Aliens vs. Predator: Requiem (2007)

Μηνύματα
28.176
Reaction score
50
Άλιεν Εναντίον Κυνηγού 2 - Aliens vs. Predator: Requiem (2007)



http://www.imdb.com/title/tt0758730

Οι αδερφοί Στράους, υπεύθυνοι για τα ειδικά εφέ σε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές ταινίες όπως "300" και "X-Men: The Last Stand", σκηνοθετούν τη συνέχεια του γνωστού θρίλερ "Aliens vs. Predator".

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η γνωστή από το "24" Ρέικο Έιλσουορθ και ο Στίβεν Πασκουάλ ("Six Feet Under").

Η φυλή των Aliens εξακολουθεί να βρίσκεται σε πόλεμο με τη φυλή των Predators και η μάχη μεταφέρεται στη γη.

Οι κάτοικοι μιας μικρής πόλης θα βρεθούν στη μέση της αιματηρής διαμάχης ανάμεσα στις δύο φονικές εξωγήινες φυλές και θα πρέπει να ενωθούν για να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Ελληνικη πρεμιερα 10/1/2008




Το official trailer:

 
Last edited by a moderator:

Μηνύματα
28.176
Reaction score
50
Καλουτσικο ! Τιποτα που να μην εχουμε ξαναδει αλλα γενικα ειχε 2 - 3 εμπνευσμενες σκηνες .

Παντως θα το προτιμουσα να ηταν στο διαστημα η ακομα καλυτερα αν η ταινια ολοκληρη ηταν στον πλανητη των predators η των aliens !!
 


Μηνύματα
28.176
Reaction score
50
Η φυλή των Aliens εξακολουθεί να βρίσκεται σε πόλεμο με τη φυλή των Predators και η μάχη μεταφέρεται στη γη. Οι κάτοικοι μιας μικρής πόλης θα βρεθούν στη μέση της αιματηρής διαμάχης ανάμεσα στις δύο φονικές εξωγήινες φυλές και θα πρέπει να ενωθούν για να καταφέρουν να επιβιώσουν.





http://microsites2.foxinternational.com/gr/avp2/
 

Μηνύματα
387
Reaction score
131
Προσωπικά μου άρεσε.Και πιστεύω ότι ήταν πολύ καλύτερο από το πρώτο αν και είχε σχεδόν τον μισό προυπολογισμό της πρώτης ταινίας.Βέβαια καθώς έβλεπα την ταινία μου ερχόταν στο μυαλό ότι το μόνο που έκαναν οι αδερφοί Strauss είναι να έχουν μία λίστα με όλα όσα θέλουν να κάνουν και να τικάρουν κάθε ένα που ολοκληρώνουν.Η ταινία είναι γεμάτη με σκηνές που φέρνουν αναμνήσεις από όλες τις προηγούμενες.

Το πρόβλημα είναι ότι τα συγκεκριμένα έργα έχουν χάσει λίγο την αίγλη του παρελθόντος.Που είναι οι εποχές που το Αλιενς κέρδιζε υποψηφιότητες για όσκαρ?Που είναι οι εποχές που όταν έβγαινε καινούργιο άλιενς γινόταν μεγάλος ντόρος.Πάνε αυτά πια.

Πιστεύω ότι η FOX έκανε μέγα λάθος που δεν προχώρησε με το Άλιεν 5 με μία πιθανή συνεργασία James Cameron/Ridley Scott και προτίμησε να αρχίσει τις vs ταινίες.Αν υπάρχει θέληση η γνώμη μου είναι ότι η FOX μπορεί να αναστήσει αυτά τα 2 είδη σε επίπεδα blockbuster πάλι αλλά δυστηχώς καθώς ζούμε σε μία εποχή που οι εταιρίες πάνε για το εύκολο χρήμα η Fox δεν υπάρχει περίπτωση να ρισκάρει πλέον μία μεγάλη παραγωγή (και όταν λέω μεγάλη με τα σημερινά δεδομένα μίας sci-fi ταινίας εννοώ άνω των 100 εκατομυρίων) και αυτό με λυπεί ιδιαίτερα.
 

Μηνύματα
935
Reaction score
1
Πιστεύω ότι η FOX έκανε μέγα λάθος που δεν προχώρησε με το Άλιεν 5 με μία πιθανή συνεργασία James Cameron/Ridley Scott.
Οντως κριμα, και τους ειχε παει ετοιμο το σεναριο για το alien 5 ο Cameron αλλα το απερριψαν.
 

Μηνύματα
387
Reaction score
131
Πάντως από ότι βλέπω μέχρι στιγμής δεν πάει άσχημα στο box office.Έχει φτάσει τα 120 εκατομύρια και συνεχίζει.Καθόλου άσχημα για μία ταινία των 30 εκατομυρίων περίπου.

Τώρα πως γίνεται να απορρίψεις τους Cameron και Scott και να πας σε τελείως άγνωστα μονοπάτια αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα.Τι σκεφτόντουσαν τα κουστούμια της Fox.

Και το κακό είναι ότι με το που βγήκε η πρώτη ταινία τελείωσε οριστικά για τους Cameron και Scott το κεφάλαιο Άλιενς σύμφωνα με τα λεγόμενά τους.Βέβαια στον κόσμο του κινηματογράφου ποτέ μην λες ποτέ αλλά για αυτούς τους 2 δεν νομίζω ότι ποτέ θα αλλάξουν αυτά που είπαν.

Για να φανταστείτε την αγανάκτηση του Ridley Scott όταν είχε βγει η πρώτη ταινία σε μία live συνέντευξη στους δημοσιογράφους (δεν θυμάμαι για πιό λόγο είχε γίνει το είχα δει σε βίντεο) κάποιος τον ρώτησε τι γνώμη είχε για την ταινία.Μετά από λίγη σκέψη το μόνο που απάντησε είναι ότι "Πρέπει να προσέξω πολύ τι θα πω γιατί έχω πολύ καλές σχέσεις με την Fox αλλά πιστεύω ότι η εταιρία ξέρει πολύ καλά την άποψη μου για την ταινία".

Μπορεί να μην το είπε ευθέως αλλά έκανε μπαμ τι εννοούσε.:respect: :respect:

EDIT:Βρήκα το βιντεάκι και από ότι φαίνεται το είχε πει σε κάποια comicon http://www.youtube.com/watch?v=5TQLRMIGA2I&mode=related&search=
 

Μηνύματα
8.676
Reaction score
6
Απάντηση: Άλιεν Εναντίον Κυνηγού 2 - Aliens vs. Predator: Requiem (2007)

Είναι απορίας άξιο πως δυο τόσο πετυχημένα project όπως το Alien και Predator κατάντησαν μετα την σύνδεση τους χάρη ενός videogame σε φθηνο B movie - splatter σαν το Requiem .
H Fox δεν έδειξε καμια διάθεση να επενδύσει σοβαρα στην συνέχεια κανενος από των δυο μεγαλυτέρων εμπορικών της επιτυχιών στις δεκαετίες του 80 και 90.
Και αυτό φαίνετε από τους σκηνοθέτες που προσέλαβε για να συνεχίσουν να ρημάζουν αυτά τα δυο project.
Οι υπεύθυνοι ως γνωστον αυτης της ταινίας δεν είναι σκηνοθέτες αλλά δημιουργοί οπτικών εφε.
Σε αυτό είναι εξειδικευμένοι και αυτό ξερουν να κάνουν καλα ( και όπως δείχνει η ως τωρα πορεία τους , οντως σε αυτόν τον τομεα τα πάνε καλα)
Οι παραγωγοι με αυτήν την επιλογή τους είναι προφανές πως αυτο που τους ενδιέφερε ηταν μια ταινια με σκοπο την συρραφή θεαματικών σκηνων .

Από την άλλη είναι γνωστό πως ειδικά για το project του Alien, πως παντα προσλάμβαναν νεους και με μικρη πειρα σκηνοθέτες.
Ο Ridley Scott , o James Cameron αλλα και αργοτερα o David Fincher υπηρξαν σκηνοθετικά άπειροι όταν τους ανατέθηκε η διαχείριση αυτων των μεγαλων παραγωγώνν από την Fox .
Αυτή την φορα όμως στην επιλογη τους τα εκαναν μούσκεμα καθως οι αδερφοί Στράους ηταν πολύ λίγοι για να συνεχίσουν με αξιώσεις το εργο των προκατόχων τους.
Δεν χρειάζεται να γινει καμια αναφορά στην καθεαυτού ταινια.
Ειλικρινά δεν βρισκω τιποτα άξιο λόγου για να σχολιάσω.
Στο μονο που ελπίζω είναι να σταματήσει αυτή η κατρακύλα και να μην υπάρξει νούμερο τρία.

Για το είδος της 4/10
 

Μηνύματα
387
Reaction score
131
Φίλε Ανδρέα πιστεύω ότι οι αδερφοί Strauss κάνανε καλή δουλειά για πρώτη τους ταινία.Μην ξεχνάμε ότι η παραγωγή ήταν πάρα πολύ μικρή για τέτοιου είδους ταινία και επίσης πολύ σημαντικό ήταν το ότι το σενάριο δεν το έγραψαν αυτοί αλλά ο Sane Salerno κάτι που για μένα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Η σειρά avp είναι τρανταχτό παράδειγμα τι γίνεται όταν τα στούντιο εμπλέκονται άμεσα στην δημιουργία μιας ταινίας.Η fox ήθελε να είναι όσο γίνεται πιό μικρή η παραγωγή για να έχει κέρδος λόγω και του R rating που είχε η ταινία.Για την πρώτη ταινία την έκαναν PG13 πάλι για να έχουν κέρδος.Βέβαια στη πρώτη ταινία μεγάλο φταίξιμο έχει και ο Paul Anderson γιατί μπορεί το όλο σκηνικό της ταινίας σαν ιδέα να ήταν καλό αλλά η εκτέλεση ήταν αισχρή.Παραδείγματα υπάρχουν και άλλα (Alien 3 κανείς?????) και φαίνεται ολοφάνερα ότι την fox πιά δεν την ενδιαφέρει να τιμήσει αυτά τα 2 είδη όπως τους αξίζουν αλλά να βγάλει εύκολο χρήμα καθώς ξέρει ότι όσο κακή και να είναι η ταινία πάντα θα υπάρχουν άτομα που θα πάνε να την δούνε.

Διάβαζα πρόσφατα μία συνέντευξη των αδερφών Strauss και πόσες δυσκολίες είχαν κάθε μέρα στα γυρίσματα.Πιό πολύ παλέβαν με το τι θα κοπεί και τι δεν θα κοπεί από την ταινία (λόγω budget,χρονοδιαγραμάτων κλπ κλπ) παρά με την ίδια την ταινία.Αν σε αυτά προσθέσεις και το κακό σενάριο τότε έχεις σίγουρα αποτελέσματα για μία μετριότατη ταινία.

Πάντως αν κρίνω από τα κέρδη που είχε το avp2 δεν θα αργήσει πολύ να εγκριθεί και τρίτη ταινία.Και πολύ φοβάμαι ότι η fox δεν πρόκειται να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπι οπότε μάλλον θα δούμε άλλη μία μετριότατη παραγωγή......δυστηχώς.
 



Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.125
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top