Audiocontrol DM-RTA Pro Kit

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.408
Reaction score
50.362
1614160140975.png


Η βάση του συστήματος που βλέπετε σε αυτές τις σελίδες είναι ο αναλυτής DT-RTA της εταιρίας, ο οποίος διαθέτει single ended και balanced εισόδους και εξόδους, ψηφιακές εξόδους S/PDIF και USB, καθώς επίσης και είσοδο μικροφώνου (με δυνατότητα τροφοδοσίας phantom, 48V, απαραίτητη για την πόλωση των πυκνωτικών μικροφώνων).
Ο αναλυτής περιλαμβάνει μια γεννήτρια (ημίτονου, τετραγωνικού σήματος και ροζ θορύβου) και μπορεί να πραγματοποιήσει ακουστικές και ηλεκτρικές μετρήσεις σε όλα τα είδη σημάτων και σε όλα τα σημεία ενός συστήματος χάρις στις πολλαπλές του εισόδους (περιλαμβάνεται ακόμη και είσοδος υψηλής στάθμης για σύνδεση απευθείας στην έξοδο τελικού ενισχυτή)

1614160227549.png


Στις ακουστικές μετρήσεις περιλαμβάνεται RTA (ανάλυση φάσματος πραγματικού χρόνου, 1/3, 1/6 και 1/12 της οκτάβας) μετρητής στάθμης (dBSPL) καθώς και όργανο προσδιορισμού της φάσης. Αυτά χρησιμοποιούνται μέσω του μικροφώνου που περιλαμβάνει το κιτ (CM-10). Μέσω ηλεκτρικών συνδέσεων, είναι δυνατόν να μετρηθούν στάθμες (Vrms) και να απεικονιστεί το σήμα σε συνάρτηση με τον χρόνο (παλμογράφος). Όλα αυτά, γίνονται από την ειδική εφαρμογή η οποία διατίθεται δωρεάν, ενώ για μετρήσεις σε μέρη όπου η ύπαρξη υπολογιστή δεν είναι πρακτική, υπάρχει η δυνατότητα ο έλεγχος του αναλυτή και η απεικόνιση των σημάτων να γίνει σε smartphone ή tablet το οποίο συνδέεται μέσω Bluetooth. Εκτός από το βασικό όργανο, το κιτ περιλαμβάνει το μικρόφωνο, μια μεγάλη ποικιλία από καλώδια (στην πράξη, ό,τι θα χρειαστεί κανείς), καθώς και ένα ειδικό interface για την σύνδεση, μέσω Bluetooth.

Το DM-RTA μπορεί να πραγματοποιήσει όλες τις στάνταρντ μετρήσεις ενός RTA, αλλά και αρκετές παραπάνω, ανάλογα με το σύστημα, τις απαιτήσεις και την... φαντασία του χρήστη. Η εγκατάσταση του λογισμικού είναι απλή υπόθεση και σε περιβάλλον Win10 δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Το ίδιο το λογισμικό είναι καλοσχεδιασμένο, ιδιαίτερα ευανάγνωστο και απλό και δεν θα δυσκολέψει ακόμη και όποιον δεν έχει ξαναδεί αναλυτή. Θα θέλαμε να δούμε μερικές δυνατότητες παραπάνω, για παράδειγμα δυνατότητα export σε αρχείο αλλά το καλό με αυτά τα πράγματα είναι ότι αναβαθμίζονται συνεχώς

1614160314644.png


1614160345254.png



Περιγραφή:Πλήρες κιτ ακουστικών/ηλεκτρικών μετρήσεων.
Γεννήτρια:Ημίτονο, Τετράγωνο, Ροζ θόρυβος, μέγιστη στάθμη 5Vrms.
Είσοδοι:1x Balanced (TRS, 6,3mm), 2x single ended (RCA), 1x Ηχείων (40Vrms max.), 1x μικροφώνου (XLR).
Έξοδοι:1x Balanced (TRS, 6,3mm), 2x single ended (RCA), 1x S/PDIF, ομοαξονική (75Ω), 1x S/PDIF οπτική (Toslink), 1x USB.
Εφαρμογή μετρήσεων:RTA, Μετρητής SPL, Έλεγχος πολικότητας/φάσης, Μετρητής τάσης, Παλμογράφος.
Περιβάλλον:PC, Android, iOS, Mac.



 



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.064
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top