Anonymous call rejection

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Τα τελευταία χρόνια όλο και συχνότερα όλοι οι χρήστες κινητών, αλλά και σταθερών τηλεφώνων – δηλαδή όλοι μας – γινόμαστε αποδέκτες κλήσεων με απόκρυψη αριθμού, μεγάλο ποσοστό των οποίων είναι ανεπιθύμητες γιατί αφορούν προώθηση πωλήσεων και άλλα τέτοια, αλλά και γιατί η απόκρυψη χρησιμοποιείται κατά κόρον και περιστασιακά, ιδιαίτερα από τους χρήστες κινητών τηλεφώνων, για να αναγκάσουν τον άλλον να τους μιλήσει ενώ δεν το θέλει. Αποτέλεσμα; Ενοχλούμαστε κατά την ώρα της δουλειάς ή της προσωπικής ζωής με κλήσεις που μπορεί να μην τις απαντούσαμε αν ξέραμε ποιος μας καλεί (ή ποιος δεν μας καλεί, για την περίπτωση που π.χ. δεν θέλουμε να ενοχληθούμε παρά μόνο αν μας αναζητούν κάποια συγκεκριμένα άτομα για σοβαρό λόγο).

Απόκρυψη αριθμού σημαίνει ότι ο καλών γνωρίζει ότι κατά πάσα πιθανότητα ο καλούμενος δεν θα θέλει να του απαντήσει αν δει ποιος είναι, και καταφεύγει σε ένα είδος εκβιασμού. Η κατάσταση αυτή έχει κατά τη γνώμη μου αρχίσει να ξεφεύγει από τα πλαίσια της νομιμότητας, διότι από τη στιγμή που η αναγνώριση κλήσεων είναι μια νόμιμη υπηρεσία η οποία μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις παρέχεται έναντι αμοιβής, δεν μπορεί ο κάθε έξυπνος να έρχεται και να την αχρηστεύει.

Η δυνατότητα απόκρυψης του αριθμού καλούντος, πάλι κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να παρέχεται μόνο με αίτηση στις ίδιες τις εταιρείες (κι όχι με μερικά κλικ στο μενού του κινητού), και τότε μόνο μετά από πλήρη αιτιολόγηση, και με κατάργηση της υπηρεσίας από το συνδρομητή σε περίπτωση που υπάρξουν έστω και λίγα παράπονα για ανεπιθύμητες κλήσεις από το πρόσωπο / την εταιρεία του.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι, μήπως γνωρίζει κανείς αν η υπηρεσία απόρριψης κλήσεων με απόκρυψη αριθμού καλούντος (anonymous call rejection), που παρέχεται ήδη σε χώρες του εξωτερικού, πρόκειται να συμπεριληφθεί - στο ορατό μέλλον - στις υπηρεσίες που παρέχονται από τους τηλεπικοινωνιακούς φορείς στους συνδρομητές τους; Μιλάω κυρίως για την κινητή τηλεφωνία, γιατί εκεί κυρίως γίνεται ο χαμός ο μέγας, αλλά και για τη σταθερή. Η διάδοσή αυτής της υπηρεσίας θα αποθάρρυνε όλους αυτούς που έχουν συμφέρον να σε εκβιάσουν να τους μιλήσεις…

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
38.206
Προσωπικα δεν απανταω σε αποκρυψεις και θα ηθελα πολυ το τηλ να εκανε auto reject.......
με μονο προβλημα οτι με αποκρυψη βλεπουμε και αυτους που κανουν χρηση εναλακτικων
φορεων χωρις αυτο να ειναι δικη τους επιλογη.....

Reaction score
14
spylab said:
Προσωπικα δεν απανταω σε αποκρυψεις και θα ηθελα πολυ το τηλ να εκανε auto reject.......
με μονο προβλημα οτι με αποκρυψη βλεπουμε και αυτους που κανουν χρηση εναλακτικων
φορεων χωρις αυτο να ειναι δικη τους επιλογη.....
.... Και τις πιστωτικές κάρτες ειδικά μιάς μεγάλης Λατσικής Τράπεζας, που μας ζαλίζουν καθημερινά σχεδόν στα τηλεφωνα για νεες κάρτες, νέους λογαριασμούς, νέα προιόντα... και κατά καιρούς πουλάνε και τις βάσεις (διευθυνσιολόγιο) σε τρίτους και ετσι αρχίζει και άλλο ζάλισμα.

Δεν τα απαντώ και εγώ σχεδόν ποτέ.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Συμφωνω απολυτα με τους δυο "προλαλησαντες".
Στο Ρ900 ειχα περασει ενα προγραμμα που εκανε απορριψη των κλησεων με αποκρυψη και ετσι ουτε καν με ενοχλουσε η ολη ιστορια.
Μου φαινεται πως θα παω για το 990 συντομα... :wink:

Reaction score
5
Χμ. π.χ. από σταθερό τηλέφωνο Tellas σε κινητό Vodafone δεν εμφανίζεται το νούμερο, χωρίς να το έχει διαλέξει ο καλών. Υπάρχουν ασυμβατότητες με τα διάφορα services που τρέχουν πάνω στα διάφορα δίκτυα, κι έτσι δεν είναι δίκαιο για κανέναν να απορρίπτονται τέτοια services. Επίσης συνήθως καθόλα εντάξει και νόμιμες εταιρείες με τηλεφωνικά κέντρα δεν βγάζουν νούμερο προς τα έξω, για τεχνικούς λόγους.
Το θέμα είναι όταν είχαμε την παλιά αναλογική τηλεφωνία, και δεν ξέραμε ποιός μας παίρνει, τι κάναμε;

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Κανείς δεν είπε ότι οι εταιρείες είναι παράνομες. Ηθικά εκβιαστική είναι η πρακτική τους, όπως και των ιδιωτών, κι όσο για το τεχνικό μέρος, αν και δεν γνωρίζω, πιστεύω ότι αν οι ανώνυμες κλήσεις μπορούσαν να απορρίπτονται αυτόματα, οι εταιρείες θα έκοβαν το λαιμό τους για να βρουν τη λύση γιατί αλλιώς θα ήταν αδύνατον να λειτουργήσουν τηλεφωνικά.

Εξάλλου σε χώρες του εξωτερικού, στις οποίες η υπηρεσία παρέχεται, φαντάζομαι ότι οι εταιρείες έχουν βρει τρόπο να ξεπεράσουν τεχνικά την αδυναμία εμφάνισης του αριθμού, αλλιώς θα είχαν σοβαρό πρόβλημα αν τουλάχιστον οι μισοί αποδέκτες των κλήσεών τους τις "πετούσαν" αυτόματα. Εξάλλου υπάρχουν κι άλλες εταιρείες της ημεδαπής με τηλεφωνικά κέντρα (ακόμη και εταιρείες τηλεφωνικών πωλήσεων ή δημοσκοπήσεων), που τον αριθμό τους τον εμφανίζουν.

Τώρα το τι κάναμε όταν δεν υπήρχε αναγνώριση, απλώς είχαμε μια ευκολία λιγότερο. Αφού μας παρέχεται και είναι εξυπηρετική για τον καταναλωτή και εξαιρετικά φθηνή έως δωρεάν, για ποιο λόγο να μου τη στερήσει ο κύριος τάδε ή η εταιρεία τάδε που ξέρει ότι δεν θα το σηκώσω αν με πάρει;

Reaction score
7
ak1s said:
Το θέμα είναι όταν είχαμε την παλιά αναλογική τηλεφωνία, και δεν ξέραμε ποιός μας παίρνει, τι κάναμε;
Απαντουσαμε και λεγαμε... "Αυτη τη στιγμη απουσιαζουμε. Παρακαλω αφηστε το ονομα σας μετα τι μπιπ. Μπιπ"

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
99.797
Εγώ στο σπίτι απαντάω την κλήση που έχει απόκρυψη μόνο όταν έχω όρεξη για να ξεδώσω! 8)
Στο κινητό ποτέ!

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Ναι, αλλά η υπηρεσία αυτή θα παρασχεθεί ποτέ στην Ελλάδα από τις εταιρείες τηλεφωνίας έτσι ώστε να λιγοστέψουν οι καλούντες με απόκρυψη, μια και θα ξέρουν ότι πολύ πιθανόν να πέσουν στο κενό; Ξέρει κανείς;

VG

Reaction score
0
Σιγα πια την μαστιγα με την αποκρυψη :lol:
Μην το σηκωνετε...εσεις θα χασετε :p

Reaction score
51
Nα κάνω τώρα και εγώ μια ερώτηση???
Για να δούμε και μια άλλη όψη στο θέμα.......

Αν υποθέσουμε ότι κάποιος σας έχει φορέσει ένα ωραιότατο φέσι, νααααα μετά συγχωρήσεως, και εσείς προσπαθείτε να το βρείτε στο κινητό.....
Όσες φορές τον καλείτε χωρίς απόκρυψη δεν το σηκώνει (επειδή βαρέθηκε να ψάχνει δικαιολογίες....)
Θα το καλούσατε λοιπόν με απόκρυψη?? :wink: :wink:

Σε μία τέτοια περίπτωση πάντως θα τον καλούσα με απόκρυψη....
Ααα.....και για να κάνω καμιά πλάκα σε κάποιον κολλητό..... :D :D :D :lol: :lol:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.921
Members
38.627
Νεότερο μέλος
hatzopou