Audio Spectrum Art 2

Reaction score
298
Πριν απο λίγες μέρες βρέθηκαν στην κατοχή μου τα συγκεκριμένα ηχεία. Όμως, παρά τις πολλές προσπάθειές μου, δεν μπόρεσα να βρω πληροφορίες γι'αυτά στο internet. Μήπως γνωρίζετε κάτι σχετικά; (πχ απόκριση κτλ )

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874
Απάντηση: Audio Spectrum Art 2

http://img577.imageshack.us/img577/7964/st2ur.jpg

Φίλε μου εδώ θα βρεις κάποιες λεπτομέρειες, όντως δεν βρίσκεις εύκολα πληροφορίες
Βάλε μια φωτό να δούμε πως είναι το ηχειο!
Καλές γιορτές με υγεία!!

Reaction score
298

Σ'ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!
Αποψε το βράδυ θ'ανεβάσω μερικές ενδεικτικές φωτογραφίες των ηχείων! :444:

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874

Να είσαι καλά φίλε μου θα περιμένουμε τις φωτό

Ευχαριστω!!

Reaction score
298

Μερικές πρόχειρες φωτογραφίες των ηχείων. Η τελευταία είναι απο κινητό γιαυτό και η χάλια ποιότητα αλλά μ'αρεσε λόγω του μοντέλου :116:

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874

Μερικές πρόχειρες φωτογραφίες των ηχείων. Η τελευταία είναι απο κινητό γιαυτό και η χάλια ποιότητα αλλά μ'αρεσε λόγω του μοντέλου :116:

Κουκλια είναι και ωραίες βάσεις!!

Reaction score
298

Τα χαίρομαι τώρα στη μουσική γιατί προβλέπω να πηγαίνουν για surround όταν με το καλό πάρω τη μπροστινή τριάδα που θέλω. Πάντως την απόκριση που αναφέρουν στη φωτογραφία σου τη βρίσκω υπερ-αισιόδοξη. Εννοώ για το 40Hz χαμηλά. Το μπάσο το νιώθω αρκετά άδειο :(
Μάλλον δε βοηθάει και ο χώρος που είναι αρκετά τετραγωνικά για ηχεία βάσης.

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874

Τα χαίρομαι τώρα στη μουσική γιατί προβλέπω να πηγαίνουν για surround όταν με το καλό πάρω τη μπροστινή τριάδα που θέλω. Πάντως την απόκριση που αναφέρουν στη φωτογραφία σου τη βρίσκω υπερ-αισιόδοξη. Εννοώ για το 40Hz χαμηλά. Το μπάσο το νιώθω αρκετά άδειο :(
Μάλλον δε βοηθάει και ο χώρος που είναι αρκετά τετραγωνικά για ηχεία βάσης.

Ποσά τετραγωνικά είναι ο χώρος σου?
Έχουν 5,5 η 6,5 γουφερ?

Reaction score
298

6.5άρι, αλλά ο χώρος είναι 4.5x8m και η θέση ακρόασης περίπου στα 5.5m. Πίσω δεξιά ο χώρος ανοίγει λίγο περισσότερο ( κουζίνα ). Μάλλον τα 35τμ θέλουν περισσότερη βοήθεια στις χαμηλές

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874

6.5άρι, αλλά ο χώρος είναι 4.5x8m και η θέση ακρόασης περίπου στα 5.5m. Πίσω δεξιά ο χώρος ανοίγει λίγο περισσότερο ( κουζίνα ). Μάλλον τα 35τμ θέλουν περισσότερη βοήθεια στις χαμηλές
Ναι ο χώρος σου είναι παρα πολυ μεγάλος και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσουν να τον γεμίσουν!!
Πάντως έχουν καλό ήχο και σε μικρότερο χώρο θα παίξουν καλύτερα.
Αλλα ακόμα και σαν περιφερειακά θα παίζουν μια χαρά και καλα θα κανείς να τα κρατήσεις.

Reaction score
54

8 ιντσών είναι τα γούφερ των art II, μεγάλα για ηχεία βάσης, ειδικά αν σκεφτούμε πόσα ηχεία δαπέδου έχουν ένα γούφερ 6,5'' ή και μικρότερο.
Το πρόβλημα με τα άδεια μπάσα οφείλεται καθαρά στο κροσσόβερ, που δυστυχώς προσφέρει τονισμένες υψηλές και αναιμικό μπάσο, που ούτε το μέγεθος του γούφερ, ούτε το μέγεθος της καμπίνας του ηχείου δικαιολογεί.

Reaction score
298
Μηπως αναφερεσαι στο Art-1 φιλε μου; Το ενα οντως εχει 8αρι αλλα το δικο μου το μετρησα στα 16-16.5cm

Το cross-over μπορεί ν'αλλαχθει; Αν ναι εχετε υποψιν μια ταξη μεγεθους του κοστους;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Το cross-over μπορεί ν'αλλαχθει; Αν ναι εχετε υποψιν μια ταξη μεγεθους του κοστους;
Τα υλικα του κρος που εχουν τα ηχεια αυτης της κατηγοριας τα αγοραζεις με τα ρεστ απο το περιπτερο. Αν πας σε αντικατασταση υλικων καλυτερης ποιοτητας, εκει το κοστος μπορει να φτασει κ πολυ ψηλα. Με ενα στοιχειωδες κοστος παντως κανεις αρκετα σοβαρη αναβαθμιση υλικων.

Reaction score
54

Deeperblue έχεις δίκιο, σόρρυ, τα art1 εννοούσα, μπερδεύτηκα.

Πάντως δεν έχουν φτηνιάρικα υλικά τα κροσσόβερ, δεν είναι θέμα υλικών, αλλά σχεδίασης. Εγώ στα art1, που τα έχω σαν δεύτερα ηχεία, έκανα μια δοκιμή, με κροσσόβερ από ηχεία mission και άκουσα μεγάλη βελτίωση και στα μπάσα και στα πρίμα.
(Βέβαια ο παράγοντας τύχη έπαιξε τον ρόλο του, γιατί τοποθετώντας ένα οποιοδήποτε κροσσόβερ χωρίς μελέτη, θα μπορούσα να πάρω πολύ χειρότερα αποτελέσματα).

Tyler, καλή χρονιά, 780 ευρώ δίνει ένα κατάστημα στο διαδίκτυο τα art I, (που προφανώς τους ξέμειναν στο ράφι) δεν είναι τόσο φτηνα.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

προσφατα ειδα να ανοιγεται Dali Zensor και να φοραει πυκνωτες του 1 ευρω σε καποια σημεια. Οι πυκνωτες αλλαχτηκαν με 2, των 5~10 ευρω κρατωντας τις τιμες ιδιες και το ηχειο απογειωθηκε, αλλαξε κατηγορια οσον αφορα το χαμηλο και τα μεσαια. Η σωστη σχεδιαση οταν υπαρχει, αμεσως παιρνει βελτιωση με την αλλαγη καλυτερης ποιοτητας υλικων. Το κροσοβερ ειναι "χτισμενο" γυρω απο τα μεγαφωνα και τα χαρακτηριστικα τους συνυπολογιζομενης κ της καμπινας, πρεπει να σαι απλα τυχερος για να δουλεψει αλλου ηχειου κρος σε αλλο ηχειο. Αυτα θα μπορουσε να μας τα πει καλυτερα ο συμφορουμιτης nbullamatsisII που ειναι και το αντικειμενο του.

