ATC SCM40 OR KEF XQ40

Reaction score
0
ΕΧΩ ΤΟΝ UNICO SECONDO 2X100 ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΗΧΕΙΑ.Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ 45 ΤΜ,ΑΛΛΑ ΣΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ο ΧΩΡΟΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ 5Χ3.5ΤΜ,ΓΙΑΤΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ.
ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΧΕΤΕ ΣΑΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ.
Υ.Γ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΑ OPERA GRAND MEZZA,AΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΝΕΒΑΖΩ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΤΑ ΓΟΥΦΕΡ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΟΛΥΑΝΤΕΧΟΥΝ.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Καλησπέρα!
Θα παρακαλούσα να μην γράφετε με κεφαλαία,για να είναι πιο ευανάγνωστα τα μυνήματα:107:

Reaction score
22
Απάντηση: ATC SCM40 OR KEF XQ40

Πηγαινε ακουσε τα ηχεία
Αν θα ακούσεις δεν θα εχεις απορία
ειναι ξεκάθαρα τα πραγματα

Reaction score
0
εννοεις οτι εχουν ξεκαθαρες διαφορες.αυτο το γνωριζω ,το θεμα ειναι οτι δεν τα εχω ακουσει με τον ενισχυτη μου και δεν ξερω κατα ποσο μπορουν να οδηγηθουν σωστα

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.905

SCM40. Πρώτον, διότι είναι ηχείο πραγματικά καλό και δεύτερον, για να δώσεις ψωμί σε ευρωπαίους και όχι στους κινέζους.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: ATC SCM40 OR KEF XQ40

SCM40. Πρώτον, διότι είναι ηχείο πραγματικά καλό και δεύτερον, για να δώσεις ψωμί σε ευρωπαίους και όχι στους κινέζους.
επαρκει ο unico secondo να οδηγησει τα ατc40?αυτο ειναι το ζητουμενο για να μην τον παρω παραμασχαλα και τρεχω αδικα.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

φιλε μου στα χρηματα που ειναι να ξοδεψεις, και τον ενισχυτη θα παρεις παραμασχαλα, και μια και 2 φορες και θα τα ακουσεις και τα δυο. Υπαρχουν περιθωρια λαθους οταν διαθετεις τοσα χρηματα;

Reaction score
0
επειδη δεν γνωριζω πολλα οσον αφορα τη δυσκολια των ηχειων που ανεφερα,γι αυτο ζηταω τα φωτα σας.το θεμα δεν ειναι απλα να τα ακουσω με τον ενισχυτη μου,γιατι ηχητικα μπορει να μου αρεσουν και τα 3,αλλα οσον αφορα την οδηγηση θα πρεπει να ειναι αρκετα εξασκημενο το αυτι.ειναι αυτο που λεμε-αλλο ενας ενισχυτης απλα να κουναει τα γουφερ και αλλο να τα κουναει σωστα.αυτα λοιπον δεν γνωριζω,δηλ τα καρασκευαστικα χαρακτηριστικα του ενισχυτη σε σχεση με τα ηχεια -atc scm40,kef xq40 kai sonus faber concerto domus, αν ματσαρουν....σωστα.....

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Το θέμα με τα atc είναι ότι για κουνηθούν σωστά,ελέω αναισθησίας, θέλουν watt,πολλά watt (καμιά 200άρα για πλάκα..),IMHO.
Ο κος Θέμης όμως που τα εισάγει υποστηρίζει ότι και με τα μισά οδηγούνται σωστά.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
Πάντως σε αυτό το κοστολόγιο υπάρχουν και τα PMC,πιό ευκολοδήγητα και παρόμοια με ηχητικό χαρακτήρα με τα atc(δλδ ουδέτερα).

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Πάντως σε αυτό το κοστολόγιο υπάρχουν και τα PMC,πιό ευκολοδήγητα και παρόμοια με ηχητικό χαρακτήρα με τα atc(δλδ ουδέτερα).
Εδώ θα επέμβω ελαφρώς γιατί εισήγαγα τα PMC για πολλά χρόνια.
Δεν έχουν ομοιότητες με τα ATC και ο χαρακτήρας μόνιτορ υπάρχει στα επαγγελματικά μοντέλλα μόνον.

Reaction score
0
Δεν έχουν ομοιότητες με τα ATC και ο χαρακτήρας μόνιτορ υπάρχει στα επαγγελματικά μοντέλλα μόνον.
τα pmc fb1 σε τι τιμη τα βρισκω?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.966

ATC,Sonus Faber,PMC.Ονόματα βαριά σαν ΄΄Ιστορία΄΄.Μόνο που οι ATC και PMC έχουν παραμείνει απαρέγκλιτα πιστές στις αρχές ανάπτυξης των μοντέλων τους από το ξεκίνημά τους μέχρι τώρα.
Οι μηχανικοί ήχου ως επί το πλείστον δεν ενδιαφέρονται γιά ηχητικά πυροτεχνήματα,αλλά γι ανελέητη ακρίβεια.Μεταξύ ATC και PMC τα δεύτερα θεωρούνται λιγότερο ανελέητα.Τα ATC τα ΄΄ζεις΄΄ περισσότερο απ'όσο τ'αγοράζεις.
Επομένως πέρα από το wattage και την απόσταση ακρόασης από τα ηχεία,αξίζει ν'αναλογιστείς τί ακριβώς επιδιώκεις με την οικιακή ακρόαση ηχογραφημένης μουσικής σε σχέση με τα μηχανήματά σου.Σ'αρέσει η αλήθεια-όσο ΄΄πικρή΄΄ κι αν ακουστεί- ή...παραμύθια;
Εάν βρισκόμουν στη θέση σου,θα κανόνιζα επίδειξη των ATC με τον ενισχυτή μου.
Θα ήταν η πρώτη μου επιλογή προς δοκιμή,σκεφτόμενος και μία ακόμη παράμετρο:Τα ATC εάν κι εφόσον σ'αρέσουν πολύ,θ'αντέξουν και μελλοντικές αναβαθμίσεις με πολλαπλάσιας αξίας ενισχυτικά.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422
If mr Themis says so..

Reaction score
59
Απάντηση: Re: ATC SCM40 OR KEF XQ40

τα pmc fb1 σε τι τιμη τα βρισκω?
Στα 2500 ευρώ τιμή κατάλογου.Για περαιτέρω πληροφορίες στην solid foundation 2109570778.Εγώ είμαι έτοιμος να τα κλείσω παρότι ειχα προαποφασίσει για τα πιο μικρά τα gb 1i.Πιστεύω οτι ειναι ένα πολύ καλό ηχείο στην κατηγορία του και το πλεονέκτημα του ειναι οτι μπορεί να τοποθετηθεί κοντά σε τοίχους λόγω FTL.
Θα τα ακούσω και με τον ολοκληρωμένο της xindaκ τον 6950 που έχω διαβάσει και ακούσει πολύ θετικά σχόλια και ''value for money'' και θα πάρω την τελική απόφαση μου.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: ATC SCM40 OR KEF XQ40

ATC,Sonus Faber,PMC.Ονόματα βαριά σαν ΄΄Ιστορία΄΄.Μόνο που οι ATC και PMC έχουν παραμείνει απαρέγκλιτα πιστές στις αρχές ανάπτυξης των μοντέλων τους από το ξεκίνημά τους μέχρι τώρα.
Οι μηχανικοί ήχου ως επί το πλείστον δεν ενδιαφέρονται γιά ηχητικά πυροτεχνήματα,αλλά γι ανελέητη ακρίβεια.Μεταξύ ATC και PMC τα δεύτερα θεωρούνται λιγότερο ανελέητα.Τα ATC τα ΄΄ζεις΄΄ περισσότερο απ'όσο τ'αγοράζεις.
Επομένως πέρα από το wattage και την απόσταση ακρόασης από τα ηχεία,αξίζει ν'αναλογιστείς τί ακριβώς επιδιώκεις με την οικιακή ακρόαση ηχογραφημένης μουσικής σε σχέση με τα μηχανήματά σου.Σ'αρέσει η αλήθεια-όσο ΄΄πικρή΄΄ κι αν ακουστεί- ή...παραμύθια;
Εάν βρισκόμουν στη θέση σου,θα κανόνιζα επίδειξη των ATC με τον ενισχυτή μου.
Θα ήταν η πρώτη μου επιλογή προς δοκιμή,σκεφτόμενος και μία ακόμη παράμετρο:Τα ATC εάν κι εφόσον σ'αρέσουν πολύ,θ'αντέξουν και μελλοντικές αναβαθμίσεις με πολλαπλάσιας αξίας ενισχυτικά.
Κρατω ολα αυτα τα σημαντικα που γραφεις,αλλα θα επανελθω στην αρχικη μου ερωτηση για την δυνατοτητα οδηγησης.βλεπω τα 85db ευαισθησια των atc και με τρομαζει.Και ρωτω ενα ΤΟΣΟ αναισθητο ηχειο δεν θα δημιουργησει προβλημα σωστης,επαναλαμβανω σωστης,οδηγησης.Ο κατασκευαστης για τον ενισχυτη γραφει για 400va και 7 σταθεροποιημενα τροφοδοτικα,δεν ξερω ομως αν αυτα ειναι αρκετα για την σωστη οδηγηση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.490
Νεότερο μέλος
c01l