AT-OC9 MLII

Reaction score
0
Άλλαξα το λοιπον κεφαλή στο πικάπ, και έβαλα την κυρία. Και είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί είδα βελτίωση. Αλλά τωρα έγινα άπληστος και θέλω καλύτερο phono. Τώρα έχω το cambridge azure 640P. Σκεφτόμουνα λοιπόν να πάω για κάνα Dino ή ένα lehmann black cube. Υπάρχει καμία πρόταση? Για βοηθείστε λίγο, γιατί έχω σκαλώσει.

Ακόμα ξέρει κανείς αν υπάρχει το dino demo να το ακούσω στο σύστημά μου?

Reaction score
0
Απάντηση: AT-OC9 MLII

Λεφτά;
Κρίσιμη ερώτηση. Λέω το όριο μου να είναι τα 700 ευρώ και να κινηθώ γύρω στα 500. Βασικό το ότι δεν θέλω κατ'ανάγκη καινούργιο. Μάλλον προτιμώ μεταχειρισμένο έτσι ώστε στα ίδια χρήματα να πάρω καλύτερο μηχάνημα.

Reaction score
0

Πεστε καμια ιδέα ρε παιδια. Τόσοι βινυλιάκιδες που χαθήκατε?

Θα βοηθήσω: Αξίζει να αναβαθμίσω από το cambridge σε ένα από αυτά ή να κάνω οικονομία να πάρω κάτι καλύτερο. Κάτι που να ματσάρει με την κεφαλή που έχω?

Άντε και για να μην μου τα ζητάται αργότερα.

Πικαπ: Project rpm9.1x
Ενισχυτής: Yamaha A-S1000
Ηχεία Β&W δεν θυμάμαι μοντέλο, αλλά για αλλαγή πάνε αλλά σιγά σιγά γιατί δεν έχω χώρο.
Καλώδια: Belden ικανής διατομής για το μήκος τους και το φορτίο.

Reaction score
3.967

Πεστε καμια ιδέα ρε παιδια. Τόσοι βινυλιάκιδες που χαθήκατε?
Δε μπορείς να ξαπλώσεις λίγο για μεσημεράκι?
Σε καλό σου!
Δανείσου ένα απ τον Τσακιρίδη κ άκουσέ το. Zeus με εξωτερικό τροφοδοτικό.
Βάλε χροιές στο καλοκαίρι σου, τι άλλο να σε πώ?

Reaction score
0

Δε μπορείς να ξαπλώσεις λίγο για μεσημεράκι?
Σε καλό σου!
Δανείσου ένα απ τον Τσακιρίδη κ άκουσέ το. Zeus με εξωτερικό τροφοδοτικό.
Βάλε χροιές στο καλοκαίρι σου, τι άλλο να σε πώ?
Χμμ. Θα το δοκιμάσω.

Όσο για μεσημεριανό υπνάκο, δύσκολο αφού είμαι στη δουλειά. Ριχτε εσείς ένα για μένα!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.888

Για 500€, μήπως είναι καλύτερα να μην αλλάξεις το Cambridge;

Reaction score
0

Για 500€, μήπως είναι καλύτερα να μην αλλάξεις το Cambridge;
Αυτό είναι το δίλημμά μου και για αυτό έβαλα το θέμα. Στα πόσα χρήματα αξίζει τον κόπο?

Ακόμα, έριξα μια ματιά και στο "αλλο" forum, και παρατήσα ότι εκθειάζεται το trigon vanguard. Έχει κανείς άποψη για αυτό?

Reaction score
2.248

Η κεφαλή σου είναι διαμάντι !

Το azur είναι πολύ καλό..... και για αυτά τα 500 που θες να διαθέσεις δεν νομίζω imho να βρείς καλύτερο.

Είναι όμως λίγο οριακό με 55db κέρδος στο MC σε συνάρτηση με τα 0.4mv που βγάζει η AT. Αν... αν νομίζεις ότι ακούς σε χαμηλότερες στάθμες τώρα και σε ενοχλεί, κοίτα την περίπτωση να το αναβαθμίσεις λίγο ανεβαζοντάς του το gain. (Κάποιος γνώστης μπορεί να το κάνει)
Θα σου μείνουν και τα ευράκια να αγοράσεις δισκάκια

Τώρα άμα βρεις κανένα EAR ή γκραχαμ σλι δεύτερο χέρι.... ΟΚ

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.375
Θα σου πρότεινα, αν τελικά προχωρήσεις σε αναβάθμιση, αυτό που θα πάρεις να μην τροφοδοτείται από εξωτερικό πακάκι με μονή τροφοδοσία.:126:

Reaction score
0

άκυρο.

Αν μπορεί κάποιος συντονιστής ας το σβήσει να μην πιάνει χώρο...

Reaction score
0
Απάντηση: Re: AT-OC9 MLII

Η κεφαλή σου είναι διαμάντι !

Το azur είναι πολύ καλό..... και για αυτά τα 500 που θες να διαθέσεις δεν νομίζω imho να βρείς καλύτερο.

Είναι όμως λίγο οριακό με 55db κέρδος στο MC σε συνάρτηση με τα 0.4mv που βγάζει η AT. Αν... αν νομίζεις ότι ακούς σε χαμηλότερες στάθμες τώρα και σε ενοχλεί, κοίτα την περίπτωση να το αναβαθμίσεις λίγο ανεβαζοντάς του το gain. (Κάποιος γνώστης μπορεί να το κάνει)
Θα σου μείνουν και τα ευράκια να αγοράσεις δισκάκια

Τώρα άμα βρεις κανένα EAR ή γκραχαμ σλι δεύτερο χέρι.... ΟΚ
Κοίτα, όντως το πρόβλημα είναι ότι εχει κατέβει η στάθμη και δεν υπάρχει επιλόγή για να αυξήσω το gain.

Υπάρχει κανείς που να το κατέχει να με βοηθήσει στην αναβάθμιση?

Θα σου πρότεινα, αν τελικά προχωρήσεις σε αναβάθμιση, αυτό που θα πάρεις να μην τροφοδοτείται από εξωτερικό πακάκι με μονή τροφοδοσία.:126:
Με έχασες εδώ. Θα μου το επεξηγήσεις λίγο? Ένα παράδειγμα θα βοηθούσε.

Και τέλος ξαναρωτώ. Αν έλεγα ας πούμε ότι το όριο είναι 1500 ευρώ, τι προτάσεις θα είχα? Τονίζω το γεγονός ότι δύσκολα θα πάω σε πιο ακριβή κεφαλή, γιατί είμαι καταραμένος. Η προηγούμενη ξεψύχισε στα χέρια της κοπέλας μου. Βέβαια δεν απογοητεύτηκα πολύ γιατί ήταν μια καλή ευκαιρία να πάρω αυτή που έχω τώρα. Αλλά δεν της το είπα αυτό...

Reaction score
1

Είχα για αρκετά χρόνια την ΑΤ OC9 MLII, και μάλιστα με πικάπ Project RPM9.1 και ηχεία B&W (805N) και phono το tubebox SE της Project.

Αναβαθμιζόμενος στο EAR 834P (1250€) είδα τεράστια διαφορά - από τις σημαντικότερες αναβαθμίσεις πιου έχω κάνει. (Δεν ξέρω βέβαια τον ήχο του Cambridge).

Αλλά, το πολύ πιο διαυγές/λεπτομερές/άμεσο κλπ κλπ κλπ EAR αποκάλυψε την υπερ-αναλυτικότητα της Audio Technica (για τα δικά μου αυτιά πλέον, ο συνδυασμός έγινε ελαφρώς "σκληρός").

Reaction score
2.248

Εαν θες λάμπα ένα από τα καλύτερα και δοκιμασμένα στην αγορά είναι το EAR 834P
http://www.ear-yoshino.com/products.php?catId=6

Εαν θες τρανζίστορ σου προτείνω το RCM Sensor Prelude IC (το οποίο έχω μετά από προτροπή συνφορουμίστα) και παραμετροποιήσιμο για όλες τις κεφαλές της αγοράς με βάση τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά τους.
http://www.avmentor.gr/reviews/rcm_sensor_prelude_ic_1.htm

Εαν δεν "παντρεύεσαι" κεφαλές το δεύτερο είναι μία καλή αγορά

Reaction score
0

Εαν θες λάμπα ένα από τα καλύτερα και δοκιμασμένα στην αγορά είναι το EAR 834P
http://www.ear-yoshino.com/products.php?catId=6

Εαν θες τρανζίστορ σου προτείνω το RCM Sensor Prelude IC (το οποίο έχω μετά από προτροπή συνφορουμίστα) και παραμετροποιήσιμο για όλες τις κεφαλές της αγοράς με βάση τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά τους.
http://www.avmentor.gr/reviews/rcm_sensor_prelude_ic_1.htm

Εαν δεν "παντρεύεσαι" κεφαλές το δεύτερο είναι μία καλή αγορά
Είσαι γενικά ευχαριστημένος από το RCM? Από ποιο phono πήγες σε αυτό? Θεωρείς ότι άξιζε τα παραπάνω χρήματα?

Είχα για αρκετά χρόνια την ΑΤ OC9 MLII, και μάλιστα με πικάπ Project RPM9.1 και ηχεία B&W (805N) και phono το tubebox SE της Project.

Αναβαθμιζόμενος στο EAR 834P (1250€) είδα τεράστια διαφορά - από τις σημαντικότερες αναβαθμίσεις πιου έχω κάνει. (Δεν ξέρω βέβαια τον ήχο του Cambridge).

Αλλά, το πολύ πιο διαυγές/λεπτομερές/άμεσο κλπ κλπ κλπ EAR αποκάλυψε την υπερ-αναλυτικότητα της Audio Technica (για τα δικά μου αυτιά πλέον, ο συνδυασμός έγινε ελαφρώς "σκληρός").
Παίζεις ακόμα με την ίδια κεφαλή? Γενικά είναι παραμετροποιήσιμο?

Reaction score
2.248

Είσαι γενικά ευχαριστημένος από το RCM? Από ποιο phono πήγες σε αυτό? Θεωρείς ότι άξιζε τα παραπάνω χρήματα?
Το RCM είναι dual mono και με unbalanced/balanced εισοεξόδους και με διπλό εξωτερικό τροφοδοτικό. Σαν υλοποίηση είναι απλός κορυφαίο και σαν τιμή..... χώμα.

Από ήχο μπορείς να το ακούσεις στον αντιπρόσωπο.

Reaction score
1

Παίζεις ακόμα με την ίδια κεφαλή? Γενικά είναι παραμετροποιήσιμο?
H AT παρέδωσε πνεύμα ακριβώς πριν από ένα χρόνο και τώρα έχω την Dynavector 17D3.

Οσον αφορά τις δυνατότητες παραμετροποίησης του EAR, πολύ απλά δεν υπάρχει καμία. Εχει βέβαια πολύ καλό gain (μέχρι 0,22mV και μάλιστα με ποτενσιόμετρο) αλλά ρυθμίσεις αντίστασης γιοκ.

Reaction score
0

H AT παρέδωσε πνεύμα ακριβώς πριν από ένα χρόνο και τώρα έχω την Dynavector 17D3.

Οσον αφορά τις δυνατότητες παραμετροποίησης του EAR, πολύ απλά δεν υπάρχει καμία. Εχει βέβαια πολύ καλό gain (μέχρι 0,22mV και μάλιστα με ποτενσιόμετρο) αλλά ρυθμίσεις αντίστασης γιοκ.
Αυτό δεν είναι και ότι καλύτερο. Άσε που να σου πω την αλήθεια, δεν πολυθέλω να μπλέξω με λάμπες.

Είχα ακούσει παλιότερα για ένα dacT το το οποίο είναι DIY λύση. Αυτό αξίζει τον κόπο? Το έχει κανείς? Πως συγκρίνεται με το rcm?

Reaction score
2.248

Κάνε μία ερώτηση στο DIY forum μας. Ισως κάποιος γνωρίζει από αυτά τα modules

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Ρωτα EAR kai Πετερμενι.Αυτου ξερουν.Θα σου πουν περιπου τα αντιθετα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.746
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88