Audio Science Review YouTube Channel


Μηνύματα
647
Reaction score
1.198
Στρώσιμο καλωδίου ρεύματος 200 ώρες . Το διαβάσαμε κι αυτό.
Μεγάλο αστροπελέκι αυτός ο DANY >
😆 😆
Oι δουλειές πάνε καλά όμως , είδα ένα βίντεο η αποθήκη του μοιάζει με εργοστάσιο , γεμάτη με ηχεία προς "βελτίωση"
 


hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.978
Reaction score
2.914
Καλησπέρα σε όλους. Δεν ήξερα που να γράψω για να μην ανοίξω νέο thread και είπα να ρωτήσω εδώ. Βλέπω ότι οι μετρήσεις του Amir ειναι πολύ εξιδεικευμένες και με λεπτομέρια. Αυτή η λεπτομερία ακούγεται; Δηλαδή εγώ που θεωρούμαι μεσήλικας και η ακοή μου έχει φθορά θα καταλάβω τις διαφορές ή πάμε σε διαφορές καθαρά φανερές μόνο σε επίπεδο specs; Φέρνω σαν παράδειγμα την παρακάτω εικόνα με power amplifiers και ρωτάω υποθετικά αν πάρω τον Topping LA90 και όχι τον Soncoz θα έχω καλύτερο ήχο ή απλά θα ικανοποιήσω το εγώ μου ότι έχω τον καλύτερο μετρημένο ενισχυτή του AMIR;

top amplifier stereo review.png
 


hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.978
Reaction score
2.914
Δεν θυμάμαι τι ακριβώς είναι. Θα το ψάξω να το δω. Το θέμα της ερώτησης μας είναι καθαρά αν γενικά οι μετρήσεις είναι ακουστές και κυρίως σε μηχανήματα που είναι στο top row της λίστας ή απλά ψειρίζουμε την μαϊμου που λέει και ο Έλληνας.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.380
Reaction score
125.487
Τα έχουμε αναλύσει σε βάθος αυτά.

Είναι θέμα χρήσης δυναμικού εύρους.

Σε γενικές γραμμές, και για ταπεινές στάθμες αναφοράς, πάνω από 90dB sinad δε χρειάζεται. Ο όποιος θορυβος, θα κρύβεται πίσω από το θόρυβο ηρεμίας του χώρου σου.

Τώρα εάν έχεις θόρυβο περιβάλλοντος <15dB (που πολύ αμφιβάλλω, και χρειάζεται γράφημα με ανάλυση συχνότητας για να δεις που είναι) και εάν παίζεις μουσική με στάθμες κορυφής στα 130dB, τότε οριακά σου είναι χρήσιμο sinad 130-15=115 dB, κι αυτό εάν υποθέσουμε ότι τα αυτιά σου μπορούν να ακούσουν στάθμη 130dB (στιγμιαία κορυφή στα μπάσα) κι αμέσως μετά να ακούσουν στάθμη 15dB σε μεσαιοπρίμα (γιατί τέτοια στάθμη σε μπάσα δεν ακούς).

Δηλαδή, το μεγάλο sinad μπορεί να γίνει αντιληπτό μόνον με πολύ υψηλές (στιγμιαίες) στάθμες κορυφών, σε μουσικό πρόγραμμα πολύ υψηλού δυναμικού εύρους, με πολύ χαμηλής στάθμης τμήματα στη μουσική.
 
Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Μηνύματα
8.230
Reaction score
27.013
Αυτό που κάνει ο Αμίρ είναι να δείχνει ποιες συσκευές έχουν "καλή μηχανική" εν ολίγοις ποιες εταιρείες σέβονται το έργο τους και τον πελάτη τους. Παρεμπιπτόντως, αυτοί οι τελικοί της Τόπινγκ έχουν πολλά παράπονα αναξιοπιστίας, σύμφωνα με αρκετά σχόλια στο στέκι του Αμίρ και σε άλλα φόρα. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η εταιρεία το έχει παραδεχτεί και το ψάχνει.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.380
Reaction score
125.487
Το πολύ υψηλό σιναντ (>100) δείχνει πολύ προσεγμένη κατασκευή και τροφοδοσία.

Θες όμως πολλά και μεγάλα σαμπ για να βγάζεις στάθμες >120dB για να έχει λόγο ύπαρξης τέτοια συσκευή στο ράφι σου.

Τα μεταξωτά βρακιά...
 



Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.598
Μηνύματα
2.867.337
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top