Apocalypto (Blu-ray)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Εδω πρεπει να εχουμε ακομα μια κορυφαια περιπτωση αριστης μεταφορας οπου η εικονα και ο ηχος να αποτελουν την μεθεξη.
Περα απο το γεγονος πως και σαν ταινια δεν πασχει, το Apocalypto αποτελει προφανως μια ακρως συμφερουσα αγορα, ειδικα για αυτους που θελουν να δοκιμασουν τον νεο 1080ρ προβολεα τους.
Για δειτε την βαθμολογια

http://www.hometheaterhifi.com/volume_14_2/mrg-146-may-2007-part-2.html#Apocalypto

Reaction score
14
Aνδρέα , πρέπει να είναι πολύ καλό στο bluray.
Σαν ταινία δεν τη έχω δει ακόμη αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος για εντυπωσιακά πλάνα ..

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
να ρωτησω κατι ? ποσοι εχουν 1080ρ προβολεα ,και δεν το λεω για αλλο λογο αλλα γιατι νομιζω πως πρεπει να κανουμε μια ψηφοφορια για να δουμε ποσοι εχουν 1080ρ προβολεα ,μιας και νομιζω πως δεν εχει η πληοψηφια. Οχι γιατι δεν θελει αλλα γιατι δεν μπορει :cool_4:

Reaction score
6
Απάντηση: Apocalypto (Blu-ray)

Καλή ερώτηση argi αλλα θα ήταν καλύτερα ( και εντός θέματος ) αν την έθετες ως τοπικ πλέον, στην κατηγορία με τους προβολείς.

Reaction score
5
αχ τι ωραια... επιτελους θα αγορασω και σε HD την ταινια που εχει ως τελευταια σκηνη οτι σωτηρες αυτων των αιμοβορων (???) λαων (!!!) ειναι οι χριστιανοι!!!!

Reaction score
0
Επειδή δεν παίζει να το δω, μπορεί να μου πει κάποιος από που προκύπτει το ελληνοπρεπές όνομα;

Reaction score
6
Apocalypto (2007) Blu-ray

[IMGl]http://www.avsite.gr/vb/attachment.php?attachmentid=15653&stc=1&d=1220800011[/IMGl]
Ταινια
Μετά "Τα Πάθη του Χριστού", ο βραβευμένος με Όσκαρ Μελ Γκίμπσον σκηνοθετεί μια επική περιπέτεια, που μας ταξιδεύει στα μυστικά του μυθικού πολιτισμού των Μάγια.
Όταν ο ειδυλλιακός τρόπος ζωής του διαταράσσεται βάναυσα από τη βίαιη εισβολή μιας ανώτερης δύναμης που δεν μπορεί να ελέγξει, ένας άντρας θα ξεκινήσει ένα επικίνδυνο ταξίδι στα ταραγμένα χρόνια του πολιτισμού των Μάγια. Σε έναν κόσμο που κυριαρχεί η καταπίεση και ο φόβος, θα κάνει μεγάλες προσπάθειες να ανατρέψει τη μοίρα του, να αποδράσει και να επιστρέψει στο σπίτι του έχοντας ως κινητήρια δύναμη την αγάπη του για τη γυναίκα του και την οικογένειά του.

Μια ακόμη πετυχημένη σκηνοθετικά ταινια απο τον Mel Gibson.
Ότι θα βλέπαμε βίαιες σκηνες μάλλον θα επρεπε να το περιμένουμε.
Τουλάχιστον οι προηγούμενες δουλειές του , Braveheart και The Passion of the Christ μας ειχαν προετοιμάσει για τις uncut προτιμήσεις του .

Η ιστορία είναι απλή και εχει τις ίδιες εμμονές με πολλές άλλες αμερικάνικες ταινίες που μιλούν για ιδανικά και για την αξία της οικογένειας.
Η διάφορα εδώ είναι πως μεταφερόμαστε σε ένα πρωτόγονο περιβάλλον που η βια είναι κανόνας και η χρήση της απαραίτητη για να μπορέσουν αυτές οι αξίες να προστατευθούν.
Η αγωνιά και η ένταση είναι διάχυτη στο μεγαλύτερο μερος της , και ισως στην ρεαλιστικότητα των σκηνών , να συνετέλεσε θετικά η μη χρησιμοποίηση επαγγελματιών ηθοποιών καθώς αυτοί είχαν μια πιο ωμή συμπεριφορά μπροστά στην κάμερα , συμπεριφορά που ταίριαζε με το πρωτόγονο των ρόλων τους.

Πολύ καλό επίσης και το Soundtrack του James Horner ( επιτέλους μετα από καιρό)

Ο Γκίμπσον έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με το The Man Without A Face το 1993. Το 1995 ανέλαβε την παραγωγή, τη σκηνοθεσία και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο "Braveheart" το οποίο απέσπασε δέκα υποψηφιότητες Όσκαρ. Το 2000, στον "Πατριώτη" του Ρόλαντ Έμεριχ υποδύθηκε τον Μπέντζαμιν Μάρτιν, έναν ήρωα που μπαίνει στην Αμερικανική Επανάσταση όταν ο πόλεμος θέτει σε κίνδυνο την οικογένειά του. Αργότερα τον είδαμε να υποδύεται τον Νικ Μάρσαλ, ένα σωβινιστή διαφημιστή που έρχεται σε επαφή με τη θηλυκή του πλευρά στο "Αυτό Που Θέλουν Οι Γυναίκες". Το 2002 υποδύθηκε τον πραγματικό βετεράνο του Βιετνάμ, Τζεν στο "Ήμασταν Κάποτε Στρατιώτες" και τον Αιδεσιμότατο Γκρέιχαμ Ες στον "Οιωνό" του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν. Το 2004 σκηνοθέτησε "Τα Πάθη του Χριστού".

Σε HD[IMGr]http://www.avsite.gr/vb/attachment.php?attachmentid=15654&stc=1&d=1220800020[/IMGr]
Ξενύχτησα χτες αλλα άξιζε τον κόπο.
Πραγματικά το καλύτερο BD που εχω δει όσον αφορα την ποιότητα εικόνας.
Τελικα η Buena vista με προσεγμένους τίτλους ανεβάζει τον μεσο ορο στην ποιότητα αλλα και γενικότερα την βαθμολογία των BD τιτλων.
Άψογη στους περισσοτέρους τομεις που αφορούν την εικόνα , το Apocalypto είναι ένα καλο παράδειγμα αξιοπρεπέστατου HD.
Μπορει να ειχα δει την ταινία πριν αρκετούς μηνες αλλα στην πραγματικότητα μολις χτες ηταν η πρώτη φορα.
Η βιαία και σε αρκετα σημεία ωμή ταινια του Mel Gibson χτες ηταν πιο πολύ σε αυτους του τομείς.
Αυτό ειχε ως αποτέλεσμα οι αντιδράσεις μου στις επίμαχες σκηνές να είναι πιο εντονες καθως η εκπληκτική ποιότητα της εικονας ερέθιζε ακομα περισσότερο τις αισθήσεις.

Technical Specs
* BD-50 Dual-Layer Disc
Video Resolution/Codec
* 1080p/AVC MPEG-4
Audio Formats
* Mayan PCM 5.1 Surround (48kHz/24-bit/6.9mbps)
* Mayan Dolby Digital 5.1 Surround (640kbps)

Ταινια 7/10
Eικόνα 10/10

Attachments

Reaction score
0

Μα καλά ρε Ανδρέα το Apocalypto δεν έχει κυκλοφορίσει ακόμα στην Ευρώπη και η αμερικάνικη έκδοση είναι region A.........πώς το είδες? :crazy_2: :crazy_2: :crazy_2: :crazy_2: :crazy_2:

Reaction score
14
Απίστευτη εικόνα.....( έχει στιγμές με έντονο ψιλό κόκκο αλλά γενικά είναι ότι καλύτερο σε non-animated έχει να παρουσιάσει τo blu-ray)
Τρισδιάστατη αίσθηση στο full...
Τρέξτε !!!

GTX

Reaction score
39
Παίρνει τη στάμπα του "προτείνεται" και από μένα :cool_4::cool_4:

Reaction score
1

Γ@μwτο την ταινια την σιχαθηκε η ψυχη μου, μαζι και τον σκηνοθετη με τα ψυχολογικα του :mad_2: , αλλα θα με κανετε να την παρω...

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Apocalypto (Blu-ray)

Γ@μwτο την ταινια την σιχαθηκε η ψυχη μου, μαζι και τον σκηνοθετη με τα ψυχολογικα του :mad_2: , αλλα θα με κανετε να την παρω...

Παίζει και η αμερικάνικη έκδοση...Και ας λέει region A only..
Eγώ αυτή έχω.....
Αα , και να 'βλεπες πως παίζει......:crazy_3: "happy_1" "happy_1" "happy_1" :crazy_3:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Apocalypto (Blu-ray)

Πλάκα μας κάνουν μου φαίνεται :)

Δεν μπόρεσα να την δώ όλη εγώ, αλλά αφού είναι τόσο καλή, είμαι περίεργος πόσο θα άλλαζαν τα πράγματα αν την έβλεπα σε BR.

Reaction score
14
Μόλις την είδα ολόκληρη..( μου λείπουν μόνο τα extras..)
Με μία κουβέντα..ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ blu-ray...
Και ένα από τα καλύτερα δισκάκια hd ever....
To βάθος πεδίου και η λεπτομέρεια είναι kong..
Kαι είναι και τρελά τρισδιάστατο....

Έμένα μου άρεσε και η ταινία..
Σκληρή και βίαιη μέν αλλά σε έβαζε στο κλίμα δε.....( είναι και η εικόνα απίστευτη..)
Ιστορία οριακής επιβίωσης στη ζούγλα τύπου Rambo , Predator αλλά με φόντο τον πολιτισμό και την (άγρια ) κουλτούρα των Μayas...
To διαφοροποιεί ο απώτερος σκοπός της συγκεκριμένης επιβίωσης από τις ταινίες που προανέφερα...
Η πολύ κακή ανθρώπινη φύση κόντρα στην πολύ καλή της πλευρά..
Εξαιρετική κινηματογράφηση..( είναι και ο λόγος που ενώ δεν την είχα δει την αγόρασα γιατί μου αρέσει ο Gibson σαν σκηνοθέτης και ο τρόπος που "καδράρει" τα πλάνα του..)

Reaction score
14
Ο κύριος που το γράφει είναι επαγγελματίας??? Γιατί μου φαίνεται οτι λέει μπούρδες...καλύτερη εικόνα από το δισκάκι με την καλύτερη εικόνα όλων των εποχών??? :crazy_1::crazy_1::crazy_1:
Eγώ Γιώργο απορώ με τα υπόλοιπα sites που το αξιολογούν 4-4,5 /5....
Είναι ΠΟΛΥ καλύτερο από ταινίες που έχουν βάλει 5/5...( για την ακρίβεια είναι το μοναδικό non-animated blu-ray με τέτοια εικόνα..)
Οι επαγγελματίες κόπανοι....

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.815
Members