Alexander (2005)

Reaction score
13

Υπόθεση

H επική δημιουργία του Όλιβερ Στόουν, που είδε όλη η Eλλάδα, απέδειξε περίτρανα πως αν μη τι άλλο, σέβεται την ιστορία του μεγάλου κατακτητή. Eίναι η ιστορία ενός μύθου της Eλληνικής Iστορίας, μια παραγωγή που ξεπέρασε τα 220.000.000 $. O Mέγας Aλέξανδρος, κορυφαίος στρατηλάτης, ξεκίνησε από τη Mακεδονία για να οδηγήσει τις στρατιές του σε ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο. Η ταινία "φωτίζει" και γεγονότα της ζωής του Αλεξάνδρου, όπως τις σχέσεις με τη μητέρα του, Ολυμπιάδα, τον πατέρα του, Φίλιππο, τη σύζυγό του, Ρωξάνη, τον έμπιστο στρατηγό του, Πτολεμαίο, και τη φιλία του με τον Ηφαιστίωνα. Στο ρόλο του Μακεδόνα στρατηλάτη βρίσκεται ο Κόλιν Φάρελ ενώ τη μητέρα του υποδύεται η Αντζελίνα Τζολί.
Χαρακτηριστικά

Σκηνοθεσία : Ολιβερ Στόουν
Πρωταγωνιστές : Κόλιν Φάρελ, Αντζελίνα Τζολί
Χρονολογία : 2004
Δίσκοι : 2
Διάρκεια : 180 λεπτά
Οθόνη : Widescreen 1,78:1
Ήχος : Dolby Digital (5.1)
Γλώσσα : Αγγλικά
Ελληνικοί Υπότιτλοι : Ναί
Κυκλοφορεί 20 Σεπτεμβρίου σε DVD

Reaction score
49
Ελπίζω η εταιρία διανομής (Hollywood = μισή ΣΠΕΝΤΖΟΣ) να μην το...."σφάξει"

Στις ταινίες του μήνα μόνο αυτή και το Final Cut φαίνεται να 'ναι 16:9
Και DD

(στις άλλες βλέπεις 4:3, DD 2.0 κ.ο.κ.........)

Reaction score
6
H επική δημιουργία του Όλιβερ Στόουν, που είδε όλη η Eλλάδα, απέδειξε περίτρανα πως αν μη τι άλλο, σέβεται την ιστορία του μεγάλου κατακτητή.
Ποιος ηρθε; :lol:

Reaction score
13
Την είδα χτες πρόχειρα....
Η εικόνα της δεν μου παρουσάισε προβλήματα με καλή αναάλυση και χρωματικούς τονισμούς (για τον ήχο δεν μπροώ να εκφέρω γνώμη διότι τον άκουγα από τα ηχεία της τηλεόρασης με πολύ καλή ποιότητα όμως).Οι επιλογές στον ήχο ήταν 2 με DD 2.0 και DD 5.1 .Προσωπικά δεν μου άρεσε τόσο ως προς την δομή που παρουσιάζει την ζωή του Αλέξανδρου (γίνεται μέσω αφήγησης και δείχνει στιγμιότυπα από τις σημαντικότερες στιγμες του Αλέξανδρου).Βεβαια θα μου πείτε πως να το κάνει αλλιώς μέσα σε 2 ώρες και 40 λεπτά περίπουπου είχε στην διάθεσή του ο σκηνοθέτης.Προσωπικά εμένα μου άρεσε πολύ περισσότερο η σκηνοθεσία της Τροίας σε σχέση με τον Αλέξανδρο...
Ειδικά στη σκηνή της μάχης με το Δάρειο ο Αλέξανδρος έδειχνε σαν ένα παιδάκι (που καλά καλά δεν μπορούσε να σηκώσει το σπαθί...) άσχετο με την τέχνη του πολέμου που αν δεν είχε του στρατηγούς του δεξιά και αριστερά θα τον είχαν πετσοκόψει οι Πέρσες....Τι να πω...Πάντως δεν είδα τον ήρωα που φανταζόμουν μικρός όταν διάβαζα την ιστορία του...Για μένα μια μέτρια ταινία (με πάρα πολύ καλούς ηθοποιούς) που θα μπορούσε να ήταν πάρα πολύ καλύτερη...

Reaction score
6
Θα συμφωνησω με τα παραπανω και θα συμπληρώσω για την πολυ άστοχη ματια του Στόουν προς το προσωπο Αλέξανδρο.
Η διάθεση του ηταν πιο πολυ Τατιανιστικη παρα ιστορική.
Ασχολήθηκε με οικογενειακές διαμάχες και με το κρεβάτι του Αλέξανδρου βασιζόμενος πιο πολύ σε φήμες παρα με αυτο που ήθελε να κανει η αυτό που πραγματικά ηταν.
Η επιλογη του Κόλιν Φάρελ δεν νομιζω πως ηταν κακη αλλα με τον τροπο που τον παρουσιασε ηταν πολυ εκτος.
Τελικα , αν και η Τροια δεν ηταν οτι καλυτερο , παρολα αυτα περνα ευκολα σε συγκριση τον Alexander :?

Reaction score
802
Λιγο ασχετο με την ταινια, αλλα ποιες νεες κυκλοφοριες εχουν κακη εικονα και 2.0 ηχο?

V

VIDEOMIX

Guest
Δεν είπατε το χειρώτερο. Για την προπαγανδιστική διαστρευλωτική εικόνα του Μ.Αλεξάνδρου που τον παρουσιαζει ως gay και που όλη η ταινία απ'ότι έχω ακούσει επικεντρώνεται σε αυτό.
Μάλλον σήμερα θα μου την κρατήσει το videoclub της περιοχής μου και έτσι λίαν συντόμως θα έχω ιδίαν άποψη.

Reaction score
6
Δεν είπατε το χειρώτερο. Για την προπαγανδιστική διαστρευλωτική εικόνα του Μ.Αλεξάνδρου που τον παρουσιαζει ως gay και που όλη η ταινία απ'ότι έχω ακούσει επικεντρώνεται σε αυτό.
.
Εκει ακριβώς πηγαίνει ο χαρακτηρισμός μου ως Τατιανιστικη ταινια παρα ιστορική.
Οπως επισης και οι φήμες που στην πραγματικότητα ξεκίνησαν απο Άγγλους "ιστορικους" πριν απο 30 χρόνια και υιοθετήθηκαν απο μια μειοψηφία δικων μας ιστορικών την δεκαετία του 80.

Η πλακα ειναι πως η ταινία εχει υποστεί μονταζ για να μειωθούν αυτες οι σκηνες και παρόλα αυτα σε τακτά χρονικά διαστήματα εχει και άλλες τέτοιες σκηνες .
Που δηλαδή να την βλέπαμε αυτούσια.
Θα φτιάχνε πάρτι το Pink TV

Reaction score
0
Την ειδα εχθες την ταινια.
Οντως το εχει κουρασει πολυ με την υποτιθεμενη "διαφορετικοτητα" του Αλεξανδρου :!: :?:
(σκετο,χωρις το προθεμα Μεγας) ο Ολιβερ Στοουν. :|
Αυτο που ειδα εν'ολιγης ηταν ενα μπερδεμενο "αγορι" και οχι ενα μεγαλο στρατηλατη :x

Reaction score
0
Αν περιμενουμε απο τους αμερικανους ( η οποιοδηποτε αλλο ξενο) να βγαλουν σωστη ταινια για καποιο κομματι της ιστοριας μας, θα περιμενουμε πολυ καιρο.
Αμα μας ενοχλει ομως η διαστρεβλωση, ας δωσει το ελληνικο κρατος 200 εκατομμυρια δολλαρια καποιου διασημου σκηνοθετη του Χολλυγουντ να μας κανει μια ταινια οπως την θελουμε εμεις. Ε, και τα κερδη δικα μας :mrgreen:

V

VIDEOMIX

Guest
Bάιε, προς τι αυτή η διαστρεύλωση; Μας μισσούν; Αποσκοπούν σε κάτι; Τι συμβαίνει τέλος πάντων;
Ανδρέα,η ταινία που αναφέρεις έχω ακούσει πως βασίζεται στις "πύλες της φωτιάς" του Πρέσσφιλντ. Εαν υσχίει αυτό, ε δεν γίνεται να ειναι σαχλαμάρα σαν τον Αλέξανδρο.
Θα περιμένουμε βέβαια.

Reaction score
6
Εχουν γίνει τοσες αλλαγές τον τελευταο χρονο ειδικά για τον ρολο του πρωταγωνιστή ,που δεν θα μου εκανε καθόλου εντύπωση εάν το σενάριο τελικα βασιζόταν σε κατι άλλο και όχι στο πολύ καλο βιβλιο (από ότι εχω ακούσει ) του Πρέσσφιλντ
Ίδωμεν

Reaction score
0
Videomix, δεν μας μισουν. Απλως αγαπουν τους εαυτους τους και ολους τους αλλους, περισσοτερο απο εμας!!!!

V

VIDEOMIX

Guest
Μωρε μας μισσουν. Μας μισσούν για το τεράστιο παρελθόν μας. Προσπαθούν πολλα χρόνια τώρα να τον υποβιβάσουν. Και ξέρουμε ποιοι ειναι αυτοί που κυρίως μας ζηλεύουν εδω και 100ετίες.

Reaction score
23
Είδα την ταινία πριν από δυο μέρες....

Σίγουρα περίμενα πολύ περισσοτερα. Τοσες μάχες  εδωσε ο Αλέξανδρος και ο Stone περιοριστικε μόνο στα Γαυγαμηλα και στην Ινδια.
Ο προσανατολιτισμός στα προσωπικά του ήρωα και οχι στην καταγραφή των Ιστορικών γεγονότων ήταν σίγουρα αυτό που ενόχλησε...
Αν ο Αλέξανδρος ήταν ομοφυλόφυλος δεν ήταν ο μονος για να το κανει καποιος ταινία , ήταν όμως μοναδικος για τα κατορθώματα του , τα οποία δεν είδαμε......

Μια ενοικίαση πάντως την αξίζει

V

VIDEOMIX

Guest
Σωστά το είπες. Μια ενοικίαση.
Ολοι στο εμπάργκο αγοράς αυτής της ταινίας,το οποίο εχει κυρηχθεί απο την ομογένεια. Ας την ακολουθήσουμε λοιπόν στο παράδειγμά της.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis