AES-EBU vs USB, Coaxial, SPDIF. Ποιά είναι η ιδανική ψηφιακή σύνδεση?

Reaction score
1.815
Απάντηση: AES-EBU vs USB, Coaxial, SPDIF. Ποιά είναι η ιδανική ψηφιακή σύνδεση?

Yπάρχει δηλαδή ακουστή διαφορά μεταξύ firewire σύνδεσης και USB?
Γιατί αν είναι καλύτερο σαν πρωτόκολλο σύνδεσης, κακώς δεν το έχουν καθιερώσει.

Reaction score
3.341

Σταματη αν θυμαμαι καλα μονο οταν υπηρχε κινηση στο scroll ειχες προβληματα με το θορυβο απο το pc. δεν δοκιμαζεις να αλαξεις ενα mouse h keyboard μην τυχον και το ασυρματο στικακι κανει την ιστορια . Ως αναφορα την γαλβανικη απομονωση εαν μεταφερετε θορυβος απο συσκευη σε συσκευη η οπτικη ειναι η πιο ασφαλης λυση .

Reaction score
5.606
παντως σε μια κουβεντα που ειχα πεσει σε μαγαζι επεμεναν οτι απο coaxial υπηρχε μεγαλη διαφορα υπερ της σε σχεση με αλλη συνδεση εαν ειχε το ντακ που ειχαν δοκιμασει .

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.562

η γαλβανικη απομονωση που προσφερει και καλα μονο η οπτικη ινα, ειναι πλεον ενας μυθος, καλα θα κανετε να το ξεχασετε.

διοτι, εδω και μπολικα χρονια, ειναι πολυ δυσκολο να βρεις καρτα ηχου και ντακ που να μην διαθετουν μετασχηματιστες γαλβανικης απομονωσης στις ηλεκτρικες ψηφιακες εισοδους. ναι, μιλαμε για αες-εμπου και ες-πι-ντιφ μετασχηματιστες, που εχουν πλεον καθιερωθει παντου. (εκτος της γαλβανικης απομονωσης προσφερουν και πολλα ακομα, αλλα και παλι ειμαστε εκτος θεματος)

η φαιργουαιρ συνδεση μαλλον ειναι εκτος θεματος στο συγκεκριμενο θρεντ, ασχετως των πλεονεκτηματων της. οπως και η συνδεση με καλωδια δικτυου, κατι που επισης εχει σημαντικα πλεονεκτηματα.

απο τις αναφερομενες συνδεσεις, η υπεροχη της αες-εμπου ειναι δεδομενη, για πολλους λογους, η αναλυση των οποιων ειναι ...εκτος θεματος.

οσο για το γεγονος της αναγνωρισης απο το ντακ 32 μπιτ μηκους λεξης απο μια συνδεση, ειναι απλα μπαγκ. κι οχι απο τον μπαγκς μπαννη...
κατι σε ινσεκτ περισσοτερο.

Τωρα, για καλωδιο αες-εμπου, και για οσο μηκος χρειαζεσαι (χωρις κανενα προβλημα), η λυση ειναι απλη και φτηνη: το φτιαχνεις. Βυσματα εξ-ελ-αρ για ψηφιακη χρηση (βγαζει ειδικα η νιουτρικ) και καλωδιο μπελντεν 1696Α, παλια συνταγη, αριστη απο καθε αποψη. Υπαρχουν και νεοτερες συνταγες, οπως πχ με το νεο τερατακι της μογκαμι, αλλα δε νομιζω να χρειαζεσαι μηκος καλωδιου πανω απο 100 μετρα ωστε να εχει νοημα να το σκαλιζεις περισσοτερο...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.562
Απάντηση: Re: AES-EBU vs USB, Coaxial, SPDIF. Ποιά είναι η ιδανική ψηφιακή σύνδεση?

παντως σε μια κουβεντα που ειχα πεσει σε μαγαζι επεμεναν οτι απο coaxial υπηρχε μεγαλη διαφορα υπερ της σε σχεση με αλλη συνδεση εαν ειχε το ντακ που ειχαν δοκιμασει .
η κοαξιαλ ειναι μια χαρα λυση, απλα η αες εμπου ειναι καλυτερη για πολλους λογους. πολλους ομως.

περιοριζονται τα οφελη της αες-εμπου (στην διαφορικη συνδεση αρα στην απομακρυση θορυβων, αρα λιγοτερο τζιτερ - οχι γενικα, μονο 2 ειδη τζιτερ οφελουνται) μονο απο συσκευες που μεταφερουν ες-πι-ντιφ σημα μεσω αες-εμπου συνδεσης, κατι που βεβαια προβλεπεται. αλλη η διαμορφωση του σηματος αες-εμπου, αλλη του ες-πι-ντιφ, διαφορετικα ζωα. το καθαρα επαγγελματικο πρωτοκολλο αες-εμπου (το 3), υπερεχει ολων, και λογω χρησιμοποιουμενης τασης και λογω περιεχομενης πληροφοριας (ξεχνας καποια μπιτ βλακωδη που βγηκαν για κονσαμερ πρωτοκολλα ελεγχου αυθεντικοτητας).

νομιζω πως ειμαστε εκτος θεματος, σταματω εδω...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.372

Να ρωτήσω κάτι κι εγώ: Είχα συνδέσει παλαιότερα τα Logitech z-5500 με SPDIF καλώδιο από την κάρτα ήχου του PC στη μονάδα ελέγχου των ηχείων. Κάθε φορά που έπαιρνε μπρος το μοτέρ του ψυγείου/κάθε φορά που τίθετο σε λειτουργία ο ανελκυστήρας της πολυκατοικίας/κάθε φορά που άναβε ένα φως δωματίου, ακουγόταν ένα υψίσυχνο "τσαφ" στα ηχεία (σημείωση: το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, διαμέρισμα και οικεία).

Όταν συνέδεσα την κάρτα ήχου του PC με τη μονάδα ελέγχου των ηχείων με καλώδιο οπτικής ίνας, το "τσαφ" σταμάτησε να ακούγεται, ό,τι και να συνέβαινε από τις προηγούμενες τρεις περιπτώσεις. Εφόσον - εάν έχω καταλάβει σωστά - και στη μία περίπτωση (SPDIF) και στην άλλη (οπτική ίνα) μιλάμε για ψηφιακή μετάδοση ήχου, τι διαφορετικό έχουν οι δύο συνδέσεις μεταξύ τους το οποίο να έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη ή μη του "τσαφ";

Reaction score
5.606
"η κοαξιαλ ειναι μια χαρα λυση, απλα η αες εμπου ειναι καλυτερη για πολλους λογους. πολλους ομως"

συμφωνω απολυτα .
ειναι το αντιστοιχο rca με xlr ...

Reaction score
1.815

...απο τις αναφερομενες συνδεσεις, η υπεροχη της αες-εμπου ειναι δεδομενη, για πολλους λογους, η αναλυση των οποιων ειναι ...εκτος θεματος.
Κωστή thanks!
Πλησιάζουμε στον στόχο!:thumbsup:

Δεδομένου ότι η εταιρία παράγει CD, που διαθέτει AES/EBU για σύνδεση με τον συγκεκριμένο προ...

...θα ήθελα να με διαφωτίσεις στα παρακάτω:

• Θα χρησιμοποιούσες την AES/EBU αντί την ασύγχρονη USB, για σύνδεση PC - DAC για καλύτερα αποτελέσματα, αποφεύγοντας έτσι τις ενδεχόμενες ασυμβατότητες των drivers?
  • Αν "ναι" τότε ...υπάρχει κάρτα για pc που να βγάζει AES/EBU digital έξοδο? (χωρίς DAC, μόνο το ψηφιακό σήμα)

Sorry που επιμένω, αλλά όπως κατάλαβες θέλω να παρακάμψω εντελώς την ασύγχρονη USB, λόγω ασυμβατότητας του αγαπημένου μου προγράμματος J.River μεταξύ των ASIO drivers και του προ...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
σε τρώει ο κ@λος σου...
τι κάρτα ήχου θέλεις, εσωτερική(pci ή pci-e) ή εξωτερική(USB ή firewire)?
μέχρι πόσα ευρά?

Reaction score
1.815

Δεν έχω φαγούρα βρε συ!
Αν δεν υπάρχει αυτό που ζητάω, θα αλλάξω πρόγραμμα στο pc και όλα καλά!
Απλά έχω κολλήσει με το γ@μημένο το J. River και γι αυτό ψάχνομαι...

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο που ζητάω κι αν θα δουλεύει σωστά..
Θέλω μια pci κάρτα που να βγάζει digital σήμα σε AES/EBU ώστε να το στείλω στον προ για D/A conversion.

Πολλά ζητάω εεε?:tongue:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.410

Ξύνεσαι σε βλέπω. Μη με ρωτήσεις , που?:biggrin:

Reaction score
1.815

Χωράνε full κάρτες στο κουτί μου, αλλά χάου ματς?
Εν τω μεταξύ, αυτή έχει και DAC ή κάνω λάθος?
Δεν υπάρχει κάτι τις, χωρίς??:O_o:

Reaction score
1.815

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.410

Τι τσίπης που είσαι????? Βρρεε .... πως θα ανοίξεις σπίτι ετσι? εε , ενοούσα πως θα γίνεις computerόπληκτος highendάς? να το πω πιο απλά , digitalοφρίκουλας? εε? πως?

Reaction score
1.815

Γιατι θες σωνει και καλα να γινω χαλιεντας?
Εγω σ' εβρισα?:fuckyou:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.372

Να ρωτήσω κάτι κι εγώ: Είχα συνδέσει παλαιότερα τα Logitech z-5500 με SPDIF καλώδιο από την κάρτα ήχου του PC στη μονάδα ελέγχου των ηχείων. Κάθε φορά που έπαιρνε μπρος το μοτέρ του ψυγείου/κάθε φορά που τίθετο σε λειτουργία ο ανελκυστήρας της πολυκατοικίας/κάθε φορά που άναβε ένα φως δωματίου, ακουγόταν ένα υψίσυχνο "τσαφ" στα ηχεία (σημείωση: το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, διαμέρισμα και οικεία).

Όταν συνέδεσα την κάρτα ήχου του PC με τη μονάδα ελέγχου των ηχείων με καλώδιο οπτικής ίνας, το "τσαφ" σταμάτησε να ακούγεται, ό,τι και να συνέβαινε από τις προηγούμενες τρεις περιπτώσεις. Εφόσον - εάν έχω καταλάβει σωστά - και στη μία περίπτωση (SPDIF) και στην άλλη (οπτική ίνα) μιλάμε για ψηφιακή μετάδοση ήχου, τι διαφορετικό έχουν οι δύο συνδέσεις μεταξύ τους το οποίο να έχει ως αποτέλεσμα την ύπαρξη ή μη του "τσαφ";
Δεν ξέρω εάν είναι το σωστό θέμα για να θέσω την πιο πάνω ερώτηση, αλλά μπορεί κάποιος να απαντήσει στον πτωχό πλην τίμιο wizzy; :smile:

Reaction score
1

Υπηρχε βρογχος,και το ψυγειο,μερος του βρογχου,πεταγε σκουπιδια,αλλιως "σηκωνε" το δυναμικο της γειωσης.Πολλες φορες "ξεκλειδωνουν" τα dac απο αποτομο surge καποιας αλλης συσκευης.
Με την οπτικη εσπασες τον βρογχο,μαλλον πιο σωστα εβγαλες το dac απο το βρογχο:)
Αυτα,απο οσες πληροφοριες μας εδωσες...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.871

Βρόχο! Αμάν, βρογχίτιδα θα πάθω... :biggrin:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab