Arrival (2016)

loyis7

Movies
Μηνύματα
5.310
Reaction score
4.142
12 μυστηριώδη διαστημόπλοια με εξωγήινους επιβάτες προσγειώνονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας. Μία ομάδα ειδικών επιστημόνων συνιστάται για να ερευνήσει το συμβάν. Ανάμεσά τους, η Λουίζ Μπανκς, μια γλωσσολόγος που καλείται να βοηθήσει στην επικοινωνία με τους εξωγήινους ενώ ο χρόνος πιέζει και ο κόσμος απειλείται με έναν παγκόσμιο πόλεμο. Η Λουίζ θα πρέπει να πάρει μία απόφαση που θα θέσει σε κίνδυνο όχι μόνο την ζωή της αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα.




Release Date: November 11, 2016

When mysterious spacecraft touch down across the globe, an elite team - lead by expert linguist Louise Banks (Amy Adams) - are brought together to investigate. As mankind teeters on the verge of global war, Banks and the team race against time for answers – and to find them, she will take a chance that could threaten her life, and quite possibly humanity.

Cast: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker, Michael Stuhlbarg

Studio: Paramount Pictures
Director: Denis Villeneuve
Screenwriter: Ted Chiang, Eric Heisserer
Genre: Sci-Fi

Official Website: http://www.arrivalmovie.com / https://www.facebook.com/ArrivalMovie




 
Last edited:


loyis7

Movies
Μηνύματα
5.310
Reaction score
4.142

loyis7

Movies
Μηνύματα
5.310
Reaction score
4.142
The full Arrival trailer: Amy Adams makes first contact









Paramount Pictures has released the full trailer for their upcoming alien movie Arrival, starring Amy Adams (Batman v Superman: Dawn of Justice), Jeremy Renner (The Avengers), Forest Whitaker (Rogue One: A Star Wars Story) and Michael Stuhlbarg (Men in Black 3). Check out the Arrival trailer as well as the international trailer below! Also, be sure to check out underneath to find a series of 12 new posters, each showing a different landing coordinate for the alien ships!




Το official trailer 1:





Το official international trailer:





USA






Black Sea, Russia






UK






Hokkaido, Japan






Indian Ocean






Sierra Leone






Sudan






Greenland






Venezuela






Pakistan






Shanghai, China






Siberia, Russia

 
Last edited:




loyis7

Movies
Μηνύματα
5.310
Reaction score
4.142
The final Arrival trailer and poster arrive









Paramount Pictures has released the final Arrival trailer and poster, which you view them both below.




Το official trailer 2:





Το official poster:

 
Last edited:


Μηνύματα
470
Reaction score
513
Το δικό μου κείμενο για την ταινία, για όποιον ενδιαφέρεται.

Arrival (2016), του Denis Villeneuve

Στο πρώτο μέρος της καινούργιας ταινίας του Ντενί Βιλνέβ (Ο Άνθρωπος Αντίγραφο, Prisoners) η γλωσσολόγος Λουίζ Μπανκς που στρατολογήθηκε ως αυθεντία προκειμένου να μεταφράσει τα ηχητικά σήματα των εξωγήινων που έχουν εισβάλει (κρατήστε τη λέξη) στη Γη, προσπαθεί να εξηγήσει στο συνταγματάρχη που τη στρατολόγησε ότι το πρώτο βήμα για την επικοινωνία είναι να αντιληφθούν οι μη κατέχοντες τα μέσα μιας δυνητικά αμφίδρομης διαδικασίας όπως η γλωσσική έκφραση, την πρόθεση απεύθυνσης και κυρίως την επιτακτική ανάγκη της απάντησης. Έτσι, αυθαιρετώντας πάνω στη γλώσσα της οποίας τους κανόνες έχει μελετήσει και σεβαστεί, μεταφέρει το καταληκτικό ερωτηματικό (“Ποιος είναι ο σκοπός σας στη Γη;”) στην αρχή της πρότασης εννοώντας ότι, προκειμένης της επικοινωνίας με κάποιο ον που αμφίβολα δύναται να χρησιμοποιήσει τους θεσπισμένους κώδικες διεπαφής μοιάζει αναγκαίο εκείνοι να αποδομηθούν, να εξηγηθεί δηλαδή η έννοια της ίδιας της ερώτησης, μιας κατασκευής που πάραυτα θεωρείται δεδομένη και απαραίτητη.

Η Άφιξη είναι μια ταινία ερώτηση, μια ταινία αναζήτηση της μεγάλης ανθρώπινης αλήθειας (με ελαφρά ειρωνεία στη σιγουριά αυτής της αποκλειστικότητας) που απευθύνεται σε έναν κόσμο που δεν γνωρίζει τι σημαίνει ερώτηση στα καθόλου στενά πλαίσια του Κινηματογράφου. Το κινηματογραφικό κοινό ταινιών σαν (αυτό που έμοιαζε να είναι) το Arrival δεν αρέσκεται σε ερωτήσεις και δη αναπάντητες. Όμως τα όσα καταπιάνεται εδώ ο Βιλνέβ δεν έχουν απαντηθεί στους αιώνες και ο Κινηματογράφος, παρά την ελπίδα ύπαρξής του στο διηνεκές, είναι μια πολύ νέα Τέχνη για να προσπαθήσει να το κάνει με τέτοια αυτοπεποίθηση. Στις πρώτες σκηνές της ταινίας και κατά τη διάρκεια της πανεπιστημιακής διάλεξής της η Μπανκς ενημερώνεται από τους φοιτητές της για την εμφάνιση των εξωγήινων σκαφών που όμως μοιάζουν να μην απειλούν την αίθουσα (και κατ’επέκταση το Ίδρυμα), μέχρι που οι σειρήνες ηχούν ξαφνικά: είναι σαφές ότι στην Άφιξη η Γνώση δεν είναι καταφύγιο.

Εκεί ακριβώς ξεκινάει μια ταινία που επιχειρεί να μιλήσει για την εμπλοκή που φέρνει το άγνωστο του χρόνου, το άγνωστο του θανάτου, το άγνωστο των γύρω μας όντων, το άγνωστο των γύρω μας ανθρώπων, το άγνωστο εντός μας, με αυτήν τη σειρά. Γιατί αν δεν μπορεί κανείς να κοινωνήσει μια καταληκτική αλλά συζητήσιμη κοσμοθεωρία μη έχοντας είτε τις λέξεις είτε τις εμπειρίες, τότε εσωστρέφεται το υπαρξιακό του θηρίο που μεγαλώνει και το μόνο που απομένει είναι να “παίζει” με τις λέξεις: οι εξωγήινοι εισβάλλουν στη Γη - να ένα χρωματισμένο ρήμα που δημιουργεί αντιδράσεις, τις οποίες η ανθρωπότητα προετοιμάζει από τις απαρχές της, ορίζοντας τη φύση της. Κινδυνεύει έτσι τόσο να αγνοήσει, μπροστά σε ένα ανώτερο ον (η πιο κομψή κινηματογραφική μετάφραση της αγωνίας της θεϊκής παρέμβασης), μια εξήγηση του χρόνου που διαλύει την επικρατούσα γραμμικότητά του, όσο και να συνεχίσει να μοιρολατρεί - γιατί η ζωή έχει δεδομένη κατάληξη.

Ενδιάμεσα ο Βιλνέβ αυτοαναφέρεται γοητευτικά (με πλάνο καρμπόν από τον Άνθρωπο Αντίγραφο), επιδεικνύει τη μαστοριά του (πώς μια όπισθεν με 5 χλμ/ώρα μπορεί να τινάξει κάποιον από το κάθισμά του), συνοδεύει οτιδήποτε προάγει την πλοκή με αυθάδη και ειρωνικά cut (γιατί “πρέπει να υπάρχει”) και κάνει μια βαθιά υπόκλιση στην Τέχνη του Κινηματογράφου με ενθουσιαστικό τρόπο: οι επιστήμονες εισέρχονται στο διαστημόπλοιο που έχει, τρόπον τινά, ώρες παραστάσεων, δηλαδή ώρες που ανοίγει για να τους υποδεχτεί και μέσα σε αυτό αλλάζουν διάσταση, από την κάθετη του ανθρώπου στην οριζόντια της οθόνης, βλέποντας τα δύο εξωγήινα όντα σαν θεατές μπροστά στο πανί, ονομάζοντάς τα μάλιστα Άμποτ και Κοστέλο, καταφέρνοντας τελικά να συνδιαλεγούν στη μόνη κοινή τους γλώσσα.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.325
Μηνύματα
2.858.595
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top