asus 780G + HDMI προβλημα

Reaction score
0
Καλησπερα σε ολούς!!!

εχω φτιαξει ενα htpc με την asus m3a78-em / athlon 1640 /
2 gb ram , και χρησιμοποιω σαν gpu την ενσωματωμενη...
ειναι συνδεδεμενο σε μια 32" lg hd-ready με το κλασσικο d-sub χωρις καποιο προβλημα...
προσφατα θελησα να χρησιμοποιησω την hdmi για να δω κι εγω
αν υπαρχει διαφορα σε hd reproduction αλλά τελικα ματαιες οι προσπαθειες μου...
ενω εχω περασει ξανα τελευταιους drivers απο τη σελιδα της asus για την hdmi (οταν κανει install βεβαια λεει realtek high definition audio)
δυστυχως δεν εχω καταφερει να εχω σημα απο την hdmi...

Κανονικα δεν θα επρεπε, συνδεοντας μονο το hdmi καλωδιο και επιλεγοντας εννοειτε την αντιστοιχη εισοδο στην tv να βλεπω desktop???
Ποια βασικη λεπτομερεια μου ξεφεύγει????
Τι κάνω λάθος ???
Θα εκτιμουσα την οποια προταση και συμβουλη...
Ευχαριστω

ξεχασα να αναφερω οτι το μονο που πετυχα ειναι οταν ανοιξω το pc εχοντας συνδεσει και
dsub k hdmi να μην εχω πουθενα σημα.
μονο με hdmi επισης ακυρο...
(αν ειναι προβλημα της μητρικης πως τους πειθεις για αντικατασταση?!?!?!?!???)

Reaction score
2
Επειδή έχω αντίστοιχη Mobo της gigabyte μήπως πρέπει να κάνεις κάποια ρυθμισούλα στο BIOS?Αν θυμάμαι καλά έχεις 2 επιλογές DVI/D-SUB και D-SUB/HDMI. Μήπως έχει by default επιλεγμένη την πρώτη με αποτέλεσμα η HDMI σου να είναι εκτός λειτουργίας?Έλεγξε το και συνεχίζουμε!

Reaction score
0
Απάντηση: asus 780G + HDMI προβλημα

γενικα κατι δεν καθεται καλα σε αυτο το μομπο...
θα ξανακοιταξω το μπιος μπας και πετυχω κατι...
υποθετω εχεις το ga-ma78 s2h ...κι εγω αναμεσα στις δυο ημουν και
τελικα πηρα την ασους....για να δουμε τι θα δουμε τελικα...
thanks παντως Γιωργο....

Reaction score
0

να ρωτησω κατι γενικα σε ολους που εχουν htpc....
η hdmi δινει σημα κατευθειαν στην οθονη, η υπαρχει μια κανονικη οθονη υπολογιστη και απο την hdmi δινετε στην tv παραλληλα?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Μπορείς να συνδέσεις παράλληλα μέχρι δύο οθόνες-TV, μία στη VGA και μια στην DVI ή στην HDMI.
Προσοχή δεν πρέπει να έχεις συνδέσει οθόνη ή TV στην DVI και την HDMI ταυτόχρονα.
Δοκίμασε να ξεκινήσεις το PC σε safe mode (ασφαλή λειτουργία) έχοντας συνδέσει μόνο την τηλεόραση με την HDMI.

Reaction score
0

1) αν ανοιξω το pc εχοντας συνδεσει και την dsub και την hdmi δεν εχω σημα πουθενα.
2) αν ανοιξω το pc εχοντας συνδεσει την dsub και στη συνεχεια αφου ειναι οκ , τοποθετησω hdmi απλα δεν εχει σημα η hdmi.
3) αν ανοιξω το pc εχοντας συνδεσει την hdmi μονο , δεν εχει σημα καθολου, και καποιες φορες δεν δινει ουτε στην dsub αν τη βαλω μετα.
πηρα μια παλια 17 " lcd οθονη... θα δοκιμασω να την βαλω σαν πρωτη με το dsub, και θα ριξω και hdmi στην tv σαν δευτερη....

παω στοιχημα οτι ετσι θα δουλεψει...και μετα αμα θα μεινει με το hdmi θα σβησει ετσι γιατι πρεπει τα Pc να μας ξενερωνουν μια ζωη...

θα ποσταρω το βραδυ τα results

Reaction score
0

το κοιταξα το bios δεν εχει αντιστοιχη ρυθμιση, μονο που να κοιταει πρωτα για καρτα γραφικων...οι μονες επιλογες που εχει για hdmi ειναι οσων αφορα στον ηχο...spdif header να χρησιμοποιειται για την hdmi κτλ...μαλλον επρεπε να χα παρει την gigabyte μου φαινεται...

με την οθονη που δοκιμασα τελικα πρεπει να εφτασα ενα βημα κοντα αλλα τελικα παλι τζιφος...βρισκει στο ccc και τις δυο οθονες, μονιτορ και tv, αλλα οτι και να προσπαθησα να κανω σαν ρυθμιση δεν μπορεσα να εχω σημα στην tv... εχει κατι περιεργες επιλογες η ati...αλλα οσο και να "επαιξα" δεν εγινε τιποτα...μπας και φταιει το καλώδιο???αλλα δε νομιζω...επισης οταν την εντοπιζει την τηλεοραση τη βρισκει σαν hdtv(dvi0) κατι τετοιο....
τζιφος η υποθεση... μαλλον την ξεχναω την hdmi και ηρεμει και το κεφαλι μου...

Reaction score
2
Πέντε πράγματα έχω να πω:

1.Μην τα παρατάς φίλε μου!

2.Πολύ πιθανό να φταίει το καλώδιο.Δοκίμασε με κάποιο άλλο να δεις αν έχει άλλο αποτέλεσμα.

3.Μου φαίνεται απίστευτο να μην υπάρχει ρύθμιση στο bios για επιλογη VGA/DVI ή VGA/HDMI. Αν δεν έχει τέτοια επιλογή λογικά θα έχει κάποιο Jumper πάνω της η μητρική όπου αλλάζοντας το αλλάζεις σε VGA/HDMI. Για άλλαξε αυτό που λέει:

Primary Video Controller σε IGFX.

4.Τι τηλεόραση έχεις?Full HD ή HD ready?Σε ρωτάω μήπως και προσπαθείς να στείλεις κάποια μη υποστηριζόμενη ανάλυση από το HDMI και για αυτό δεν δουλεύει?Δοκίμασε να χαμηλώσεις την ανάλυση.

5.Αν η TV σου έχει 2 ports HDMI in δοκίμασε να βάλεις το pc σε άλλο port.

Περιμένω νέα σου.Καλή επιτυχία!

Reaction score
0

θα αγορασω μαλλον κι αλλο καλωδιο...
η τηλεοραση ειναι hd ready...32lb75 lg...εχει τρεις hdmi
το εβαλα και στις 3 αλλα χωρις αποτελεσμα...
με τις αναλυσεις προσπαθησα να αλλαξω, αλλα απο τις ιδιοτητες
των γουιντοους οτι και να βαλω βγαινει μονο 1024χ768 και εννοειτε οτι δεν εχω εικονα...απο το ccc της ati...
δυσκολα βγαζω συμπερασμα
πειραμα στο πειραμα κοντεψα να χαλασω την κανονικη οθονη...
βγαζει επιλογες για την tv αλλα πιχι σε καποιες αναλυσεις πριν τις
ενεργοποιηση λεει προσοχη μπορει να καταστραφει η tv αμα δεν παιζει σε αυτη την αναλυση και κατι τετοια τρελα...
το γεγονος οτι την εντοπιζει σαν δευτερη οθονη δε σημαινει οτι το καλωδιο ειναι οκ???
θα το παλεψω και σημερα...

ευχαριστω οπως και να'χει...

Reaction score
2
Αν δεν είναι το καλώδιο το πρόβλημα τι να πω ρε φίλε!!!Θα τρελλαθώ!

Αλλά για διευκρύνησε μου σε παρακαλώ.Την κανονική σου την οθόνη που την έχεις συνδεδεμένη?Στην VGA ή στην DVI?

Reaction score
0

αμα τρελλαθεις εσυ, να δεις εγω τι θα παθω !!!!! χαχαχα
dsub η 17αρα και hdmi και καλα η τηλεοραση...
απο τις ιδιοτητες της ati οταν βαλω το hdmi βλεπει οτι εχει και δευτερη οθονη
αλλα απο εικονα στην tv π@π@λα....
το φανταστικο manual της m3a78-em μπορεις να το βρεις στη σελιδα της asus
ειναι το ιδιο με το τυπομενο...10 ρυθμισεις για τη μνημη και για την εικονα τιποτα...
περιττο να πω οτι εχω αρχισει και το μετανιωνω σαν επιλογη μητρικης...εκτος αν βεβαια
εχει προβλημα, και θελει αλλαγη, αλλα πες μου τι θα γινει στο eshop αν τους πω οτι
δε δουλευει η hdmi....και οτι θελω αντικατασταση.....εχει κι αλλο ενα θεματακι με την καρτα ηχου αλλα αυτο το προσπερναω...

επισης αυτο που ηθελα οντας htpc...ειναι να μην εχω 2 οθονες αλλα να παιζει μονο
η tv με το hdmi....λεμε τωρα...χαχαχαααα

Reaction score
2
Και έχεις και την επιλογή IGFX στο bios έτσι?Τι να πώ ρε φίλε όλα σωστά τα έχεις κάνει, πιθανόν να έχει πρόβλημα η mobo. Κανένας άλλος HTPCάς από εδω μέσα που την έχει σίγουρα θα μπορεί να σου δώσεις μια συμβουλή παραπάνω.

Reaction score
0

τελικα και παλι μηδεν!!!!
χαχαχαχαααα :)
το γκουγκλαρα το θεμα μου και βρηκα κι αλλους με το ιδιο
ακριβως προβλημα...η μονη λυση???

NVIDIA

και στην ουσια ακυρωνεται η επιλογη της μητρικης...δεν θα χαλασουν αλλο τα νευρα μου...χαχαχαααααα

Reaction score
2
Re: Απάντηση: asus 780G + HDMI προβλημα

τελικα και παλι μηδεν!!!!
χαχαχαχαααα :)
το γκουγκλαρα το θεμα μου και βρηκα κι αλλους με το ιδιο
ακριβως προβλημα...η μονη λυση???

NVIDIA

και στην ουσια ακυρωνεται η επιλογη της μητρικης...δεν θα χαλασουν αλλο τα νευρα μου...χαχαχαααααα

Και αν googlάρεις θα βρείς και δεκάδες κατόχους Nvidia με προβλήματα!Επειδή έχω 780G πίστεψε με στην gigabyte τουλάχιστον λειτουργεί παραπάνω από άψογα.

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να την πας πίσω για αλλαγή.

Τα δοκίμασες όλα.Όλα μοιάζουν σωστά.Οπότε πρόκειται θεωρητικά για προβληματική Mobo.Πήγαινε την πίσω.

EDIT:Update το BIOS το έκανες?Για δοκίμασε και αυτό πριν εγκαταλείψεις τα όπλα...

Reaction score
0

το googlαρα βασει της δικης μου μητρικης, οχι γενικα για οποιαδηποτε ati gpu η mobo...
δοκιμασα απο laptop με vista / 8600 gs και hdmi και ειχα εικονα και ηχο κατευθειαν...
μονο με ρωτησε τι να δειχνει η δευτερη οθονη, και ολα οκ...

Το τελευταιο που θα δοκιμασω θα ειναι format με clean xp και drivers
απο την αρχη...αμα δεν εχω εικονα και παλι θα επιχειρησω αλλαγη
της μητρικης...
κατι που δεν θελω να μπω στη διαδικασια σε καμια περιπτωση γιατι την εχω αγορασει απο το eshop...και αμα πεις για hdmi θα γελανε μαλλον....
αυτα προς το παρον...νεοτερα απο Δευτερα...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.559
Members
38.716
Νεότερο μέλος
Κ.Κωνσταντίνος