell δεν ξέρει ούτε προβοκάτσιες να κάνει... πολύ ερασιτέχνης είναι ρε παιδί μου...

Βέβαια στο νέο hitech δεν έχει τον sony. Έχει μόνο τον panasonic 700 και τον Z3

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι πρώτοι εμείς εδώ στο avsite παρουσιάσαμε και τον panasonic 700 και τον sanyo Z3.

Και μάλλον θα είμαστε και οι πρώτοι που θα παρουσιάσουμε τον sony.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Ά ρε Ανδρέα...

Αν κατάφερες να κάνεις τον Ήχο μαγαζάκι σου να τι θα γίνει με το μαγαζάκι του elllll???

Δεν το αγοράζεις κι αυτό για να ησυχάσουμε????

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Και μία διευκρίνιση για τον Ellll....

Δεν λέγετε Νίκος αλλα..... Άσε μην του δώσουμε κι αξία...

Φίλε Ellll (το φίλος είναι για λόγους ευγένιας μιας και δεν μπορώ να θεωρώ φίλο κάποιον που πετάει λάσπη κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία του)

Αν πίσω απ' όλα βλέπεις συνωμοσίες του Ανδρέα τότε θα σε συμβούλευα να επανεξετάσεις την κοσμοθεωρία σου, γιατί απλά θα ψάχνεις μια ζωή για "βάρβαρους" που θα αποτελούν λύση στην κακοδαιμονία σου....

Το θέμα το άνοιξα για να αναφέρω κάτι που με προβλημάτισε όχι για να το κάνουμε far west και american bar προς τέρψην 1-2 ανεγκέφαλων...

Θα σε παρακαλούσα επίσης ότι προσωπικά έχεις με οποιονδήποτε εδω μέσα να τα λύσεις με άλλο τρόπο...Αυτός που διάλεξες σε υποτιμά πρώτα σαν άνθρωπο και δευτερευόντος ως "επαγγελματία" του χώρου...

Reaction score
170
O Ήχος δεν είναι μαγαζάκι κανενός. Αυτά για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε. Και ναι, αντιλαμβάνομαι ότι το σχόλιό σου Σπύρο είναι χιουμοριστικό, αλλά ο κόσμος είναι κακός και διαβάζει αυτά που θέλει.

Συμπληρώνω την απάντησή μου, γιατί ξεκίνησα να διαβάζω το thread από τη δεύτερη σελίδα και δεν είχα πλήρη εικόνα, όταν έγραψα τα παραπάνω, ουσιαστικά απάντησα μόνο στο μήνυμα του Σπύρου.

Όσον λοιπόν αφορά το τεστ του Ήχου, μπορώ να απαντήσω μόνο για τον ΑΕ700, καθώς αυτό είναι το κομμάτι που συνεισέφερα στο συγκριτικό, λόγω του ότι τον είχα αρκετό καιρό στα χέρια μου πριν προκύψουν οι άλλοι δύο προβολείς και μετατραπεί το άρθρο σε συγκριτικό. Σχετικά λοιπόν με το vertical banding στις δοκιμές που έκανα με σύνδεση HMDI από το 3910 αλλά και RGB μέσω VGA από HTPC, ομολογώ ότι το θεώρησα αμελητέο για να αναφερθεί στο άρθρο. Ίσως κάποιους τους ενοχλεί περισσότερο απ' ότι εμένα ή ίσως να είναι πιο ορατό με άλλες πηγές.

Υ.Γ. Συνήθως δεν απαντώ σε θρασύδειλες εγκλήσεις από ανώνυμους. Δεν κρατιέμαι όμως γιατί με τρώει η απορία : ποιο περιοδικό "μετέφρασα" για να γράψω το άρθρο του ΑΕ700?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.331
Members
38.684
Νεότερο μέλος
C . papadakis