ANDRE RIEU

Reaction score
4.250
Ο εν λογω καλλιτεχνης μεχρι πριν ενα χρονο μου ηταν παντελως αγνωστος. Ειχα δει στο Media Markt ενα dvd (απο συναυλια του στην γουοτερλαντ) και απο τις φωτογραφιες που ειχε κατι με τραβηξε και το αγορασα. Μου αρεσε πολυ και μετα απο καποιο χρονικο διαστημα βρηκα αλλο ενα dvd απο μια υπαιθρια συναυλια σ ενα μικρο και πανεμορφο χωριο της Γερμανιας. Επισης καταπληκτικο. Τωρα βρηκα αυτη την φορα σε blue ray μια συναυλια στην Βιεννη εξω απο τα ανακτορα του Schonbrunn. Τελικα κι αυτο καταπληκτικο. Τρια στα τρια. Ο Rieu ειναι ολανδος παιζει βιολι και φαινεται οτι διευθυνει την πολυπλυθη ορχηστρα που τον ακολουθει παντου. Ταυτοχρονως παντα εχει καποιους τραγουδιστες και τραγουδιστριες (τενοροι, σοπρανο) που εμπλουτιζουν το προγραμμα του συν καποιους σπεσιαλ προσκαλεσμενους. Ο τροπος παρουσιασης ειναι τετοιος που θα ελεγα φερνει την κλασικη μουσικη κοντα στον πολυ κοσμο και ειναι ευχαριστη μουσικη ακομη και γι αυτους που δεν φιλοι της κλασικης μουσικης. Προτεινω τα εν λογω δισκακια ανεπιφυλακτα αναξαρτητως αν ειστε φαν του ειδους η οχι. Και μαλιστα δεν εχει σημασια ποιο θα παρετε για πρωτη φορα. Ειμαι σιγουρος οτι συντομα θα επειστρεψεται για να αγορασεται και τα υπολοιπα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Είναι σίγουρο ότι πρόκειται για μουσική με την οποία περνά πολύ ευχάριστα κανείς την ώρα του. Προσωπικά όμως θα πρότεινα Βασίλη σε όσους ενδιαφέρονται, να αναζητήσουν τα πρωτότυπα έργα των κλασικών συνθετών ολόκληρα και όχι από ορχήστρες και μουσικούς τύπου "Yanni".

...

Reaction score
4.250
Απάντηση: ANDRE RIEU

Νικο ο Rieu και ο καθε Rieu δεν ερχεται να αντικαταστησει το πρωτοτυπο, αλλα στην ουσια μεσα απο μια πλουσια παραγωγη και φαντασμαγορικη σου το παρουσιαζει με τον δικο του τροπο ο οποιος αν μη τι αλλο ειναι απολαυστικος. Οταν με τον ιδιο τροπο ειχα αγορασει ενα dvd της Sarah Brightman απο συναυλια της στο Las Vegas στην ουσια πιο φαντασμαγορικο προγραμμα δεν ξαναειδα. Εχω τα ιδια τραγουδια σε cd αλλα δεν ειναι το ιδιο. Επειδη η ποιοτητα ηχου στο cd νομιζω οτι ειναι σαφως ανωτερη απ οτι στο dvd αλλα η εικονα που δειχνει και ενα σωρο αλλα πραγματα στην προκειμενη περιπτωση παιρνει τα πρωτεια. Καποια απο τα κοματια που παιζει ο Rieu τα εχω σε cd αλλα και dvd με τον Karajian. Δεν θελω να συγκρινω σε καμια περιπτωση την καλλιτεχνικη αξια μεταξυ των δυο. Ομως Νικο στον Rieu η ορχηστρα ειναι πολυ πιο ζωντανη και δεν εχουν εναν ξερο ρολο απλως να αποδωσουν οσο πιο τελεια μπορουν το κομματι. Γι αυτο γραφω οτι ο Rieu ειναι ευκολος ευχαριστος και προσιτος απ ολους. Η αληθεια ειναι οτι αυτο πρεπει να το δει καποιος για να καταλβει τι εννοω.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν διαφωνούμε.
Εγώ τον έχω κατατάξει σε αυτό που λέγεται "easy listening". Έχω αυτό αλλά έχω ακούσει κι άλλους δίσκους του.

...

Reaction score
4.250

οχι αλλα θα ηθελα απο καποια αλλα δισκακια που εχεις!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ότι θες. Τα περισσότερα είναι πλέον και εντός σκληρού δίσκου, έτοιμα για κάθε χρήση.

...

Reaction score
8
Για όλα φταίνε οι ταμπέλες, πάντως.

Ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης, όπως και άλλοι που υπηρετούν το ίδιο είδος, αποπνέει μια ανίκητα γοητευτική νοσταλγία στις ερμηνείες του, ακόμα και σε έργα που κάποιος μπορεί να μην έχει ξανακούσει ποτέ - είναι κάτι σαν deja-vu.

Το ότι προσφέρεται ακόμα και για "μουσικό χαλί" καθόλου δεν μειώνει την αξία του, ίσα ίσα...

Χωρίς να καθηλώνει, είναι μουσική που "χωράει" σε στιγμές και που κάθε φορά τις θυμίζει, ίσως και λίγο να τις προκαλεί.

Reaction score
4.250

Στο τελευταιο του δισκακι υπαρχει μια σκηνη (αναμεσα στις πολλες) οπου παιζει τον Τιτανικο. Ενα ζευγαρι χορευει στον παγο εξω απο τα ανακτορα η ορχηστρα ειναι διακριτικα στην ακρη και καπου στον παγο ο βιολιστης παιζει. Η εικονα εδω μιλαει. Τον Rieu τον προτιμω στο dvd. Ακριβως γιατι παιζει και με την εικονα. Και σου προσφερει συναισθηματικα και μεσα απ αυτην

Reaction score
4.250

Ναι, χωρις να με ενθουσιασει αλλα εν πασει περιπτωσει δεν ειναι σαν τα αλλα. Φαινεται οτι Κολτραιην δεν ειναι του στυλ μου.

Reaction score
40

Ο ANDRE RIEU είναι ένας δεξιοτέχνης βιολονίστας....θα έλεγα ότι είναι ειδικευμένος στα βάλς δεν κρύβει την αγάπη του στην μεγάλη οικογένεια των Strauss!
Έχει παίξει μουσική- εκτός της κλασικής- popular, folk music καθώς επίσης για sound tracks και για θεατρικά musicals.
Μεγάλες του στιγμές.......
Andre Rieu - Shostakovich' Second Waltz
http://www.youtube.com/watch?v=LX1fiE0U1qA&feature=related
Έχει ένα δικό του τρόπο έκφρασης στην ερμηνεία, στην ένδυση, στον τρόπο που φέρνει κοντά του το κοινό με μια πιό ''λαϊκή'' προσέγγιση ,πράγμα για το οποίο λογοκρίθηκε σαν υπερβολικός και κακόγουστος?:133:......
Εμένα μου αρέσει πάντως....ειδικά σε αυτό.......με την ορχήστρα του....:138:
http://www.youtube.com/watch?v=ia34kknFpk0&feature=related
και το θέατρο μας άφησε χρόνους..........

Reaction score
0
Φίλε vastsar, έχω και εγώ αγοράσει 10 DVD. Από αυτά που έχω μου αρέσουν περισσότερο τα Live in Maastricht και The Flying Dutchman.
Με ενδιαφέρει πολύ το Blue Ray που ανέφερες. Μπορείς να δώσεις στοιχεία για το που υπάρχει για αγορά.
Στο δικό του site δεν βρήκα Blue Ray ( http://www.andrerieu.com/site/ ).

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: ANDRE RIEU

Φίλε vastsar, έχω και εγώ αγοράσει 10 DVD. Από αυτά που έχω μου αρέσουν περισσότερο τα Live in Maastricht και The Flying Dutchman.
Με ενδιαφέρει πολύ το Blue Ray που ανέφερες. Μπορείς να δώσεις στοιχεία για το που υπάρχει για αγορά.
Στο δικό του site δεν βρήκα Blue Ray ( http://www.andrerieu.com/site/ ).
Το συγκεκριμενο το βρηκα κατ αρχην στο Media Markt. Δεν το αγορασα αμεσως. Οταν το αποφασισα δεν υπηρχε, τελειωσε. Στην συνεχεια πηγα στο Metro-Cosmos εκει που εχουν τα blu-ray εχουν και μουσικα blu-ray και το πηρα. Δεν ξερω που μενεις. Αλλα μιλαω για την Θεσ/νικη. Σε blu-ray αν δεν κανω λαθος εχει τον Elton John, Abba αι 2-3 ακομη που δεν θυμαμε.

Reaction score
0
Εγώ αγοράζω από internet, βρίσκομαι στην Κρήτη. Θα ήθελα στοιχεία του τίτλου για να τον αναζητήσω. Ευχαριστώ.

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: ANDRE RIEU

Εγώ αγοράζω από internet, βρίσκομαι στην Κρήτη. Θα ήθελα στοιχεία του τίτλου για να τον αναζητήσω. Ευχαριστώ.
ANDRE RIEU
at Schonbrunn, Vienna

THE JOHANN STRAUS ORCHSTRA
WITH THE PLATIN TENORS

Νομιζω οτι σε βοηθησα ακετα, αν κατι αλλο χρειαστεις μην διστασεις κι αν για καποιο λογο δεν τα καταφερεις στο αγοραζω απο δω και στο ταχυδρομω :107:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.851
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss