Apple LCD Burn In

Reaction score
10
Παίδες έχω παρατηρήσει λίίίγο burn in (σαν γραμμές κάτι) στην 30άρα Apple LCD που έχω! Το περίεργο είναι ότι μόλις την ανοίγω φαίνονται πολύ λίγο μετά από καμιά ώρα γίνονται λίγο πιο έντονες.
Την έχω βγάλει από τη πρίζα για 24 ώρες, έχω χρησιμοποιήσει και το LCD Scrub (ειδικά screensaver). To θέμα βέβαια είναι ότι όταν χρησιμοποιώ τα ειδικά αυτά screensaver το κάνω με τη φωτεινότητα στο Minimum. Παίζει κάποιο ρόλο αυτό? Μήπως να ξαναβάλω αυτά τα screensaver με τη φωτεινότητα στο full?

Υπάρχει περίπτωση να είμαι permanent?

Please help, έχω απελπιστεί λίγο!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159
http://support.apple.com/kb/HT2807?viewlocale=en_US
http://www.jscreenfix.com/basic.php

Βαλε καμια φωτο αν μπορεις να δουμε τι ακριβως βλεπεις.
Επισης πανε στα System Settings/ στα χρωματικα προφιλ κ αλλαξε κανα προφιλ ΜΠΑΣ και γινει κατι..λεω μπας...
Επισης αν μπορεις αλλαξε σημα κ αναλυσεις πχ.. απο αλλη πηγη η αλλη αναλυση οθονης μηπως γινει παλι κατι..
Μιλα κ με το service της Apple oλο και κατι θα εχουν να πουν κι αυτοι.

Μηπως παλιοτερα τη ειχες/ειχαν αφησει πολλες ωρες με την ιδια απεικονιση?

Reaction score
10
Γιάννη τα έχω κάνει αυτά που έβαλες. Λέτε άμα την αφήσω εκτός πρίζας για καμιά εβδομάδα να επανέρθει?

Σε φωτογραφία Γιάννη αποκλείεται να φανούν, είναι ανεπαίσθητες γραμμές που φαίνονται μόνο σε γκρίζο φόντο και σε αυτό του avsite....:142: Δεν κάνω πλάκα!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159
To avsite φταιει τοτε..και το αλλο το γκριζο το φοντο...:137:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.906
Απάντηση: Apple LCD Burn In

το πιο πιθανό είναι να βλέπεις κάτι ...φυσιολογικό (για αυτό το μόνιτορ δηλαδή). Έχει όνομα αυτό που λες, αλλά δε το θυμάμαι.

Το μόνο που μπορείς ίσως να τσεκάρεις (μάλλον τζάμπα κι άδικα) είναι το σάρπνες.

α, κ μη λες τέτοια βρε και θα με πνίξεις, όσους μήνες και να το αφήσεις εκτός μπρίζας, αυτό δε ξεχνάει τι θέλει να δείχνει.... :143:

οι λύσεις είναι οι εξής:

1. αλλάζεις φόντο στο avsite ή σταματάς να το βλέπεις.

2. αποφεύγεις δια ροπάλου γκρι φόντα και καρτέλες και και και...

Reaction score
10
Κώστα λέγεται Image persistence! Παλαιότερα μετά από συμβουλές του xfader το ειχα αφαιρέσει από μία Samsung σβήνοντας τη για 24 ώρες. Πολλοί το λένε στο net, ότι βγάζοντας τη πρίζα δηλαδή για κάποιες ώρες διορθώνεται το προβλημα.

Τι εννοεις είναι φυσιολογικό?

Καλά πιο πολύ δικό μου κόλλημα είναι, αλλά αν μπορεί να φύγει γιατί να μην το προσπαθήσω?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Μαικ δοκίμασε με την φωτεινότητα στο maximum.

Οι γραμμές φαίνονται σε όλες τις εντάσεις της φωτεινότητας;
Αν ναι είναι ίδια η ένταση τους ή αλλάζει ανάλογα με την φωτεινότητα;

Reaction score
10
Μαικ δοκίμασε με την φωτεινότητα στο maximum.

Οι γραμμές φαίνονται σε όλες τις εντάσεις της φωτεινότητας.
Αν ναι είναι ίδια η ένταση τους ή αλλάζει ανάλογα με την φωτεινότητα;
Τhanks George!

Όχι αλλάζοντας τη φωτεινότητα αλλάζει και η ένταση τους. Αλλά θα κάνω αυτό που λες θα βάλω το LCD Scrub με maximum φωτεινότητα. :126:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.159
Θα λεγα επισης να βαλεις να δειχνει μια εικονα φουλ λευκο μονο και φουλ μαυρο μονο, μπας κ διορθωθει η κατασταση με τις μερες και επισης καλου κακου οταν τη βγαζεις απ την πριζα κ δε δουλευεις καντην καμια βολτα..(μεσα στο σπιτι ομως....) αλλαζε τη θεση , βαλτην ψιλοπλαγια ετσι να λιγο να χαλαρωσει.....!!!

Reaction score
10
Θα λεγα επισης να βαλεις να δειχνει μια εικονα φουλ λευκο μονο και φουλ μαυρο μονο, μπας κ διορθωθει η κατασταση με τις μερες και επισης καλου κακου οταν τη βγαζεις απ την πριζα κ δε δουλευεις καντην καμια βολτα..(μεσα στο σπιτι ομως....) αλλαζε τη θεση , βαλτην ψιλοπλαγια ετσι να λιγο να χαλαρωσει.....!!!

Αυτό το lcd scrub έχει διάφορα τέτοια screensaver, full ασπρο, γρήγορη εναλλαγή άσπρου-μαύρου, σκάκι κτλ κτλ

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Όχι αλλάζοντας τη φωτεινότητα αλλάζει και η ένταση τους
Δεν είναι burn in τότε..Αν ήταν τότε δεν θα άλλαζαν ένταση.

Reaction score
10
Δεν είναι burn in τότε..Αν ήταν τότε δεν θα άλλαζαν ένταση.
χμμμ, τώρα και αυτό δεν είναι σίγουρο που σου είπα.

Τέλος πάντων δεν μπορώ να κάνω και κάτι άλλο, θα δοκιμάσω τα screensaver σε full φωτεινότητα.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Απάντηση: Apple LCD Burn In

Είναι σίγουρο ότι η οθόνη έχει το πρόβλημα;
Μπας και είναι θέμα της κάρτας γραφικών ή του καλωδίου;
Την έχεις συνδέσει σε άλλον H/Y;

Reaction score
10
Όχι!

Θα συνδέσω το Laptop μου το απόγευμα να δω τι γίνεται!

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef