Aspect ratio: native ή 4:3 (Infocus X1)

Reaction score
32
Γυρισα και ειδα σημερα οτι ειχα ρυθμισει τον Infocus στο 4:3. Τον εβαλα στη native και σε καρτα αναλυσης ειχε πιστοτερες ενδειξεις ομως βλεποντας DVD η 4:3 μου δινει την εντυπωση πιο ζωντανης εικονας. Βεβαια για να υπαρχει ιδιο μεγεθος εικονας στη native θα πρεπει να αυξησεις το ζουμ του φακου. Δωστε ρε παιδια καμμια βοηθεια γιατι τελω εν συγχισει!

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Γιαννη,
η ρυθμιση 4:3 αποκλιμακωνει σωστα τα αναλογα σηματα που δεχεται.
Η ρυθμιση native, καθοτι μικροτερη, ειναι πιο ευχαριστη στο ματι ιδιαιτερα σε οτι αφορα σηματα "υποδεεστερα" δηλ. απο τηλεοραση η απο δορυφορικο δεκτη.
Θα προτεινα σε χρηση DVD και σε ταινιες 16:9 να χρησιμοποιεις την ρυθμιση 16:9
Σε χρηση DVD και σε ταινιες 4:3 να χρησιμοποιεις την ρυθμιση 4:3(εφοσον εχεις ρυθμισει αναλογα και το DVD player σου)
Σε χρηση τηλεοπτικου σηματος μπορεις να πειραματιστεις με την native, απο την στιγμη μαλιστα που η εικονα, ως μικροτερη, θα ειναι και πιο ευχαριστη.

Reaction score
32
Aντρεα ευχαριστω. Λιγο πριν ανακαλυψα οτι η πηγη του προβληματισμου μου ηταν η ...απροσεξια μου. Πηγα στο setup του DVD player και το βλεπω στην αρχικη ρυθμιση 4:3 letterbox. Προφανως γι αυτο ειχα και στον προβολεα 4:3 και τα εβλεπα ολα "ενταξει" και ταιριαζε και με την επιλογη native και ειχα και μερικα τεχνουργηματα που μειωθηκαν με τις νεες ρυθμισεις 16:9 και στο DVD και στον προβολεα. H native βεβαια παραμορφωνει ταινια με 16:9.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.173
Members
38.420
Νεότερο μέλος
Iliashifi