ARC REF3 & ELECTROCOMPANIET

• Thread starter sothink
  • Ημερομηνία δημιουργίας
S

sothink

Guest
γεια σας..
εχει κανεις ηχητικη αποψη για τον παραπανω συνδιασμο μηχανηματων?
audio research preamp με ενισχυση απο electrocompaniet?

ευχαριστω

Reaction score
2.053
Απάντηση: ARC REF3 & ELECTROCOMPANIET

Θεωρώ οτι ο προ είναι αρκετά θαμπός για το ηχείο σου.

S

sothink

Guest

Θεωρώ οτι ο προ είναι αρκετά θαμπός για το ηχείο σου.
καταλαβαινω τι λες..
με τους 201 rowland δεν εχω προβλημα.το προβλημα ειναι στα watt.
σκεφτομουν να αλλαξω τελικο γι αυτο κ ζηταω μια εκτιμηση.
ενας electrocompaniet πως θα καθοταν στο συστημα.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
O συγκεκριμενος προενισχυτης ARC RE3 μονον θαμπος ΔΕΝ ακουστηκε σε εμενα.

Reaction score
2.053

Σε τι συστημα το ακουσες Βλάση?

Όταν λέω θαμπός εννοώς με λιγότερη διαφάνεια και διεισδιτικοτητα που θα περίμενες από ένα μηχάνημα αυτής της τιμής!

Αγαπητέ Sothink αφού ψάχνεις Watt ψάξε πρώτα για τελικό και βλέπεις. Ο Electrocompaniet πάντως είναι αξιοπρεπές μηχάνημα!

Reaction score
372

O ARC REF3 είναι ένας εξαιρετικός προ.

Επειδή έχω ζήσει αρκετά μαζί του, μπορείς να πεις ότι του λείπει πχ λίγη μουσικότητα σε σχέση με ένα Cary, αλλά με τίποτα δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις θαμπό, με λίγη διαφάνεια και και διεισδυτικότητα.
ΟΛΑ τα προηγούμενα τα έχει σε μεγάλο βαθμό, για να μη μιλήσω για την απίθανη ''εικόνα'' που στήνει.
Καλό θα ήταν να μη χαρακτηρίζουμε έτσι εύκολα μηχανήματα με τα οποία δεν έχουμε αρκετή εμπειρία σε σύστημα μας.

Αντίθετα οι τελικοί της Electrocompaniet (με 2 από τους οποίους έχω επίσης ζήσει για κάποιο διάστημα), είναι γενικά μουσικά μηχανήματα αλλά δεν μπορείς να τα πεις ιδιαίτερα διαφανή και αεράτα. Για τους προ της δεν έχω άποψη.

Λίλη, πιστεύω ότι το πρόβλημα σου (αν είναι στη διαφάνεια) πρέπει να το κοιτάξεις αλλού στο σύστημα σου και όχι στον προ.

Reaction score
2.053
Μιχάλη έχω αρκετή εμπειρία απο τον ARC τον έχω ακούσει σε ΠΑΡΑ πολλα συστηματα και ξέρω τι κάνει! Anyway απόψεις είναι αυτές!

Sent from my iPhone using Tapatalk

S

sothink

Guest

O ARC REF3 είναι ένας εξαιρετικός προ.

Επειδή έχω ζήσει αρκετά μαζί του, μπορείς να πεις ότι του λείπει πχ λίγη μουσικότητα σε σχέση με ένα Cary, αλλά με τίποτα δεν μπορείς να τον χαρακτηρίσεις θαμπό, με λίγη διαφάνεια και και διεισδυτικότητα.
ΟΛΑ τα προηγούμενα τα έχει σε μεγάλο βαθμό, για να μη μιλήσω για την απίθανη ''εικόνα'' που στήνει.
Καλό θα ήταν να μη χαρακτηρίζουμε έτσι εύκολα μηχανήματα με τα οποία δεν έχουμε αρκετή εμπειρία σε σύστημα μας.

Αντίθετα οι τελικοί της Electrocompaniet (με 2 από τους οποίους έχω επίσης ζήσει για κάποιο διάστημα), είναι γενικά μουσικά μηχανήματα αλλά δεν μπορείς να τα πεις ιδιαίτερα διαφανή και αεράτα. Για τους προ της δεν έχω άποψη.

Λίλη, πιστεύω ότι το πρόβλημα σου (αν είναι στη διαφάνεια) πρέπει να το κοιτάξεις αλλού στο σύστημα σου και όχι στον προ.

μιχαλη γεια σου.
το αστειο ειναι οτι ποτε δεν μιλησα για προβλημα διαφανειας.
με τον προενισχυτη δεν εχω κανενα προβλημα (τουλαχιστον προς το παρον), ειναι καπως βελουδινος αλλα αυτο δεν ειναι απαραιτητα ''κακο''.. κ ξεκουραστος ειναι κ αναλυτικος κ sentimental involving. ακομα κ αυτο που λες, οτι λειπει εξτρα μουσικοτητα, το θεωρω υπερβολη.μου αρεσει το μετρο που εχει, τον βρισκω ιδιαιτερα φυσικο, αλλα να μη μιλησουμε αλλο για τον προ.

το προβλημα μου ειναι με τα watt των τελικων μου κ αυτα, κυριως στα μεγαλα ορχηστρικα εργα.
σκεφτομουν τα AW180 της ELECTROCOMPANIET ή τον AW250R της ιδιας εταιριας.
αλλα επειδη η διαφανεια κ ο αερας ειναι αδιαπραγματευτα στοιχεια για τον ηχο που μου αρεσει,
κ μιας κ εξεφρασες γνωμη για τα παραπανω κ με προβληματισες ήδη,
θελω να σε ρωτησω (κ βεβαιως κ οποιος αλλος καλος κυριος που εχει την καλοσυνη κ γνωση, μπορει να εκφερει γνωμη), για το θεμα τελικων-watt.

τι τελικο θα προτεινες να ψαξω για αρχη για συστημα με ηχεια Cremona κ προ ARC REF3.
με ενδιαφερει να ειναι κ ξεκουραστος γιατι ακουω ωρες μουσικη.

υγ. τον προ τον δοκιμασα κ με εναν krell FPB250 κ με τα B&W802 κ δεν μου αρεσε καθολου ο ηχος.

S

sothink

Guest
Απάντηση: Re: ARC REF3 & ELECTROCOMPANIET

θα προτιμουσα τρανζιστορ σε τελικο,
κ εχω μια προτιμηση σε μονομπλοκ

Reaction score
372

μιχαλη γεια σου.
το αστειο ειναι οτι ποτε δεν μιλησα για προβλημα διαφανειας.
με τον προενισχυτη δεν εχω κανενα προβλημα (τουλαχιστον προς το παρον), ειναι καπως βελουδινος αλλα αυτο δεν ειναι απαραιτητα ''κακο''.. κ ξεκουραστος ειναι κ αναλυτικος κ sentimental involving. ακομα κ αυτο που λες, οτι λειπει εξτρα μουσικοτητα, το θεωρω υπερβολη.μου αρεσει το μετρο που εχει, τον βρισκω ιδιαιτερα φυσικο, αλλα να μη μιλησουμε αλλο για τον προ.

το προβλημα μου ειναι με τα watt των τελικων μου κ αυτα, κυριως στα μεγαλα ορχηστρικα εργα.
σκεφτομουν τα AW180 της ELECTROCOMPANIET ή τον AW250R της ιδιας εταιριας.
αλλα επειδη η διαφανεια κ ο αερας ειναι αδιαπραγματευτα στοιχεια για τον ηχο που μου αρεσει,
κ μιας κ εξεφρασες γνωμη για τα παραπανω κ με προβληματισες ήδη,
θελω να σε ρωτησω (κ βεβαιως κ οποιος αλλος καλος κυριος που εχει την καλοσυνη κ γνωση, μπορει να εκφερει γνωμη), για το θεμα τελικων-watt.

