audio pc,dac VS sound card

Reaction score
65
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΖΗΤΗΜΑ.ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΧΑ ΤΗΝ MAUDIO AUDIOPHILE 24/96,ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ESI JULIA.Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΗΧΟ ΗΤΑΝ ΕΜΦΑΝΗΣ ΚΑΘΩΣ ΕΙΧΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΗΧΟ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΨΑΞΙΜΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ DAC.ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΟ
benchmark DAC1 USB .ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ?

ΑΞΙΖΕΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ?ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ DAC ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΑ mP3 ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ?ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΧΟΝΤΡΙΚΑ ΤΙ ΒΟΗΘΑΕΙ.ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙ?

ΤΟ DAC ΣYΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕΣΩ USB ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ RCA ΣΤΟΝ ΕΝΙΣΧΥΤΗ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

Reaction score
1
Απάντηση: audio pc,dac VS sound card

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΨΑΞΙΜΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ DAC.ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΟ benchmark DAC1 USB .ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ?
Το αν θα ακούσεις διαφορά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τα υπόλοιπα μέρη του συστήματός σου. (ενισχυτής, ηχεία κ.λ.π.)

ΑΞΙΖΕΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ?ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ DAC ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΑ mP3 ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ?ΡΩΤΑΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΧΟΝΤΡΙΚΑ ΤΙ ΒΟΗΘΑΕΙ.ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙ?
Αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσεις μόνο με mp3 αρχεία (και αν αυτά δεν είναι σε 320 κωδικοποίηση (CD Quality)) τότε κατά την γνώμη μου δεν αξίζει αν πληρώσεις για DAC.

To Dac μπορεί να συνδεθεί είτε με USB είτε με οπτική ψηφιακή είτε με coaxial ψηφιακή είσοδο και αυτό συνδέεται στο ενισχυτή με RCA. Κάποια Dac έχουν και προ ενισχυτικό στάδιο οπότε συνδέονται απ' ευθείας σε τελικό.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΖΗΤΗΜΑ.ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΧΑ ΤΗΝ MAUDIO AUDIOPHILE 24/96,ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ESI JULIA.Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΗΧΟ ΗΤΑΝ ΕΜΦΑΝΗΣ ΚΑΘΩΣ ΕΙΧΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΗΧΟ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΨΑΞΙΜΟ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ DAC.ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΟ
benchmark DAC1 USB .ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
Μία ακριβέστερη ψηφιοαναλογική μετατροπή σαν αυτή του Benchmark DAC-1USB ή άλλου DAC, ωφελεί θα έλεγα ιδιαίτερα τα φτωχά και συμπιεσμένα φορμα (mp3) και φυσικά όλα τα άλλα flac, wav HD.

Reaction score
65

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΛΟΓΙΑ.ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΚΑΝΩ LAPTOP=>DAC(ΜΕΣΩ USB)=>ΕΝΙΣΧΥΤΗ(ΜΕΣΩ RCA)

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΚΑΤΑ ΚΎΡΙΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ MP3 ΣΕ 320ΚΒ/S
.ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΕΝΑ CD PLAYER-DVD PLAYER???
AN NAI ΠΟΙΟΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ?ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

Bassman καλώς ήρθατε στο AVSite.

Παράκληση:Μην γράφετε με κεφαλαία.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Ο ενισχυτης σου ειναι ολοκληρωμενος η τελικος?Αν ειναι τελικος χρειαζεσαι ειτε προενισχυτη ειτε dac με προενισχυτικο σταδιο εξοδου.
Οποτε ειτε για οικονομικο Cayman Beresford η ακριβα Benchmark(αναλογη τιμη -αναλογη ποιοτητα βεβαια)
Μια μεσοβεζικη λυση ειναι να παιζεις με το πληκτρο ηχου απο τον Η/Υ.Αμα ξεχαστει ομως στα δυνατα μπορει να παρεις κανα ηχειο παραμασχαλα.
Ενα cd n DVD χαμηλης κατηγοριας τιμης καλλιστα μεσω DAC θα παιξει (ακουστει ) πολυ καλυτερα.
Για Benchmark πας Ζαφειροπουλο, για Cayman Beresford Αγγλια και κανει περιπου 300+ €

Reaction score
65

Ο ενισχυτής μου είναι ένας AKAI AM 2350 ολοκληρωμένος.Τον έχω με τα klipsch R81.Και παίζω μέσω υπολογιστή.Για αυτό σκέφτομαι να βελτιώσω όσο μπορώ την ποιότητα ήχου μιας και έχω μεγάλο όγκο μουσικών αρχείων Mp3 320kb/s.Η esi julia είναι αρκετά καλύτερη από την maudio..και σκέφτηκα ότι το dac αποτελεί ένα ακόμα σκαλί που θα βελτιώσει αρκετά τον ήχο.
δυστυχώς δεν έχω μεγάλη πείρα για να τα συνδυάσω.....και δεν ξέρω αν αξίζει τα λεφτά 1200 ευρώ....Ο ζαφειρόπουλος είναι μαγαζί με ηχητικά?

Ευχαριστώ πολύ.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.845

Εγω θα εμενα με την Julia(αν ηταν και η Αλεξανδρατου ακομα καλυτερα)
Κατα την γνωμη μου ειναι πολυτελεια το dac με τα υπολοιπα μηχανηματα που εχεις.
Ο Ζαφειροπουλος ειναι καταστημα hi-fi (απο τα καλυτερα στο χωρο) και αντιπροσωπος της Benchmark.Θα ακουγα την συμβουλη του με πολυ προσοχη.
Location sound,Κολωνακι (Λυκαβητου)

Reaction score
65

Μάλλον έχετε δίκιο.Αν είχα τηνΤζούλια πιστέψτε με δεν θα την άφηνα να φύγει από το σπίτι.....Ίσως κινηθώ να πάρω την
ASUS ESSENCE ST....μια οικονομική λύση και από ότι είδα έχει καλές κριτικές....

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.571
Members
38.574
Νεότερο μέλος
Red