AGEIA PhysX Physics Accelerator

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.841
Reaction score
2.192


minas

Πισιά
Μηνύματα
3.925
Reaction score
3.724
Το σπρώχνουν εδώ και κάμποσο καιρό, αλλά ακόμα οι εφαρμογές του είναι πολύ περιορισμένες...
Ειδικά τώρα που οι σύγχρονες GPU μπορούν να κάνουν και γενικευμένους υπολογισμούς (άρα και physics processing) φοβάμαι ότι το μόνο μέλλον που έχουν τσιπάκια σαν το PhysX είναι σε ενσωματωμένα συστήματα.
 

Μηνύματα
5.115
Reaction score
7
Έτσι και αλλιώς οι δύο υπερδυνάμεις των γραφικών,δλδ Ati & nVidia, έχουν ανακοινώσει την ενσωμάτωση physics processing units στις προσεχείς σειρές καρτών γραφικών,οπότε άκαιρη η προσπάθεια.Το καλό είναι ότι μέχρι στιγμής υπάρχει υποστήριξη του νέου hardware από σημαντικές εταιρείες software όπως η Epic που αναπτύσσει την Unreal Engine καθώς και η Ubisoft.
 

Μηνύματα
4.927
Reaction score
49

Μια νέα εταιρεία της Σίλικον Βάλει ετοιμάζεται να ταράξει τα νερά στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών λανσάροντας ένα τσιπ που προσομοιώνει τις φυσικές ιδιότητες των αντικειμένων στην οθόνη.

Ο νέος επεξεργαστής, που αναλαμβάζνει αποκλειστικά τους υπολογισμούς φυσικής στα παιχνίδια, συνδυάζεται με συμβατικές κάρτες γραφικών, υπεύθυνες για την ίδια την εικόνα, ώστε να προσφέρει νέα επίπεδα ρεαλισμού. Το νέο τσιπ είναι όμως τόσο απαιτητικο που οι σημερινοί υπολογιστές «στενάζουν».

«Αυτό που προσφέρουμε στην βιομηχανία παιχνιδιών είναι η δυνατότητα να γίνει η φυσική και η διαδραστικότητα το ίδιο σημαντικά όσο τα γραφικά» σχολιάζει στο Reuters ο Μανιού Χετζ, επικεφαλής της εταιρείας Ageia Technologies.

O επεξεργαστής φυσικής, με την ονομασία PhysX έχει ήδη κυκλοφορήσει σε έτοιμα συστήματα για βιντεοπαιχνίδια από την Dell και άλλους κατασκευαστές και αναμένεται στα καταστήματα το Μάιο, με την μάλλον «αλμυρή» τιμή των 300 δολαρίων.


Στους τίτλους παιχνιδιών που υποστηρίζουν τη νέα τεχνολογία, τα παράθυρα για πρώτη φορά σπάνε ρεαλιστικά σε χιλιάδες κομμάτια, τα οχήματα ανατρέπονται ρεαλιστικά και οι εκρήξεις εκτοξεύουν παντού συντρίμμια. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι ο επεξεργαστής φυσικής παράγει τόσα πολλά αντικείμενα ώστε η κάρτα γραφικών αδυνατεί να τα απεικονίσει σε πραγματικό χρόνο σε μεγάλες αναλύσεις και υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης.

Η Ageia, από την πλευρά της, ελπίζει ότι μέχρι να φτάσουν σε ικανοποιητικά επίπεδα οι αποδόσεις των καρτών γραφικών, οι χρήστες θα προτιμήσουν να θυσιάζουν την κορυφαία ποιότητα εικόνας για χάρη του ρεαλισμού.

Η εταιρεία, εξάλλου, έχει συγκεντρώσει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων από την Taiwan Semiconductor Manufacturing, τον μεγαλύτερο εργολάβο κατασκευής τσιπ κατά παραγγελία.

Σύμφωνα με την Ageia πολλά παιχνίδια σύντομα θα προσφέρουν υποστήριξη για τον PhysX, όπως το παιχνίδι στρατιωτικής τακτικής Ghost Recon Advanced Warfighter της γαλλικής Ubisoft, το αναμενόμενο CellFactor της Artificial, όπου οι παίκτες χρησιμοποιούν «νοητικές δυνάμεις» για να καταστρέψουν τους στόχους, καθώς και μια νέα έκδοση του City of Villains, ένα παιχνίδι online role-playing της νοτιοκορεατικής NCSoft.

news.in.gr
 



Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.600
Μηνύματα
2.865.560
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top