Audio spectrum για home cinema ?

Reaction score
0
Θέλω να φτιάξω ένα home cinema 7.1

Έχω από παλιά 2 ηχεία δαπέδου AS TLS 400, και τώρα σκέφτομαι να πάρω τα εξής :

Audio Spectrum Studio-6 Ηχεια δαπέδου 3 δρόμων ισχύος 180 W, με αντίσταση 6 Ω, ευαισθησία 92 dB και απόκριση συχνότητας 25 Hz - 25 kHz

Audio Spectrum Studio-2 Ηχεία βάσης 2 δρόμων. ισχύος 100W, με αντίσταση 6Ω, ευαισθησία 88 dB και απόκριση συχνότητας 45Hz - 25kHz

Audio Spectrum prestige Ηχείο κεντρικό 2 δρόμων ισχύος 90W, με αντίσταση 6Ω, ευαισθησία 88 dB και απόκριση συχνότητας 55 Hz - 22 kHz

Audio Spectrum prestige 8 Ενεργό subwoofer Διαμέτρος woofer 200χιλ. Συχνότητες crossover 35-150 Hz ισχύς 100 watt

οποιαδήποτε γνώμη και συμβουλή ευπρόσδεκτη

Reaction score
620
Θα σου πρότεινα να μην επενδύσεις σε προϊόντα εταιρίας που έκλεισε.

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
10.845
Τυπικά η εταιρία δεν έχει κλείσει, αν και ουσιαστικά στις σημερινές συνθήκες υπολειτουργεί. Με έλληνα κατασκευαστή δεν θα έχεις πρόβλημα υποστήριξης. Σκέφτομαι όμως ότι καλύτερα τα εμπρός ηχεία και το κεντρικό να είναι από την ίδια σειρά.

Reaction score
620
Όλοι ξέρουν οτι έχει κλείσει. Εσυ ορμώμενος απο ποια πληροφορία λες το αντίθετο;

gid

Reaction score
10.299
Με τι ενισχυτή θα τα οδηγήσεις; Αρκετοί ενισχυτές home theatre θα ζορίζονταν με 5 ηχεία των 6Ω.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Αν τα βρίσκεις σε καλή τιμή , να τα πάρεις κι ας έχει κλείσει η εταιρεία.
Φορούν επώνυμα μεγάφωνα αν και είναι δύσκολο να τα κάψεις .Αν φυσικά τα οδηγείς σωστά.
Αν ο χώρος σου είναι πάνω απο 25 τετραγωνικά μέτρα , προτείνω μεγαλύτερο sub και δεν είναι απαραίτητο να είναι AS.

Reaction score
0
Με τι ενισχυτή θα τα οδηγήσεις; Αρκετοί ενισχυτές home theatre θα ζορίζονταν με 5 ηχεία των 6Ω.
SONY ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ STR-DN840 7.2 150w ανα κανάλι ,μάλλον λόγω τιμής .Δεν είναι 5 ηχεία , είναι 4 δαπέδου , 2 βάσης και κεντρικό

gid

Reaction score
10.299
Μάλλον πρόκειται για watt κορυφής. Δεν πιστεύω πως ο ενισχυτής αυτός θα αντέξει 7 ηχεία των 6Ω. Οπωσδήποτε βρες και συμβουλέψου το manual.

ΥΓ Βλέπω πως η Sony δίνει 150 βατ στα 6Ω σε μεγάλη παραμόρφωση και στο 1KHz αντί για το πλήρες ακουστικό εύρος, οπότε δεν θα έχει θέμα, ωστόσο ο ενισχυτής αυτός ποιοτικά βρίσκεται κάτω από τα ηχεία που θα του δώσεις να οδηγήσει.

Last edited:

Reaction score
0
Μάλλον πρόκειται για watt κορυφής. Δεν πιστεύω πως ο ενισχυτής αυτός θα αντέξει 7 ηχεία των 6Ω. Οπωσδήποτε βρες και συμβουλέψου το manual.

ΥΓ Βλέπω πως η Sony δίνει 150 βατ στα 6Ω σε μεγάλη παραμόρφωση και στο 1KHz αντί για το πλήρες ακουστικό εύρος, οπότε δεν θα έχει θέμα, ωστόσο ο ενισχυτής αυτός ποιοτικά βρίσκεται κάτω από τα ηχεία που θα του δώσεις να οδηγήσει.
Αυτο για τη παραμόρφωση δεν το γνώριζα (δηλαδή θέλω 150 watt στα 25 Hz - 25 kHz )
Είδα για ποιο ποιοτηκούς ενισχυτες ... αλλά όλοι είναι made in china , δεν θέλω να δώσω πολλά λεφτά για κάτι κινέζικο.
Για το χώρο που έχω ο ενισχυτής δεν θα παίζει πάνω από τη μέση (θα χαθεί ο διαχωρισμός από τις αντανακλάσεις)

Reaction score
0
Αν τα βρίσκεις σε καλή τιμή , να τα πάρεις κι ας έχει κλείσει η εταιρεία.
Φορούν επώνυμα μεγάφωνα αν και είναι δύσκολο να τα κάψεις .Αν φυσικά τα οδηγείς σωστά.
Αν ο χώρος σου είναι πάνω απο 25 τετραγωνικά μέτρα , προτείνω μεγαλύτερο sub και δεν είναι απαραίτητο να είναι AS.
Μήπως γνωρίζεις τι μεγάφωνα φοράνε τα studio 6 και αν είναι καλυτερα από τα SEAS ?

Reaction score
8
Δε
Μήπως γνωρίζεις τι μεγάφωνα φοράνε τα studio 6 και αν είναι καλυτερα από τα SEAS ?
Δεν είναι καλύτερα. Seas φόραγε η HPCM σειρά μόνο.

Reaction score
15.469
εγω εχω τα studio 5 και φανταζομαι οτι φορανε μεγαφωνα της ιδιας εταιρειας ,η οποια ειναι η seas (στο του'ι'τερ τουλαχιστον) ... ριξε μια ματια εδω ... θα ελεγα κι εγω ναι σε ενα πιο μεγαλο sub...

Reaction score
8
εγω εχω τα studio 5 και φανταζομαι οτι φορανε μεγαφωνα της ιδιας εταιρειας ,η οποια ειναι η seas (στο του'ι'τερ τουλαχιστον) ... ριξε μια ματια εδω ... θα ελεγα κι εγω ναι σε ενα πιο μεγαλο sub...
Τα καινούρια στούντιο φοράνε τουίτερ ρίμπον που δεν είναι σέας

Reaction score
0
Η ποιότητα των ηχείων για τα λεφτά τους είναι καλή ? ή να δω για άλλη μάρκα ?

TGD

Thread Gravedigger
Reaction score
10.845
Όλοι ξέρουν οτι έχει κλείσει. Εσυ ορμώμενος απο ποια πληροφορία λες το αντίθετο;
Είδα τον Πετρόπουλο τον περασμένο μήνα και μου είπε "έχω βαρεθεί να ακούω ότι η εταιρεία έχει κλείσει". Μάλιστα μου είπε ότι είχε στα σχέδια να βγάλει κάποια βελτιωμένα μοντέλα.

Η Emphasis νομίζω ότι έχει μεγάφωνα από την Ταιβάν, αλλά δεν θυμάμαι τον προμηθευτή. Για την Studio δεν είμαι σίγουρος.

Reaction score
620
Είδα τον Πετρόπουλο τον περασμένο μήνα και μου είπε "έχω βαρεθεί να ακούω ότι η εταιρεία έχει κλείσει". Μάλιστα μου είπε ότι είχε στα σχέδια να βγάλει κάποια βελτιωμένα μοντέλα.

Η Emphasis νομίζω ότι έχει μεγάφωνα από την Ταιβάν, αλλά δεν θυμάμαι τον προμηθευτή. Για την Studio δεν είμαι σίγουρος.
Η ιστοσελίδα τους έχει κατέβει, τηλέφωνα δεν υπάρχουν πια...αλλά ο κόσμος φταίει που έχει καταλάβει λάθος ε;
Ας κανει μια επίσημη ανακοίνωση..απλό είναι. Δεν αρκεί να βγάζει κάποιος καλά προϊόντα..πρεπει να ξέρει να τα πουλάει κιόλας.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.312
Members
38.539
Νεότερο μέλος
intergrale