τι τελικο θα προτεινες να ψαξω για αρχη για συστημα με ηχεια Cremona κ προ ARC REF3.
με ενδιαφερει να ειναι κ ξεκουραστος γιατι ακουω ωρες μουσικη.
Επειδή δεν έχω καθόλου εμπειρία από τα ηχεία σου δεν είναι εύκολο να σου προτείνω τελικό(ούς) και δεν καταλαβαίνω γιατί οπωσδήποτε μονομπλόκ.

Γενικά θα προτιμούσα κάποιον από:
- YBA,
- ROWLAND(τους παλιούς καλούς και όχι τους νεότερους ψηφιακούς που δε λένε),
- PASS ALEPH (μόνο της σειράς XA),
- PLINIUS (103 ή Reference)

Όχι ότι δεν υπάρχουν και άλλα μηχανήματα. Το καλύτερο και σίγουρο είναι πάντα να δοκιμάζεις αν μπορείς.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Στις ηχητικες αποδρασεις ανεβασα ενα θεμα .....στην υπογα του Πετρου......οπου ο φιλος Πετρος παιζει με Ref 2 και τον πολυ γνωστο εδω και χρονια τελικο της Plinius SA 250......θα στο πω απλα και ειλικρινα φιλε μου.....το ματσαρισμα τους ειναι εκπληκτικο!!!!!

Εχω ερωτα στiς μηχανες του Pass ομως το κοστος αποκτησης τους ειναι πολυ υψιλο.......εξακολουθω πραγματικα να θεωρω τον Plinius ΕΝΙΣΧΥΤΑΡΑ απο τις λιγες......με τρομερα ρευματα ,ατακα,μουσικοτατος και μηχανημα με απιστευτο wattικο τσαμπουκα !!!

Αν καποια στιγμη βρεις καποιον μεταχειρισμενο χτυπα τον αβασανιστα!!!!

Εχει γραψει πολλες σελιδες πετυχημενης ιστοριας στο παγκοσμιο Audio....

Reaction score
0

Έχω τα ίδια ηχεία με τα δικά σου και για τελικό plinius sa-103. Χρησιμοποιω για προενισχυτη τον avp-hda της Denon. Είμαι σε αναζήτηση δικαναλου προενισχυτη και ενδιαφέρομαι για ref-3. Μάλλον πρέπει να ακούσουμε τον συνδυασμό για να καταλήξουμε σε συμπέρασμα. Είμαι πρόθυμος να βρεθούμε οπότε μπορείς.
Ευχαριστώ
Γιωργος

S

sothink

Guest

Έχω τα ίδια ηχεία με τα δικά σου και για τελικό plinius sa-103. Χρησιμοποιω για προενισχυτη τον avp-hda της Denon. Είμαι σε αναζήτηση δικαναλου προενισχυτη και ενδιαφέρομαι για ref-3. Μάλλον πρέπει να ακούσουμε τον συνδυασμό για να καταλήξουμε σε συμπέρασμα. Είμαι πρόθυμος να βρεθούμε οπότε μπορείς.
Ευχαριστώ
Γιωργος

θα ειχε ενδιαφερον, το βλεπουμε καποια στιγμη.
πες μου ομως για την οδηγηση των cremona, πως τα οδηγει ο sa-103?δεν γνωριζω τι μουσικη ακους, αλλα εγω ενδιαφερομαι για την αναπαραγωγη μεγαλων ορχηστρικων συνολων με καλους διαχωρισμους κ δυναμικα.
οπως ειπα κ πριν, η διαφανεια κ η αναλυση ειναι αδιαπραγματευτες, οπως κ ο φυσικος ηχος που δεν κουραζει κ δεν ειναι πομπώδης.αυτα οσο αφορα σε μενα.

οσο αφορα σε σενα κ τον ARC REF3, ετσι οπως τον εχω ακουσει με τα εν λογω ηχεια στο χωρο μου, εχει εναν ακρως μαγικο ηχο που συναισθηματικα συναρπαζει.πρεπει να σου πω ομως οτι εχω φροντισει τον χωρο ακροασης με διαχυντες ηχου (συγκεκριμμενα με τα R1 του κ.Ζαινεα), οποτε αυτο εχει προσθεσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ συνολικα, στο τελικο ηχητικο αποτελεσμα κ στην αποδοση των ιδιων των ηχειων κ της μουσικης.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: ARC REF3 & ELECTROCOMPANIET

Κατα πρώτον το σύστημα σου είναι ένα κλασικό σύστημα ενός ανθρώπου που ψάχνει ποιότητα στη ζωή του.Μάλιστα απορρώ πως δεν σου άρεσε ο ήχος του b&w με αυτόν τον πρό μιας και είναι ίδιας φιλοσοφίας με το σύστημα που έχεις.
Τέλος πάντων....

Ο ενισχυτής που κοιτάς ταιριάζει με τον πρό που έχεις.Ο AR έχει έξοδο 2 βόλτ ενώ ο ενισχυτής που κοιτάς έχει ως sencitivity 1volt.Κοινώς οδηγεί τέλεια στα άκρα τον ενισχυτή.
Μάλιστα μου κάνει εντύπωση που έχει μόνο 1volt γιατί σκέψου οτι ο krell που άκουσες έχει περι τα 2,κάτι volt.
Επίσης ο ενισχυτής που κοιτάς παρότι δέν είναι τέλειος, καλύπτει άριστα το ηχείο σου που απαιτεί περι τα 300watt στα 2ohm.
Αυτά απο τα χοντρά.Για περισσότερη ανάλυση υπάρχει κόσμος εδώ που τα γνωρίζει καλύτερα.

Τα ψιλά τώρα...
Ο συνδυασμός που έχεις έχει επιλεγεί απο αρκετούς που γνωρίζω.Μάλιστα τον συνδυασμό AR προ με καθαρό τρατζιστοράτο ενισχυτή μερικοί δέν τον αλλάζουν με τίποτα....Φυσικά ο AR έχει μία θολούρα, όπως όλες οι λάμπες, όμως αυτό δεν παύει να κάνει τον ήχο αρκετά φυσικό ειδικά αν το ηχείο είναι λίγο σκληρό-monitor.
Ας μήν ξεχνάμε οτι στο σπίτι του vlasis η metric halo έπαιξε το βέλτιστο όταν συνδέθηκε στο tube-mode.

Ασχέτως των παραδειγμάτων, το βέλτιστο θα ήταν να το ακούσεις πρίν το αγοράσεις...Αν δέν το ακούσεις απλά μήν το αγοράσεις...

S

sothink

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: ARC REF3 & ELECTROCOMPANIET

ο plinius ειναι απλως μια απο τις επιλογες μου για τελικο.δεν ειναι η οριστικη.
κ φυσικα εννοειται οτι θα προηγηθει ακροαση με τον προενισχυτη πριν την αγορα.
τα B&W ειναι συμπαθητικα ηχεια αλλα οχι τοσο μουσικα οσο τα sonus faber.
τα πρωτα τα ειχα ακουσει με εναν FPB300 κ το αποτελεσμα ηταν πολυ ανισορροπο, σαν ο τελικος να προσπαθουσε να επιβληθει στον προ κ το αντιστροφο.δεν υπηρχε μουσικοτητα, ο ηχος ηταν σχεδον εκνευριστικος.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
θα μπορουσες να δοκιμασεις εναν συνδυασμο ARC REF3 με εναν ψηφιακο ενισχυτη πχ SPECTRON. Καποιος πουλαει εναν στις αγγελιες. Στο λεω μιας κ εχω ακουσει τα ηχεια σου με τον συγκεκριμενο τελικο κ το αποτελεσμα ηταν για μενα παρα πολυ καλο.

S

sothink

Guest
Απάντηση: Re: ARC REF3 & ELECTROCOMPANIET

θα το εχω υπ'οψιν μου.. ευχαριστω

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.090
Members
38.529
Νεότερο μέλος