Amiko alien 2 HELP για το Ε2

Reaction score
0
Καλησπερα στην παρεα!!!Απο χθες ειμαι κατοχος του δεκτη Amiko Alien 2 και θελω να μαθω πως περναμε Ε2 στο συγγεκριμενο δεκτη αν γινεται μια βοηθεια με βηματα γιατι ειμαι αρχαριος!!!Αν γινεται να μου δωσετε το link για να το κατεβασω ...φανταζομαι θα μπει σε στικακι απλα θελω την διαδικασια απο καποιον γνωστη του αντικειμενου...Ο Δεκτης εχει απανω το δικο του λειτουργικο το SPARK...Στο σημειο του δεκτη που λεει για αναβαθμιση εχει και ενα image λεει :spark _1.2.51 E2 Upgrade EU .Το συγγεκριμενο image μηπως να το περνουσα η οχι?Ευχαριστω για το χρονο σας εκ των προτερων:smile:

Reaction score
114
Απάντηση: Amiko alien 2 HELP για το Ε2

Εχω ξαναγραψει οτι δεν θεωρω καλη επιλογη αυτους τους δεκτες για χρησιμοποιηση τους με Ε2
Βεβαια αυτο ειναι προσωπικη αποψη .
Ελπιζω να μην απογοητευτεις.

Δεν τον εχω τον δεκτη.
Απο αυτα που βρηκα , ετσι γινεται η αναβαθμιση :

http://linuxsat-support.com/amiko-a...rade-amiko-alien-2-enigma2-image-via-usb.html

http://www.satlover.eu/forum/amiko-hd/36008-images-enigma-2-for-amiko-allien-3.html

Reaction score
1

Εγώ πάντως θα κρατούσα το Spark, ιδιαίτερα αν κάποιος δεν έχει γνώσεις από Linux ή δεν χρειάζεται να τον πολυσκαλίζει τον δέκτη.

Φυσικά... η επιλογή είναι δική σου.

Reaction score
0

Ευχαριστω για το ενδιαφερον σας ..Θα ηθελα να δοκιμασω και το Ε2 να ειναι σε dual boot για να συγκρινω τα υπερ και τα κατα...Επειδη δεν ξερω αγγλικα θα μπορουσατε να μου λεγατε τι λεει ο ποιητης?
1.We only recommend Kingston USB stick, we don’t support USB hard disk, you can try another usb stick.
2.Please make sure your USB stick only have 1 partition and the file system is FAT32
3.Set default booting system to [enigma2].
Upgrade Step:
1.Make sure [C:/engima2] is exist, if not, please create this folder.
2.copy [uImage] and [e2jffs2.img] to [C:/engima2]
3.Connect USB stick to STB
4.Keep Pressing [OK] Button in Front Panel, then power on STB.
5.After 5 seconds, you will see [Forc] in LED, release [OK] button and press
Button.
then press down button > you will see [enig]
now press
Button, you will see [fact] for a moment.and press the ok button
6.if everything OK, You will see [U LD] shining in LED
7.if upgrade success, You will see [SUCC] and STB reboot automatically
If upgrade not finishes in 5 minutes, then there must be something wrong, please check your configuration and re-try.

Και ο θεος βοηθος!!!:idk:

Reaction score
1

1) Προτείνουμε μόνο Kingston USB Stick. Δεν υποστηρίζουμε σκληρούς δίσκους USB. Μπορείτε να δοκιμάσετε άλλα USB Stick. (Το γράφουν όπως στο γράφω).
2) Σιγουρευτείτε πως το USB stick εχει μόνο ένα partition το οποίο είναι FAT32.
3) Ρυθμίστε το προεπιλεγμένο σύστημα εκκίνησης να είναι το [enigma2]

Πως κάνουμε την αναβάθμιση...
1) Ελέγξτε πως το [C:/engima2] υπάρχει, αλλιώς δημιουργήστε το.
2) Αντιγράφουμε τα [uImage] και [e2jffs2.img] στο [C:/engima2]
3) Συνδέουμε το USB Stick στον δέκτη.
4) Κρατάμε πατημένο το ΟΚ στον δέκτη και μετά πατάμε το POWER για να ανοίξει ο δέκτης.
5) Μετά από 5 δευτ. θα δούμε [Forc] στο display >>> αφήνουμε το ΟΚ και πατάμε το ΔΕΞΙ ΒΕΛΟΣ>>> μετα πατάμε το ΚΑΤΩ ΒΕΛΟΣ και μας εμφανίζει [enig].
6) Αν όλα πήγαν καλά, θα δούμε [U LD] στο display.
7) Αν η αναβάθμιση πέτυχε, θα μας δείξει [SUCC] και θα γίνει αυτόματα επανεκκίνηση του δέκτη.
ΥΓ. Αν η αναβάθμιση δεν ολοκληρωθεί σε 5 λεπτά, τότε κάτι μπορεί να πήγε στραβά. Κάντε έναν έλεγχο και ξαναδοκιμάστε.

Φιλικά... Σάκης.

Reaction score
0

Ευχαριστω να σαι καλα!!!Μηπως ξερεις για το λειτουργικο σπαρκ πως μπαινει το blind scan?Ειναι καποιο πακετο με plugins το οποιο πρεπει να βρω και να βαλω?...Αν γινεται κατι τελευταιο Επειδη το spark που εχω δεν εχει plugins μονο ενα calgulator ,,,,μηπως αν ξερεις καποιο link με αυτα μεσα οπως και με το blind scan και να μου ελεγες πως περνιουνται....πηγα να μπω δοκιμαστικα με ftp με τον filezilla ...εβαλα root & HDMU αντιστοιχα αλλα δεν συνδεθηκε...μηπως επειδη ειμαι με wi-fi....μηπως για να συδεθει θελει το lan καλωδιονα συνδεσω?Αυτα...sory αν σε πριζω αλλα εχω χασει την μπαλα σε σχεση με τον Azbox που ειχα:thumbsdown:

Reaction score
1

Καταρχάς να σου πω πως τον δέκτη δεν τον έχω.

Καλό είναι όλα που δοκιμάζεις τώρα που είσαι νέος, να τα κάνεις με καλώδιο για σιγουριά.

Το Blind Scan θα είναι λογικά στο μενού εγκατάσταση.
Plugin? Εγώ νομίζω πως είναι μόνιμη λειτουργία του δέκτη. Είναι για να βρίσκει νέες δορυφορικές συχνότητες που δεν υπάρχουν στον δέκτη.

Για να κατεβάσεις διάφορα, συνδέεις τον δέκτη στο δίκτυο με τον default κωδικό που έχει ο δέκτης, τον οποίο δεν γνωρίζω.

Reaction score
1.006

Για οσους λοιπόν θελουν να περασουν στον Amiko ALIEN 2 Enigma 2 Image ας προσεξουν τα Εξης:

Πιο κατω γραφω -στα αγγλικα- τη η διαδικασια Αναβαθμισης με USB stik ΑΛΛΑ πριν απο αυτο δωστε βαση και καντε τα εξης:

-Πρωτα περαστε την αναβαθμιση AMIKO_ALIEN2_1.2.51_E2_Boot_Upgrade μεσα απο το δεκτη σας (κι ας εχετε νεωτερη εκδοση απο αυτη μεσα εγκατεστημενη...)

-Επειτα αναβαθμιστε στην νεοτερη υπαρκτη π.χ AMIKO_ALIEN2_1.2.58se

-Κατοπιν προχωρατε με τη διαδικασια για το περασμα του Enigma 2 image.

Upgrade Enigma2 by USB

Preparation:
1.We only recommend Kingston USB stick, we don’t support USB hard disk, you can try another usb stick.
2.Please make sure your USB stick only have 1 partition and the file system is FAT32
3.Set default booting system to [enigma2].
Upgrade Step:
1.Make sure [C:/engima2] is exist, if not, please create this folder.
2.copy [uImage] and [e2jffs2.img] to [C:/engima2]
3.Connect USB stick to STB
4.Keep Pressing [OK] Button in Front Panel, then power on STB.
5.After 5 seconds, you will see [Forc] in LED, release [OK] button and press
Button.
then press down button > you will see [enig]
now press
Button, you will see [fact] for a moment.and press the ok button
6.if everything OK, You will see [U LD] shining in LED
7.if upgrade success, You will see [SUCC] and STB reboot automatically
If upgrade not finishes in 5 minutes, then there must be something wrong, please check your configuration and re-try.​

Εγω περασα αυτη HDMU_1369_E2_spark7162_211_git_4944_nodebug_nolcd_Diff0_ffm_Flash απο εδω: http://images.hdmedia-universe.com/spark7162/

-Δωστε προσοχη το image να ειναι για ALIEN 2 κι οχι για ALIEN 8900 (ο πρωτος Alien δεκτης)

Reaction score
0

Ευχαριστω για την βοηθεια σας...Εβαλα το Ε2 αλλα πως θα επιλεγω σε πιο λειτουργικο θα πηγαινω?Σου βγαζει καποιο μενου η πρεπει να κανεις κατι για να στο βγαζει?πως θα επιλεγω το boot που θελω ...Ε2 η SPARK?
Ευχαριστω!!!

Reaction score
0

Καλημερα στην παρεα!!!
Ενω εβαλα το Ε2 στον amiko γινεται η διαδικασια στο τελος μου γραφει succ κανει boot αλλα με βαζει παλι στο spark γιατι?Κατι κανω κατι λαθος?Πως εναλλαζω τα λειτουργικα?
Ευχαριστω!!!

Reaction score
0

sory!?!?!Μα αγγλικα δεν ξερω τι λεει στο τελος?Καποιος μπορει να μου πει?

Reaction score
1.006

σβησε το δεκτη απο πισω
πατα το ΟΚ συνεχομενα
αναψε το δεκτη ξανα απο πισω κρατωντας παντα πατημενο το ΟΚ
μετα απο μερικα δευτερολεπτα -θα δεις στο πανελακι να σου γραφει BOOT- θα σου βγαλει ποιο λειτουργικο θα φορτωσει...π.χ θα γραφει SPARK...εσυ με το πανω η κατω βελος επελεξε ENIGMA πατα ΟΚ και ξεκιναει το ENIGMA.

με τον ιδιο τροπο θα γυρισεις σε SPARK οποτε το θελησεις.

Reaction score
0

σβηνω το δεκτη απο πισω...παταω το ΟΚ συνεχομενα...αναβω το δεκτη ξανα απο πισω κρατωντας παντα πατημενο το ΟΚ... στο πανελ μου γραφει?? force?? οχι boot δηλαδη οτι μου εγραφε στην διαδηκασια του να περασω το ενιγμα... με το κατω βελακι το πηγαινω στο enigma παταω οκ μου γραφει boot και μπαινει παλι στο spark ενω προηγουμενως επελεξα enigma....μηπως να μου εστελνες το link με το image που δουλευει σε σενα.....παρεπιπτοντως να πω οτι την αναβαθμιση του Ε2 μεσω του δεκτη την εχω κανει....αλλα τιποτα...κανω κατι λαθος?:frown:
Ευχαριστω!!!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

δες το παρακάτω βίντεο, θα σε κατατοπίσει νομίζω...

[YOUTUBE]LLIMb09IkNQ[/YOUTUBE]

Reaction score
0

Εκανα αυτα που ειδα ...Ενω το πηγαινω στο enigma παταω οκ μου λεει boot και μουβγαζει παλι στην οθονη το spark..Τι να κανω εχω ΦΡΙΚΑΡΕΙ!!!!:frown:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

μηπως για κάποιο λόγο δεν μπήκε σωστα το enigma2. Ξανακάνε τη διαδικασία για το enigma2 απο την αρχή...
Ακολούθησε ακριβώς τα βήματα που γράφει ο φίλος luft στο post 8...

Reaction score
0

τιποτα παλι τιποτα ...ενω μου διχνει οτι περναει το enigma2 κανοντας SUCC και μετα boot παλι οταν κλεινω απο πισω τον δεκτη πατωντας παρατεταμενα το οκ μου βγαζει FORCE πατωντας το πανω η κατω βελακι του δεκτη αλλαζουν τα λειτουργικα ...παταω το κατω βελακι μου βγαζει einigma2 αμεσως μετα παταω το οκ μου λεει boot και λογικα μπουταρει για enigma τελικα ομως καταληγει στο spark παλι.....:headbang:

Reaction score
0

Ευχαριστω για την βοηθεια σας ...αλλα μου συμβαινει το εξης..Κανοντας τι 5ο βημα που αναφερετε συμβαινει αυτο...Αφου εχω τοποθετησει το στικακι με κλειστο τον δεκτη πατωντας παρατεταμενα το οκ του δεκτη ανοιγω τον δεκτη απο πισω και μου εμφανιζεται το FORCE ...οταν παταω αμεσως μετα το δεξι βελακι μου γραφει FACT και πατωντας το κατω βελος του δεκτη παραμενει στο FACT και δεν εναλαζει τα λειτουργικα....Δοκιμασα κατι αλλο και μου τα εβγαλε αλλα ειναι σε λαθος σειρα....Αφου εχω τοποθετησει το στικακι με κλειστο τον δεκτη πατωντας παρατεταμενα το οκ του δεκτη ανοιγω τον δεκτη απο πισω και μου εμφανιζεται το FORCE πατωντας το κατω βελακι και οχι το δεξι τοτε μου βγαζει το enigma2 μετα παταω το δεξι κουμπι μου γραφει οπως λες FACT αμεσως μετα μου λεει U LD να αναβοσβηνει γινεται ολη η διαδηκασια μου λεει την φραση SUCC αμεσως μετα κανει boot δηλονωντας μου οτι το ενιγμα μπηκε....Τωρα κλεινω τον δεκτη απο πισω ...πατωντας παρατεταμενα το οκ του δεκτη ανοιγω τον δεκτην απο πισω μου βγαζει FORCE ...με το βελακι προς τα κατω η προς τα πανω εναλασω υποτιθεται λειτουργικα.... παταω το κατω βελακι μου βγαζει enigma2 παταω το οκ μου λεει boot και μπαινει στο SPARK ...κανω κατι λαθος?μηπως η λαθος σειρα στα βηματα που εκανα ...αλλα αλλιως δεν πρωχοραει σε εμενα...Τι κανω λαθος ...Μηπως να μου εστελνες ενα λινκ με το ιματζ που εχεις περασει εσυ...
Sory για το πριξιμο αλλα εχω ΦΡΙΚΑΡΕΙ!!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.131
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt