Agora sony DC 90

Reaction score
0
Thelw na agorasw mia Sony dc 90 kai exw tis parakatw apories?
1. I analysi energwn pixel se motion anaferete se lipsi video i foto, nomizw oti einai 2,2Mp apo ta 3,3Mp sinolika tis cameras.
2. Ayti i analysi mporei na graftei panw se kaseta mini dv?
3. Tin kamera tin xrisimopoiw gia na pairnw mesw dv ston ypologisti mou ta video se avi, tha dw megali diafora se sxesi me mia camcorder twn 1Mp, mia kai i piotita pou grafw twra me mia Digital 8 (montelo 140 tis sony twn 800kp) mou dinei mesw dv 720x576=414720pixels.
4. Pws mporw na parw oli tin poiotita tou video apo tin camera?

Thnks

An yparxei kapios o opoios exei tin DC90 as mou steilei ena mikrou megethous asimpiesto avi merikwn deyteroleptwn.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
1. Η ανάλυση πάνω από τα 1 Μp δεν παίζει κανένα ρόλο στο video παρά μόνο στις φωτογραφίες.

2. Όχι. Η mini dv γράφει σε 720Χ576. Όσες κάμερες έχουν από 1 Μp και πάνω το μόνο που προσφέρουν είναι η δυνατότητα εγγραφής σε πραγματικό 16:9.

3. Ναι η ποιότητα της mini dv είναι αρκετά καλύτερη από αυτή της digital 8 με την έννοια ότι δεν έχεις περισσότερα pixel αλλά μεγαλύτερο bitrate δηλ. ουσιαστικά περισότερη πληροφορία αποθηκευμένη. Και σαφώς λοιπόν καλύτερα χρώματα, ομαλότερη κίνηση κλπ.

4. Με καλές ρυθμίσεις της κάμερας ανάλογα το περιβάλλον που κάνεις την εγγραφή μπορείς να πάρεις καλύτερη εικόνα σε χρώμα κλπ. Περισσότερη πληροφορία ή μεγαλύτερη ανάλυση δεν μπορείς να πάρεις. Γενικά αν δεν είσαι εξεικοιωμένος με ρυθμίσεις να συγκρίνεις την κάμερα με άλλες στο auto. Μπορείς αν θέλεις να διαβάσεις και κάποια review στο internet.

Αλήθεια σε τι τιμή την βρήκες;

Reaction score
0
http://www.pixmania.com/gr/gr/84565/art/sony/aeioaieuiana-dcr-hc90.html?itag=3904
873 euros se site to opoio exei kai antiprosopo stin ellada, den exw brei allo to opoio na stelnei se europe, alla den exw psaxei idiaitera ti tha ginei me tin xrewsi twn forwn ston ektelwnismo.
episis, an kykloforisei stin elliniki agora mesa sto martio, sta magnet tin brika 879euro, arketa kaly timi an sfeyteis oti den tha plirwseis metaforika.

Reaction score
5
Χρήστο θα σε μαλώσω :wink: ...

1. Η ανάλυση πάνω από τα 1 Μp δεν παίζει κανένα ρόλο στο video παρά μόνο στις φωτογραφίες.
Λάθος.... πχ η 330 έχει 2,077K effective pixels για video και 3,048K effective για φωτογραφίες

2. Όχι. Η mini dv γράφει σε 720Χ576. Όσες κάμερες έχουν από 1 Μp και πάνω το μόνο που προσφέρουν είναι η δυνατότητα εγγραφής σε πραγματικό 16:9.
Σωστό το 720χ576 λόγω pal. Αλλά δεν γράφουν όλες άνω του 1mp σε πραγματικό 16:9. Αρκετές χρησιμοποιούν το ψεύτικο cropped 4x3.

----------------------------------------------------------

Πάντως η Dcr-Hc90

1) προσφέρει το cool feature το οποίο προσωπικά δεν έχω δοκιμάσει και είναι αυτό του surround ήχου με ειδικό μικρόφωνο της sony,
2) το πολύ καλό φακό (όπως της sony dcr-pc330 Και άλλων κορυφαίων μοντέλων) Carl Zeiss® Vario-Sonnar® T*,
3) Πραγματικό 16:9 με χρησιμότητα του μεγαλύτερου μέρους CCD
4) LCD 2.7"
5) Flash στις φώτο

και πολλά άλλα....

Προσωπικά θα την αγόραζα χωρίς δεύτερη σκέψη........ :!:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Χρήστο θα σε μαλώσω :wink: ...

Λάθος.... πχ η 330 έχει 2,077K effective pixels για video και 3,048K effective για φωτογραφίες
Αυτό που εννοώ Στέλιο (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος) είναι ότι τα παραπάνω pixels ουσιαστικά η κάμερα δεν τα χρησιμοποιεί λόγω της ανάλυσης pal 720Χ576. Τα παραπάνω pixels (πρέπει η κάμερα να έχει πάνω από 1 Mp) τα χρειάζεται μόνο για να δώσει πραγματικό 16:9 και όχι cropped 4X3. Και φυσικά έχεις δίκιο ότι δεν το κάνουν όλες. Σε όσες λένε ότι το κάνουν αναφερόμουν.

Αλλά αν θέλεις να γράψεις απλό 4Χ3 και μια κάμερα 800Κ την ίδια εικόνα θα σου δώσει με μια των 3 Μp.

Βέβαια στην πραγματικότητα δεν θα πάρεις ίδια εικόνα αλλά όχι τόσο λόγω ανάλυσης αλλά λόγω ποιότητας φακού, ρυθμιστικών εικόνας κλπ.

Αν κάπου έχω λάθος διόρθωσέ με. :wink:

Reaction score
5
τα παραπάνω pixels ουσιαστικά η κάμερα δεν τα χρησιμοποιεί λόγω της ανάλυσης pal 720Χ576.
Χρήστο , τα χρησιμοποιεί .... Πχ η 330 εκμεταλλεύεται το μεγάλο ccd όσον αφορά τα Pixels στο video για

1) οριζόντια ανάλυση 530 γραμμών έναντι υλοποιήσεων με μικρότερα ccd που έχουν 520 γραμμές.
2) imabe stabilizer διότι και αυτό απαιτεί Pixels οπότε και άμεσα επαμβαίνει στην εικόνα
3) καλύτερη low light απόδοση (για ευνόητους τουλάχιστον θεωρητικά λόγους)

όλα τα ανωτέρω αφορούν την ποιότητα εικόνας..

Αλλά αν θέλεις να γράψεις απλό 4Χ3 και μια κάμερα 800Κ την ίδια εικόνα θα σου δώσει με μια των 3 Μp.
Το ίδιο ισχύει και εδώ.... όσο μεγαλύτερο το ccd για 4x3 τόσο μεγαλύτερη η επεξεργασία οπότε και η ποιότητα εικόνας. Σίγουρα όμως αυτό ισχύει 100% στο 16x9.

Reaction score
0
paidia i apopsi sas itan katalitiki, eyxaristw poly
Synexiste tin kali douleia se ayto to forum, mia kai egw eimai neos xristis.
Otan tin agorasw tha sas grapsw tis entipwsis mou, eplizw sintoma.

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Στέλιο έχεις δίκιο...

Απλά νομίζω οι διαφορές δεν είναι του επιπέδου digital 8 - minidv.

Αλλά σωστά λες ότι τα επιπλέον pixel βοηθούν ώστε να πάρεις καλύτερη εικόνα τελικά...

Reaction score
5
Skywalker,

Το πρώτο review από το camcorderinfo της κάμερας που ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις θα το βρεις εδώ

Reaction score
0
molis tin agorasa, perimenw na mou erthei.
Ante kai ta prwta SS apo clips tha mpoun edw sintoma.
opws katalabate tin agorasa 1 mera prin allaxei o ΦΠΑ. :lol:

Reaction score
13
Καλορίζικη Skywalker και καλές λήψεις!
Και σου εύχομαι καλο κουράγιο στις ανακαλύψεις των αμέτρητων δυνατοτήτων της (εδώ εγώ με την trv33e και ακόμη ψάχνω τι μπορεί να κάνει!)

Reaction score
3
Εγώ την αγόρασα 1/4/05 και πελάγωσα... . Αν και πήρα το μικρόφωνο ECM-HQP1 για surround ήχο, έγραψα σε 4 channel 12 bit, αλλά δεν κατάφερα να τον περάσω στο Η/Υ μέσω μιας firewire της μητρικής μου Gigabyte 8IK1100 (Windows XP Pro SP2).
Υπάρχει κάποια λύση, γιατί δεν μπορώ να βρω και το Plugin surcode 1.022 της Minnetonka, αν βέβαια φταίει αυτό.
Ξέρει κάποιος τι πρέπει να κάνω ή που να βρώ το Plugin;
Ευχαριστώ
Σημείωση: Για όποιoν δεν ενδιoφέρεται για τον surround ήχο, καλό capture κάνει το Main Concept Mpeg Encoder. Και μάλιστα σε MPEG-2 με none στα Fields (progressive)._

Reaction score
7
Εγώ την αγόρασα 1/4/05 και πελάγωσα... . Αν και πήρα το μικρόφωνο ECM-HQP1 για surround ήχο, έγραψα σε 4 channel 12 bit, αλλά δεν κατάφερα να τον περάσω στο Η/Υ μέσω μιας firewire της μητρικής μου Gigabyte 8IK1100 (Windows XP Pro SP2).
Υπάρχει κάποια λύση, γιατί δεν μπορώ να βρω και το Plugin surcode 1.022 της Minnetonka, αν βέβαια φταίει αυτό.
Ξέρει κάποιος τι πρέπει να κάνω ή που να βρώ το Plugin;
Ευχαριστώ
Σημείωση: Για όποιoν δεν ενδιoφέρεται για τον surround ήχο, καλό capture κάνει το Main Concept Mpeg Encoder. Και μάλιστα σε MPEG-2 με none στα Fields (progressive)._
Εχω την εντυπωση οτι στις οδηγιες χρησης αναφερει καπου οτι ο 4-καναλος ηχος δεν μπορει να περασει σε υπολογιστη

Reaction score
3
Ναι το γράφει, αλλά (αν και δεν το έχω μπροστά μου το φυλλάδιο) νομίζω ότι εννοεί για την περίπτωση της σύνδεσης με AV και όχι αυτή της DV. Εγώ δοκίμασα μέσω DV με το πρόγραμμα Scenalyzer 2.1 (www.scenalyzer.com), το οποίο κάνει capture και τα άλλα δύο κανάλια σε ξεχωριστό αρχείο wave. Βέβαια, έχω από πριν ρυθμίσει την κάμερα να έχει έξοδο και τα τέσσερα κανάλια (εκεί που έχει την ισορροπία Front & Rear). Από ότι διαπιστώνω το wave είναι πράγματι τα πίσω κανάλια (χαμηλότερη ένταση, πιό έντονη η ομιλία αυτού που κάνει την λήψη..), και σε συνδυασμό με το VEGAS 5 κατάφερα να φτιάξω το βίντεό μου σε 5.1. Για να μην κουράζω άλλο, όποιος ενδιαφέρεται μπορώ να του στείλω σε e-mail πιο σαφείς οδηγίες ή αν θέλετε να τις κάνω upload σε κάποιο site. Εγώ πάντως παιδεύτηκα για να το βρω και η Sony δεν ξέρει να σε βοηθήσει. Άμα δεν καθαρίσεις μόνος σου.... .
Ευχαριστώ._
Στο site της Sony γράφει:"You will not be able to hear 4ch or 5.1 surround sound. Your camcorder outputs only 2ch audio. [highlight=darkred]However, you can hear both front and rear sound by adjusting the audio balance in [AUDIO MIX] from the menu[/highlight].

Reaction score
7
Και εδω μπορεις να κανεις upload τον τροπο.

Αν δεν το αναφερουν οι οδηγιες ή αν δεν το κανουν σαφες μπορει να οφειλεται στο οτι, απο ο,τι βλεπω, εχεις χρησιμοποιησει διαφορα προγραμματα, οπότε μια εταιρεια δεν μπορει να προτεινει αυτα τα προγραμματα.
Οπως ακριβως και το αν ζητησεις απο μια αντιπροσωπεια (που δεν εχει καταστηματα λιανικης, βεβαια) να σου πει απο ποιο καταστημα να πας να ψωνισεις το προιόν της. Ειναι αντι-εμπορικο... υποθετω...

Reaction score
0
Ενδιαφερομαι να αγορασω τη sonydcr-hc90e την εχω βρει απο 800ευρω(καταστημα στο περιστερι karatelos.gr) μεχρι 950ευρω απο καταστημα της sony :shock: 1)υπαρχει μηπως καποιο αλλο μοντελο με τα ιδια λεφτα που να ειναι καλυτερο?? 2)γιατι υπαρχει τοση μεγαλη διαφορα στις τιμες των διαφορων καταστηματων?? (150ευρω)

Reaction score
3
Αν και λίγο καθυστερημένα, γιατί προσπαθούσα να βρώ το σωστό τρόπο, σας παραθέτω οδηγίες για το πως θα κάνετε DVD 5.1 από την SONY HC90.

Προϋπόθεση:
Η HC-90  να συνδεθεί με το μικρόφωνο ECMHQP1 Surround και οι επιλογές ήχου 12 bit και 4κάναλο ήχο.
1. Με το Scenalyzer κάνεις capture με επιλογή και για τους άλλους ήχους (στα  
   options).
   Έτσι έχεις ένα αρχείο .avi και ένα αρχείο .wav. Το .avi περιέχει τον ήχο των
   μπροστινών καναλιών & το .wav τον ήχο των πίσω καναλιών.
2. Στο Vegas (version 5.0b) φτιάχνεις ένα Project για 5.1
3. Κάνεις Import το αρχείο .avi & το .wav
4. Στο audio panner του 1ου audio track επιλέγεις (μπλε χρώμα) μόνο το πάνω  
   αριστερό και δεξί ηχείο για τον ήχο του .avi, που περιέχει όπως είπαμε τα
   μπροστινά κανάλια.
5. Στο audio panner του 2ου audio track (αρχείο .wav) επιλέγεις (μπλε χρώμα) μόνο  
   το κάτω αριστερό και δεξί ηχείο.
   Τώρα έχεις δύο track audio με τα μπροστινά κανάλια και τα πίσω.
   ** Ενδιάμεσα βάζεις άλλα 2 audio track για το subwoofer &  το κεντρικό κανάλι.
    * Το μεν subwoofer (LFE), μπορείς να το φτιάξεις (με software ήχου π.χ.
       SoundForge) ως εξής:
       - Απλά εισαγάγεις τον ήχο από το αρχείο .avi και με το Equalizer απομονώνεις
          τα μπάσα (80-120) και σώζεις ως ****** LFE.wav
       - Για το μεν Κεντρικό (Center), πάρχουν 2 επιλογές:
         Ή επιλέγεις (μπλέ) μόνο το κενρικό ηχείο στο 1ο audio track του VEGAS->
         Προτείνεται.
         Ή εισαγάγεις π.χ. στο Soundforge το .wav του .avi, κάνεις invert και
         δοκιμάζεις από Equalizer να το φτιάξεις ώστε να ακούς μόνο τα λόγια και όχι
         άλλους ήχους (στο περίπου). Μετατρέπεις σε mono και σώζεις ως ******
         CENTER.wav -> Δεν θα συνιστούσα αυτή τη μέθοδο, εκτός αν πρόκειται για
         μουσική, γιατί εκεί έχει καλύτερα αποτελέσματα.
6. Με ή χωρίς τα Center & LFE, κάνεις στο VEGAS render χωριστά ήχο από βίντεο.
   Έτσι φτιάχνεις 2 αρχεία *****.mpg & *****.ac3
   (Προϋπόθεση είναι να έχεις τα Plugin για AC3 5.1 και για MPEG-2).
7. Με κάποιο πρόγραμμα DVD Authoring (π.χ. DVD Lab) μπορείς να φτιάξεις το DVD
   σου. !
   Ελπίζω να βοήθησα.
   Σημείωση: Τα παραπάνω προϋποθέτουν να ξέρουμε έστω και λίγο το πρόγραμμα
                   VEGAS._

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.757
Members
38.492
Νεότερο μέλος