arcam and duevel

Reaction score
0
Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά.

Φτιάχνω ένα ηχοσύστημα για το σαλόνι του σπιτιού μου. Να διευκρινίσω ότι δεν είμαι απαιτητικός ακροατής ή εξεζητημένος audiophile - με κατατάσσω κάπου στη μέση κατηγορία του μέσου ακροατή με ελάχιστες (έως μηδενικές) γνώσεις περί του ..αθλήματος.

Σκέφτομαι να αγοράσω τα duevel planets. Έχω έναν παλιό ενισχυτή: arcam alpha 5.

Ήθελα να σας ρωτήσω αν ο ενισχυτής αυτός είναι κατάλληλος, για να οδηγήσει τα ηχεία αυτά.

Ευχαριστώ.

Reaction score
209
Τα Duevel planets τα εχω εδω και 1,5 χρονο, τα καλυτερα αποτελεσματα τα εχω παρει με λαμπα single ended και τον Tripath T20U. Απο εκει και περα δεν χανεις τιποτα να δοκιμασεις και αυτο που εχεις. Μεγαλυτερη σημασια εχει ισως η προσεκτικη τοποθετιση τους, ακομα και λιγα εκατοστα μετρανε. Τα καλυτερα αποτελεσματα τα εχω παρει με την τοποθετιση τους αναποδα απο οτι προτεινει ο κατασκευαστης (labels απο την πισω μερια) και με γωνια 20' , αποσταση > 2μ. Παντος δοκιμασε και με τα tweeter προς τα μεσα η εξω. Γενικα θελουν λιγα watt 15-50. Κατα την γνωμη μου καταπληκτικα ηχεια και ας μην ειναι Hi-end.

Φτιάχνω ένα ηχοσύστημα για το σαλόνι του σπιτιού μου. Να διευκρινίσω ότι δεν είμαι απαιτητικός ακροατής ή εξεζητημένος audiophile - με κατατάσσω κάπου στη μέση κατηγορία του μέσου ακροατή με ελάχιστες (έως μηδενικές) γνώσεις περί του ..αθλήματος.

Ήθελα να σας ρωτήσω αν ο ενισχυτής αυτός είναι κατάλληλος, για να οδηγήσει τα ηχεία αυτά.

Ευχαριστώ.

Reaction score
2.053
Απάντηση: arcam and duevel

Και εγώ αυτό έχω ακούσει να λένε οι κάτοχοι, ότι δηλαδή παίζουν πολύ καλύτερα με λάμπες.

Reaction score
9

Καλησπέρα, τα Planets τα είχα και εγώ. Είναι καλόβολο ηχείο και θα παίξει αξιοπρεπώς με οποιοδήποτε ποιοτικό μηχάνημα. Οφείλω να ομολογήσω όμως ότι το tripath και οι λάμπες του πάνε πολύ. Είναι θέμα γούστου τι προτιμάει κανείς, πάντως τα tripath και τα single ended λαμπάτα δεν θα παίξουν πολύ δυνατά αν αυτό είναι το γούστο σου. Σε normal στάθμες όμως το συγκεκριμένο ηχείο μπορεί να σε ανταμείψει. Εγώ θα κοιτούσα και για ολοκληρωμένο push-pull, χωρίς να αποκλείω τον ενισχυτή που ήδη έχεις, άλλωστε παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο όπως π.χ. η πηγή.

Reaction score
0

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Επειδή είμαι εντελώς nοob-άς, αυτό που ήθελα να μάθω είναι αν από άποψη τεχνικών προδιαγραφών μπορεί ο ενισχυτής που προανέφερα να οδηγήσει τα duevel planets.

Καλησπέρα, τα Planets τα είχα και εγώ. Είναι καλόβολο ηχείο και θα παίξει αξιοπρεπώς με οποιοδήποτε ποιοτικό μηχάνημα. Οφείλω να ομολογήσω όμως ότι το tripath και οι λάμπες του πάνε πολύ. Είναι θέμα γούστου τι προτιμάει κανείς, πάντως τα tripath και τα single ended λαμπάτα δεν θα παίξουν πολύ δυνατά αν αυτό είναι το γούστο σου. Σε normal στάθμες όμως το συγκεκριμένο ηχείο μπορεί να σε ανταμείψει. Εγώ θα κοιτούσα και για ολοκληρωμένο push-pull, χωρίς να αποκλείω τον ενισχυτή που ήδη έχεις, άλλωστε παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο όπως π.χ. η πηγή.
Σε ό,τι αφορά στην πηγή, ρίξτε αν θέλετε μία ματιά και πείτε μου τι γνώμη σας στο εξής thread:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=94213

Reaction score
2.053

Έχεις κάποιο link με τα specifications γιατί έχω μπλεχτεί λίγο, δεν τον βρίσκω.

Reaction score
0

Εχω ενισχυτή Arcam, και έχω ακούσει χωρίς όμως να αγοράσω τα Duevel. Τα ηχεία μου άρεσαν πάρα πολύ! Είναι αέρινα και από όσο μπορώ να συμπεράνω από την ακρόασή τους θα ταίριαζαν πολύ με λάμπες. Τελείως υποκειμενικά και μόνο απο τον τρόπο που παίζει ο Arcam με τα Dynaudio που έχω, πιστεύω ότι δεν θα θα διάλεγα αυτόν τον συνδυασμό. Όχι απο άποψη οδήγησης αλλά από άποψη αξιοποίησης των δυνατοτήτων των δύο αυτών πολύ καλών μηχανημάτων.

Reaction score
209
Εαν θελεις a little a bit of magic βαλε μπροστα απο τα Duevel τον Yarland E34 single ended. Εαν θελεις λιγο ακομα μαγεια (οχι μαυρη) και λιγο ακομη καλυτερο 'drive' βαλε μπροστα απο τον Yarland τον προενισχυτη Kingrex prea-amp. Γενικα η ενεργη προενισχυση δεν μου αρεσει (δυναμικα οκ αλλα με χρωματισμο ενω η αναλυση παει περιπατο) εκτος απο αυτην την περιπτωση.

Reaction score
9

Τα Duevel είναι κατά τη γνώμη μου εύκολα ηχεία και δεν έχεις πρόβλημα οδήγησης με τον ενισχυτή σου. Παίζουν καλά ακόμα και τα 10 βατάκια των τριπάθιων, αλλά όπως προείπα σε όχι τεράστιες εντάσεις. Με ένα καλό ολοκληρωμένο push pull στα 40-50 βατ θα είχες κατά τη γνώμη μου ένα καλό αποτέλεσμα. Όσον αφορά την πηγή έχεις ήδη πάρει καλές απαντήσεις στο παραπάνω λινκ που έδωσες.

Reaction score
54

Ευχαριστώ.
Ο ενισχυτής σου είναι ένα κλασικό καλό εγγλέζικο μηχάνημα και αφού δεν είσαι εξεζετημένος audiophile, όπως λες, δεν πρέπει να τον υποτιμάς καθόλου και ας είναι παλιός.
Τα 2Χ40 βατ που βγάζει είναι πραγματικά βατ και όχι μαϊμού, όπως άλλων ενισχυτών.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.101