argi project.............

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Νομιζε οτι τα εχετε δει ολα (που λεει ο λογος) ...πεφτω για υπνο μετα θα εχω κατι μοναδικα μοναδικο.......καλο μου υπνο..........ραντεβου σε μια ωρα...........

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
Απάντηση: argi project.............

σορι , εχεις δικιο

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

αν και ειχα επαφη με μηχανες απο πολυ μικρος (επαγγελμα πατερα σχετικο ) , αποφασια στα πρωτα γεραματα να αγορασω διτροχο...Καπου εκει λοιπον το καλοκαιρι του 98 αποφασισα να αγορασω κατι με σκοπο να το κανω argiκο , λεω λοιπον μια 4κυλινδρη μηχανη ειναι ευκολο να την κανει αεροπλανο.Ας παρω κατι χρεπε (οπως ενα σκουτερ ) και ας ασχοληθω μαζι του.
Τοτε λοιπον υπηρχε το τροφεο runner , σκουτερακι κιταρισμενα μπαιναν στις ελληνικες πιστες και γυρνουσαν πιο γρηγορα απο 600αρες.
Σιγα τα αβγα λεω....αγοραζω λοιπον ενα δρομεα 175 cc και 17 αλογατων στον τροχο, και πριν γραψω 1000 χλμ για το πρωτο σερβις ειχα στα χερια μου ενα καρμπυρατερ ντελορτο 25 , (απο τον πολυχρονο -ραουλα για το βαριατορ-φιλτροχοανη μαλοσι, και μια βαλβιδα ριντ μαλοσι.
1000 χιλ λοιπον και ολα πανω.......

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Λαδια εβαζα σιλενια για αρχη.....μετα αν και το μηχανακι δεν ηταν πειραγμενο εβαζα μοτουλ.....
Καπου εκει ηρθε και ενα πηρουνι paioli , πακετο με τονα αναλογο αποστατη για την Oversize πλευστη δισκοπλακα.
Καπακι ηρθε και αναρτηση paioli για πισω.Το μηχανακι εστριβε και φρεναρε αρκετα καλα για σκουτερ, ειδικα αν ησουν σαν και μενα στροφακιας δεν το χορταινες, μα ελα που δεν μου εφτανε.
Αγοραζω ενα δευτερο καρμπυρατερ και το στρλνω αγγλια σε ενα οικο βελτιωσεων.
Σε κανα μηνα + το ειχα πισω.Το χωνω πανω , το μηχανακι πηγαινα ως μηχανολογος μηχανικος ειδα τι ειχε κανει ο αγγλος, το ελεγε dshape δηλαδη εδινε μορφη στην εισαγωγη σε σχημα d.
Καλο αλλαο ο συνδιασμος ζυγκλερ δεν ηταν για μες την πολη...αφου βραχυκλυκλωνω καποια μπουζι του αλλαζω ζιγκλερ.
.....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Νασου και με ενα ντρεμελ σο χερι και κανω το αλλο καρμπυλατερ μπουνια, σε ενα σημειο ειχα ανοιξει λιγο το αλουμινιο.Ε και το χωνω μια ειδικη κολλα για αλουμινια και συνεχιζω το γυαλισμα.Ζιγκλερ ? αλλα μεγαλυτερα απο οτι φοραγε το rd 350, γενικα <αλλα πραματα>
δοχειακι διαφανο, ενας λαιμος για πιο μεγαλη φιλτροχοανη (η πρωτη k&n).
To μηχανακι πηγαινε καλα, παμε για αλλα λεω, ενα αγωνιστικο κιτ μαλοσι στροφαλο κυλινδρο
καπακι.
Νατα πανω ευλαβικο στρωσιμο και απλι δρομο, μπα λεω , λιγο ειναι.
Παμε για αλλα δευτερο κιτ και δρομο για αγγλια , σε αλλο οικο για θυριδωμα,
πισω το κιτ + στροφαλομπιελα μαλοσι.
Την <λυνω στην δουλεια, και με την μπιελα στο χερι παω σε γνωστο για γυαλισμα.
Ζητουσε τρελλα λεφτα, δεν παιζει του λεω γιατι θελω να γυαλισω και αλλα.
Παρε υλικα και σαχτο μονος σου μου λεει....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

διαμανταλοιφες ρουμπινολιμες στο χερι νεο φλεξιμπλ με πενταλιερα (αλα οδοντιατρος) και παμε...
Τρωω την επιχαλκοση στην μπιελα γυαλιζω και το στροφαλο , (καθρεπτης λεμε) , και μια και δυο παω σε ενα γνωστο σε συνεργειο που με αφηνε σε μια γωνια να παιδευομαι.
Κατω το μοτερ , γυαλιζω ολο το καρτερ εκει που εμπαινε η βαλβιδα ριντ το <σκαβω> και του χωνω μια αγωνιστικη πολινι , με πεταλα απο την αμερικη απο ενα οικο της νασα που εφτιαχνε μοναδικα πεταλα.
Πανω και αυτα.
Στρωσε ξανα και στο δρομο πλεον κελαιδαγε, παλι λιγο μου ηταν.....
Στα 150 χλμ ανα ωρα σε σαμαρακια ψαρωνε , ρε ουστ λεω.
Και του χωνω ενα σταμπιλιζατερ hyperpro , τωρα μαλιστα λεω παμε για αλλα.....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Παμε παλι απο την αρχη, πηρουνι , τι χρεπι ειναι αυτο το λυνω ,του βαζω αλλα αγωνιστικα ελατηρια, του αλλαζω σημειοσ στην βαλβιδα , αλλες τσιμουχες αριετ.Στελνω και τα καλαμια (πανω μερος ) για γυαλισμα) και ξαναπανω.Ωριαο πραμα αλλα δεν φτανει, καπου πισω απο το σταθμο λαρισης ηταν ο αντιπροσωπος της braking , παω εκει κοιτα τις δαγκανες και του λεω θελω να δω αυτη.
Μου λεει που θες να την βαλεις του λεω στο σκουτερ,
Μου λεει δεν μπαινει ειναι για αγωνιστικες μηχανες
-Ε και του λεω να την δω, την βλεπω χωραγε ισα ισα ,
Δωστη του λεω
Θα μου την φερεις πισω μου λεει.
Μην την παρεις του λεω.
Και μαι και δυο βαζω τον κυροπ γραναζι και μου φτιαχνει ενα αποστατη απο αλουμινιο μπιλετ
και γυλισμενο, μουρλια.
Now u r talkin λεω , χωνω και μια δισκοπλακα ομοσταβλη , και στλενω την αλλη για <μαδημα> μαργαριτα.
Σκατζα τραμπα τις πλακες.
Καλα ε πωρωση λεω, και ακομα δεν ειδαμε τιποτα....

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Επομενο βημα , ανθρακονηματα -φτερα χουφτες φεριγκακι, καπακι ηλεκτρονικης....γενικα για οπου υπηρχε.... κουρεμα στη σελλα και παλυμα technosel, φωτα μαυρα, λευκα οργανα μπρος , ολυοργανο μαλοσι, γκριπ renthall,μπουζι τα παντα ολα απο τετρακιδα μπος μεχρι ιριδιου denso, γενικα οτι τοπ ηπηρχε μπηκε πανω.
Ε και ξαναλεω,
νασου ενα καρμπυρατερ μικουνι με επιπεδο σλαιντ απο γερμανια , 30αρι λεμε.
Μα ελα που δεν χωραγε, ετσι εισαι λεω χωνω με μετατροπη τον γκουβα απο το νεο ρανερ , και η μπατρ=αρια παει πισω , και ετσι εχω χωρο για παιχνιδια...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

ενα ειδικο ανοξοιδωτο λαιμο απο γερμανια.Και νασου και το μικουνι πανω.
Λεμε εκανα πλακες για πλακα στα 600αρια.
Μπα λεω δεν με πιανει θελω πιο σκληρα...
Και μια και δυο λυνω το συμπλεκτη , το βλετιων για να αρπα πιο γρηγορα , του χωνω και ελατηρια σκληρωτερα και πλεον δε κρετιομουνα.Χωνω και με πατεντα ενα πολυοργαναο yoshimura , παραλληλα με το μαλοσι και ειμαι σουπερ.Βαζω πανω του σχεδον οτι υπηρχε απο διαφορα προιοντα βελτιωσης, απο ρευματα μεχρι χημικα.Οτι δεν δουλευε εφευγε.
Καποια στιγμη ερχονται μαι παρεα γερμανοι να δουν το σκουτερ, το φωτογραφιζουν και το μετρανε με οργανο (τετοι ειχαν και αυτοι ) vdo, να δουν τι κανει......
170 χλμ αναβση συγγρου....Το μηχανακι μπαινει στον καταλογο τους ως το γρηγοροτερο στο κοσμο.Δετευρο ενος ιαπωνα .....
Σιγα ξανα λεω.................................

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

Χοανη στη χοανη ειχα φτασει σε μια γυρω στους 30 ποντους μηκος......
0-100 στη βουτα 9,8.......Θελω κι αλλο λεω, λαστιχα γιατι τα απλα σκαγανε στο δυναμομετρο στα 170 χλμ.
Απο γερμανια , χωνω κατι αλλα ......ενταξει αυτα αντεχαν, πισω ειχε ταμπουρο, τι ειναι αυτα λεω κανω πατεντα και του βαζω δισκοπλακα.Τωρα μαλιστα φρενα αντε για....ειχα φτασει να κανω Αγ Παρασκευη Πειραια 15 λεπτα μαξ, παρασκευν βραδυ 9.30 .Καπου εκει ειχα καταλαβει οτι αδειαζα το σακουλακι της τυχης μου, πουλησα το δρομεα και παμε στο καλο......Καταφερα να γνωρισω απο τον Δ πωλησεων της castrol και σχεδον καθε ελληνα <λαδα> μεχρι οικους βελτιωσης πειραμτικων μηχανων σε αμερικη και ιαπωνια.Οι γνωσεις και εμπειριες <τι να λεμε> , ημουν ετοιμος να του εβαζα ενα <κομενο> ρουρμπακι απο σμαρτ.Ευτυχως δεν το εβαλα..........Και αλλα χεριασμα εκανα , αλλα μην γινομαι κουραστικος.
Κοστος 1 μυριο το σκουτερ και αλλα 5-6 πανω του , με ολα περασμενα απο μενα.Αν πληρωνα συνεργειο
θα πηγαινε αλλου το ποσο....
Φωτο θα βρω ενα τροπο να ανεβασουμε........Καποια στιγμη το καλοκαιρι του 02 ο ιαπωνας περασε απο ελλαδα.Με αγκαλιασε και μου ειπε οτι ημουν ο σαμουραι των βελτιωσεων .....
ολο το αρχειο απο μειλ το εχω στην υπογα , διπλα στα περιοδικα..................

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

εννοηται η αντλια λαδιου ειχε φυγει και το κενο της ειχε καλυφτει απο καστομ πλακακι, αλλο βαριατορ, στην πορεια, αλλο πρωτευον και δευτερευον γραναζωμα.Το δευτερευον δεν εμπαινε αλλα εγ δεν μασαγα, ρεκτιφιαραμε το πολυσφηνο οσο επρεπε και μπηκε.Το μηχανακι στα καλυτερα του εγραψε 200 χλμ στο ψηφιακο vdo.Το συρματοσχοινο εσπαγε καθε λιγο.Ενα πλακακι (σουαν) ανοιξοιδωτο (λογο αντοχης στην φωτια ) φτιαχτηκε, το στερνο κυλινδρακι θυριδωθηκε απο εμενα, ο θερμοστατης εφυγε.Μονο τα πλαστικα και τον σκελετο δεν ειχα χεριασει, αν και τα πλαστικα τα χεριασα καπου.Σε ολη αυτην την πορεια
98-01 βελτιωσα καμποσα μηχανακια, απο πρωην πωλητη του Κοσμα , μεχρι ενος κοντρακια.......

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

κεντρα μοτερ , συνεμπλοκ ροδελες (νεες με εναζωτωση) αξοανακι ολα καστομ , τα μαμα πηγαν στον κουβα....Αποστατες φτερου, ροδελες εργκαλ, σωληνακι υψηλης ποτζιπολινι, ρακορ (αγγλικα δεν θυμαμαι)
γκαζιερα αγωνιστικη tomaseli , ..................

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

αγωνιστικο δοχειακι καυσιμου botela, Λαστιχα ? τι να λεμε , απο δωρεαν χατσινσον μεχρι .......
καλαμια επιτιτανιωμενα, .........

Reaction score
51

Αργύρη, εσύ, σε ποια φάση είχες κόψει στρόφαλο?
Πριν ή μετά? :116: :114: :116:

Θέλουμε φωτογραφία......εχθές!!!!! :105:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

εγω μια ζωη με γρανιαρισμενο εκεντροφορο ειμαι, αλλα γιαυτο αρεσω,
φωτο απειδη ειναια πο απλη μηχανη λιγη υπομονη

Reaction score
51

εγω μια ζωη με γρανιαρισμενο εκεντροφορο ειμαι, αλλα γιαυτο αρεσω,
φωτο απειδη ειναια πο απλη μηχανη λιγη υπομονη

Το ξέρω...
Η μηχανολογία έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά για το μυαλό σου και τη μούρλια σου :116:
Για την φωτό
Μπορείς είτε να χρησιμοποιήσεις scanner είτε να την φωτογραφίσεις με ψηφιακή, με καλό φως (κατά προτίμηση φως ηλίου) και χωρίς φλας

Περιμένουμε να δούμε τη μούρλια σου και στα μηχανάκια με οπτικό υλικό! :121:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

αυριο πρωι θα δοκιμασω .......το κοπιαρισμα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.692
Members