AMR CD 77.........ΑΧ ρουφιανες λαμπες....

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Το Σαββατο το πρωι ενας καλος φιλος και χομπιστας ο Μιχαλης ο Karmacoma καλεσε καποιους φιλους στο σπιτι του για ακροαση σε ενα συστημα πολλων αξιωσεων που με τον δικο του τροπο σε βαζει στα μουσικα δρωμενα και σε ταξιδευει στις μουσικες σου αναζητησεις!!!!!!
Ομως επειδη η τρελλα μας μας συντροφευει σε αυτες μας αναζητησεις μου ζητηθηκε να φερω το λαμπατο AMR για ακροαση και εξερευνηση της συσκευης απο ολους τους παρεβρισκομενους!!!Αφου λοιπον τα ζεσταναμε και πιο πριν ειχαμε κανει και καμια 20 τσιγαρα ηρθε η ωρα να παιξουν τα παιδακια με τα μηχανακια τους !!!!!!
Ακουσαμε διαφορα ειδη μουσικης με αρκετα καλες εγγραφες και φυσικα πολυ ομορφη διαθεση!!!
Αυτο που ξεχασα να πω ειναι οτι το παιχνιδακι διαδραματιζοταν αναμμεσα σε δυο player ...το πολυ γνωστο σε ολους EM LABS cda και το λαμπατο AMR.
Εδω φιλτατοι μιλαμε για δυο διαφορετικους κοσμους -τρανζιστορ με λαμπα!!!
Και τα δυο παιζουν μουσικη ,και τα δυο ειναι player αναφορας !!!!!!
Η λαμπα ομως ειναι λαμπα--ΤΕΡΜΑ!!!!!
Και η TELEFUNKEN ειναι λαμπαρα-ξανα τερμα!!!
Με ειλικρινεια θα πω οτι το AMR επαιξε πιο αναλογικα!Επαιξε πιο μουσικα με αρκετα ζυγισμενο ογκο στα χαμηλα-ειναι πιο σωματωδες στα χαμηλα απο το EMLABS-Με μεγαλη εικονα και μια στερεοφωνια που δεν σηκωνει κουβεντα!
Ενοιωθες οτι το ενα ηταν ψηφιακο μεσο ενω το αλλο επαιζε μουσικη!!!!!!
Αυτα φυσικα δεν ειναι μονο δικα μου λεγομενα αλλα και των παρευρισκομενων σε αυτην την ακροαση .
Να πω ομως και εδω οτι το EMLABS ειναι αντικειμενικα ενα πολυ καλο και ζυγισμενο player
που στεκεται με μεγαλη σοβαροτητα απεναντι σε καθε συστημα αξιωσεων!!Απλως η ρημαδα η λαμπα εχει τον δικο της ξεχωριστο τροπο να σε μαγνητιζει και να θες να ακους και να ξαναακους μουσικη ακουραστα και απροβληματιστα!!!!!!
Να ευχαριστησω τον Μιχαλακο για την προσκληση και φυσικα την καλωσυνη του!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μπράβο σας ρε παίδες, πάντα τέτοια! :607:

Τελικά το AMR είναι αποκάλυψη. Η ταπεινή μου άποψη βέβαια, είναι ότι η υπεροχή του AMR που όπως λες διαπιστώσατε, δεν οφείλεται στα λαμπάτα στάδια εξόδου αλλά σε διαφορετικούς παράγοντες. Τούτο διότι αυτό το "αναλογικά" που περιγράφεις, ίσως μεταφράζεται σε λιγότερο jitter. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και βραχεία κεφαλή σε απόδοση να έχει, πρόκειται για θέμα μείζωνος σημασίας, μιας και το EMM δεν είναι και κανένα player της σειράς. Νομίζω δε, ότι είναι και ακριβότερο, σωστά;

...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Κοιταξε Νικολα ,πλεον το AMR λογω αυξησεως απο την Αγγλικη εταιρεια φτανει τα 8000 ευρα και ειναι κοντα στην τιμη με το EM LABS.!!!
Τωρα σχετικα με αυτο που αναφερεις σχετικα με τις λαμπες αν κανουν την διαφορα η οχι πιστευω οτι την κανουν βασιζομενες ομως σε ενα πολυ καλο σχεδιο του Αγγλου κατασκευαστη
με την παρεα κορυφαιων υλικων(στο site βλεπει κανεις τι υλικα χρησιμοποιουντε)επιχαλκωμενο 6 χιλιοστων σασι στον πατο και σε ολη την πλατη του μηχανηματος,διπλους μετασχηματιστες ανα καναλι μεσα σε κουτι εποξικης ρυτινης-NOS λαμπες
Mullard-General electric-Phillips-αναρτησωμενο τρανσπορτ ,μηχανισμο της Matsubi japan-Σονυ τρανσπορτ και λογισμικο Philips.!
Πυκνωτες silver foil της Mundorf capasitors,Roederstain αντιστασεις-εσωτερικη καλωδιωση ασημι με διηλεκτρικο τεφλον-Oscon πυκνωτες στα ψηφιακα και Nichicon στα αναλογικα μερη!
Ολα αυτα βεβαια βασιζοντε σε ενα πολυ καλο σχεδιο ξεχωριστο ανα καναλι !!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Συμφωνώ με όλα αυτά, το θέμα όμως είναι τι διαφορά θα κάνουν, αν τα βάλεις σε ένα οποιοδήποτε άλλο player. Από την άλλη, αυτό μάλλον είναι η προσωπική σφραγίδα της εταιρείας. :126:

