AT-OC9 MLII

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.387
Απάντηση: Re: AT-OC9 MLII

Originally Posted by PeterMeni
Θα σου πρότεινα, αν τελικά προχωρήσεις σε αναβάθμιση, αυτό που θα πάρεις να μην τροφοδοτείται από εξωτερικό πακάκι με μονή τροφοδοσία.:126:
Με έχασες εδώ. Θα μου το επεξηγήσεις λίγο? Ένα παράδειγμα θα βοηθούσε.

Προφανώς μιλάμε για μηχανήματα στερεάς κατάστασης.
Αυτά για να λειτουργήσουν απαιτούν συμμετρικές τάσεις τροφοδοσίας. Το σύνηθες είναι +-15 volts.
Τα εξωτερικά πακάκια μας παρέχουν μία τάση, και αυτή με καλώδιο μεγάλου μήκους, μέχρι το μηχάνημα μας.
Από αυτήν παράγονται οι δύο τάσεις που μας χρειάζονται με μια διαδικασία που δεν είναι κατάλληλη για υψηλή πιστότητα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.611
Απάντηση: AT-OC9 MLII

Είχα ακούσει παλιότερα για ένα dacT το το οποίο είναι DIY λύση. Αυτό αξίζει τον κόπο?
ΙΜΗΟ είναι κορυφαία λύση.

Ρωτα EAR kai Πετερμενι.Αυτου ξερουν.Θα σου πουν περιπου τα αντιθετα.
:137::138:

Reaction score
0

Originally Posted by PeterMeni
Θα σου πρότεινα, αν τελικά προχωρήσεις σε αναβάθμιση, αυτό που θα πάρεις να μην τροφοδοτείται από εξωτερικό πακάκι με μονή τροφοδοσία.:126:
Με έχασες εδώ. Θα μου το επεξηγήσεις λίγο? Ένα παράδειγμα θα βοηθούσε.

Προφανώς μιλάμε για μηχανήματα στερεάς κατάστασης.
Αυτά για να λειτουργήσουν απαιτούν συμμετρικές τάσεις τροφοδοσίας. Το σύνηθες είναι +-15 volts.
Τα εξωτερικά πακάκια μας παρέχουν μία τάση, και αυτή με καλώδιο μεγάλου μήκους, μέχρι το μηχάνημα μας.
Από αυτήν παράγονται οι δύο τάσεις που μας χρειάζονται με μια διαδικασία που δεν είναι κατάλληλη για υψηλή πιστότητα.
Κατάλαβα! (νομίζω...)
Περί του dacT η άποψη? Είναι όντως αντίθετη με του EAR?

ΙΜΗΟ είναι κορυφαία λύση.

:137::138:
Δηλαδή ο Petermeni διαφωνεί?

Reaction score
0

Είπαμε το θέμα είναι βαρετό. Το ξέρω. Αλλά βοηθείστε λίγο. Εδώ από ότι φαίνεται θα καταπιαστώ με κολλητήρια κτλ, πες του μου αν αξίζει τον κόπο!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.387
Καμιά διαφωνία για το DacT, μια χαρά είναι.
Απλα αν είναι η πρώτη φορά που θα κατασκευάσεις κάτι δεν ξέρω αν έχεις την εμπειρία για να βγει σωστό.

Reaction score
0

Μαζί γράφαμε.

Από το ύφος γραφής συμπεραίνω, ότι δεν σε ενθουσιάζει κιόλας.
Μήπως έχεις κάποια συγκεκριμένη πρόταση? Δηλαδή, αν ήμουν πολύ καλός σου φίλος, και σου έλεγα ότι ψάχνω για phono τι θα μου πρότεινες?

Reaction score
0

Απλα αν είναι η πρώτη φορά που θα κατασκευάσεις κάτι δεν ξέρω αν έχεις την εμπειρία για να βγει σωστό.
Να απαντήσω και στο edit. Ναι είναι ένα θέμα η κατασκευή, αλλά έχω ένα φίλο μου ηλεκτρολόγο και θα το κάνουμε παρέα στην ανάγκη.

Αλλά επειδή το έψαξα λίγο, είδα ότι το τροφοδοτικό είναι ξεχωριστή πλακέτα και άρα άλλο ένα ακόμα έξοδο. Υπάρχει καμία εκτίμηση για το πόσο θα φτάσει η όλη κατασκευή?
Άσε δε που είδα ότι για κάποιο λόγο που αγνοώ ένα παληκάρι χρησιμοποιήσε δύο πλακέτες τροφοδοσίας από την εν λόγω εταιρία. Γιατί ξέρουμε?

Και το σημαντικότερο. Να μεταφέρω τις ερωτήσεις μου στο diy?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.387
Θα σου πρότεινα ένα lehmann black cube που δεν θα σε παιδέψει κιόλας.

Ο φίλος σου είναι απλά ηλεκτρολόγος η γνωρίζει και από ηλεκτρονικά?
Αν δεν γνωρίζει ξέχασε τον για βοήθεια.
Αυτή είναι η άποψη μου.

Reaction score
0

Θα σου πρότεινα ένα lehmann black cube που δεν θα σε παιδέψει κιόλας.

Ο φίλος σου είναι απλά ηλεκτρολόγος η γνωρίζει και από ηλεκτρονικά?
Αν δεν γνωρίζει ξέχασε τον για βοήθεια.
Αυτή είναι η άποψη μου.
Ηλεκτρονικός. Επισκευάζει τηλεοράσεις, ηχοσυστήματα κτλ. Είναι καλός στη δουλειά του. Μια φορά μου ανέστησε ένα νεκρό cd-tuner-κασσετόφωνο.

Reaction score
0

Lehmann black cube το μικρό ή το πιο μεγάλο.

Και το βασικότερο. Αν τελικά γίνει καλή κατασκευή, θεωρείς ότι θα έχω καλύτερη απόδοση από το dacT? Value for money?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.387
Re: Απάντηση: AT-OC9 MLII

Lehmann black cube το μικρό ή το πιο μεγάλο.

Και το βασικότερο. Αν τελικά γίνει καλή κατασκευή, θεωρείς ότι θα έχω καλύτερη απόδοση από το dacT? Value for money?
Αν γίνει καλή κατασκευή με το DacT θα κοστίσει πολύ παραπάνω από το Lehmann οπότε λογικό και επόμενο να παίζει πολύ καλύτερα.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: AT-OC9 MLII

Αν γίνει καλή κατασκευή με το DacT θα κοστίσει πολύ παραπάνω από το Lehmann οπότε λογικό και επόμενο να παίζει πολύ καλύτερα.
Κατάλαβα. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Reaction score
684

Και τέλος ξαναρωτώ. Αν έλεγα ας πούμε ότι το όριο είναι 1500 ευρώ, τι προτάσεις θα είχα? Τονίζω το γεγονός ότι δύσκολα θα πάω σε πιο ακριβή κεφαλή, γιατί είμαι καταραμένος. Η προηγούμενη ξεψύχισε στα χέρια της κοπέλας μου. Βέβαια δεν απογοητεύτηκα πολύ γιατί ήταν μια καλή ευκαιρία να πάρω αυτή που έχω τώρα. Αλλά δεν της το είπα αυτό...
Εγω ειχα το Lehmann Black Cube SE με κεφαλη την Dynavector Karat D2 και το θεωρουσα εξαιρετικο. Ομως οταν ακουσα το εσωτερικο phono του προενισχυτη μου που ειναι ουσιαστικα αυτο

http://aaron.hifi.net/german/phono-vorverstaerker.html

πουλησα το Lehmann γιατι υπηρχε σοβαρη διαφορα....

Εχε τα ματια σου ανοιχτα και στα μεταχειρισμενα βγαινουν καμια φορα Black Cube...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.490