Audioengine A5+ η' Edifier S1000DB

Reaction score
7.089
πολυ καλη επιλογη τα klipsch,αλλα 150 ευρω ακριβοτερα απο τα audioengine και το οριο που εχει βαλει ο nikos (προσωπικα πιστευω οτι αξιζουν με τα 1000 αυτη τη διαφορα).

Reaction score
18
Ό,τι και να ακούς είναι απαραίτητο το χαμηλό-εκτός και αν ακούς πιατίνια μόνο και φλάουτα. Τα γούφερ 5 ιντσών είναι για να τα ακούς από απόσταση 1 μέτρο..και φυσικά για ταινίες ούτε συζήτηση ότι κάνουν τέτοιου είδους ηχεία.
Πιστευεις δλδ οτι δεν κανουν ουτε για 9τμ. υπνοδωματιο για ταινιες; Μερικοι εδω μεσα πιστευω οτι ειναι λιγο της υπερβολης με τα συστηματα ηχου. Και δεν το λεω για να σε κακολογησω ουτε εσενα ουτε κανεναν γιατι υπαρχουν διαφορετικα γουστα. Ο καθενας ακουει οπως του αρεσει. Αλλος θελει να ακουει σε χαμηλες εντασεις, αλλος σε μετριες, αλλος σε υψηλες κτλ. Κατι που να ακουγεται ικανοποιητικα θελω και σε μετριες προς χαμηλες εντασεις. Δεν θελω να σηκωσω την γειτονια στον αερα. Το να εχει σωστη αποδοση το χαμηλο το καταλαβαινω και ας μην εχω ακουσει ακριβα 10ρια sub η' και μεγαλυτερα οπως προτεινουν πολλοι. Σε καποιους αρεσει να προσθετουν sub στα ηχεια τους, καποιοι αλλοι το θεωρουν αρκετο. Αν ημουν καπου που δεν υπηρχε ψυχη τριγυρω η' αν ειχα τρελα μονωμενο χωρο και ηθελα να κανω τα γουστα μου θα μιλουσαμε για αλλες κατηγοριες συστηματων. Οταν διαβαζω ομως απο reviews οτι τα A5+ ακουγονται σε ολο το σπιτι, κανω παρτυ με αυτα, τα εχω βαλει σε μεγαλο σαλονι και τετοια, τοτε δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν θα με ικανοποιησουν και σε μικροτερους χωρους. Σιγουρα ναι υπαρχει κατι καλυτερο που να γεμιζει ποιο σωστα τον χωρο και αυτο το καταλαβαινω, αλλα μπορουν να γινουν και συμβιβασμοι με πολυ καλα αποτελεσματα.

Reaction score
864
Εχω αυτά στο pc και δεν υπολείπονται πουθενά.

Πραγματικά δεν την πίστευα την απόδοση τους πρέπει να τα ακούσεις για να πιστέψεις!!!!!

Για καλή μου τύχη είχα ενα πιστωτικό και απλά έπρεπε κάτι να πάρω.....

Εχω και τα behringer ms 40 με dac αλλά δεν στέκονται πουθενά δίπλα στα edifier.

Τέλος έχω και τα maudio bx8 που τα προτείνω ανεπιφύλακτα αλλά είναι πολύ ογκώδη και δεν έχω τολμήσει να τα κάνω α β με τα edifier.

Reaction score
18
Εχω αυτά στο pc και δεν υπολείπονται πουθενά.

Πραγματικά δεν την πίστευα την απόδοση τους πρέπει να τα ακούσεις για να πιστέψεις!!!!!

Για καλή μου τύχη είχα ενα πιστωτικό και απλά έπρεπε κάτι να πάρω.....

Εχω και τα behringer ms 40 με dac αλλά δεν στέκονται πουθενά δίπλα στα edifier.

Τέλος έχω και τα maudio bx8 που τα προτείνω ανεπιφύλακτα αλλά είναι πολύ ογκώδη και δεν έχω τολμήσει να τα κάνω α β με τα edifier.
Κωστα σε ποσα τμ. τα εχεις; Ποσο ειναι ο μεγαλυτερος χωρος που τα εχεις δοκιμασει και πως ακουγοταν;

Reaction score
1.064
Κωστα σε ποσα τμ. τα εχεις; Ποσο ειναι ο μεγαλυτερος χωρος που τα εχεις δοκιμασει και πως ακουγοταν;
Το μικρο 4 ιντσων θα το βαρεθεις γρηγορα .
Το δωματιο μου εχει 6,5 ιντσες γουφερ 3*3 ειναι οριακο για μενα . Ο καθενας εχει διαφορετικες απαιτησεις αλλα ως ενα σημειο .
Μην πας κατω απο 5’5 ιντσες. Το πιο χαμηλο δινει σωμα στον ηχο , γεμιζει το χωρο, τις φωνες, τα πριμα ακουγονται πιο γλυκα και ακους καλυτερα και σε χαμηλες εντασεις.

Reaction score
18
Λοιπον, τελικα πηρα τα A5+. Απεριψα τα S1000DB γιατι εχουν ενσωματωμενο Adc και ηξερα οτι αν δεν μου αρεσουν δεν θα μπορουσα να τα βελτιωσω με καποιο Dac. Επειδη ειμαι αρκετα επιλεκτικος και σταθερος σε καποια πραγματα απερριψα και το Bluetooth του "κινεζου". Ξερω οτι με την πρωτη φορα που θα το χρησιμοποιουσα και θα επεφτε στην αντιληψη μου οτι η ποιοτητα του ηχου μειωνεται (και βεβαια μειωνεται) δεν θα το ξανα επελεγα ως συνδεση. Με τα A5+ παιρνεις ενα ευκολο και απλο στην χρηση ηχειο και με τηλεχειρισμο που ειναι απολυτως απαραιτητο. Τα εχω ακουσει για περιπου 10 ωρες και αυτα που εχω να πω ειναι τα εξης. Απο καποιες κριτικες που ειχα διαβασει τα περιμενα ποιο χρωματισμενα, ενω τελικα δεν ειναι. Μου ακουγονται εντελως φυσικα και αυτο με εξεπληξε ευχαριστα. Χωρις Dac τα A5+ καλυτερα να μην τα χρησιμοποιησει καποιος γιατι πραγματικα χαραμιζονται και θα χασει ολη την μαγεια που προσφερουν αυτα τα ηχεια. Τα συνδεσα με το Fiio Q1 που ειχα για τα ακουστικα και η διαφορα ειναι η μερα με την νυχτα. Τα φωνητικα ερχονται ποιο μπροστα, ζωντανευουν, ειναι ποιο ζεστα και αποκτουν χαρακτηρα. Το ιδιο γινεται με ολα τα οργανα καθως επισης ξεχωριζουν καλυτερα μεταξυ τους ενω χωρις το Dac ειναι καπως μπλεγμενα εκει πισω και χωρις χρωμα.
Ολες μου οι συλλογες ειναι σε 320kbps και σε Flac. Αυτο που θα ηθελα ειναι να ειχαν λιγο καλυτερο το soundstage. Θα ηθελα να ειναι λιγο ποιο ανοιχτο, αλλα δεν μπορω να βγαλω ακομα συμπερασμα σε αυτο μιας και οι χωροι που τα εχω δοκιμασει δεν ειναι και οι ποιο σωστοι. Σε σαλονι 15τμ (3X5) που εχει και αλλα 10τμ δεξια ανοιγμα προς την κουζινα τα τοποθετησα στο πρωτο με κατευθυνση καθετη προς το παραλληλογραμο. Αριστερα τους ειναι το τζακι και δεξια το πασο της κουζινας. Χωρις να ειναι και ο καλυτερος χωρος αυτο που ακουσα ηταν καθαρος και φυσικος ηχος χωρις να ενοχλειται απο κατι στον χωρο. Αυτο που μου εκανε εντυπωση απο την πρωτη στιγμη ειναι οτι ανεβαζοντας την ενταση περιπου στα μισα ο χωρος γεμισε απο ηχο. Στα 2-2.5μ περιπου που ειναι ο καναπες, τα εφερα πολυ ευκολα και αβιαστα την ενταση που μου αρεσει να ακουω καλυτερα, δλδ στα 70-80db περιπου (δεν μπορω να πω με ακριβεια ποσο γιατι η μετρηση εγινε με κινητο). Ανεβαζοντας κ αλλο την ενταση...αμεσως το χαμηλωσα γιατι λεω ωπα φτανει ειναι και μεσημερι μην ξυπνησουμε την γειτονια. Για το μεγεθος τους η ενταση τους ειναι πραγματικα αποριας αξιο. Ανεβαινει, ανεβαινει, ανεβαινει και λες δεν ειναι δυνατον για ενα τοσο μικρο ηχειο να εχει τοση ενταση και καθαροτητα χωρις να παραμορφωνει. Απο την μεση και μετα εχω την εντυπωση οτι η ενταση ανεβαινει ποιο πολυ σε καθε κλικ αναλογικα. Δλδ απο το 50% στο 60% η διαφορα σε αυτο που ακουω μου φαινεται να ειναι ενα 20% και οχι 10%.
Η ποιοτητα κατασκευης τους ειναι σε πολυ υψηλα επιπεδα. Τα σωμα τους ειναι απο αρκετα παχυ για το μεγεθος τους mdf (2.5cm), το tweeter ειναι silk dome και το γουφερ τους απο kevlar. Το kevlar και το mdf απ οσο εψαξα ειναι υλικα που χρησιμοποιουνται σε high end ηχεια. Αυτο που πιστευουν λαθος πολλοι οπως εκανα κ εγω ειναι οτι πρεπει να ειναι απο ξυλο. Απο ξυλο ειναι τα μουσικα οργανα γιατι χρειαζεται να υπαρχει αντηχηση. Τα ηχεια πρεπει να ειναι απο mdf για να μην εχουν αντηχηση και να βγαζουν ηχο μονο απο τους οδηγους τους. Τα A5+ δεν ειναι φτηνα ηχεια αλλα δεν ειναι φτηνης κατασκευης και δεν εχουν φτηνο ηχο. Εχουν αριστη κατασκευη, ειναι στιβαρα και ακουγονται εξαιρετικα. Σε υπνοδωματο 3X3 εκει που τα απολαυσα ηταν πισω πισω στα 2.5-3μ. Ειναι κριμα να τα παρει καποιος και να τα χρησιμοποιει μονο σε χρηση desktop για υπολογιστη απο το 1 μετρο αποσταση. Σε καποια κομματια, στο μικρο υπνοδωματιο, το μπασο τους μου φανηκε καπως βαρυ η' να μπουμαρει, δεν μπορω να το περιγραψω καλυτερα, κατι που διορθωθηκε αμεσως κατεβαζοντας λιγο τα χαμηλα απο τον equalizer του foobar2000. Κατα τα αλλα το μπασο τους ειναι υπεραρκετο για τα γουστα μου και εντυπωσιακο. Σε κομματια που το χαμηλο υπηρχε αφθονο δεν το ακουγα μονο αλλα το ενιωσα και πανω μου, κατι που πραγματικα δεν το περιμενα για το μεγεθος τους. Δεν ειναι το μπασο που θα τριξουν τζαμια η' θα περασει απο τοιχους σε καμια περιπτωση, ομως κανει αισθητη την παρουσια του στον χωρο και με το παραπανω. Για τα γουστα μου παντα, ειναι σε σωστη δοση. Εν παση περιπτωση καποιος που θελει ποιο γεματο χαμηλο και να κατεβει κατω απο τα 50hz που υποστηριζουν, μπορει να τα συνδιασει με καποιο sub για ποιο εντυπωσιακη εμπειρια ακροασης.
Εξω απο το υπνοδωματιο και περπατωντας προς το χωλ, δεν αλλοιωθηκε καθολου η φυσικοτητα τους. Μου δοθηκε η εντυπωση οτι μεσα στο δωματιο ειναι ενα συγκροτημα με εναν τραγουδιστη να τραγουδα και να παιζουν τα οργανα, παρα να προερχεται αυτο που ακουγα απο καποια ηχεια .....Σε ταινιες δεν τα δοκιμασα ακομα παρα μονο σε μερικες σκηνες και με εντυπωσιασαν ποσο καθαρα και φυσικα ακουγονται. Σε καθε περιπτωση καποιος τα αγορασε και αν δεν του αρεσουν, μεσα σε 30 μερες μπορει να επιστρεψει πισω με επιστροφη χρηματων ολου του ποσου, κατι που δινει την δυνατοτητα και ο επισημος αντιπροσωπος στην χωρα μας. Εμεινα 100% ευχαριστημενος και θα τα κρατησω. Περιμενω να μου ερθουν και οι επιδαπεδιες βασεις και μονο καλυτερα περιμενω να ακουστουν. Η τιμη τους σε σχεση με την ποιοτητα κατασκευης τους και την ποιοτητα του ηχου τους δεν ειναι σε καμια περιπτωση υπερτιμημενη. Κοστιζουν ακριβως οσο πρεπει να κοστιζουν, και μονο βλεποντας τα και ακουγοντας τα κανεις απο κοντα καταλαβαινει την ποιοτητα.

Last edited:

Reaction score
1.064
Με γειες ! Σε ευχαριστουμε που μοιραστηκες την εμπειρια σου . Μου φανηκε πολυ χρησιμο .
To μπουμαρισμα ισως μπορεις να τ αποφυγεις απομακρυνοντας τ ηχειο απο τ τοιχο ειτε βαζoντας τα foam για τα bass port ειτε με βασεις.
Τα πριμα του πως ηταν?

Reaction score
18
Με γειες ! Σε ευχαριστουμε που μοιραστηκες την εμπειρια σου . Μου φανηκε πολυ χρησιμο .
To μπουμαρισμα ισως μπορεις να τ αποφυγεις απομακρυνοντας τ ηχειο απο τ τοιχο ειτε βαζoντας τα foam για τα bass port ειτε με βασεις.
Τα πριμα του πως ηταν?
Ευχαριστω πολυ! Τα πριμα ειναι τελεια, πεντακαθαρα και φυσικα. Σε ενα κομματι με γυναικειες φωνες που σε ενα σημειο ανεβαιναν πολυ ψηλα, το αποτελεσμα ηταν πεντακαθαρο και πολυ εντυπωσιακο. Δεν μπορω να βρω διαφορες συγκρινοντας τα με τα ακουστικα Audio Technica M40x. Ισως να ειναι λιγο ποιο ζεστα και φυσικα τα ακουστικα αλλα αυτο ειναι λογικο. Για να φτασεις το "ελεγχομενο" περιβαλλον των ακουστικων με ενα ζευγαρι ηχεια παιζουν πολλα ρολο. Ο χωρος, οι βασεις κλπ.

Reaction score
18
Τελικα τα συνδιασα με το Cambridge Audio DacMagic 100. Σε σχεση με το Q1 μπορω να πω πως η διαφορα ειναι τεραστια, σαν να πηρα καινουργια ηχεια. Το Q1 ειναι ενα καλο Dac αλλα φτιαγμενο να οδηγει καλυτερα ακουστικα και οχι ηχεια. Αυτο που μου εκανε εντυπωση απο την πρωτη στιγμη ειναι οι φωνες. Γεμιζουν ακομα καλυτερα τον χωρο αναμεσα απο τα 2 ηχεια, εχουν ερθει ποιο μπροστα και ακουγονται ποιο φυσικες και καθαρες απο ποτε. Τα υπολοιπα οργανα ξεχωριζουν καλυτερα μεταξυ τους και αφαιρει ποιο αποτελεσματικα τον ψηφιακο θορυβο σε mp3 και flac αρχεια. Γενικα ο ηχος ειναι ποιο αναλογικος και ζεστος και αυτο το καταλαβαινεις αμεσως. Επισης το DacMagic 100 δινει στα ηχεια πολυ ποιο ισχυρο σημα. Στην ιδια ρυθμιση της εντασης απο τα ηχεια, και σε εναλλαγη απο το ενα Dac στο αλλο, το DacMagic ακουγεται ποιο δυνατα. Για να φτασω την ιδια ενταση με το Q1 θα πρεπει να ανεβασω την ενταση 5 κλικ απο το τηλεχειριστηριο! Παρολα αυτα ειναι ενα αρκετα "απαλο" Dac που σε υψηλες εντασεις ειτε καθεσε στα 3-4 μετρα η' κοντα στα 2μ δεν νιωθεις ποτε οτι ο ηχος σε ενοχλει η σε ξεκουφαινει. Οποτε οποιος θελει να τα εκμεταλευτει κοντα στο 100% των δυνατοτητων τους θα πρεπει να τα συνδιασει και με ενα πολυ καλο Dac. Δεν ξερω αν το D1 που δινει η Audioengine ειναι το ιδιο καλο, παντως απο ενα σχολιο που διαβασα απο εναν που τα εχει δοκιμασει και τα 2 γραφει οτι το DacMagic ειναι καλυτερο. Απο πισω συνδεεται με usb με υπολογιστη, εχει 1 οπτικη εισοδο και 2 coaxial. Θα προτιμουσα να εχει 2 οπτικες αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506
Νεότερο μέλος
costasgera