...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Συμφωνώ με όλα αυτά, το θέμα όμως είναι τι διαφορά θα κάνουν, αν τα βάλεις σε ένα οποιοδήποτε άλλο player. Από την άλλη, αυτό μάλλον είναι η προσωπική σφραγίδα της εταιρείας. :126:

...
Να ειμαστε καλα ωστε να μπορουμε να ακουμε πολλες νεες υλοποιησεις με λαμπες η χωρις !!!!
Ορεξη να εχουμε και δυστυχως ....χρημα!!!

Reaction score
10
Περναγα απεξω και ειπα να πω και γω μια καλησπερα...Δεν αντεχω βρε μπαγασες μακρια σας...:142:

Reaction score
10
Οσον αφορα το δια ταυτα, μιλαμε για δυο κορυφαια Players. Iσως σε ενα συστημα με λαμπες να ταιριαζε πειρσσοτερο το ΕΜΜ LABS και σε ενα συστημα τρανζιστορατο το AMR.

Καλα για τον Βλασση δεν θα πω τιποτα...Τρελο παλικαρι...:137:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820
Οσον αφορα το δια ταυτα, μιλαμε για δυο κορυφαια Players. Iσως σε ενα συστημα με λαμπες να ταιριαζε πειρσσοτερο το ΕΜΜ LABS και σε ενα συστημα τρανζιστορατο το AMR.

Φου του μου!!!!!

Gio

Reaction score
185
Μετα απο ενα long weekend που ελειψα(και κρατησε κοντα τρεις μηνες) επανεκαμψα, και τωρα..... τρεμετε πληκτρολογια. Θα το βλεπει η μεγαλοκοπελλα και δεν θα το πιστευει.
Παιρνοντας αφορμη απο αυτο που ειπε ο Μιχαλης, σχετικα με τα λαμπατα και τα τρανζιστορικα συστηματα, μου ηρθε στο μυαλο μια ακροαση που εγινε την περασμενη ανοιξη, με το AMR, ενισχυτικα τα VTL ,και ηχεια τα Eggleston Rosa, στην Obscure Audio.

Οταν βγαλαμε το AMR και βαλαμε ενα Esoteric, ο ιδιοκτητης του εψαχνε πεντε λεπτα, να δει μηπως ειχε γινει καποιο λαθος στις συνδεσεις.Δεν ειχε γινει.

Tην τελευταια βδομαδα που εχω τα μηχανηματα της AMR στην Ηχοεκφραση για demo, επιβεβαιωνω το συμπερασμα που ειχα βγαλει τοτε,οτι ο ντορος που εχει γινει γυρω απο αυτην την εταιρεια, παγκοσμιως, ειναι 100% δικαιολογημενος.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Γειά σου Μιχαλιό!
Σε αυτά τα επίπεδα οι συγκρίσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες.
Και τελικά, χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω τα αποτελέσματα της ακρόασης, δεν ήταν παρά μια... ακρόαση σε ένα συγκεκριμένο σύστημα. Αλλού τα αποτελέσματα μπορεί να είναι διαφορετικά.

Αλήθεια, στο πάνελ των ακροατών είχατε ομοφωνία ως προς το αποτέλεσμα;

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μετα απο ενα long weekend που ελειψα(και κρατησε κοντα τρεις μηνες) επανεκαμψα, και τωρα..... τρεμετε πληκτρολογια. Θα το βλεπει η μεγαλοκοπελλα και δεν θα το πιστευει.
Παιρνοντας αφορμη απο αυτο που ειπε ο Μιχαλης, σχετικα με τα λαμπατα και τα τρανζιστορικα συστηματα, μου ηρθε στο μυαλο μια ακροαση που εγινε την περασμενη ανοιξη, με το AMR, ενισχυτικα τα VTL ,και ηχεια τα Eggleston Rosa, στην Obscure Audio.

Οταν βγαλαμε το AMR και βαλαμε ενα Esoteric, ο ιδιοκτητης του εψαχνε πεντε λεπτα, να δει μηπως ειχε γινει καποιο λαθος στις συνδεσεις.Δεν ειχε γινει.

Tην τελευταια βδομαδα που εχω τα μηχανηματα της AMR στην Ηχοεκφραση για demo, επιβεβαιωνω το συμπερασμα που ειχα βγαλει τοτε,οτι ο ντορος που εχει γινει γυρω απο αυτην την εταιρεια, παγκοσμιως, ειναι 100% δικαιολογημενος.
Καλώς τον κι ας άργησε. Τι weekend βρε χαραμοφάη, τρεις μήνες; Ούτε οι μαθητές του δημοτικού δεν κάνουν τόσες διακοπές. :137:

...

Reaction score
8
α καλως τον Μιχαλη

β. Αν σας ενδιαφερει και μια προσωπικη αποψη εν οψη ενος ριβιου που ετοιμαζω για το OPERA CONSONANCE DROPLET CDP 5.0, εχω δοκιμασει αρκετα πλευερ τον τελευταιο καιρο το ιδιο και ντακ - τοσο τραντζιστορατα οσο και λαμπατα.
Τα συμπερασματα που εβγαλα ηταν οτι τα λαμπατα πλευερς διαθετουν περισσοτερο σωμα στις χαμηλες, πολυ καλα μεσαια, ενω αυτο που αναφερεται ως αναλογικος ηχος ειναι μια εννιαια αισθηση του ογκου της μουσικης, καθως και μια παχυνση των οργανων στις υψηλες, που προβαλει την μουσικη σκηνη ως ενιαιο σωμα, σε σχεση με την χειρουργικη αναλυση και τον διαχωρισμο των οργανων με μια καποια λεπτυνση των τραντζιστορατων πλευερς. Αυτο δεν σημαινει οτι το ενα η το αλλο ειναι καλυτερο ως ηχητικη αποψη, αλλα μαλλον αφηνεται στις προτιμησεις του ακροατη.
Αυτο που παρατηρησα οτι βελτιωνεται οσο αναιβενουμε σε ποιοτητα σε ενα λαμπατο πλευερ, ειναι το σφιξιμο του ετσι κι αλλιως πληθωρικου χαμηλου, η διευρυνση της στερεοφωνικης εικονας και ο σαφεστερος προσδιορισμος των οργανων στο χωρο, οπου σε καποια φτηνα πλευερ η ντακς λογω του μεγαλυτερου ογκου της καθε νοτας στην υψηλη περιοχη λαμβανεται και ως ελλειψη αναλυσης.

Ενδιαφερον θα εχει και η γνωμη του Μιχαλη που ηταν καποτε ιδιοκτητης ενος DROPLET να μας πει τι τον οδηγησε στην αλλαγη του πλευερ, καθως και τι εκτιμησε στο AMR και ποιες οι διαφορες του τελευταιου με το κατωτερης κατηγοριας DROPLET.

Τελος θα ηθελα να πω στον Βλασση οτι ως προς τις TELEFUNKEN και εγω σε παρομοιο συμπερασμα ειχα φτασει οπως ειχε ισως διαβασει με δευτερες τις SIEMENS με την εννοια οχι της ηχητικης αποδοσης, αλλα των προτιμησεων και τριτη την PHILIPS η οποια ομως δεν με ικανοποιησε απολυτα.
Παντως η πειρα μου μου λεει οτι η καθε λαμπα αποδιδει διαφορετικα σε καθε μηχανημα και δυστηχως μονο μια δοκιμη μπορεινα επιφερει ηχητικα συμπερασματα.

Reaction score
10
Eγω παντως περασα απιστευτα ομορφες στιγμες με το droplet!

Το player στην κατηγορια τιμης που κινειται και με την προυποθεση οτι ψαχνεις κατι τετοιο πραγματικα δεν εχει αντιπαλο. Το προβλημα του droplet ειναι οτι φουσκωνει λιγο καποιες συχνοτητες. Επισης μαλλον εχει ενα θεματακι με roll-off στα ακρα του φασματος. Τουλαχιστον ετσι μου φανηκε εμενα! Φανταστειτε οτι ηρεμησε το Kharma.:116:

Το ΑΜR σου βγαζει το λαμπατο χαρακτηρα του, σε στυλ droplet, αλλα ειναι πιο flat player. Παλι εχω την εντυπωση οτι εχουμε ενα μικρο, μικροτερο απο το droplet, θεματακι με roll off βεβαια. Γνωμη μιου ειναι Θαναση οτι αν εισαι ευχαριστημενος με το droplet θα σου αρεσει πολυ και το ΑΜR...

Οσον αφορα εμενα το ειπα και στο παρευρισκομενους οτι μαλλον θα μπορουσα να ζησω και με τα δυο player αλλα προτιμω το EMM LABS. Σε καθες περιπτωση μιλαμε για δυο player αναφορας!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.851
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss