American Audio V5001 ή κάτι ανάλογο 3-4000 Watt

Reaction score
150
Αν όλα πάνε καλά ενδέχεται να χρειαστώ έναν δικάναλο 4-5000 Watt 4 Ohm, ή δύο bridged για να λειτουργήσω δύο subwoofer.

Λέω αν πάνε καλά και τελικά γίνω κάτοχος των sub.
Ο "κατασκευαστής" ζητά τουλάχιστον ενισχυτή όπως αυτός http://www.directproaudio.com/product.cfm?directid=57376

Με έχουν προβλήματίσει όμως τα εξής:

- Πόσο θόρυβο θα κάνουν οι ανεμιστήρες (για το σπίτι είναι) και αν θα υπάρχει πρόβλημα με το να τους πειράξω/αλλάξω ώστε να λειτουργούν αθόρυβα όπως έχω κάνει σε έναν Crown 802D.

- Πως θα δουλεύουν από νορμάλ μπρίζα με τόσα αμπέρ??????

Reaction score
150
Ουπς, στο θέμα έγραψα 3-4000 και μέσα 4-5000 Watt αλλά ας δω τι υπάρχει και στα δύο.

Reaction score
150
Κώστα βλέπω ότι αυτοί που αναφέρεις είναι κορυφαίοι αλλά και 4Χ ακριβότεροi από τον American Audio.

Θα το σκεφτώ, σ' ευχαριστώ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.985
Απάντηση: American Audio V5001 ή κάτι ανάλογο 3-4000 Watt

ποιά σάμπ?

Reaction score
150
Εμμ αν ήξερα ακριβώς κι εγώ καλά θα ήταν αλλά αποφάσισα να το παίξω το λότο αυτή τη φορά.

Αν θυμάστε αυτό το λινκ που ειχα βάλει στην κατηγορία Home Cinema Ηχεία αυτά είναι κάποια απο τα πρωτότυπα των δικών μου. Τα δικά μου θα είναι βελτιωμένα με 2χ 15" Drivers το καθένα τους οποίους ο τύπος που μου τα φτιάχνει έχει παραγγείλει custom. Αυτή τι στιγμή δοκιμάζει τη τελευταία έκδοση των driver που έχει παραγγείλει και σύντομα θα έχω κι εγώ περισσότερα specs.

Αυτό που έχουμε ως σημείο αναφοράς είναι ότι ένα από αυτά στόχο έχει να παίζει καλύτερα από ένα SVS PB13-Ultra. Εγώ ζήτησα δύο sub δηλαδή σύνολο 4Χ15" και θα τα έχω σε 1-2 μήνες ανάλογα και με το πόσο θα κάνει το καράβι.

Αυτός χρησιμοποιεί σαν cost effective λύση τον American Audio που παραθέτω παραπάνω. Κάτι άλλο που ξέρω είναι ότι χρησιμοποιεί το BASSIS σαν equalizer και θα το έχουν και τα δικά μου.

Άντε να δω τι κελεπούρια θα μου στείλει αν και έχει πολύ καλή φήμη στο AVS.

Reaction score
150
Συγνώμη διόρθωση: Ένα Raven θα παίζει καλύτερα από ΔΥΟ SVS PB13-Ultra αλλιώς θα ήταν και αστείο να έχει 2 15" woofer τι στιγμή που το SVS έχει 13,5" driver αλλά είναι ported. Το RAVEN είναι sealed design.

Ελπίζω να μην θέλει δύο απο δαύτους τους American Audio γιατί με 25Amp @ 220V την έβαψα. Βέβαια αυτά είναι peaks και σίγουρα δεν θα παίζουν τα sub στα όρια οπότε λογικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

Ένα άλλο μεγάλο θέμα είναι ο θόρυβος με τους επαγγλεματικούς πολλές φορές λόγω ανεμιστήρων. Έναν Crown 802D που έχω για χρήση surround αναγκάστηκα να βάλω αντιστάσεις στην τροφοδοσία των ανεμιστήρων και τώρα παίζουν πολύ χαμηλά.

Φοβάμαι όμως ότι εδώ θα έχουμε προβλήματα υπερθέρμανσης και ίσως να πρέπει να καταφύγω σε πιο δραστικές λύσεις ψύξης - θα έχει ενδιαφέρον αλλά και απώλεια εγγύησης.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.881
Members
38.514