Το ηχειο ειναι οντως πανακριβο στα 780

Reaction score
54

Δεν διαφωνούμε καθόλου, απλά αυτό που θέλω να πω εγώ είναι πως η εντύπωση που έχω για τα art είναι ότι υπάρχει θέμα στη συχνότητα διαχωρισμού του κροσσόβερ (γι αυτό μιλάω για ζήτημα σχεδίασης πρωτίστως). Αυτό θέλησα να αποδείξω (στον εαυτό μου) και με το πειραματάκι της τοποθέτησης άλλου κροσσόβερ. Αν τα ακούσεις να παίζουν με το δικό τους κροσσόβερ έχεις την αίσθηση ότι η ενέργεια κατανέμεται ανισομερώς στα μεγάφωνα.
Αν η διαπίστωσή μου είναι σωστή, καταλαβαίνεις ότι όσο καλής ποιότητας υλικά και να τοποθετηθούν δεν θα λύσουν το πρόβλημα μιας κακής επιλογής της συχνότητα κρος.
Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα καλύτερα υλικά βελτιώνουν τον ήχο και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το παράδειγμα που αναφέρεις με τα Zensor.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Δεν διαφωνούμε καθόλου, απλά αυτό που θέλω να πω εγώ είναι πως η εντύπωση που έχω για τα art είναι ότι υπάρχει θέμα στη συχνότητα διαχωρισμού του κροσσόβερ (γι αυτό μιλάω για ζήτημα σχεδίασης πρωτίστως). Αυτό θέλησα να αποδείξω (στον εαυτό μου) και με το πειραματάκι της τοποθέτησης άλλου κροσσόβερ. Αν τα ακούσεις να παίζουν με το δικό τους κροσσόβερ έχεις την αίσθηση ότι η ενέργεια κατανέμεται ανισομερώς στα μεγάφωνα.
Αν η διαπίστωσή μου είναι σωστή, καταλαβαίνεις ότι όσο καλής ποιότητας υλικά και να τοποθετηθούν δεν θα λύσουν το πρόβλημα μιας κακής επιλογής της συχνότητα κρος.
Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα καλύτερα υλικά βελτιώνουν τον ήχο και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το παράδειγμα που αναφέρεις με τα Zensor.
Aυτο ειναι θεμα σχεδιασμου κρος κ εχει σαν αποτελεσμα το κακο integration μεταξυ των μοναδων, και δυστυχως συμβαινει σε πολλα ηχεια ακομα και ακριβα> Απαξ κ εχει θεμα η σχεδιαση, οντως τα υλικα δεν θα σου διορθωσουν την κατασταση εκει που ποναει το ηχειο λογω σχεδιασης κ εχεις δικιο.

Reaction score
8

Aυτο ειναι θεμα σχεδιασμου κρος κ εχει σαν αποτελεσμα το κακο integration μεταξυ των μοναδων, και δυστυχως συμβαινει σε πολλα ηχεια ακομα και ακριβα> Απαξ κ εχει θεμα η σχεδιαση, οντως τα υλικα δεν θα σου διορθωσουν την κατασταση εκει που ποναει το ηχειο λογω σχεδιασης κ εχεις δικιο.
Παιδιά τα art 1&2 ήταν μια ακριβότερη υλοποίηση των studio 1&2 σε κροσόβερ και twiter(νομίζω φόραγαν seas), μήπως παίζουν με κάποιον πολυκάναλο ή κάποιον ανεμικό 2κάναλο; Τα έχω ακούσει να ρουφάνε ναγκαμίτσι 100w!!!

Reaction score
298

Στη δική μου περίπτωση ναι, είναι μ'εναν Cambridge Audio A1 mk3 SE που δεν είναι και ο,τι πιο δυνατό έβγαλε η εταιρεία..

Reaction score
54

Πράγματι Seas φοράνε. Εγώ τα art1 τα έχω δοκιμάσει με διάφορους ενισχυτές, με πιο δυνατό έναν anthem 2X170watt. Παίζουν καλύτερα με μεγάλη ισχύ, παρόλο που οδηγούνται άνετα και από μικρούς ενισχυτές. Δεν είναι ότι είναι κακά ηχεία, όπως ίσως φαίνεται από όσα έγραψα παραπάνω, αλλά περίμενα κάτι παραπάνω από αυτά.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.886
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis