AUDIO PC και όχι μόνο.

Reaction score
114
Όπως υποσχέθηκα σε αλλο θεμα εδω, επιστρεψα με φωτογραφίες του project , πήρε το χρόνο του και ολοκληρώθηκε, όπως αναφέρω και στην αρχή του θέματος ήθελα ένα pc που θα έπαιζε καλά μουσική, θα ήταν όμορφο, θα κατανάλωνε λίγο ώστε να μπορεί να μένει ανοικτό για μέρες , θα ήταν αθόρυβο. Η όλη κατασκευή πήρε κάνα μήνα, τα υλικά ερχόταν αργά, και το δούλευα μόνο Σαββατοκύριακα.

Λίγα λόγια για τα συστατικά.

Το κουτί είναι από τη Modu.it πολύ καλή ποιότητα και καλές τιμές τα μεταφορικά είναι λίγο τσιμπημένα.

Το V-link δεν χρειάζεται συστάσεις, το κουτί του πολύ βολικό, ειδικά όταν ανακάλυψα τον τρόπο που θα το τοποθετούσα στο μεγάλο κουτί.

Για την τοποθέτηση του Board επέλεξα ένα δεύτερο κουτί το οποίο περιείχε και το τροφοδοτικό που έτσι και αλλιώς χρειαζόμουν όπως καταλαβαίνετε από τις φωτογραφίες από το κουτί χρησιμοποίησα μόνο τη βάση και φυσικά το τροφοδοτικό.

Ψήκτρες καλώδια και βύσματα ρεύματος τα πήρα από ένα παλιό thermaltake τροφοδοτικό. Ο διακόπτης από audiophonics, το καλώδιο usb που συνδέει το v-link είναι δικής μου κατασκευής , χάλασα ένα usb καλώδιο με προσοχή πήρα το βύσμα και κόλλησα το νέο καλώδιο που συνδέεται κατευθείαν πάνω στο board, από το καλώδιο video του PS3 πήρα τον φερίτη, και ως δια μαγείας το γυμνό βύσμα Usb χωραγε τέλεια μέσα στον πυρήνα του φεριτη ο όποιος έγινε τελικά το κέλυφος του βύσματος.

Το Board είναι intel με έναν Atom 525 dual core στα 1.8 με 4 Gb ram και ένα ssd 60Gb, τα data είναι σε ένα NAS σε άλλο χώρο.

Το Software είναι WIN7 64b, itunes, foobar2000, για μουσική, και άπειρα αλλά, για κατέβασμα, utilities κλπ. Κάποιο software για αναπαραγωγή βίντεο όπως καταλαβαίνετε δεν χρειάζεται.

Ο χειρισμός γίνετε με το «Remote» software της Apple που σου επιτρέπει να χειρίζεσαι το Itunes μέσω του ipad. Επίσης μέσω remote desktop γίνετε ο χειρισμός του Foobar πάλι μέσω του Ipad. Ένα utility wol στο ipad το ανάβει από μακριά , υπερβολικό μιας και το μηχάνημα το έχω πίσω από τον καναπέ μου. Για πιο βαριές δουλείες υπάρχει και το Laptop με remote desktop. Το μηχάνημα αν δεν κάνει κάτι κλείνει μόνο του. Ελπίζω να μη χρειαστώ οθόνη ποτέ, γιατί πρέπει να το αποσυνδέσω και να το πάω στο γραφείο.

Οι επιδόσεις του για το μέγεθος του είναι άκρως ικανοποιητικές για τις δουλείες που καλείται να ολοκληρώσει. Το boot από standby είναι ταχύτατο και από shutdown 30 δεύτερα. Η θερμοκρασίες είναι σε πολύ καλά επίπεδα, το τροφοδοτικό δεν ζεσταίνεται καν, το Board και ο επεξεργαστής ανέβαζαν μέχρι 42 βαθμούς σε full Load, παρόλα αυτά έβαλα έναν πολύ μικρό ανεμιστήρα με ρύθμιση στροφών στο ελάχιστο μόνο και μόνο να βγάζει το ζεστό αέρα από το κουτί, ακουστικά πρέπει να κολλήσεις το αυτί σου πάνω για τον ακούσεις αλλά έκανε μεγάλη διαφορά μιας και η θερμοκρασία πια δεν ξεπερνά τους 38 βαθμούς. Ίσως κάποια στιγμή πειραματιστώ με Heatpipes ώστε να αξιοποιήσω την κοντινότερη ψήκτρα του κουτιού για μεταφορά της θερμοκρασίας του επεξεργαστή, που είναι και η μοναδική πηγή θερμότητας.

Η κατασκευή δεν ήταν εύκολη αλλά είχε ολη την πλάκα, πολλές τρύπες κόψιμο, τρόχισμα, μέτρημα, μέχρι και βάψιμο του πίσω panel γιατί το είχα κάνει χάλια με τα εργαλεία.

Οι αναβαθμίσεις που πρέπει να γίνουν είναι ξεχωριστή τροφοδοσία για το Vlink, μεταφορά των LED του VLink, του σκληρού δίσκου , και ίσως της κάρτας δικτυού μπροστά, και όπως ανέφερα να δουλέψω λίγο την παθητική ψύξη του επεξεργαστή.

Και κάθε άλλη πρόταση απο εσας.

Στις φωτογραφίες το rack που φιλοξενεί το dac και τον ενισχυτή το έχω φτιάξει από μια παλιά βάση για PC. Kαι την βάση των ακουστικών την έχω φτιάξει από μια παλιά βάση για cd από το IKEA , ένα παλιό Inox κουρτινόξυλο, και μια βάση για κουτάλες κουζίνας από μπαμπού που βρήκα τυχαία στο super market.

Ελπίζω να σας αρέσει η κατασκευή μου, με χαρά να βοηθήσω με πληροφορίες και λεπτομέρειες αν θέλετε να κάνετε κάτι αντίστοιχο.

Δείτε φωτογραφίες στο παρακάτω Link

https://picasaweb.google.com/113273324576623802819/AudioPcProject?authuser=0&feat=directlink

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.501
Απάντηση: AUDIO PC και όχι μόνο.

:615:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.425
Μπράβο σου. Πολύ καλή κατασκευή, με <<ψαγμένες>> κινήσεις και εμφανίσιμο.

Reaction score
7.089

εξαιρετικο σαν ιδεα και υλοποιηση,μπραβο veco

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Το link μου βγάζει "προειδοποίηση" για μη έμπιστη τοποθεσία........
Κάτι καλύτερο υπάρχει....η είμαι homo macacus ?

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Το πιστοποιητικό ασφαλείας που παρουσιάστηκε από αυτήν την τοποθεσία Web έχει λήξει ή δεν έχει, προς το παρόν, τεθεί σε ισχύ.

Τα προβλήματα πιστοποιητικού ασφαλείας ενδέχεται να υποδεικνύουν μια προσπάθεια παραπλάνησής σας ή ανάσχεσης των δεδομένων που έχετε στείλει προς το διακομιστή.
Τι γίνεται ρε παιδιά......Τον χακιάσανε ;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.497

Και με την ευκαιρία, συγχαρητήρια! :444:

Περιμένουμε αναλυτικές εντυπώσεις, όπως και φωτογραφίες του χειρισμού μέσω του ipad.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.965

Μπράβο κι από μένα. Έξυπνη σύλληψη και πολύ ωραία κατασκευή! :444:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.820

Eγραψες φιλαρακι....πολυ καλη η ιδεα σου και η υλοποιηση!!!
Σιγουρα περιμενουμε εντυπωσεις απο το project!!

Respect στους χρυσοχερηδες!!!!!!!!!

:139::602::615::605:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss