Audi: Ξαφνικό πρόβλημα με την ονομασία του Q7

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
flash.gr said:



Με τη διεθνή καμπάνια προώθησης να «τρέχει» ήδη και ένα site ειδικά αφιερωμένο στο νέο μοντέλο της Audi να έχει δημιουργηθεί, προκειμένου να ενημερωθούν όσοι ενδιαφέρονται γι' αυτό, ξαφνικά προέκυψε πρόβλημα με την ονομασία του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η υπόθεση έχει πάει ήδη στα δικαστήρια, όπου οι Nissan και Audi θα κληθούν να λύσουν τις διαφορές τους.


Η υπόθεση έχει ως εξής: Η Nissan υποστηρίζει πως έχει κατοχυρώσει το δικαίωμα χρήσης της ονομασίας Q για τα δικά της μοντέλα. Αυτό βέβαια ισχύει στην αγορά των ΗΠΑ, για τα μοντέλα της Infinity που αποτελεί τη μάρκα πολυτελείας της Nissan, κάτι αντίστοιχο με τις Toyota και Lexus. Εκεί λοιπόν, κυκλοφορούν στην αγορά δύο μοντέλα της Infinity με ονομασία Q45 και QX. Η Nissan λοιπόν, υποστηρίζει πως με την έλευση του Audi Q7, μπορεί να προκληθεί σύγχυση στο κοινό για την... προέλευση του κάθε μοντέλου.


Το Q7 είναι το πρώτο SUV της Audi και το γράμμα Q προέρχεται από σύστημα τετρακίνησης Quattro, που η Audi χρησιμοποιεί στα μοντέλα της εδώ και 25 χρόνια. Ωστόσο, αυτή η διαμάχη που προέκυψε με τη Nissan, μπορεί να δημιουργήσει πονοκέφαλο στην Audi, αφού σε περίπτωση που δικαιωθεί η προσφυγή της ιαπωνικής εταιρίας, οι γερμανοί θα χρειαστεί να προχωρήσουν στην αλλαγή του ονόματος του μοντέλου τους. Σε κάθε περίπτωση, η αγορά των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Audi και για ένα μοντέλο όπως το Q7, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια στους γερανούς να κρατήσουν σκληρή στάση.

Ήδη λοιπόν έχουν ξεκινήσει να σκέφτονται εναλλακτικές λύσεις για την ονομασία του νέου τους μοντέλου και όπως αναφέρεται, εκείνη που φαίνεται πως έχει σημαντικό προβάδισμα, είναι η ονομασία που είχε το Q7 ως πρωτότυπο, δηλαδή Pikes Peak (παραπέμπει στον πασίγνωστο αγώνα που διεξαγόταν στο έδαφος των ΗΠΑ). Σε κάθε περίπτωση πάντως, το πρόβλημα για την Audi θα είναι μεγάλο, καθώς το Q7 δεν είναι το μοναδικό μοντέλο της σειράς, αλλά μέσα στα επόμενα χρόνια θα ακολουθούσαν και άλλα μικρότερα μοντέλα (οι φήμες θέλουν την Audi να εργάζεται ήδη στην κατασκευή του Q5), τα οποία τώρα θα πρέπει να έχουν διαφορετικό όνομα το καθένα.
 




Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.683
Μηνύματα
2.869.874
Members
37.944
Νεότερο μέλος
beetlejeans
Top