Analog vs Digital Connection

Reaction score
4
Επειδη το πρώτο μου htpc ετοιμάζεται θα ήθελα να ρωτήσω το εξης!

Σκέφτομαι να πάρω μια μητρικη που να υποστηρίζει HD audio.
επίσης έχω καταλήξει και στα ηχεια Logitech z-5500 που έχουν και οπτικη είσοδο.Τα έχω ακούσει και με καλύπτουν πλήρως.

αυτό που θέλω να ρωτήσω ειναι τι είδος συνδεση ειναι καλύτερο να υπάρχει αναμεσα στο htpc και στα ηχεια.

ειναι καλυτερα να γινει η επεξεργασια του ηχου στην μητρικη και να πηγαινει ο ηχος με αναλογια καλωδια στον ενισχυτή των ηχειων?
ή ειναι καλύτερα να πηγαινει ο ηχος με οπτικη έξοδο στον ενισχυτη και να γίνεται εκει η dts/dd αποδικωποιηση?

Reaction score
2
Εχω τα ιδια ηχεια πανω σε μια Audigy 2 ZS, και η διαφορα μεταξυ 6 channel direct και coaxial @ DD PLII Music ειναι τραγικη, κυριως στο μπασο (απο την ψηφιακη ειναι πολυ πιο γλυκο και ζεστο), αλλα και γενικως. Επισης στην αναλογικη φαινονται καθαρα ατελειες στην παραγωγη κλπ, και κανει συνεχως τριξιματα και παρασιτα (ειδικα στα πολυ κακογραμμενα κομματια), ενω στην ψηφιακη απουσιαζουν. (φανταζομαι πρεπει να υπαρχουν καποια φιλτρα που κανουν αυτη τη δουλεια)

Οσο για την αποκωδικοποιηση, εγω το εχω στο sdpif passthrough, και ολα γινονται στον decoder των ηχειων, χωρις ομως να εχω δοκιμασει τον decoder της audigy για να συγκρινω.

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.664
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale