AUDIO AERO Prima CD ή ARCAM FMJ CD 33 ?

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Κάποιος που να έχει ακούσει αυτά τα δύο Players επισταμένα; Έχω ακούσει το ARCAM FMJ CD 33 σε ARCAM setup μόνο. Θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες για το AUDIO AERO Prima CD πως ακούγεται δηλ. Θα το ακούσω κι εγώ αλλά θα 'θελα και μια γνώμη παραπάνω.


Ευχαριστώ.
 


Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Αλέξη,

το άκουσες στον αντιπρόσωπο, ή σε κάποιο άλλο κατάστημα ;
Ρωτώ γιατί εγώ το άκουσα στον αντιπρόσωπο, με προ C30 και τελικούς P 1 monoblock, ηχεία Audiovector M 3 Avantgarde.
Εσύ με τι setup το άκουσες;
Έχω ενισχυτικά Τσακιρίδη Alexander προ και Powerhouse τελικό και ηχεία Audio Spectrum Artemis V2.

Αν το άκουσες με διαφορετικό setup από του αντιπροσώπου πες μου.

Ευχαριστώ!
 

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Γιάννη πιθανότατα να είσαι πολύ τυχερός! :D

Κολλητός μου έχει (αν δεν κάνω λάθος) το AUDIO AERO Prima CD το οποίο παίζει με ενισχυτή της AVM και ηχεία (πάλι σύμπτωση) τα ARTEMIS V2!!! :twisted:

Αύριο πρωΐ θα τον ρωτήσω αν ισχύει το AUDIO AERO Prima CD και θα του πω να σου γράψει εντυπώσεις (επειδή "ψάχνεται" πολύ στο θέμα δικάναλη μουσική και καλό CDp!!) 8)
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Σ' ευχαριστώ πολύ Γιάννη. Ψάχνομαι για ένα καλό CDP γιατί αυτό που έχω πάλιωσε και θέλω να πάρω κάτι καλό.
 

Μηνύματα
30
Reaction score
0
:D Καλημέρα σε όλους
Γιάννη κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το φίλο Δημητρόπουλο μπήκα στο avsite για να σου γράψω τις εντυπώσεις μου για το PRIMA. Πρίν θα ήθελα να ευχηθώ καλή αρχή σ' αυτή την καινούργια προσπάθεια από τον κ. Ανδρέα. Λοιπόν στο θέμα μας....Κατασκευαστικά το PRIMA θυμίζει τανκ. Ισχύει αυτό που είχε γράψει ένας ξένος reviewer οτι όταν κλεινει το πορτάκι του transport είναι σαν να κλείνει μια πόρτα σε ένα ακριβό γερμανικό αυτοκίνητο. Αυτά βέβαια είναι φρου φρου και αρώματα και δεν είναι η ουσία. Είναι όμως η πρώτη εντύπωση και η αλήθεια είναι ότι σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή η στιβαρότητά του σε όλα τα σημεία, από το ποτράκι (στο άνοιξε-κλείσε) μέχρι την αίσθηση που σου δίνουν τα κουμπάκια λειτουργίας στη πρόσοψη και ο μπλε φωτισμός στο display του. Εκεί όμως που ξενερώνεις άσχημα είναι όταν δείς το τηλεκοντρόλ.......Τι να σου πώ και τι να μου πείς. Τα τηλεκοντρόλ TELE τα ξέρεις; Είναι πέντε φορές καλύτερα από το συγκεκριμένο του PRIMA. Τσιγκούνιδες φίλε.....
Στο ψητό τώρα. Δεν είμαι reviewer γι'αυτό μην περιμένεις τίποτα του στιλ "τα πνευστα κανούν εκέινο ή το άλλο" ή "οι φωνές ειναι ποιό πίσω ή ποιό πλάι κ.λ.π. κ.λ.π. Με απλά λόγια, μετά από μια εβδομάδα στρωσίματος τουλάχιστον: πολύ καλή ανάλυση, αναδεικνύει και την παραμικρή λεπτομέρεια εαν το δισκάκι την έχει και αυτές τις λεπτομέρειες τις άκους άνετα χωρίς να είσαι με το αυτί σου σε στάση προσοχής για να μην σου ξεφύγει τίποτα. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ δυναμικά. Οι νότες στην κυριολεξία σκάνε πάνω στο ηχείο με ίχνος σκληράδας. Σώματα σε όλο το φάσμα. Υγρασία και καθαρότητα στις μεσαίες. Στις γυναικίες φωνές δεν ακούς απλώς μια φωνή, ακούς την φωνή μέσα από το λαρύγγι με όλη την υγρασία του. Ταπεινή μου αίσθηση είναι ότι ειδικότητα του μηχανήματος είναι το πιάνο. Εκεί φίλε μου δίνει ρέστα. Πιστεύω οτι το PRIMA σε ένα καλύτερο σύστημα από το δικό μου θα είναι το κάτι άλλο... Στα χαμηλά του απο την άλλη δεν ξέρω.. κάποιος θα μπορούσε να το έλεγε συγκρατημένο. Εχει χαμηλό πολύ σφιχτό μάλιστα, δεμένο με πολύ καλό έλεγχο. Για τα δικά μου γούστα είναι πλήρως αποδεκτό.
Συνοψίζοντας τα δυνατά του σημεία είναι: Άριστα δυναμικά, πολύ καλή μεσαία περιοχή με άριστη λεπτομέρεια και σώματα, καθόλου σκληράδες, μεστός ήχος, ΠΟΛΥ καλή ποιότητα κατασκευής.
Ελπίζω να σε βοήθησα εαν έχεις απορίες όμως εδώ είμαστε. Παρακάτω θα σου γράψω και τα υπόλοιπα μηχανάκια για να έχεις και μια άποψη γενικότερη:
CD PLAYER : AUDIO AERO PRIMA
AMP: AVM A2 EVOLUTION 2Χ75 8ohm, 2X125 4ohm 2X175 2ohm.
SPEAKERS : AUDIO SPECTRUM ARTEMIS V2
POWER CABLES : AUDIOQUEST NRG-2
I/C : KIMBER SILVER STREAK
SPEAKERS CABLES : KIMBER 8TC 2m+2m
Οφείλω να ομολογήσω οτι ψάχνομαι για ενισχυτή τι γνώμη έχεις για τα Τσακιριδης
 


Μηνύματα
30
Reaction score
0
:D Α ναι το βασικότερο ξέχασα. 1950 euro με τους πυκνωτές HOVLAD αν το γράφω σωστά. Πιστεύω μια κουβεντουλα με τον αντιπρόσωπο θα λύσει τις κατα περίπτωση απορίες σχετικά με την χρήση των πυκνωτών.
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Παναγιώτη ευχαριστώ για τη γνώμη σου. Δεν το έχω ακούσει ακόμα αλλά θα κανονίσω μια ακρόαση στον αντιπρόσωπο.
Αυτό που με απασχολεί είναι μήπως επειδή έχει λάμπα στην έξοδο ο ήχος του είναι πολύ γλυκερός επειδή κι εγώ έχω λαμπάτα ενισχυτικά.
Το πρόβλημά μου είναι ότι επειδή έχω αναλογικό πικάπ,
αυτόματα η σύγκριση είναι αναπόφευκτη.
Ψάχνω να βρω ένα CDp που να έχει ήχο μεστό και απαλό και να είναι ισορροπημένο. Από όσα άκουσα κατέληξα σε αυτά τα δύο.
Δεν μπορώ να πληρώσω και πάρα πολλά λεφτά, γιατί έχω περισσότερα βινύλια παρά CD και δεν νομίζω ότι είναι λογικό να δώσω παραπάνω.

Για τα ενισχυτικά του Τσακιρίδη, μόνο καλά λόγια έχω να πω. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τώρα νομίζω ότι βγάζει τους τελικούς αμιγώς λαμπάτους, όπως είδα τα ARTEMIS και ELECTRA monoblocks.
Για τα λεφτά τους παίζουν εξαιρετικά. Για να πάρεις κάτι καλύτερο πρέπει να πληρώσεις πάρα πολλά από κει και πάνω.
Να θυμάσαι κανένα σύστημα δεν είναι τέλειο και δεν μπορεί ν' αντιγράψει τη φύση.
Το σύστημά μου είναι:
TTBLE: Pro-ject RPM9
CART: Clearaudio VIRTUOSO Mkii
Phono:Tsakiridis ZEUS Tube
PRE: Tsakiridis ALEXANDER Tube
POW:Tsakiridis POWERHOUSE
CDP: ARCAM Alpha 5
SPKRS: Audio Spectrum ARTEMIS V2
Ι/C : KIMBER ΗΕRΟ (pre-pow amp),XLO PRO type 100
SPEAKER CABLES : KIMBER 8TC 3m+3m
 

Μηνύματα
30
Reaction score
0
:D Γιάννη είναι γλυκόηχο cdp αλλά σε καμοία περίπτωση δεν γίνεται σούπα να είσαι σίγουρος. Τώρα δεν ξέρω επειδή έχεις παντού λάμπα τι γίνετε γιατί δεν έχω μεγάλη εμπειρία από λαμπάτα μηχανήματα. Πάντως κολητός που είχε και έχει λαμπάτα μηχανήματα (conrad johnson), μου έχει πεί οτι έχει καταλήξει στο συμπέρασμα οτι καλό θα είναι η λάμπα να "βλέπει" λάμπα στην περίπτωση cd - pre-amp και με τελικούς τρανσίστορ. Χωρίς βέβαια αυτό να είναι κανόνας. Συντομα πάντως θα παω στο σπίτι του το prima για να δω πως παίζει με Conrad Johnson προ και τελικό και ηλεκτοστατικά Martin Logan Ascent.
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Παναγιώτη, αυτό είναι που σκέφτομαι και με προβληματίζει. Πάντως πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανόνας απλά ακούμε και βγάζουμε τα συμπεράσματά μας.
Αν πας στην Αθήνα και ακούσεις τους ενισχυτές του Τσακιρίδη, οπωσδήποτε πάρε και το Player σου μαζί.
Άκου καλά και προσεχτικά πριν αποφασίσεις.
Και τα Artemis νομίζω κλίνουν προς το γλυκόηχο. Σε σχέση με τα Αudiovector M3 που τα είχα ακούσει μου φάνηκαν πιο "γλυκά" στ' αυτιά μου. Μου αρέσουν όμως και είναι και εύκολο φορτίο για έναν λαμπάτο.
 

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Γιάννη ΠΡΟΣΕΧΕ σε παρακαλώ!!!! :roll:

Μην του βάζεις ιδέες για λαμπάτο.................
Είναι τόσος καιρός που τον "ψήνω" για να πάρει βιντεοπροβολέα (και προχθές που τον έβαλα στο σπίτι μου για demo με τον 5700 τον ψιλοέψησα!!!!!)

Μην μου την χαλάσεις.........

(και σου υπόσχομαι να πάω σπίτι του όταν θα είναι στην δουλειά, να του κλέψω το AUDIO AERO PRIMA και να στο στείλω σπίτι σου........)

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Παναγιώτη, μην ακούς ! Κάνε αυτό που νομίζεις σωστό. Άλλο πράγμα ο δικάναλος ήχος κι άλλο η εικόνα ! :lol: :lol: :lol:
 

Μηνύματα
30
Reaction score
0
Δημητρόπουλε έχεις ακούσει - δει ταινία με προ - AV και 7 μονομπλόκ; Για να δω ποιός θα βάλει ιδέες σε ποιόν. Μακάρι φίλε να είχα το χώρο για βιντεοπροβολέα. Γιάννη έχεις δίκιο να προβληματίζεσαι άμα μπλέξεις με λάμπα θέλεις πολύ καλό και εύκολο ηχείο οχι όμως και απαραίτητα ακριβό όπως μερικοί υποστηρίζουν (βλέπε Martin logan κ.λ.π.) Αλήθεια έχεις παίξει με καλώδια ηχείων εκτός απο τα KIMBER 8TC που τα ξέρω, ή με ασημένιο I/C (π.χ. KCAG Kimber);
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Παναγιώτη, με τα καλώδια ηχείων δεν έχω πολυψαχτεί γιατί τα πρώτα που είχα ήταν Kimber 4PR και αναβάθμισα σε 8TC. Έχω ακούσει ότι το ασήμι ακούγεται λίγο "φωτεινό" ή οξύ. Δεν έχω δοκιμάσει. Όσο για τα flatline καλώδια τα αποφεύγω γιατί μου φαίνονται ευαίσθητα στο τσάκισμα.
Νομίζω ότι με τα καλώδια δεν παίρνεις μεγάλες διαφορές και δεν είμαι σίγουρος ότι τα ακριβότερα είναι και καλύτερα. Άσε που μερικά είναι πανάκριβα και δεν συμφέρει. Αυτό που λένε ότι πρέπει τα καλώδια να έχουν το 1/10 της αξίας του συστήματος, όσο κι αν ακούγεται μπακαλίστικο έχει μια λογική βάση και το ασπάζομαι.
Μπορεί να ακουστεί διαφορετικά το σύστημα, αλλά είναι σίγουρα καλύτερα;
Δεν έχω γνώμη για το KCAG. Το Hero μου αρέσει και είναι και σχετικά προσιτό.
Τα ηχεία που έχουμε είναι πολύ καλά. Αν ήταν εισαγωγής θα κόστιζαν γύρω στο 3χίλιαρο.
Κατά τη γνώμη μου η σωστή συνέργεια ενισχυτή-ηχείου και η φροντίδα του χώρου ακρόασης πρέπει είναι το ζητούμενο. Αυτό αν επιτευχθεί σε γλυτώνει από ψαξίματα-καλωδιοαναζητήσεις-ταλαιπωρίες και έξοδα!
Κι εμένα η τοποθέτηση των ηχείων μου δεν είναι και η ιδανική όμως
ακούω πάρα πολύ καλά.
Ο ενισχυτής μου είναι 70 Watt αλλά έχει επαρκή οδήγηση και γεμίζει το χώρο. Δεν έχω παράπονο. Τα ηχεία παίρνουν και επιπλέον ισχύ είμαι σίγουρος.
Μην πολυξοδεύεσαι σε καλώδια. Μια καλύτερη τοποθέτηση, μια φροντίδα του χώρου ακρόασης μπορούν να αποφέρουν σημαντικότατη βελτίωση στον ήχο, που τα λεφτά του καλωδίου να πάνε για δίσκους!
Να απολαμβάνεις τη μουσική σου είναι το ζητούμενο!
 

Μηνύματα
30
Reaction score
0
Γιάννη συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Άλλωστε αυτό το κατάλαβα πρόσφατα όταν αγόρασα το prima. Τέτοια διαφορά στον ήχο σίγουρα δεν στην δίνει ένα καλώδιο. Και το αστείο είναι οτι νόμιζα οτι άκουγα καλά πρίν!!! Το σημαντικό για μένα δεν είναι να έχεις ακριβό ή φθηνό καλώδιο αλλά όλα τα καλώδια να είναι από τον ίδιο κατασκευαστή. Κουστουμάκι δηλαδή. Απο εκεί και πέρα οτι κρατεί η τσέπη σου.
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Είναι μικρές οι διαφορές μεταξύ των καλωδίων, δηλ. αναβαθμίζοντας σε κάτι ακριβότερο καλείσαι να πληρώσεις αρκετά για να πάρεις μικρή βελτίωση ή στη χειρότερη περίπτωση να ακούς "διαφορετικά" τα ίδια πράγματα.
Κι εγώ όταν αναβάθμισα τα καλώδια ηχείων οι διαφορές που πήρα ήταν μικρές σε σχέση με αυτά που πλήρωσα (ΙΜΗΟ) πάντα.
Ας μην βλέπουμε το οπτικό δέλεαρ του καλύτερου περιτυλίγματος, των εξωτικών υλικών των αγωγών, τα παράξενα βύσματα κ.λ.π.
Δεν νομίζω ότι βλέπεις τα καλώδια όταν ακούς μουσική.
 

Μηνύματα
1.391
Reaction score
1.083
Να μπω και εγω στην συζητηση μιας και ενδιαφερει και μενα το Prima. Όταν μιλησα με τον αντιπροσωπο τον Μαιο η τιμη ηταν 1750 (και ο Hovland) στην τιμη. Συμφωνω στα σχολια για το CDp. Ειδικα στις φωνες είναι εκπληκτικο. Αλλα και στη γενικοτερη περιγραφη της σκηνης, της μουσικης.

Θα διαφωνησω μαζι σας στο θεμα των καλωδιων. Σιγουρα η φροντιδα του χωρου ακρόασης μπορει να αποφερει τεραστια βελτιωση στον ηχο, και τα καλωδια όμως διαφοροποιουν τον ηχο. Αυτό μου δειχνουν οι δοκιμες που εκανα με το προηγουμενο setup μου (M.Fidelity + Klipsch). Hχητικες διαφορες μεγαλες που δεν χρειαζοταν να εισαι ειδικος για να τις ακουσεις. Τιμες καλωδιων: Από 3 ευρω το μετρο μεχρι 200 ευρω το μετρο.
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Αυτό λέμε Κώστα. Οι διαφορές σίγουρα υπάρχουν και είναι ακουστές. Είναι προς το καλύτερο όμως ή μας υποβάλλει η ιδέα ότι "ξοδέψαμε τόσα χρήματα είναι αδύνατο να μην παίζει καλά" ?
 

Μηνύματα
1.391
Reaction score
1.083
Οι διαφορες Γιαννη, παιζουν. Καποιες φορες θα ακουσεις κατι που σου αρεσει πιο πολυ, καποιες αλλες θ'ακουσεις κατι που δεν σου αρεσει.
Καλυτερο ή χειροτερο δεν ξερω. Παντα κρινω με το προσωπικο μου γουστο.
Αυτο που ηθελα να πω, ειναι οτι εχω ακουσει μεγαλες διαφορες στο ιδιο setup, με διαφορετικα καλωδια. Και για μενα ειναι ενας πονοκεφαλος, γιατι παιζουν μεγαλο ρολο στο τελικο ακουσμα. Πρεπει αφου καταληξεις στα μηχανηματα που θα αγορασεις, να βρεις και ποια καλωδια σου ταιριαζουν.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.323
Μηνύματα
2.858.527
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top