AUDIOLAB 8000Q & 8000M - ANAΖΗΤΗΣΕΙΣ

Reaction score
1
Γεια σας.

Ενισχυτικών αναζητήσεων συνέχεια…..
Έχει κανείς υπ’ όψιν τα Μονομπλόκ με τον προενισχυτή της Audiolab (8000Q & 8000M);
Οι τελικοί (8000Μ) έχουν ισχύ 1Χ125W / 8Ω – 1Χ220W / 4Ω.
Η Audiolab είναι γνωστή (τουλάχιστον παλαιότερα) για τον τίμιο ήχο της.
Ισχύει και για τα μονομπλόκ αυτά με τον προ;
Αξίζει το συνολικό τους κόστος και πόσο περίπου είναι αυτό τελικά;
Με τα ίδια χρήματα μήπως είναι καλύτερα να ψάξω για ολοκληρωμένο ενισχυτή;
Παρακαλώ βοήθεια.
:crazy_1:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: AUDIOLAB 8000Q & 8000M - ANAΖΗΤΗΣΕΙΣ

Πρώτον το double post σβήστηκε.

Δεύτερον ο συνδυασμός 8000Q & 8000M είναι αξιόλογος και στα λεφτά του αχτύπητος. Μοναδικοί ενισχυτές που θα μπορούσαν να πάνε κόντρα σε αυτά τα λεφτά είναι οι Γαλλοκινεζικοί Advance. Ακριβείς τιμές είχαν αναφερθεί σε παλιότερο θέμα οπότε αν κάνεις ένα search θα τις βρεις.

Το τι θα πρέπει να επιλέξεις (ολοκληρωμένο ή προ-τελικό) έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Χώρος, σύστημα, budget κλπ κλπ...

Reaction score
1
Έχω χώρο 40τμ (σαλόνι) και ηχεία Chario Syntar 200T (90db / 4Ω / 150-200W).
Μικρός περιορισμός είναι το rack, αλλά οι συσκεύες ειναι σχετικά μικρές και θα τις βολέψω. Άρα το rack δεν με εμποδίζει.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.097
Ειμαι έτοιμος να τους ακούσω. Βοήθεια θέλω.
Κοίταξε, τα καλώδια ηχείων είναι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία γίνεται και με τάση και με ρεύμα. Επομένως, οφείλουν να είναι όσο γίνεται πιο μικρού μήκους. Αντιθέτως, το καλώδιο σύνδεσης του προ με τον τελικό είναι γραμμή μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, η οποία πραγματοποιείται μόνο με τάση, και όχι με ρεύμα· έτσι, ένα τέτοιο καλώδιο μπορεί να είναι πολύ μακρύ, χωρίς σοβαρά προβλήματα απώλειας ενέργειας.

Άρα, υπό την προϋπόθεση ότι έχεις τη σχετική χωροτακτική ευχέρεια, μπορείς να τοποθετήσεις τον μονομπλόκ τελικό ενισχυτή όσο γίνεται πιο κοντά στο ηχείο, πρακτικά δίπλα του, ή ακόμα και να τον στερεώσεις στην πλάτη ρου ηχείου με κάποια πατέντα, ώστε το καλώδιο σύνδεσης του ηχείου να είναι όσο γίνεται πιο μικρό, πρακτικά όχι μακρύτερο των 50 εκατοστών. Αυτή είναι και η καλύτερη λύση, από τεχνικής πλευράς, καθώς έχει τους λιγότερους συμβιβασμούς προς τη βέλτιστη λύση, που είναι βέβαια το ενεργό ηχείο.

Reaction score
0
Εγώ θα σου προτείνω σχετικά με τους audiolab τη διενίσχυση με ολοκληρωμένο 8000s και τελικό στερεο 8000p, καθώς έχει τα μισά λεφτά και κατά την γνώμη μου ακούγεται και καλύτερα. Στα χρήματα που ζητάνε οι μονομπλοκ πιστεύω πως υπάρχουν καλύτερες λύσεις

Reaction score
1
Εγώ θα σου προτείνω σχετικά με τους audiolab τη διενίσχυση με ολοκληρωμένο 8000s και τελικό στερεο 8000p, καθώς έχει τα μισά λεφτά και κατά την γνώμη μου ακούγεται και καλύτερα. Στα χρήματα που ζητάνε οι μονομπλοκ πιστεύω πως υπάρχουν καλύτερες λύσεις
Μιας και τα νέα Κινέζικα Audiolab φημολογείται ότι είναι υποδεέστερα των παλιών Αγγλικών σκέφτομαι και το cairn 4810. Τι γνώμη έχετε για αυτών.
Είναι πολυμηχάνημα και σχετικά δυνατό λένε. Μουσικά τι λέει;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.977
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas