ALAC, Apple Lossless Audio Codec

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
H Apple αποφάσισε να δώσει τον Apple Losslees Audio Codec με την άδεια χρήσης Apache.
Με αυτή την κίνηση ο ALAC γίνεται άμεσος αντίπαλος του πολύ γνωστού μας FLAC, έχοντας μάλιστα το πλεονέκτημα της υποστήριξης από τις φορητές συσκευές της Apple.

The Apple Lossless Audio Codec (ALAC) is an audio codec developed by Apple and supported on iPhone, iPad, most iPods, Mac and iTunes. ALAC is a data compression method which reduces the size of audio files with no loss of information. A decoded ALAC stream is bit-for-bit identical to the original uncompressed audio file.

The Apple Lossless Audio Codec project contains the sources for the ALAC encoder and decoder. Also included is an example command line utility, called alacconvert, to read and write audio data to/from Core Audio Format (CAF) and WAVE files. A description of a 'magic cookie' for use with files based on the ISO base media file format (e.g. MP4 and M4A) is included as well.

The Apple Lossless Audio Codec sources are available under the Apache license. Details can be found here http://www.apache.org/licenses/LICENSE-2.0.
http://alac.macosforge.org/post/welcome-to-the-apple-lossless-audio-codec-project/

Reaction score
1.188
Απάντηση: ALAC, Apple Lossless Audio Codec

Και ποιός θα ασχοληθεί με τον ALAC αφού υπάρχει ο FLAC;
Μήπως ασχολήθηκε κανείς με τα wma αφού υπάρχουν τα mp3;

Reaction score
0
Re: Απάντηση: ALAC, Apple Lossless Audio Codec

Παντως ρε παιδια πραγματικα ποτε δεν μπορεσα να καταλαβω ποια ειναι η διαφορα ολων αυτων αφου στη ουσια ολοι αυτοι οι τυποι ειναι lossless!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.847

Αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται κουβέντα και γιά Hacintosh.
Σπάσανε και το Amara .
Τελικά ουδέν κρυπτόν από τους hakers .

Reaction score
777

Αρχίζει σιγά σιγά να γίνεται κουβέντα και γιά Hacintosh.
Σπάσανε και το Amara .
Τελικά ουδέν κρυπτόν από τους hakers .
Και τα δύο έχουν σπάσει εδώ και πολύ καιρό!!!Το θέμα με το hakintosh είναι οτι αν του κάνεις update κλειδώνει.Και όχι κλειδώματα τύπου microsoft.Απλά σταματάει να λειτουργεί...

Reaction score
1.188

Γι αυτό δεν ασχολούμαστε με προϊόντα της Apple! :602:

Reaction score
2.098

Γι αυτό δεν ασχολούμαστε με προϊόντα της Apple! :602:
3 και ο κούκος έχετε μείνει με Windows, πανηγύριζεις κιόλας? :114:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.728
Απάντηση: Re: Απάντηση: ALAC, Apple Lossless Audio Codec

Παντως ρε παιδια πραγματικα ποτε δεν μπορεσα να καταλαβω ποια ειναι η διαφορα ολων αυτων αφου στη ουσια ολοι αυτοι οι τυποι ειναι lossless!
Στο πού πάει το χρήμα.

Reaction score
1.188

3 και ο κούκος έχετε μείνει με Windows, πανηγύριζεις κιόλας? :114:
Είναι να μην πανηγυρίζω; Έχω το foobar τζάμπα, ενώ εσείς κάτι αντίστοιχο (αλλά υποδεέστερο) το πληρώνετε σε 3ψήφια τιμή!

Reaction score
777

Είναι να μην πανηγυρίζω; Έχω το foobar τζάμπα, ενώ εσείς κάτι αντίστοιχο (αλλά υποδεέστερο) το πληρώνετε σε 3ψήφια τιμή!

Προσωπικά για το apple που έχω πλήρωσα 1500 όταν το αγόρασα και άλλα 2 ευρώ για ένα ανταπτοράκι.Τώρα αν εσύ ή κανείς άλλος πλήρωσε κάτι παραπάνω...δέν φταίω εγώ...:107:

Reaction score
2.098

Yup!

Reaction score
4.590

Οταν οι αλλοι γυρνουσαν η Apple ξεκιναγε!
Καλα ξυπνητουρια!

Reaction score
1.188

Προσωπικά για το apple που έχω πλήρωσα 1500 όταν το αγόρασα και άλλα 2 ευρώ για ένα ανταπτοράκι.Τώρα αν εσύ ή κανείς άλλος πλήρωσε κάτι παραπάνω...δέν φταίω εγώ...:107:
Με 1500€ ξέρεις τι PC παίρνεις; (ή φτιάχνεις)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.479

Με 1500€ ξέρεις τι PC παίρνεις; (ή φτιάχνεις)
Kάτι που πρέπει να έχεις μεταπτυχιακό στους υπολογιστές για να το σετάρεις σωστά..

Reaction score
1.188

Προσωπικά για το apple που έχω πλήρωσα 1500 όταν το αγόρασα και άλλα 2 ευρώ για ένα ανταπτοράκι.
Τι ανταπτοράκι;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ALAC, Apple Lossless Audio Codec

Τι ανταπτοράκι;
Φίλε είναι ένα "ειδικό" ανταπτοράκι το οποίο ανακάλυψε και πουλάει μόνον η apple.
Είναι το γνωστό i-adaptor. :114:

...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.606
Members
38.721
Νεότερο μέλος
gagakostas