Audio Physic ηχεία

Reaction score
0
Γειά σας
Μπαίνω καθημερινά στο φόρουμ αλλά μέχρι τώρα δεν το έχω απασχολήσει.θέλω να κάνω μια ερώτηση γιατι ακούγονται πολλές αντιφατικές απόψεις. Τα εν λόγω ηχεία είναι καλά και κατα πόσο αξίζουν τα λεφτά τους.
Μένω στις Σέρρες και θέλω να αλλάξω τον ήχο του συστήματος με αλλαγη ηχείων.Δεν έχω την δυνατότητα ακροάσεων και το σύστημα αποτελείται από shanling T100 cp-ROKSAN pick up βαριά τροποποιημενο απο γνωστό γκουρού του αναλογικού χώρου (τρομάρα του). όπως και ο βραχίονας RB 300 με κεφαλή DENON 110 - PLINIUS M16 προ - PLINIUS SA100 MKIII τελ - SONUS FABER GRANT PIANO και ο χώρος είναι 40 τετρ. περίπου
Σας ευχαριστώ για την βοήθεια

Reaction score
0
θα ήθελα περισσότερη ανάλυση , καλύτερη στερεοφωνική εικόνα και μεγαλύτερη έκταση στα χαμηλά.Βέβαια για το δεύτερο ίσως πρέπει να πειραματιστώ με την θέση των ηχείων στο χώρο αλλά ο ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος.
Ολες οι απόψεις ειναι ευπρόσδεκτες.

Reaction score
3
v.zap,καλώς ήρθες στην παρέα μας. :D

Εκείνο που δεν μου αρέσει στο σύστημά σου,είναι ο πρό.
Όλα τα υπόλοιπα συνοδά είναι μια χαρά.
Για δοκίμασε κάποιον άλλον πρό ,εάν φυσικά σου είναι εύκολο να πάρεις δανεικό απο κάπου,και πές μας την γνώμη σου.

Reaction score
0
v.zap,
Αρχικά ο χώρος φαίνεται μεγάλος.
Όμως μάλλον πρέπει να πειραματιστείς με την τοποθέτηση των ηχείων περισσότερο.
Από την αλυσίδα σου πιστεύω και εγώ (συμφωνώ με τον Mac) ότι πρέπει να πειραματιστείς με τον προ, διότι χάνει λίγο σε διαφάνεια παρά την εκπληκτική κατασκευή για την εποχή του. Όμως μόνο με δοκιμή και κατά προτίμηση κάτι λαμπάτο ή audionet με το τροφοδοτικό του από ss, ή άλλα.
Τι καλώδια έχεις;

Τέλος για να βρείς καλύτερο ηχείο από αυτό που έχεις θα πρέπει να δοκιμάσεις πολλά και όχι σε Audio physic μάλιστα. Εκτός κι αν μιλήσουμε για το νέο Caldera (ή και το παλιό).

Reaction score
3.455
v.zap,
το να δοκιμάσεις έναν άλλο προενισχυτή φαντάζομαι ότι είναι αρκετά εύκολο, οπότε κάνε αυτό πρώτα.
Τα ηχεία σου είναι πολύ καλά.
Αν σε ενδιαφέρει περισσότερο η ουδετερόττα και ο αχρωμάτιστος ήχος θα έλεγα να έρθεις μια μέρα Αθήνα για να ακούσεις τα ATC50 σε παθητική έκδοση.
Ο ήχος γενικώτερα των Sonus Faber είναι πρωτοκλασάτος αλλά δεν έγιναν γνωστά για τον αχρωμάτιστο ήχο τους. Εγιναν γνωστά για την μουσικότητά τους και αυτό το ιδιαίτερο χρώμα που προσδίδουν στις ανθρώπινες φωνές και κυρίως τις γυναικείες. Εχουν δηλαδή τον Sonus Faber ήχο που είναι χαρακτηριστικός σε όλα τα μοντέλα της εταιρείας.

Αν βαρέθηκες τον ήχο της συγκεκριμένης σχολής τότε πρέπει να πας σε κάτι αντιδιαμετρικά διαφορετικό.

Reaction score
0
Καλημέρα σε όλους.
κατ΄ αρχάς να απαντήσω στον κ.Κόγια
Εχω ακούσει τα spark και virgo που με εντυπωσίασαν σε ανάλυση , με το δεύτερο να με καθηλώνει και με την στερεοφωνική του εικόνα.Ομολογώ πάντως ότι περίμενα περισσότερα με βάση την τιμή του.Δεν έχω ακούσει τα αίολος της A.Spectrum καθώς και πολλά άλλα ηχεία στην κατηγορία τιμής 3000 με 4000 ευρώ που πιθανόν να μου άρεσαν ηχητικά αφού δεν υπάρχει η δυνατότητα.
Οτι αφορά τον προ που αναφέρει ο κ.Γιώργος υπάρχει μια ιστορία από πίσω.
Το πρώτο βασικό σετ απ αποτελούνταν από counterpoint sa1000 προ - golden tube se40 τελ - sonus faber concerto ηχεία , όπως βλέπετε μου αρέσει ο ήχος της sonus faber.H ρύθμιση της πόλωσης των λυχνιών με κούρασε και αλλαξα τον τελικό με τον plinius και αμέσως ο ήχος άλλαξε με μεγαλύτερα σώματα και απόλυτο έλεγχο.Εν τω μεταξύ είχε γίνει και η αλλαγή των ηχείων.Και εδώ μπαίνει στην ιστορία και ο γκουρου που "αναβαθμιζει" ένα roksan πικ απ μαζί με έναν rb300 με κόστος 2800 ευρώ παρακαλώ.Το πικ απ έρχεται Κατερίνη όπου μέναμε, με το ένα κανάλι οφ!Αντε πίσω στην Αθήνα πάλι με το σκεπτικό ζημιά στην αποστολή.Ενθουσιασμένος εγώ ο αφελής του προτείνω αναβάθμιση του υβριδικού προ η οποία πραγματοποιήται με κόστος γύρω στα 1000 ευρώ και εδώ αρχίζουν τα προβληματα.Σε διάστημα 1 ή 2 μηνών καιγονται τα ηχεία,άντε πάλι στον γκουρου επισκευή των μεγαφώνων 250 ευρώ.Δεν περνάνε 2 μήνες πάλι το ίδιο πρόβλημα , πάλι να φταίει το ρεύμα; αγορά σταθ. τάσης από την tele συν την ίδια επισκευή στα μεγάφωνα με αλλαγή μεμβρανών απο Δανία όπως είπε ο γκουρού με κόστος 600 ευρώ και όπως καταλαβαίνεται το κακό τρίτωσε σε σύντομο χρονικό σημείο. Σε αυτό το σημείο να σας αναφέρω ότι η αναβάθμιση του προ έγινε κατά τα λεγόμενα του γκουρου με ανταλλαγή email με τον δημιουργό του προ με αποστολή από αυτόν των κατάλληλων εξαρτημάτων και όλες αυτές οι διαδικασίες "αποστολές από Αμερική , αποστολές στη Δανία , κόστη " έγιναν χωρίς ούτε ένα αποδεικτικό στοιχείο!Οταν το κάκό τρίτωσε αλλάζω την τακτική της τυφλής εμπιστοσύνης και τεσταρω τον προ μαζί με τον τελ όπου βρίσκω dc ρεύμα στα καλώδια των ήχείων με το άναμμα.Πηγαινω τον τελ στον ΟΡΦΕΑ της Λάρισσας όπου εκεί τα πολύ καλα παιδιά που το έχουν και τα ευχαριστώ για την βοήθειά τους με διαβεβαιώνουν ότι ο τελ είναι μια χαρά. Αρχίζουν οι υποψίες ότι κάτι τρέχει με τον προ και ένα πρωί στιν δρόμο για Γιάννενα τηλ στον Χάιτα ,του αναφέρω το πρόβλημα του στέλνω τον πρό και το ανταλλάσω με τον plinius αφού μέχρι τότε πίστευα ότι το πρόβλημα είχε να κάνει με τις λυχνίες του.Από τότε τα προβλήματα έληξαν , ο ήχος βελτιώθηκε και για πρώτη φορά άκουσα ήχο που κάποια στοιχεία του ταυτιζόταν με αυτόν που άκουγα σε συστήματα καταστημάτων και εκθέσεων.Συμπέρασμα Χάιτας και Ορφέας Λάρισσας ΑΨΟΓΟΙ , ο γκουρου βγάλτε συμπέρασμα.Σκόπιμα δεν αναφέρω την διάγνωση στον προ του Χάιτα γιατί δεν έχω αποδείξεις ότι δεν πρόκειτε για βέλη μεταξύ αντιπροσώπων.
Αρα από τον προ είμαι ευχαριστιμένος που σημειοτέον έχει καταπληκτικό phono καλύτερο από το trichord dino που και αυτό το είχα αγοράσει από τον γκουρού μετ. για 500 ευρώ.
Και όπως καταλαβαίνετε με τρώει το σαράκι για ηχεία και μια καλύτερη κεφαλή έτσι για να δοκιμάσω έναν άλλο ήχο.

Reaction score
0
Φίλε μου,
ελπίζω πλέον να μην ξανασχοληθείς με γκουρού και αλλα καγκουρού, βλάπτουν πολύ.

Μετά από όλα αυτά το θέμα είναι αν το ηχείο συμπεριφέρεται και είναι το grand piano ή το grandgurupano. Για το phono του προ συμφωνώ ήταν και είναι εκπληκτικό και ο κατασκευαστής του δεν βρίσκεται Αμερική αλλά Νέα Ζηλανδία.

Τελικά τι καλώδια έχεις;

Για το παιδί που είναι στον Ορφέα Λάρισας συμφωνώ -τον γνωρίζω- και ασχολείται και ξέρει και τεχνικά,
και μακρυά από guru και επίδοξους βελτιωτές που δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
...Εν τω μεταξύ είχε γίνει και η αλλαγή των ηχείων.Και εδώ μπαίνει στην ιστορία και ο γκουρου που "αναβαθμιζει" ένα roksan πικ απ μαζί με έναν rb300 με κόστος 2800 ευρώ παρακαλώ.Το πικ απ έρχεται Κατερίνη όπου μέναμε, με το ένα κανάλι οφ!Αντε πίσω στην Αθήνα πάλι με το σκεπτικό ζημιά στην αποστολή...
Ρε πατριώτη από Κατερίνη είσαι?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Φίλε μου,
ελπίζω πλέον να μην ξανασχοληθείς με γκουρού και αλλα καγκουρού, βλάπτουν πολύ.
...
και μακρυά από guru και επίδοξους βελτιωτές που δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Πιστέυω ότι ο κάθε εμπλεκόμενος στο χόμπι αυτό θα πρέπει να έχει αυτές τις δύο προτάσεις καργωμένες στο μυαλό του!!!

Διότι μετά της απομακρύνσεως από τον "γκουρού" τα λάθη δεν αναγνωρίζονται.

Καλές οι βελτιώσεις κλπ κλπ αλλά αν αυτός που τις κάνει πειραματίζετε πάνω στα μηχανήματπα μας τότε ΜΑΚΡΥΑ!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
1
δεν κανεις μια προσπαθεια ν ακουσεις τα καινουργια ηχεια της audio physic??
νομιζω λεγονται scorpio

Reaction score
0
αναφέρομαι στον παλιό προ τον counterpoint που είναι απο Αμερική.
Ο γκουρού έχει κάνει και παρουσιάσεις - διαλέξεις στα μέλη του site σχετικά πρόσφατα με σχόλια άκρως εγκωμιαστικά.
Η οροφή είναι 3500 ευρώ.
Τα καλώδια είναι , ηχείων XLO type I δεν είμαι σίγουρος τα είχα πάρει από τον αντιπρόσωπο γύρω στα 70000 με 80000 δρχ πριν 7 χρόνια ( 2*2μ), προ-τελ με xlr τα biwire του Χάιτα ,όχι τα gold τα προηγούμενα.,
πικ απ - προ καλώδια από τον γκουρού, cd-προ κάποια symphonic line φθηνά που τα πήρα πριν 8 χρόνια περίπου
ρεύματος σε όλες τις συσκευές τα απλα μαυρα του Χάιτα

Reaction score
0
αν θα συνεχίσω θα γίνω πολύ δυσάρεστος, συγνώμη βρε φίλε αλλά πήγες από τον Άννα στον Καιάφα.
Τα μηχανάκια σου μια χαρά είναι αλλά μετά από guruδες και χαλιοδίωση (εκτός xlo) τι να σου κάνουν.
Ελπίζω για να μην τριτώσει το κακό να μην έχεις στον plinius κανένα isolator;

Reaction score
0
Και ένα άλλο θέμα που πρέπει να σας προβληματίσει γενικά:

ΠΩΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ αυτά τα αθλίως τροποποιημένα ή και διαλυμένα ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ;
ΠΟΙΟ "ΘΥΜΑ" ΘΑ ΠΑΡΕΙ-ΠΗΡΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ COUNTERPOINT SA100 ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ;

Reaction score
0
Σπύρο μου τις αγγελίες τις βλέπαμε, το έργο που είχε παιχτεί δεν ξέραμε !!!!!!!!!!!!!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.741
Members
38.490
Νεότερο μέλος
Nikos88