Amazon ΑΓΟΡΕΣ Cd

Reaction score
0
Έχει κάνει κανείς καμία αγορά CD από ΑΜΑΖΟΝ???

Θα ήθελα τη βοήθειά σας για μεταφορικά, χρόνο παράδοσης, ασφάλεια συναλλαγών κλπ.

Reaction score
23
Εχω αγοράσει αρκετά...
Τα μεταφορικά δεν είναι πολλά , νομίζω περίπου 7-8 ευρώ , αλλά αυτό εξαρταται από την συσκευασία.Σε κάθε περίπτωση πριν κάνεις το τελικό "κλικ" στην παραγγελία γνωρίζεις το συνολικό κόστος.
Ο χρόνος παραλαβής δεν είναι σταθερός ( ΕΛΤΑ γαρ) και περίπου είναι ανάμεσα σε 15 και 20 μέρες.
Ασφάλεια συναλλαγών θεωρώ πως υπάρχει ....

Reaction score
7
Και εγώ που πήρα ένα cd και ένα βιβλίο οκ μου φάνηκε.Και ήρθε και νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία.

Reaction score
1.380
Εγω κανω συχνες παραγγελιες στο Αγγλικο (amazon.co.uk). Εχουν πολυ καλες συσκευασιες (σημαντικο για βινυλια), και βρισκω συχνα καινουργια βινυλια (σημαντικο για μενα). Ο χρονος παραδοσης ειναι γρηγορος απο τη στιγμη που θα σε ειδοποιησουν οτι η παραγγελια εφυγε, μου εχει ερθει παραγγελια σε δυο μερες.

Ποτε δεν εχουν κανει λαθος μεχρι στιγμης, οτι παραγγελνω ερχεται. Τα ταχυδρομικα δεν ειναι ακριβα, οσο πιο πολλα παραγγελνεις ομως, τοσο πιο συμφερουσα γινεται η παραγγελια.

Επειδη ποτε δεν βιαζομαι, διαλεγω παντα να ερθουν ολα μαζι για λιγοτερα ταχυδρομικα. Για καλυτερη εξυπηρετηση του πελατη ομως, πολλες φορες μου στελνουν οτι εχουν σε stock και οταν βρουν τα υπολοιπα (παντα μεσα στο διαστημα που λενε) μου στελνουν και τα υπολοιπα. Μου εχει τυχει σε μεγαλη παραγγελια να μου ερθουν τρια διαφορετικα πακετα, παντα στην τιμη τους ενος. Δηλαδη πληρωσα μονο μια φορα για ταχυδρομικα. Αυτο, μονο μεγαλα μαγαζια αντεχουν να το κανουν.

Το αρνητικο ειναι οτι δεν εχεις επικοινωνια. Δεν μπορεις να στελεις e-mail και να σου απαντησει καποιος υπαλληλος.

Reaction score
0
Άριστες εντυπώσεις έχω από το αμερικάνικο Amazon απ όπου πλέον κάνω το 90% των αγορών μου!

Το κόστος για απλή αποστολή (ΕΛΤΑ) είναι μικρό αλλά σχετικά αργό (περίπου 2 εβδομάδες)

Τελωνίο δεν έχω επιβαρυνθεί ποτέ αλλά οι παραγγελίες μου σπάνια ξεπερνούν τα 100 ευρώ...

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Επειδή πρόσφατα πήρα κάτι από διαδικτυακό κατάστημα των ΗΠΑ (άσχετο με CD και τα σχετικά) και έχω αντίγραφο της διασάφησης του τελωνείου, αναφέρει: "Είδη πέραν των δικαιουμένων ατελείας των 45,00 EUR - ΚΑΝ. ΕΟΚ 918/83.". Αυτό σημαίνει ότι αν το δέμα γράφει πάνω την αξία και είναι μεγαλύτερη, μάλλον θα το φορολογήσουν. Άλλη εμπειρία σχετική δεν έχω, το αναφέρω μήπως και κάποιος ξέρει περισσότερα.

Reaction score
5
Ναι αλλά τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά συνήθως. Εχω αγοράσει δεκάδες φορές από amazon.com και amazon.co.uk, και όταν ήμουν Αγγλία και τώρα εδώ. Εχει τύχει να πληρώσω τελωνείο στην Αγγλία, αλλά δεν έχω ακόμη πληρώσει τελωνείο στην Ελλάδα (αναμενόμενο λόγω χάους). Απλά μην πάτε για courier, καλύτερα USPS, ή απλό αργό ταχυδρομείο, γιατί πάει στα ΕΛΤΑ. Αν πάτε με UPS, FedEx κλπ, σίγουρα θα πληρώνετε τελωνείο, έχουν δικούς τους ανθρώπους που κάνουν αυτή τη δουλειά.
Τώρα βέβαια είναι λοταρία όπως είπα, κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα χρεωθεί το πακέτο, ιδιαίτερα αν είναι ογκώδες και βαρύ...

Reaction score
1.380
Το απλο ταχυδρομειο ειναι η προτιμοτερη λυση για παραγγελιες εκτος Ε.Ε.
Με courier ποτε δεν ξερεις αν θα περασει τελωνειο. Προσωπικα με την Fedex δεν ειχα προβληματα αλλα ξερω οτι με την UPS σιγουρα θα πληρωσω, γι'αυτο την εχω διαγραψει.

Καλο ειναι να αποφευγονται η παραγγελιες εκτος Ε.Ε. γιατι υπαρχουν αρκετα προβληματα. Αυτη τη στιγμη περιμενω παραγγελια που εχει φυγει απο τελη Οκτωβριου!

Παντως το ποσο των 45 EUR ή δεν ισχυει ή δεν γινονται ολα βαση νομου. Εχω φερει παραγγελιες απο Αμερικη γυρω στα 200 ευρο και ποτε δεν πληρωσα τελωνειο. Νομιζω οτι ρολο παιζει και η ποσοτητα. Αν φερω 50 δισκους που τους εχω πληρωσει απο ενα δολλαριο, υπαρχει περιπτωση να πληρωσω φορο οχι για το ποσο αλλα για την περιπτωση εμπορειας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm