- Reaction score
- 2.248
Για μία πιο προσεχτική ρύθμιση του antiskating χρησιμοποίησα ένα tracability test record LP το οποίο διαθέτει κενά tracks και tracks όπου μπορείς να δεις το tracking ability της κεφαλής στα 50μm, 60μm, 70μm, 80μm, 90μm και 100μm.
Ξεκίνησα από μέγιστο βάρος ανάγνωσης που είναι για την κεφαλή μου τα 2.0gr και ρυθμίζοντας το antiskating (μαγνητικό στην περιπτωσή μου) ισορρόπησα τον βραχίονα στο κενό track του test record.
Μετά τσέκαρα το tracking ability της κεφαλής ξεκινώντας το τεστ από το track στα 50μm και ανέβαινα σταδιακά.... 60,70,80,90μm
(Εδώ να πω ότι ο κατασκευαστής της κεφαλής δίνει σαν max tracking ability at 315hz at tracking force of 2gr τα 80μm και γνωρίζω ότι αυτά τα μm δεν μπορείς να τα ξεπεράσεις γιατί θα καταστρέψεις τη βελόνα)
Τελικά με αυτό το βάρος ανάγνωσης (2gr) πέρασε με επιτυχία και το test track με τα 90mμ.
Επόμενη κίνηση από ότι γνωρίζω είναι:
1. να κατεβάσω το βάρος ανάγνωσης
2. να μειώσω anti-skating
3. να ισορρόπησω τον βραχίονα στο κενό track
4. να χανατσεκάρω τo tracking ability της κεφαλής
Και πάλι λοιπόν διάβαζε τα 90mμ
Κατεβάζοντας λοιπόν βάρος σταδιακά και κάνοντας ξανά και ξανά αυτή την διαδικασία έφτασα το βάρος ανάγνωσης στα 1,70gr για να μην περνά το track test των 90mμ
Εδώ όμως υπάρχει πρόβλημα καθώς ο κατασκευαστής της κεφαλής δίνει recommended tracking force 1.8 - 2.2 gr
Η ερωτησή μου είναι η εξής,
1. Να βάλω σωστό βάρος 1.8gr και ας διαβάζει τα 90μm ?
2. Να βάλω βάρος 1.7gr για έχω σωστό tracking ability στα 80μm?
3. Να βάλω βάρος 1.8gr και να ρυθμίσω το antiskating τόσο όσο να
μην διαβάζει τα 90μm στο test record LP ?
Γνώστες μου είπαν ότι πρέπει να μειώσω το effective mass του βραχίονα. Κάποιοι άλλοι ότι δεν είναι πρόβλημα αφού κάτω από 1,7gr βάρος ανάγνωσης δεν είναι καν απαραίτητο η ρύθμιση του anti-skating.
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη
Ξεκίνησα από μέγιστο βάρος ανάγνωσης που είναι για την κεφαλή μου τα 2.0gr και ρυθμίζοντας το antiskating (μαγνητικό στην περιπτωσή μου) ισορρόπησα τον βραχίονα στο κενό track του test record.
Μετά τσέκαρα το tracking ability της κεφαλής ξεκινώντας το τεστ από το track στα 50μm και ανέβαινα σταδιακά.... 60,70,80,90μm
(Εδώ να πω ότι ο κατασκευαστής της κεφαλής δίνει σαν max tracking ability at 315hz at tracking force of 2gr τα 80μm και γνωρίζω ότι αυτά τα μm δεν μπορείς να τα ξεπεράσεις γιατί θα καταστρέψεις τη βελόνα)
Τελικά με αυτό το βάρος ανάγνωσης (2gr) πέρασε με επιτυχία και το test track με τα 90mμ.
Επόμενη κίνηση από ότι γνωρίζω είναι:
1. να κατεβάσω το βάρος ανάγνωσης
2. να μειώσω anti-skating
3. να ισορρόπησω τον βραχίονα στο κενό track
4. να χανατσεκάρω τo tracking ability της κεφαλής
Και πάλι λοιπόν διάβαζε τα 90mμ
Κατεβάζοντας λοιπόν βάρος σταδιακά και κάνοντας ξανά και ξανά αυτή την διαδικασία έφτασα το βάρος ανάγνωσης στα 1,70gr για να μην περνά το track test των 90mμ
Εδώ όμως υπάρχει πρόβλημα καθώς ο κατασκευαστής της κεφαλής δίνει recommended tracking force 1.8 - 2.2 gr
Η ερωτησή μου είναι η εξής,
1. Να βάλω σωστό βάρος 1.8gr και ας διαβάζει τα 90μm ?
2. Να βάλω βάρος 1.7gr για έχω σωστό tracking ability στα 80μm?
3. Να βάλω βάρος 1.8gr και να ρυθμίσω το antiskating τόσο όσο να
μην διαβάζει τα 90μm στο test record LP ?
Γνώστες μου είπαν ότι πρέπει να μειώσω το effective mass του βραχίονα. Κάποιοι άλλοι ότι δεν είναι πρόβλημα αφού κάτω από 1,7gr βάρος ανάγνωσης δεν είναι καν απαραίτητο η ρύθμιση του anti-skating.
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη